Χριστουγεννιάτικες κάρτες από το ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ

Την περίοδο τών εορτών τού 1980 και τού 1982, τα οπισθόφυλλα τού Μίκυ Μάους είχαν διάφορες χριστουγεννιάτικες παραστάσεις με ήρωες τού Ντίσνεϋ, τις οποίες μπορούσες να κόψεις και να φτιάξεις καρτ ποστάλ. Προς τούτο, τα εξώφυλλα εκείνων τών τευχών ήταν τυπωμένα σε χοντρότερο χαρτί, και η πίσω μεριά από τις παραστάσεις ήταν διαμορφωμένη ως πίσω μεριά από καρτ ποστάλ, με θέση για διεύθυνση, γραμματόσημο και χώρο για να γράψεις τις ευχές σου.

Τις κάρτες τις είχα μαζέψει και κάποιες από αυτές τις χρησιμοποίησα. Οι υπόλοιπες φυλάχτηκαν και βρέθηκαν στη σοφίτα τού Γκούφυ στο πατάρι, όταν ανέβηκα για να κατεβάσω τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάποια άλλα καλούδια.

Χρόνια πολλά, λοιπόν, με ευχές από τους ήρωες του Ντίσνεϋ:

XmasCard01

XmasCard02

XmasCard03

XmasCard04

XmasCard05

XmasCard06

XmasCard07

Ψάχνοντας στο inducks, βρήκα τρεις κάρτες, καμία από τις οποίες δεν είχα. Λέτε με αυτές τις τρεις να ολοκληρώνεται η συλλογή;

XmasCard08

XmasCard09

XmasCard10

Χμ… όχι, γιατί υπάρχει κι’ αυτή εδώ…

xmascard11

…αλλά και αυτές οι τέσσερις, που μας επεσήμανε ο Ανδρέας, και με τις οποίες αυτή τη φορά πρέπει να ολοκληρώνεται η συλλογή.

xmascard12

xmascard13

xmascard14

xmascard15

Καλές Γιορτες!

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 21 Δεκεμβρίου 2012, in Comics, Comics & Christmas, Comics History, Comics Legends, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Xmas Articles 2012, Greek Comics, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Ελληνικά Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς & Χριστούγεννα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Οπισθόφυλλα, Συλλογές, Χριστουγεννιάτικα Άρθρα 2012, Memories and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 10 Σχόλια.

  1. Κύριοι, είθε να μην είναι το τελευταίο άρθρο, αυτό που διαβάζουμε στο Comics Trades και να πάρει παράταση η επερχόμενη καταστροφή, για μερικές χιλιετιές ακόμη! Αν είναι όμως(που θα προσπαθήσουμε να μην το αφήσουμε μόνο του και να το πλαισιώσουμε με το ΚΟΜΙΞ και το Μίκυ Μάους), μπορούμε να πούμε ότι φεύγουμε με τα μάτια γεμάτα όμορφες εκόνες!

    Μπράβο, Κρίτωνα! Καταπληκτική η ιδέα σου! Τις θυμάμαι τις κάρτες, αλλά δεν έχω πάρω μόνον 2 από αυτές.

    Μου αρέσει!

  2. Δεν πειράζει, στο άλλον κόσμο που θα πάμε, κάποιος μπορεί να τις πήρε μαζί του…

    Μπρρρ! Μακάβριος, μακριά από εμάς!

    Να πω ότι πολύ μου αρέσουν οι κάρτες αυτές. Αγννοούσα την ύπαρξή τους!

    Μου αρέσει!

  3. Είναι όλες τους με πολύ έξυπνο θέμα!

    Μου αρέσει!

  4. Αν και λίγο αργοπορημένα, να πω και εγω ότι βρίσκω τις παραπάνω κάρτες σπάνιας ομορφιάς!!! Θα συμφωνήσω με τον vellevelle και τον Mano Papad ότι παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και βγάζουν αρκετό γέλιο θα πρόσθετα εγώ! Τουλάχιστον κάποιες από αυτές. Μακάρι να είχαμε και σήμερα ανάλογες εμπνεύσεις! Αν και δεν πρόλαβα πολλά (λόγω ηλικίας) θα ήθελα να γυρίσουμε λίγο το χρόνο πίσω και να έχουμε δώρα όπως χαρτοπτικές, σιδερότυπα, χαλκομανίες, αφίσες κ.α. στα κόμικ του σήμερα. Θα έδινε ένα επιπλέον κίνητρο στα παιδιά να αγοράσουν κόμικ. Όπως σωστά διάβασα τελευταία, πολλοί θα αγοράσουν το νέο τεύχος του Μεγάλου Μίκυ μόνο και μόνο για την διπλή αφίσα χρίζοντας το ως συλλεκτικό μετά από κάποια χρόνια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν κατακόρυφα οι πωλήσεις του συγκεκριμένου τεύχους.

    Μου αρέσει!

    • Καλημέρα, Κωνσταντίνε.

      Συμφωνώ με όσα ανέφερες. Όσο για το τεύχος του Μεγάλου Μίκυ, που θα παρουσιαστεί αύριο, λόγω πληθώρας άρθρων των φίλων μας, να πω ότι είναι πάρα πολύ καλό για να αγνοηθεί. Ξεχωρίζει για την αγνότητα των ιστοριών του και είναι μια πύλη στον χρόνο, όπου όποιος μπει μέσα θα αντικρύσει άλλες δεκαετίες, με την σχεδιαστική αθωότητα που το περιβάλει! Έξοχες και οι αφίσες, αλλά το μεγάλο κίνητρο για τους αναγνώστες είναι δίχως αμφιβολία το πολυδιάστατο του περιεχόμενο, αφού συγκεντρώνει πολλούς χαρακτήρες του Ντίσνευ, ιστορίες των οποίων δεν διαβάζουμε πλέον συχνά! Πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις και φυσικά σας προτρέπω να το πάρετε δίχως σκέψη!

      Μου αρέσει!

  5. Και ένα χριστουγεννιάτικο σχόλιο (με λίγες βδομάδες καθυστέρηση…)

    Συγκεκριμένα, και για να απαντήσω στην τελευταία ερώτηση του Κρίτων στην Παρουσίαση, οι κάρτες κυκλοφόρησαν σε τρεις (μη διαδοχικές) χρονιές, με κάρτα στο οπισθόφυλλο σε 4 τεύχη κάθε έτος: τα Χριστούγεννα του 1979, του 1980 και του 1982. Επομένως, συνολικά υπάρχουν 12 οπισθόφυλλα με κάρτες.

    Και η απάντηση στην ερώτηση: δεν ολοκληρώνεται η συλλογή σ’ αυτήν εδώ την Παρουσίαση διότι λείπει μία κάρτα!

    Για κακή μου τύχη, η κάρτα που λείπει βρίσκεται στο τεύχος #702, το οποίο είναι το μοναδικό εκ των 12 που λείπει από τη συλλογή μου! (ενώ όταν είδα το εξώφυλλο του τεύχους αυτού στο inducks, ήμουν σίγουρος ότι το έχω… χμμμ… κάτι περίεργο γίνεται εδώ…)

    Για καλή μου τύχη όμως, στα άλλα 11 τεύχη υπήρχαν όλα τα οπισθόφυλλα άθικτα!! (και τα 10 ήταν σε άριστη κατάσταση). Κάτι που με εντυπωσίασε αφού θυμόμουν ότι κάποια οπισθόφυλλα έλειπαν (πιθανώς όμως να θυμάμαι τα τεύχη με τα Χαρτάκια του Ντίσνεϋ).

    Τα τεύχη με τις κάρτες που φαίνονται στην Παρουσίαση, με τη σειρά που εμφανίζονται, είναι τα ακόλουθα:
    754
    756
    757
    858
    859
    860
    861
    703
    704
    755
    705

    Και καλή χρονιά σε όλους!!! (κάλλιο αργά παρά ποτέ)

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.