ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΟΜ ΝΤΑΚ – «ΟΤΑΝ ΣΕΙΣΤΗΚΕ Η ΓΗ» / ΤΕΥΧΟΣ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013

FANTOM NEW ADVENTURES 7 COVER CT

Νέο Φάντομ στα περίπτερα, έβδομο κατά σειρά, με τον τίτλο «Όταν σείστηκε η γη». Και είναι, πιστέψτε με, σεισμός οπτικός! Νόμιζα ότι στο τεύχος 4 είχαμε την καλύτερη σχεδίαση και σενάριο, αλλά εδώ ξεπερνάει και τις προσδοκίες των πιο απαιτητικών φίλων του περιοδικού, δίχως ίχνος υπερβολής! Ό,τι καλύτερο βγήκε μέχρι στιγμής και σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να αποχαιρετίσουν οι φίλοι της έκδοσης τον νέο αυτό Φάντομ, για το 2012. Ο τίτλος ανταποκρίνεται απόλυτα, αφού τα συναισθήματα θα έχουν μετασεισμικές δονήσεις!

FANTOM NEW ADVENTURES 7 INSIDE (1) CT

Πριν μιλήσω για την ιστορία που περιέχει, να πω ορισμένα συμπεράσματα που έβγαλα, παρατηρώντας προσεκτικά τα καρέ του. Το πλέον εντυπωσιακό, όσον αφορά στο σκίτσο και το στήσιμο των σελίδων, έγκειται μεταξύ άλλων και στον τρόπο που μοιράζονται στα καρέ και τις σελίδες, οι καταστάσεις και οι αλλοιώσεις στο πρόσωπο του πρωταγωνιστή. Χωρίζονται σε μικρότερα καρέ, ώστε να δημιουργήσουν την τελική εικόνα στην σελίδα, με έναν μοναδικά ευρηματικό τόπο. Ξεκούραστα και δίχως τα προβλήματα των προηγούμενων τευχών, όπου μέσα στο διαστημικό της υπόθεσης, κάπου μπερδεύονταν το μάτι του αναγνώστη. Εδώ, δεν έχουμε τέτοια. Επίσης, τα σκίτσα είναι πολύ πιο στρογγυλά και με καλύτερη κίνηση, κάτι που ίσως να έχει να κάνει με την αλλαγή του καλλιτέχνη ή μια νέα γραμμή από τον παλαιότερο. Δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω, αλλά αυτό που έχει σημασία, είναι ότι προσωπικά και το απόλαυσα και δεν ήξερα ποιες σελίδες να επιλέξω, για να σας παραθέσω σαν χαρακτηριστικές,  από το τεύχος!  Ήταν όλες σχεδόν, μια και μια! Μερικές μάλιστα, θα τις χαρακτήριζα απλά μαγευτικές! Προσέξετε τις σελίδες με την θάλασσα, αν και τι να προσέξετε και τι όχι…;!

FANTOM NEW ADVENTURES 7 INSIDE (2) CT

FANTOM NEW ADVENTURES 7 INSIDE (3) CT

Πάμε και στο σενάριο τώρα. Η συνέπεια της έκδοσης είναι εμφανής και με το παραπάνω και σε αυτό το τεύχος. Η ομοιογένεια που έχει δημιουργηθεί και που μεγαλώνει τις απαιτήσεις όλων μας, συνεχίζεται και είναι σταθερά ένα από τα μεγάλα ατού των ιστοριών αυτών. Δεν ξεφεύγει, δεν ξεχνάει τίποτα από όσα άφησε πίσω του στα προηγούμενα τεύχη, χρησιμοποιεί και την τελευταία λεπτομέρεια, την επεξεργάζεται και δημιουργεί έναν  πλήρη, εντελώς καινούργιο κόσμο, μέσα στον οποίον διαρκώς χτίζονται και ανοίγουν στοιχεία για τους αναγνώστες, κάτι που για μένα προσθέτει εθισμό και γοητεία.

FANTOM NEW ADVENTURES 7 INSIDE (4) CT

Ένας σεισμός στην, θαλάσσια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου της Σκρουτζ Μακ Ντακ Όιλ, είναι αρκετή για να πανικοβάλει τους πάντες. Ο Ντόναλντ και ο Νούμερο 1, προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη. Κι επειδή τα πράγματα δεν δείχνουν καθόλου απλά, είναι η ώρα για το alter ego του ήρωα μας, τον Φάντομ, να αναλάβει δράση! Το μυστήριο βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο αυτή τη φορά, ή μάλλον από εκεί πρέπει να ξεκινήσει ο Φάντομ, προκειμένου να βρει την άκρη. Μπαίνει στο τορπιλοβρύχιό του και ξεκινάει για τον βυθό! Λυπάμαι που δεν μπορώ να σας πω ούτε τι βρήκε εκεί, ούτε τι τον περίμενε στην επιφάνεια! Η ταχύτητα είναι αυτή που αρμόζει σε μια τέτοια περιπέτεια. Ιλιγγιώδης, όπως και η δράση! Αν νιώσετε ζαλάδα, καθίστε αναπαυτικά μπροστά από την σελίδα 57, πάρτε μια ανάσα και έπειτα, αν χάσατε καμιά λεπτομέρεια, πηγαίνετε στην σελίδα 68, που σε 12 μικρά καρέ, θα δείτε μια περίληψη της!

FANTOM NEW ADVENTURES 7 INSIDE (5) CT FANTOM NEW ADVENTURES 7 INSIDE (6) CT

Πάντα τέτοια και αν γίνεται και λίγο καλύτερα, δεν θα μας πείραζε! Θα μου πείτε πόσο καλύτερα; Νομίζω ότι από το 9,8 που βάζω σε αυτό το τεύχος, ως το 10 που είναι το απόλυτο στην βαθμολογία, υπάρχει μια απόσταση 0,20! Άρα, υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης!  Μεταξύ μας, επίτηδες δεν έβαλα 10, για να μου περισσέψει κάτι και για το επόμενο τεύχος, αν μου δώσει την ευκαιρία. Μια και μιλάμε γι’ αυτό, θα μας έρθει στα περίπτερα στις 7 Φεβρουαρίου της… επόμενης χρονιάς και λέγεται «Οι Σούπερ Εβρονιανοί». Ας κοπιάσουν!

Για το Comics Trades 2012-2013

Γιώργος Σ. Κοσκινάς

Όλες τις παρουσιάσεις των τευχών του Φάντομ μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 20 Δεκεμβρίου 2012, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Strips, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Greek Comics, Greek Magazines, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Ενημέρωση, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Οι Νέες Περιπέτειες του Φάντομ Ντακ, Παρουσίαση: Οι νέες περιπέτειες του Φάντομ Ντακ, Σκίτσο, Τέχνες, Τερζόπουλος and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 23 Σχόλια.

  1. Πρώτη φορά σε βλέπω φίλτατε τόσο ενθουσιασμένο με ένα από τα τεύχη του νέου υπέροχου(κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα) περιοδικού!!!!!Χαίρομαι γι’αυτό μιας και είμαι φανατικός του θαυμαστής και έχω όλα τα τεύχη που έχουν βγει(εκτός από το πρώτο…..:( )!!!!Περιμένω κι εγώ να το διαβάσω για να σας πω την άποψη μου που αυτό υπολογίζω να γίνει κατά το μεσημεράκι επειδή έχουμε και την παρουσίαση του νέου Ντόναλντ!!!Το ΜΌΝΟ που με δυσαρεστεί είναι ότι το επόμενο τεύχος θα αργήσει να έρθει στα περίπτερα επειδή μεσολαβούν οι γιορτές..!!!

    Μου αρέσει!

  2. Για φαντάσου!
    Βλέπω ωραία ολοσέλιδα καρέ, αλλά και ωραία κολπά με τα επιμέρους καρέ στις υπόλοιπες σελίδες. Μάλλον μιλάμε για κάτι ξεχωριστό.

    Μου αρέσει!

    • Φίλτατε δεν το πήρες;Θα σε προ έτρεπα να το πάρεις!!Αφού το εγκρίνει και ο Corto !!

      Μου αρέσει!

    • Βασίλειε, Μάνο, αν αναρωτιέστε «μήπως έχουμε την κατά Φάντομ, κόμικς συντέλεια του κόσμου», μπορώ να σας απαντήσω πως …ΝΑΙ! Μιλώντας για τις δικές μας, εγχώριες εκδόσεις πάντα και μόνον για αυτές που αποκαλούμε περιπτέρου, το τεύχος αυτού του Φάντομ δεν έχει ούτε ένα αρνητικό σημείο! Οπότε, σ`αυτές τις περιπτώσεις τι πρέπει να συμβαίνει; Να είναι όλα θετικά! Αν εκεί τώρα προσθέσετε μια οργιώδη, άνευ προηγουμένου και καλπάζουσα σεναριακή φαντασία και μια υπερ – μοντέρνα αισθητική, που ούτε σε ζαλίζει, ούτε χάνεσαι στα καρέ, τότε μιλάμε για απλά κάτι ολοκαίνουργια εξαιρετικό! Είχα πολύ καιρό να διαβάσω κάτι τόσο όμορφο! Να το πάρετε αμέσως!

      Μου αρέσει!

      • Είμαι ήδη κάπου στην μέση και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλτατε…Τα προηγούμενα έξι δεν πιάνουν μια μπροστά του!!Αν πραγματικά αύριο έρχεται η συντέλεια χαίρομαι που αυτό θα είναι το τελευταίο κόμικ που διάβασα….

        Μου αρέσει!

        • Με ανατρίχιασες… Φοβερή κουβέντα, Μάνο. Χάθηκα πραγματικά μέσα στα σκίτσα αυτά και ένοιωσα να βυθίζομαι στο σενάριο. Δεν νοιώθεις εύκολα κάτι παρόμοιο με ένα τεύχος κόμικς και, αν μας αφήσουν οι Μάγιας, θα έχουμε τουλάχιστον ένα σημείο αναφοράς όχι μόνο στο Φάντομ, αλλά στα καλύτερα τεύχη που διαβάσαμε τα τελευταία 2-3 χρόνια.

          Μου αρέσει!

  3. Ε αν είναι έτσι να προλάβουμε προτού έρθει η συντέλεια του σύμπαντου!

    Μου αρέσει!

    • Ακόμη δεν το πήρες;;; Προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις! Εννοώ να το διαβάσεις και να πας στον …σωλήνα σου! Τι, δεν έχεις σωλήνα;;; Ούτε ο διπλανός σου; Τι είναι ο σωλήνας; Μα τα ειδικά καταφύγια, για την συντέλεια! Η τιμή έπεσε μάλιστα στα 45000 δολάρια! τρελή ευκαιρία! Εγώ έφτιαξα ένα χειροποίητο, με αλουμίνιο και έβαλα όλη την κόμικς – συλλογή μου! 🙂 🙂 🙂

      Μου αρέσει!

      • Σωστά…..Σνιφ…πάει η συλλογή μου αύριο θα καταστραφεί!!

        Μου αρέσει!

        • Έλα Μάνο και τη γλύτωσε και η συλλογή και εμείς!

          Βέβαια κάποιοι ήδη λένε, όπως πρόσεξα σήμερα στο ίντερνετ, ότι περιμένουν το… «μεγάλο γεγονός» τον Ιανουάριο του 13 και κάποιοι άλλοι τον Μάιο. Οι δε φάρσες σε facebook, και όχι μόνο, ανελέητες!

          Αρχαιολόγοι με νέες ανασκαφές μιλάνε για 2146 ή κάτι τέτοιο. Εμ βέβαια! Να έχουν λίγο σασπένς στη ζωή τους και οι επόμενες γενιές, δίκαιο μού ακούγεται!

          Τουλάχιστον το τέλος του κόσμου ήρθε ή έρχεται με χιούμορ βρε παιδί μου!

          Μου αρέσει!

      • Αμάν! Σωλήνας από αλουμινόχαρτο έκανε; Ούτε που το σκέφτηκα αυτό που λες!

        Μου αρέσει!

  4. Δεν λέω, ενδιαφέρον το σχέδιο, αλλά πώς είναι έτσι σχεδιασμένος ο Ντόναλντ στην τρίτη και στην τέταρτη σελίδα που παραθέτεις; Εγώ θα έκοβα πολύ περισσότερο από 0,2, μόνο γι’ αυτό. Όσο για την υπόθεση, θα διαβάσω το τεύχος από βδομάδα με ένα φίλο μου, και θα έχετε την άποψή μας τότε.

    Μου αρέσει!

    • Καλημέρα, κύριοι!

      Ας βάλουμε όλοι τα δυνατά μας, για να διώξουμε μακριά τις προφητείες των Μάγια, μαζί με το ημερολόγιο τους!

      Και μετά ας αναδείξουμε τούτο το άρθρο, αυτό με τα περισσότερα σχόλια για φέτος! 😉

      ΥΓ

      1. Νομίζετε ότι ήταν τυχαία η βαθμολογία;…

      2. Ο φίλος σου, Κρίτωνα, είναι φοβερό άτομο! Γενικά και για τους δύο σας τρέφω μεγάλη εκτίμηση! Σαν δίδυμο, είστε από τα κορυφαία ever!

      Μου αρέσει!

    • Εσύ ποιος από τους δύο είσαι; 🙂

      Πάντως μιλάμε τρομερό δίδυμο τα παππούδια του Μάπετ Σόου έτσι; Ο ένας έκοβε, ο άλλος έραβε!

      Μου αρέσει!

    • OK περιμένουμε την δική σου άποψη φίλτατε Kriton.

      Μου αρέσει!

  5. Παρασκεύη 21.12.2012,

    .Ωρα 13:12…
    Φτάνει το τέλος! Φτάνει το τέλος! Φτάνει το τέλος! Φτάνει το τέλος!

    Ώρα 13:13…
    Ήρθε το τέλος! Ήρθε το τέλος! Ήρθε το τέλος! Ήρθε το τέλος!

    Ώρα 13:14…
    !
    Ακόμα εδώ είμαι;
    Δεν ήρθε το τέλος! Δεν ήρθε το τέλος! Δεν ήρθε το τέλος!

    Το ήξερα, it was to good to be true(!?;?!).

    Προλαβαίνω τώρα να πάρω το Φάντομ να το διαβάσω!

    Μου αρέσει!

  6. Δύο μήνες υπομονή μέχρι το επόμενο τεύχος!!!!Μπουχοχυχοχυ!!! 😦 Μου φαίνεται σαν αιώνας……Άντε θα μετράω αντίστροφα τις μέρες!!!Ακόμα…..46 μέρες μέχρι το επόμενο Φάντομ!!!Εάν είμαι σωστός…

    Μου αρέσει!

  7. Χθες κατάφερα επιτέλους να τελειώσω το τεύχος. Και όταν λέω κατάφερα, εννοώ ότι χρειάστηκε να καταβάλω προσπάθεια για να το τελειώσω. Η υπόθεση, δεν λέω, ενδιαφέρουσα. Το σχέδιο, το λίγο που μπόρεσα να δω, ήταν αρκετά μπερδεμένο, οπότε δεν με ενθουσίασε. Και γιατί δεν είδα το σχέδιο; Διότι πάλευα με τους διαλόγους, να βρω με ποια σειρά διαβάζονταν τα συννεφάκια, που τα συννεφάκια τού νούμερο ένα ήταν διάσπαρτα μέσα και έξω απ’ τα καρέ, χωρίς τη συνηθισμένη μύτη, που όχι μόνο δείχνει ποιος λέει κάτι, αλλά και από πού το λέει. Απαράδεκτο!

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.