Κάρτες Ντίσνεϋ

Όπως σας είχα υποσχεθεί, παραθέτω τις κάρτες των ηρώων της Ντίσνεϋ, που βρέθηκαν έπειτα από σχετική ανασκαφή στην αποθήκη. Πρόκειται για μια σειρά που προέρχεται από την Ιταλική αγορά, με την επίσημη άδεια της Ντίσνεϋ, και τις είχα βρει στην γειτονική χώρα στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Δεν γνωρίζω τον ακριβή τους αριθμό, αλλά πιθανολογώ από τις 8 κάρτες που βλέπετε κι εσείς, ότι θα πρέπει να είναι 40–50 ίσως.

Είναι σε πάρα πολύ σκληρό χαρτόνι, άκαμπτο κυριολεκτικά, σε τετράγωνο σχήμα, με στρογγυλές γωνίες. Στην Ελληνική αγορά δεν τις έχω δει, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ίσως και να κυκλοφόρησαν και απλά να μην το γνωρίζω. Αν κάποιος από εσάς έχει περισσότερες πληροφορίες ή και κάρτες, ενδεχομένως, είναι ευπρόσδεκτος να συμπληρώσει στοιχεία.

Αποκλειστικά για το © comicstrades.me 2012 – 2013

Γιώργος Σ. Κοσκινάς

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 5 Δεκεμβρίου 2012, in Collections, Comics Cards, Comics Trades, Comics Treasures!, CT Exclusive, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αναμνήσεις, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Κάρτες Ντίσνεϋ, Παραλειπόμενα, Συλλογές, Χαρτάκια, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 4 Σχόλια.

  1. Πολύ ωραίο άρθρο.
    Όλα τα λεφτά είναι τα μωρά!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: