ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 2418 – «ΜΙΑ ΟΜΠΡΕΛΑ, ΕΝΑ ΚΑΠΕΛΟ ΚΙ ΕΝΑ ΧΑΜΙΝΙ»

Μίκυ Μάους 2418, με το επόμενο επεισόδιο τής νέας σειράς ιστοριών με το ρεπόρτερ Γκούφυ.

Το νέο αυτό επεισόδιο έχει τιτλο μια ομπρέλα, ένα καπέλο κι ένα χαμίνι και είναι σε σενάριο Teresa Radice και σχέδιο Stefano Turconi.

Η συγκεκριμένη ιστορία μπορεί μεν να λαμβάνει χώρα στον κόσμο τού ρεπόρτερ Γκούφυ, αλλά ο Γκούφυ παίζει περισσότερο το ρόλο τού κομπάρσου. Η ιστορία εστιάζει στον ανιψιό ενός μέλους από τη συμμορία τού Μάυρου Πητ, ο οποίος έρχεται από την Αγγλία στο ίδιο πλοίο με τον Τσάρλυ Τσάπλιν, που ερχόταν στην Αμερική για να γυρίσει την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους. Ο ανιψιός είναι ένα κλεφτρόνι, πράγμα που αποτελεί πηγή για γκαγκ με διάφορα κλεμμένα αντικείμενα, που μπερδεύονται, αλλά και πηγή έμπνευσης για τον Τσάπλιν, αφού η ταινία, που γυρίζει τελικά, είναι το χαμίνι!

Όμορφη ιστορία, χωρίς πολλές αξιώσεις. Είναι και η αναπόφευκτη σύγκριση με την ταινία τού Τσάπλιν, κι ας είναι η υπόθεση διαφορετική, οπότε πάνω από οκτώ δεν μπορώ να βάλω.

Συνεχίζουμε με την ιστορία ο άτυχος φιλοξενούμενος, σε σενάριο Bruno Sarda και σχέδιο Giuseppe Dalla Santa. Εδώ έχουμε τον Γκαστόνε να κατατρέχεται από μια απίστευτη σειρά κακοτυχιών και να ζητά καταφύγιο στον Ντόναλντ, ο οποίος αναγκάζεται να πληρώσει το λογαριασμό για τις καταστροφές που προκαλεί ο Γκαστόνε. Η αίσια έκβαση για τον Γκαστόνε είναι, φυσικά, δεδομένη. Αυτό, όμως, που κάνει την ιστορία να ξεχωρίζει, είναι ότι αυτή τη φορά ο Γκαστόνε έμαθε το μάθημά του, οπότε η ιστορία τελειώνει καλά για όλους. Θα παραβλέψουμε το σχέδιο, που θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο, και θα βάλουμε και εδώ ένα οκτώ. Ένα «καλό» οκτώ, σε αντίθεση με το «κακό» οκτώ, της προηγούμενης ιστορίας, αφού εδώ θα περιμέναμε μικρότερη βαθμολογία, ενώ στην προηγούμενη ιστορία μεγαλύτερη!

Τελειώνουμε με την ιστορία το αστέρι τού καναλιού, σε σενάριο Paola Mulazzi και σχέδιο Ottavio Panaro, που την έχουμε ξαναδιαβάσει το 2001, στο Μίκυ Μάους 1825, με τον τίτλο τηλεοπτικό αστέρι. Μια μάλλον αδιάφορη ιστορία, όπου ο Σκρουτζ προσλαμβάνει τη Τζένυ ως παρουσιάστρια στο κανάλι του, εκείνη πετυχαίνει και προσπαθεί να κάνει το Σκρουτζ να το παραδεχτεί, ενώ ο παρουσιαστής από το αντίπαλο κανάλι, εν αγνοία τού αφεντικού του, του Ρόμπαξ, παρακαλώ, προσπαθεί να την βγάλει από τη μέση. Επτά και πολύ τής είναι.

Την επόμενη Παρασκευή θα διαβάσουμε το επόμενο επεισόδιο τής νέας σειράς με τον ρεπόρτερ Γκούφυ, με τίτλο σχολή αεροπόρων, σε σενάριο Teresa Radice και σχέδιο Stefano Turconi. Στην Ιταλία, η ιστορία αυτή ήταν η πρώτη ενός νέου κύκλου, πράγμα που σημαίνει ότι εδώ διαβάζουμε τους δύο κύκλους διαδοχικά. Δεν μπορώ να πω ότι αυτό με ενοχλεί!

Συμπερασματικά, είχαμε ένα καλούτσικο τεύχος, τής τάξης του οκτώ, το οποίο, αν και καλό, δεν είναι και τίποτε το εξαιρετικό.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 16 Νοεμβρίου 2012, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Donald, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Τερζόπουλος, Mickey Mouse, Scrooge McDuck, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 8 Σχόλια.

 1. Δεν πρόλαβα να αγοράσω το τεύχος ακόμη, αλλά μου άρεσε το σκίτσο της ιστορίας «μια ομπρέλα, ένα καπέλο κι ένα χαμίνι» που θυμίζει αφίσσα της δεκαετίας του 30 τόσο στο σχεδιασμό όσο και στο χρώμα.

  Μου αρέσει!

  • Καλημέρα, κύριοι!

   Να καταθέσω κι εγώ την άποψη μου για το τεύχος.

   Η πρώτη ιστορία μου άρεσε, αλλά όπως είπε και ο Κρίτωνας, έπεσε στα μάτια μου πλάι – πλάι με το αριστούργημα του Τσάπλιν και η σύγκριση ήταν αναπόφευκτη. Εκεί, οφείλεται και το 8 που της δίνω σαν βαθμολογία, καθώς τα σκίτσα ήταν καλά και το σενάριο έβγαζε γέλιο. Τα 6 καρέ με τον Γκούφυ και το χαμίνι, όπου μπαινοβγαίνουν στα στούντιο, είναι πανέμορφα σχεδιασμένα!

   Η δεύτερη τώρα, είχε στιγμές που δεν με ικανοποίησε οπτικά. Υπάρχουν δύο καρέ, στα οποία εικονίζεται ο Ντόναλντ και τα οποία σου δίνουν την ψευδαίσθηση μιας 3d απεικόνισης του χαρακτήρα. Όμως, δεν είναι καλή η απόδοση. Στο ένα κοιτάζει στο παράθυρο και λέει στην άτυχο Γκαστόνε, «Εξακολουθείς να θέλεις να βγούμε βόλτα στο πάρκο, ξάδελφε;» Εκεί λοιπόν, αν προσέξετε, η φιγούρα και το στήσιμο της, φέρνει προς θρίλερ και η 3d οπτική του καλλιτέχνη, είναι παραπάνω από εμφανής. Στο δεύτερο καρέ, στην διπλανή ακριβώς σελίδα, πάλι ο Ντόναλντ, λέει «Τι να σου πω Γκαστόνε, αυτό δεν έχει συμβεί ούτε σε μένα…» Εκεί τα πράγματα είναι χειρότερα, αφού η 3d τεχνική αλλιώνει εντελώς το πρόσωπο του χαρακτήρα και σχεδόν το γελοιοποιεί. Το σκίτσο με ενόχλησε στην ιστορία. Το σενάριο δεν ήταν κακό όμως και ήταν σχετικά διακεδαστικό και αρκετά ζωντανό. Οπότε δίνω ένα 7,5.

   Η τρίτη τέλος ιστορία, ήταν αδιάφορη. Μπελγμένη με ένα άλλου είδους κόμικς, λίγο αστυνομικό, λίγο σοβαρό, λίγο αστείο, λίγο κωμωδία καταστάσεων, λίγο από όλα και τίποτα από το αρχικό ύφος της σχολής Ντίσνευ. Κακή επιλογή και γενικά, έχω την αίσθηση μιας προχειρότητας στο τεύχος. Δίνω ένα 6 στην τελευταία ιστορία και σύνολο ένα 7 στο τεύχος, που μάλλον και στην εκδοτική θέλουν να ξεχάσουν το ίδιο γρήγορα, με εμάς…

   Μου αρέσει!

 2. Ενδιαφέρουσα κριτική ας καταθέσω και την δικιά μου!

  Ας περάσουμε στην πρώτη ιστορία με τίτλο <Μια Ομπρέλα,Ένα Καπέλο κι Ένα Χαμίνι.Σε αυτή την ιστορία μας παρουσιάζεται ο μεγάλος Τσάρλι Τσάπλιν ως σκηνοθέτης ταινιών,ο οποίος έχει χάσει το καπέλο του με το οποίο σκέφτεται όλες τις ιδέες του.Ένα σατράπελο κυνηγητού και γέλιου μέσα στα στενά της Νέας Υόρκης βρίσκει τον Ρεπόρτερ Γκούφυ,την Μίννυ,έναν μικρό αλητάκο και έναν εύσωμο αστυνόμο!Αρκετά καλή ιστορία καλογραμμένη με καλό σκίτσο και χαρακτήρες. Προσωπικά με ικανοποίησε πλήρως ως πρώτη ιστορία και με το παραπάνω.Οπότε θα της δώσω ένα 8,5!

  Στην δεύτερη ιστορία με τίτλο ο Γκαστόνε χάνει ως δια μαγείας την τύχη του και στρέφεται στον Ντόναλντ να τον βοηθήσει.Πολλά θα συμβούν καθώς μαζί θα προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα του Γκαστόνε! Με αρκετό γέλιο και χίουμορ θα της έβαζα ένα 9!

  Στην τρίτη και τελευταία ιστορία του πολύ καλού για τα δικά μου δεδομένα τεύχος ονομάζεται στην οποία ο Σκρούτζ αναζητά το νέο αστέρι του καναλιού του και παίρνει την Τζένυ με μεγάλη δυσαρέσκεια και δυσπιστία η οποία τελικά καταφέρνει προς έκπληξη όλων και κυρίως του Σκρούτζ να κερδίσει την καρδιά των τηλεθεατών αλλά τελικά μπλέκει με προβλήματα που θυμίζουν περισσότερο τεύχος Μίκυ Μυστήριο παρά Μίκυ Μάους. Άσχημη ιστορία θα της έβαζα ένα 7 και πολύ της είναι

  Μου αρέσει!

 3. Διορθώνω ο Τσάρλι Τσάπλιν είχε πάει να γυρίσει την ταινία ο σκηνοθέτης της ταινίας είχε χάσει το καπέλο του! Λάθος έκανα..

  Μου αρέσει!

 4. Α και στην τελευταία παράγραφο εννοούσα πολύ κακού για μένα τεύχους.Με τόσα που έγραψα μπερδεύτηκα!

  Μου αρέσει!

 5. Γειά σας αγαπητοί μου κριτικοαναγνώστες-συναγωνιστές.

  Η ιστορία με το χαμίνι μού ακούγεται πολύ γοητευτικοί και ιδιαίτερη!

  Μου αρέσει!

 6. Η Αλήθεια είναι πως έχουμε πιάσει και καλύτερα περιοδικά Μίκυ Μάους στα χέρια μας…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: