Advertisements

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 2416 – «Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ»

Μίκυ Μάους 2416, με την πρώτη από μια πεντάδα νέων ιστοριών με τον ρεπόρτερ Γκούφυ, του οποίου τις περιπέτειες πρωτοδιαβάσαμε το Μάρτιο.

Το τεύχος ξεκινάει με την ιστορία ο φόβος τού τελικού, σε σενάριο Teresa Radice και σχέδιο Stefano Turconi. Κάποιος φαίνεται να έχει απαγάγει τον παίκτη τού μπέηζμπωλ Νίνο Μπαστονίνο πριν από τον μεγάλο τελικό. Κανονικά, αυτός ο κάποιος θα έπρεπε να ήταν ο Μαύρος Πητ, δρώντας κατ’ εντολήν τού διευθυντή τού Γκούφυ, του κυρίου Βαν Φαντ/μαύρου Φαντάσματος, αλλά κάποιος τον πρόλαβε, οπότε ο Βαν Φαντ αναθέτει στον χειρ… καλύτερό του δημοσιογράφο να (μην) τον βρει, ενόσω ο μαύρος Πητ και η συμμορία του ψάχνουν να βρουν τον Μπαστονίνο, για να τον απαγάγουν από τους απαγωγείς! Όλοι θα συναντηθούν στη… μέση τού πουθενά, όπου θα δοθούν οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Ποιος απήγαγε, τελικά, τον Μπαστονίνο; Θα λύσει το μυστήριο ο Γκούφυ; Και τι σχέση έχει με όλα αυτά ο δήμαρχος Οράτιος;

Έξυπνη ιστορία, με αρκετή δόση χιούμορ και το Μίκυ να λάμπει, ως είθισται στις ιστορίες αυτής τής σειράς, διά της απουσίας του. Για το σχέδιο μονάχα δεν είμαι σίγουρος. Από τη μια έχει όμορφη, λεπτή γραμμή. Από την άλλη, οι ήρωες θα μπορούσαν να ήταν σχεδιασμένοι λίγο καλύτερα. Ένα 8,5 νομίζω ότι μπορούμε να το βάλουμε άνετα.

Συνεχίζουμε με την ιστορία εξοπλισμός ασφαλείας, σε σενάριο Alessandro Sisti και σχέδιο Giampaolo Soldati. Ο Σκρουτζ παίρνει τον Ντόναλντ και τα ανιψάκια σε ένα κυνήγι θησαυρού στην ανατολή. Ακολουθώντας τις οδηγίες, που είναι γραμμένες σε μια αρχαία πήλινη πινακίδα, θα ψάξουν να βρουν το θησαυρό τών «Λυκοϋαινών». Πού τη βρήκε την πινακίδα ο Σκρουτζ; Γιατί τον ακολουθούν οι Λύκοι και γιατί τους ακολουθεί όλους ένας άλλος, περίεργος τύπος; Τι ήταν οι Λυκοΰαινες; Και γιατί ο Σκρουτζ κινηματογραφεί τα πάντα, ιδίως τον Ντόναλντ, που τραβάει των παθών του τον τάραχο;

Όμορφη περιπέτεια, με περίεργες καταστάσεις και, παρ’ όλον ότι οι απαντήσεις σε κάποια από τα ερωτήματα δίνονται από την αρχή, την ιστορία τη διαβάζει κανείς με ενδιαφέρον, να δει τι ακριβώς θα συμβεί. Το σχέδιο είναι το ανάποδο από το προηγούμενο. Χοντρή γραμμή, που δεν μου πολυαρέσει, αλλά ως επί το πλείστον καλοσχεδιασμένοι χαρακτήρες, με εξαίρεση κάποια καρέ, όπου οι χαρακτήρες είναι, μάλλον επίτηδες, κακοσχεδιασμένοι. Και εδώ 8,5.

Η τελευταία ιστορία είναι η διαστημική μπάντα, σε σενάριο Alberto Savini και σχέδιο Abramo Leghziel, που την έχουμε ξαναδιαβάσει το 2003, στο Μίκυ Μάους 1921.

Κάποιοι εξωγήινοι απαγάγουν τον Μαύρο Πητ. Αυτός νομίζει ότι είναι μια συμμορία που θέλει να τον κάνη μέλος της, αυτοί όμως είναι συγκρότημα που… ψάχνει για ντράμερ. Τελικά δεν τους κάνει, και τον διώχνουν. Τελείως αδιάφορη ιστορία, που κάποια κομμάτια της πρέπει να βασίζονται σε λογοπαίγνια, που δεν επεβίωσαν της μεταφράσεως στα Ελληνικά. Το σχέδιο καλό, αλλά τι να σου κάνει, με τέτοια υπόθεση. 5 και πολύ τής είναι.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε τη δεύτερη ιστορία από την πεντάδα με ιστορίες τού ρεπόρτερ Γκούφυ. Πρόκειται για το μαργαριτάρι τού Μισισιπή, σε σενάριο Teresa Radice και σχέδιο Stefano Turconi.

Αγνοώντας την τελευταία ιστορία, για την οποία όσο λιγότερα πούμε, τόσο καλύτερα, έχουμε ένα τεύχος σταθερά στο επίπεδο τού 8,5. Ακόμα και οι μονοσέλιδες ιστορίες ήταν καλές. (Τζούνιορ Ντακ, γαρ.)

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 2 Νοεμβρίου 2012, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Donald, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Τερζόπουλος, Mickey Mouse, Scrooge McDuck, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 8 Σχόλια.

 1. Μαλιστα.Απ οτι καταλαβα να μην το παρω το τευχος…ΠΕΝΤΕ???τοσο χαλια ηταν πια!Φανταζομαι ειναι σαν αυτα τα κομικ που διαβζεις μονο το πρωτο κρε και μονο απ αυτο το περνεις και το πετας στον τοιχο μην το ξανδεις μπροστα σου…Αρα να μην το παρω!Αληθεια με το Ντοναλντ τι γινεται υπαρχει καμια παρουσιαση του Ντοναλντ ¨»Μαγοι και Μαγισσες»??

  Μου αρέσει!

  • Μάλλον στην παρουσίαση του τεύχους τού Φάντομ ήθελες να προσθέσεις το σχόλιο, αν και δεν καταλαβαίνω από πού συνεπέρανες ότι το πέμπτο τεύχος ήταν χάλια, αφού η παρουσίασή του ήταν εγκωμιαστική. Μέχρι και εγώ πείστηκα να το πάρω!

   Όσο για το Ντόναλντ, δεν έχουμε παρουσίαση, αλλά, αν είσαι φίλος τού είδους, το συγκεκριμένο τεύχος είναι πολύ καλό και το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

   Μου αρέσει!

   • Καλημέρα, κύριοι

    Λοιπόν,

    Έχουμε ένα τεύχος καλό, που θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο. Κατ`αρχάς, το καρέ της Μίνυ με τις φράουλες, είναι μούρλια και θέλει ανάρτηση ξεχωριστή, μέσα από την γνωστή ενότητα μας! Γενικά, βρήκα την πρώτη ιστορία με πανέξυπνο σενάριο, καθόλου κουραστικό και σκίτσο ικανοποιητικότατο. Μέχρι και 9 της το έδινα, σαν βαθμολογία.

    Η δεύτερη είναι καλή, αλλά ή ήταν κάπως μπερδεμένη σαν σενάριο, ή ήμουν κουρασμένος χθες βράδυ και πρέπει να την διαβάσω ξανά. Το σκίτσο και εδώ, παραδόξως για νέας γενιάς, ήταν καλό. Ένα 8, είναι αρκετό, πιστεύω.

    Την τρίτη, δεν την σχολιάζω – ούτε την βαθμολογώ(αν το έκανα, θα είχαμε πολλά σχόλια, πιστέψτε με…), καν. Σύνολο, ένα 8,5 και από εμένα. Πάντως, ο ντετέκτιβ Γκούφυ, έχει εξαιρετικά σενάρια, αν θυμηθούμε και αυτά που διαβάσαμε πριν μερικούς μήνες, ενώ είναι ωραία και τα σκίτσα του.

    Μου αρέσει!

 2. Με λίγα λόγια, παρά το τελευταίο στραβοπάτημα, όλα πάνε καλά.

  Μου αρέσει!

 3. Kαλημέρα
  εγώ πάντως τον τελευταίο καιρό έχω οδηγηθεί στο συμέρασμα ότι για εμάς τους ¨δεινόσαυρους¨ το πλέον κατάλληλο είναι το μηνιαίο Μεγάλο Μίκυ. Η αισθητική του εβδομαδιαίου όλο και απομακρύνεται από τα δικά μου standards.

  Μου αρέσει!

  • Καλημέρα, Στέλιο!

   Έχεις απόλυτο δίκιο! Κάθε μήνα, το Μεγάλο Μίκυ είναι και καλύτερο, με αποκορύφωμα αυτό το τεύχος που παρουσιάσαμε, το οποίο το απήλαυσα πραγματικά, χθες για δεύτερη φορά! Υπέροχα σκίτσα!

   Μου αρέσει!

 4. Γα εμάς της κατώτερης τάξης των 3 χρόνων που κλίνω και επίσημα με τα κόμικς πιστεύω ότι ¨»Οι νέες περιπέτειες του Φαντομ Ντακ» και το Μίκυ Μυστήριο(στο οποίο δεν υπάρχει παρουσίαση και πολύ στεναχωριέμαι)παρουσιάζουν μεγάλη άνοδο!Όμως δεν θα μπορούσα να πω και το ίδιο για το περιοδικό «ΚΟΜΙΞ» το οποίο τώρα τελευταία με αφήνει πολύ δυσαρεστημένο και φαντάζομαι ότι για να ξανακεντρίσει το ενδιαφέρον των Κομικσόφιλων θα πρέπει να υποστεί σοβαρές αλλαγές και στον τομέα της σκιτσογραφίας τον καρέ(ιδίος τα πρόσωπα είναι άθλια απο μέρους ζωγραφικής) αλλά και διαμόρφωσης τον ιστοριών του…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: