Κωδικός ομάδα Ε

Η αποκρυπτογράφηση ενός μύθου

Μέρος 2ο

Η μυστική δύναμη του Ε

 

Ο Πλούταρχος ο οποίος ηγείτο μιας αδελφότητας στους Δελφούς όταν η Ελλάδα βρισκόταν υπό Ρωμαϊκή κατοχή, έγραψε ένα σπουδαίο δοκίμιο με τίτλο Περί του Ε στους Δελφούς. Σε αυτό αναφέρει ότι πέρα από τις γνωστές επιγραφές που υπήρχαν στο φημισμένο Δελφικό μαντείο και στο ναό του Απόλλωνα (ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ) και (ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ), υπήρχε επίσης και μια αναπαράσταση του γράμματος Ε να είναι αναρτημένο μεταξύ των μεσαίων κιόνων του ναού!!!

Ο Πλούταρχος αναφέρει παρακάτω περί του Ε στους Δελφούς

<<Υπάρχουν επτά φωνήεντα στο αλφάβητο και επτά άστρα που έχουν μια ανεξάρτητη αβίαστη κίνηση. Το Ε είναι το δεύτερο σε σειρά από τα φωνήεντα από την αρχή, και ο Ήλιος το δεύτερο ουράνιο σώμα μετά τη Σελήνη, και πρακτικά όλοι οι Έλληνες ταυτίζουν τον Απόλλωνα με τον Ήλιο>>.

Σύμφωνα με το γεωκεντρικό σύστημα, η Σελήνη είναι το πρώτο σώμα μετά τη Γη, με δεύτερη την τροχιά του Ήλιου. Στη συνέχεια ακλουθούν τα περιπλανώμενα άστρα ‘’(Αφροδίτη, Ερμής, Άρης, Δίας, και Κρόνος, και τέλος οι απλανείς αστέρες…

Έτσι ο Πλούταρχος αντιστοιχεί το Ε, το δεύτερο φωνήεν, με το δεύτερο μετά τη Σελήνη σώμα, τον Ήλιο. Ένα διαφορετικό γεωκεντρικό σύστημα στο οποίο ο Ήλιος τοποθετείτε σαν ο τέταρτος των πλανητών, καταγράφτηκε για πρώτη φορά στην εποχή του Αρχημηδη(287-212 π.χ.).

Επειδή τα 7 φωνήεντα σαν σύμβολα των πλανητών πάντα εμφανίζονται σαν μια συλλογική ομάδα, η ακριβής πλανητική απόδοση συγκεκριμένων φωνηέντων ήταν πιθανότατα όχι στατική, αλλά μάλλον άλλαζε μαζί με την αντίληψη των αρχαίων για τη σειρά κατάταξης των πλανητών, από την πλατωνική, έως την πτολεμαικη εποχή και από εκεί στους Γνωστικούς.

Το Έψιλον του Ερμή

 

Ας δούμε πως κατατάσσονται σύμφωνα με την Πτολεμαικη τάξη τα επτά φωνήεντα σε αντιστοιχία με τους επτά πλανήτες.

Ελληνικό γράμμα Γνωστικός Ουρανός Πλανήτης Θεός ή Θεά

Α   — Πρώτος Σελήνη Σελήνη ή Εκάτη

Ε   — Δεύτερος Ερμής Ερμής

Η    —Τρίτος Αφροδίτη Αφροδίτη

Ι  ——— Τέταρτος Ήλιος Απόλλων

Ο ———-Πέμπτος Άρης Άρης

Υ——— Έκτος Δίας Ζευς

Ω ——-Έβδομος Κρόνος Κρόνος

 

Παρατηρούμε ότι στην κατάταξη αυτή το Ε αντιστοιχεί με τον πλανήτη και το θεό Ερμή.

Η σύνδεση μεταξύ των φωνηέντων και των πλανητών έκανε άμεσα τα επτά αυτά ελληνικά γράμματα τμήματα ενός τεράστιου φάσματος πλανητικών συμπαθειών’’ οι οποίες χρησιμοποιούνταν στην αρχαία αστρολογία, αλχημεία, και μαγεία, συμπεριλαμβανομένων πολύτιμων λίθων, μετάλλων, ανθέων, βοτάνων, χρωμάτων ,μουσικών τόνων, συναισθημάτων, αρετών και αμαρτιών.

Η αλχημεία που προέρχεται από την ελληνιστική Αίγυπτο, χρησιμοποιήθηκε σαν ο κύριος παράγοντας για τη δημιουργία των αντιστοιχιών της εβραϊκής Καμπάλα, της οποίας τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου ήταν τμήμα.!

Όπως αναφέρει και ο Γάλος επιστήμονας Marchellin Berthelot, η μελέτη της χημείας στον αρχαίο κόσμο ακολουθουσε σταθερά αυτούς τους κανόνες.

Η Αλχημεία επέκτεινε προσεκτικά και σταθερά τον εαυτό της, στη αρχή με τις συνδέσεις που θεμελίωνε μεταξύ μετάλλων και των πλανητών, μέσα από αντιστοιχείς χρώματος, ακτινοβολίας και αριθμού. Τότε συνενώθηκε με αυτή την παλιά ανακάλυψη μια νέα. Αυτή είναι ο αριθμός 7, ο ιερός αριθμός τον οποίο ο καθένας βρίσκει οπουδήποτε, στις μέρες της εβδομάδας, στον αριθμό των πλανητών, και στις ουράνιες ζώνες, στα μέταλλα που τους αντιστοιχούν, στα χρώματα στις χορδές της λύρας, και στις μουσικές νότες ,στα φωνήεντα του ελληνικού αλφαβήτου, καθώς επίσης στον αριθμό των αστεριών της Μεγάλης Άρκτου, στους 7 σοφούς της Ελλάδας, στις 7 πύλες των Θηβών και στους ηγέτες που πολιόρκησαν κατά τον Αισχύλο…

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο αριθμός 7 είναι ο πιο ιερός από όλους τους αριθμούς και θεωρείται σαν τέτοιος από όλες τις θρησκείες του κόσμου. Το 7 είναι ο αριθμός του πνεύματος της ζωής, όπως και του θεού Ερμή. Από τη σκοπιά αυτή το 7 αντιστοιχεί με το δελφικό Ε!

 

Αλχημικά μιλώντας, το πνεύμα συμβολίζεται με τον αριθμό 7 που αντιστοιχεί όπως είδαμε στον θεό και στο πλανήτη Ερμή. Στο σύμβολο του Ερμή διακρίνουμε τον Ήλιο και τη Σελήνη σαν την θεμελιώδη ερμητική δυαδικότητα. Έτσι μπορεί να υποθει ότι η δύναμη της ζωής το φίδι που τρώει την ουρά του, προκειμένου να πολλαπλασιάσει τον εαυτό του, έχει αντιπαρατεθεί προς τον εαυτό του, το δε πρότυπο σύμβολο που εκφράζει τους εαυτούς μας σαν γήινη ενέργεια, ο σταυρός, που βρίσκεται στο κάτω τμήμα του << συμβόλου>> του Ερμή, τώρα εξυπηρετεί για να εκφράσει τη Δύναμη της ψυχής που συμβολίζεται στο άνω τμήμα του με σύμβολο τη Σελήνη.

Μια άλλη εξήγηση της δύναμης της ψυχής μας δίνει το Κηρύκειο του Ερμή σαν ένα σύμβολο της Γνώσης, την οποία έχει κερδίσει λαμβάνοντας το από τον Απόλλωνα σαν ανταμοιβή για τη Λύρα που του χάρισε ο Ερμής. Ίσως όμως να μην μπορούμε να κατανοήσουμε την αλχημιστική φύση του Ερμή, αν δεν γνωρίζουμε τα της απαρχής του. Ο Ερμής γεννιέται στο σπήλαιο της Κυλλήνης, στην Αρκαδία, στην Κάρα του Δια ή την Καρδία. Τι σημαίνει αυτό? Ως θεός δηλαδή πνευματικός οργανισμός, γεννιέται μέσα στο σπήλαιο της ύλης (σπήλαιο = εντος της ύλης), αφού μετά από άπειρες επαναγεννησεις έχει εξελιχτεί μέσω της ύλης, περιμένοντας για πολλές ζωές μέσα στα προβλήματα και στα βάσανα της χονδροειδούς ύπαρξης. Βέβαια το σπήλαιο αυτό δεν είναι τυχαίο , αλλά βρίσκεται σε μια ψηλή κορυφή σε ορεινή τοποθεσία , πράγμα που σαν συμβολισμός σημαίνει ότι οι ποιότητες του θεού Ερμή εκφράζουν ανώτερες ανθρώπινες και πνευματικές αξίες οι οποίες είναι τόσο υψηλές που μόνο ένα αθάνατο ον μπορεί να τις κατέχει.

Μητέρα του Ερμή είναι η Μαία ( ένας καθαρά συμβολισμός ότι ο Ερμής προέρχεται σαν πνεύμα από το αστρικό σμήνος των Πλειάδων) και πατέρας του ο Δίας, ή αιθέρας του διαστήματος, και μάλιστα η Κάρα ( κεφαλη ή η καρδιά αυτού. Ο Ερμής λοιπόν είναι γιος του Αιθέρα, του πέμπτου στοιχείου (Ε)! της Δύναμης της φύσης! Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη ο αιθέρας είναι το πέμπτο στοιχείο μετά τη γη, νερό, αέρα και φωτιά.

Την πρώτη μέρα της γέννησης του ο Ερμής παίρνει το όστρακο της χελώνας (το οποίο έχει ωοειδές σχήμα όπως το ορφικό Αυγό, που συνδέεται με τις 7 συμπαντικές δυνάμεις της Δημιουργίας), και τοποθετεί πάνω του έτσι αρμονικά τις 7 χορδές, κατασκευάζοντας έτσι τη Λύρα του Απόλλωνα. Αυτό σημαίνει στη γλώσσα των συμβόλων ότι η εναρμόνιση των 7 ψυχικών κέντρων (τσακρα), πρέπει να είναι πλήρες για να τελειωθεί το άτομο. Η όλη μυθική προσέγγιση δείχνει ότι για να γεννηθεί ο πνευματικός οργανισμός απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εναρμόνιση και ενοποίηση των 7 κέντρων.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι η δύναμη ‘’ Ε΄’ είναι ο συνδυασμός των 5 στοιχείων και των 7 πλανητικών ενεργειών, οι οποίες μέσα από την αλχημιστική τους σύνθεση και μετατροπή αναπαράγουν μια ψυχοπνευματική ενέργεια ισοδύναμη με τον αλχημικό χρυσό. Αυτή είναι η περίφημη ενέργεια Κουνταλινι.!!!

Ο άνθρωπος είναι ένας ενσαρκωμένος αγγελιοφόρος Ερμής. Ως εκ τούτου έχει να επιλέξει ανάμεσα στην κυριαρχία των δύο φύσεων ‘’ (του καλού και του κακού). Η διδασκαλία βρίσκεται μέσα στο CorpusHermeticum. O άνθρωπος δεν χάνει καθόλου την αξία του επειδή κατέχει ένα θνητό τμήμα, αλλά πολύ περισσότερο, αντίθετα, η θνητότητα αυξάνει τις δυνάμεις του. Οι διπλές του δυνατότητες είναι δυνατές σ αυτόν, ακριβώς λόγο της διπλής του φύσης.<< Ας τολμήσουμε λοιπόν να πούμε ότι ένας άνθρωπος είναι ένας θνητός θεός και ένας ουράνιος θεός είναι ένας αθάνατος άνθρωπος>>.

Αυτή είναι η αλήθεια για τη ΄΄ νέα φυλή που η βασιλική τέχνη των ΄΄ Γιων του Ερμή δημιουργεί εδώ κάτω στη Γη, ανυψώνοντας αυτό που έχει πέσει, απαλύνοντας τον πόνο , αποκαθιστώντας τη δύναμη των αδυνάτων. Αυτοί οι θεϊκοί αγγελιοφόροι είναι εκείνοι που μπορούν να μεταφέρουν τις ψυχές και να τις προστατεύουν μέσα στον Κάτω Κόσμο, αυτοί είναι οι άγγελοι. Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι η κόρη του Ερμή, σύμφωνα με τον Πίνδαρο, ονομάζονταν Αγγέλια, και όπως λέγεται κατέβαινε από τους θεούς συχνά όταν άνοιγαν τα όρια μεταξύ ζωής και θανάτου, μεταξύ χρόνου και αιωνιότητας, μεταξύ γης και Ολύμπου!

Ο Αγγελιοφόρος ΄΄ Ε΄΄΄είναι ευτυχισμένος όταν βρίσκεται σε κίνηση, μεταφέροντας πληροφορίες και φέρνοντας τους ανθρώπους κοντά. Η φυσική τάση κάθε ανθρώπινης ψυχής είναι να επικοινωνεί συνεχώς και να ανταλλάσει συναισθήματα. Μια ψυχή δονείται ή μπορεί να δονηθεί, σε συγκεκριμένες ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες συναισθημάτων. Οι ηλεκτρομαγνητικές ενέργειες της ψυχής μπορούν να επηρεαστούν να δονούνται με ένα συγκεκριμένο τρόπο ώστε να δημιουργούν μια πηγή Δύναμης. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΗΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΄΄Ε΄΄!

Ο κώδικας ΄΄Ε΄΄

Όχι από απλή καλοσύνη ή ευγενή ιδεαλισμό αλλά αναγκαιότητα, ένας Αγγελιοφόρος ΄΄Ε΄΄ πρέπει πάντοτε να ακολουθει έναν συγκεκριμένο κώδικα τιμής τον οποίο δεν θα παραβιάζει. Μια αποτυχία να ακολουθει θα προκαλούσε προβλήματα όχι μόνο στον Αγγελιοφόρο, αλλά και στους αποδέκτες των πληροφοριών της αλήθειας και των συναισθημάτων που αυτές προκαλούν, πράγμα το οποίο δυσχεραίνει το έργο και απομακρύνει τον άνθρωπο από το σκοπό της ζωής. Παρακάτω αναφέρονται οι 7 βασικές αρχές αυτού του κώδικα τιμής.!

 1. Κάθε Αγγελιοφόρος ΄΄ Ε΄΄ θα πρέπει να διαθέτει έναν αρκετά υψηλό βαθμό καθαρότητας και τιμής, πριν ακόμη αναλάβει να εκτελέσει το καθήκον του απέναντι σε άλλα ανθρώπινα όντα. Σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθεί ο ίδιος σε πολύ δύσκολη θέση, και ακόμη χειρότερα θα βάλει τους συνανθρώπους του σε χειρότερες δοκιμασίες. Οτιδήποτε είναι επώδυνο σε εκείνον, δεν θα πρέπει να το μεταδίδει στο περιβάλλον του αλλά να το αντιμετωπίζει ο ίδιος ή να το αφαιρεί , ή να το μετατρέπει σε καθαρή ενέργεια. Ακόμη και ο ίδιος αν δεν είναι τέλειος, θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν τέλειος και να είναι άψογος στους άλλους χρησιμεύοντας σαν πρότυπο για μίμηση.

 2. Πρέπει να διατηρεί μια σταθερή αίσθηση αγάπης και θετικής σκέψης προς το περιβάλλον -στόχο του, με οποιοδήποτε κόστος. Δεν πρέπει ποτέ να επιτρέπει στον εαυτό του να χάνει τον έλεγχο του ακόμη και όταν είναι απαραίτητο να θυμώνει ή να δέχεται πόνο προκείμενου να χειριστεί μια κατάσταση.

 3. Ο Αγγελιοφόρος ΄΄Ε΄΄ πρέπει να έχει θάρρος και θέληση, και ποτέ να μην επιτρέπει στον εαυτό του να γίνεται έρμαιο του φόβου ή του τρόμου, τον οποίο μπορεί η εχθρότητα ή η επιθετικότητα ενός περιβάλλοντος να του προκαλέσει.

 4. Πρέπει να είναι ευγενής και ποτέ να μην εμπλέκεται σε εχθρότητες, μίση, ή προσωπικές μνησικακίες. Πρέπει να είναι έμπιστος και ποτέ να μην προδίδει ή να αρνείται από εγωισμό ή καπρίτσιο, την εκτέλεση της αποστολής που ανέλαβε. Δεν πρέπει επίσης να παραβαίνει τον λόγο του απέναντι στους ομοίους του αλλά και απέναντι στους συνανθρώπους του.

 5. Πρέπει να είναι υπομονετικός και επίμονος, και να μην επιτρέπει στον εαυτό του να χάνει την ψυχραιμία του σε καταστάσεις που απαιτούν λεπτό χειρισμό και σταδιακή μέθοδο επίδρασης.

 6. Πρέπει να είναι πρόθυμος να εργάζεται για όσο χρόνο και όσο μόχθο χρειάζεται προκειμένου να φέρει σε πέρας μια συγκεκριμένη αποστολή.

 7. Πρέπει να είναι προσεκτικός στο θέμα των σχέσεων με το άλλο φύλο, έτσι ώστε αφενός να δημιουργεί μια σταθερή αγάπη μεταξύ του εαυτού του και των αντιθέτου φύλου συναδέλφων ή συνανθρώπων του, αφετέρου όμως να μην βάζει σε κίνδυνο την οικογένεια του ή να εμπλέκεται σε ρομαντικές ή παθιασμένες σχέσεις, χάνοντας έτσι προσωρινά ή μόνιμα τον βασικό προορισμό του.

Αγγελιοφόροι ΄΄Ε΄΄ εγερθείτε! Εσείς είστε η αληθινή Δύναμη ΄΄Ε΄΄ του ενσαρκωμένου θεού Ερμή. Στρέψτε τα μάτια σας προς τα πάνω ερευνήστε τις υψηλότερες πνευματικές άξιες. Ζητήστε από την ψυχή σας να θυμηθεί το σκοπό για τον οποίο γεννήθηκε στο κόσμο αυτό. Κάντε το ίδιο και προς τους άλλους…

Τώρα που η πατρίδα μας περνά ακόμα μια πολύ δύσκολη σε όλα τα μεγέθη κατάσταση, είναι στο χέρι μας να αντιστρέψουμε το ρόλο που μας έχουν υπαγορέψει οι κοσμοκράτορες, και τον φόβο, τη μιζέρια, και τη λύπη που μας ποτίζουν κάθε μέρα μέσα από τα νέο ταξικά κανάλια τους… να εκμεταλλευτούμε την αρνητική ενέργεια, και να την μετατρέψουμε σε ευεργετική φιλοσοφική λίθο της ψυχής. Είναι γνωστό σε πολλά αρχαία βιβλία ότι μαγική δύναμη δεν υπάρχει σε καλή και κακή χωριστά, η δύναμη της κοσμικής ενέργειας είναι μια και συμπαντική! Εκείνο που μετατρέπει τη δύναμη αυτή σε καλή ή κακή είναι η ψυχή του καθενός που την εκμεταλλεύεται… είμαστε όντα που εξελισσόμαστε ανάλογα με το περιβάλλον γύρω μας. Αν συντονιστούμε όλοι μαζί θετικά, και διώξουμε τον φόβο που μπλοκάρει την ενέργεια κουνταλινι να ανέβει στο ανώτερο επίπεδο (τσακρα), ναστε σίγουροι ότι η ανθρωπότητα θα βιώσει σε πολύ σύντομο διάστημα αυτό που κάποιοι λένε η ΄΄ μεγάλη αλλαγή ‘’! ίσως κάποια μέρα ξαναγυρίσουμε στο ΧΡΥΣΟ ΓΕΝΟΣ…

 

 

 

 

About skerkyraios

Μου αρέσει να ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη μουσική, να γράφω τραγούδια και να τα ενορχηστρώνω. Προσπαθώ να βλέπω τη ζωή θετικά, παρόλο τις δυσκολίες που βιώνουμε, και να είμαι ειλικρινής… δεν μου αρέσει η υπεροψία και η αλαζονεία… η τέχνη είναι το κλειδί για να αλλάξει ο κόσμος μας προς το καλύτερο…

Posted on 21 Οκτωβρίου 2012, in Comics Trades and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

 1. Διαβάστε μία ενδιαφέρουσα άποψη σχετική με «το ¨Ε¨, το εν Δελφοίς» και το «Γνώθι Σαυτόν»:

  https://skydrive.live.com/?cid=E39B50D7D9EA3235&id=E39B50D7D9EA3235!120#!/view.aspx?cid=E39B50D7D9EA3235&resid=E39B50D7D9EA3235!121&app=WordPdf

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: