ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ SITE: Deimoscomics.com

Σε συζήτηση που είχαμε στην παρουσίαση του descartesmil blogspot έτυχε να αναρωτηθούμε για λίγο (στα σχόλια του άρθρου) για την τύχη των ελληνικών κόμικ δημιουργιών στο εξωτερικό και πώς θα μπορούσαν αυτές να διαφημιστούν και να πλασαριστούν πιο αποτελεσματικά…

Τελικά δεν είχαμε να πούμε και πολλά για το θέμα (και μάλιστα απ’ τη μια στιγμή στην άλλη), ίσως μάλιστα να σκεφτήκαμε οι περισσότεροι ότι για τα Ελληνικά δεδομένα ακούγεται κάπως δύσκολη μια προσπάθεια που να αποδειχθεί και αποτελεσματική και με διάρκεια.

Σίγουρα ένα τέτοιο συμπέρασμα ακούγεται λογικό (δυστυχώς) και ταυτόχρονα εντελώς εκνευριστικό και άδικο εφόσον υπάρχουν ιδέες και πολλά υποσχόμενα ταλέντα (πολύ συχνά με τις ίδιες σπουδές με πασίγνωστους ξένους κόμικς δημιουργούς ).

Ευτυχώς μπορούμε να πούμε με χαρά ότι ένα τέτοιο συμπέρασμα αποδεικνύεται -μαζί με όλα τα άλλα- και ελαττωματικό…

Με μεγάλη έκπληξη και υπερηφάνεια είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σήμερα μία πρόταση που τυχαία ανακαλύψαμε και έχει πολλά να προσφέρει!

Συνεπώς μιλάμε σήμερα όχι για ταλέντα πολλά υποσχόμενα, αλλά πολλά πράττοντα και:

http://www.deimoscomics.com/

Πρόκειται για ανεξάρτητες εκδόσεις με έδρα την Αθήνα οι οποίες στηρίζονται στην on-line πώληση των κόμικ δημιουργιών τους (που μπορούν βέβαια να διαβαστούν σε υπολογιστή, ταμπλέτα ή smartphone).

Προς το παρόν η εταιρεία, έχοντας ήδη κλείσει ένα έτος ύπαρξης, έχει δύο πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις να παρουσιάσει και σίγουρα να ενθουσιάσει τους οπαδούς των κόμικ επικής φαντασίας. Μπορεί ήδη να αναφερθεί με βεβαιότητα ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχα δημιουργήματα του εξωτερικού…

Η πρώτη είναι το “Kingdom of Light” του οποίου μπορείτε να διαβάσετε τον πρόλογο στην εξειδικευμένη σελίδα της Deimos comics στο http://kingdomoflight.com/ και να κατεβάσετε και εικόνες σε πολλές επιλογές ανάλυσης.

(η μουσική στο τμήμα των downloads ταιριάζει γάντι με την ατμόσφαιρα του comic)

Να αναφέρουμε εδώ ότι οι δημιουργοί του Kingdom of Light είναι οι:

Δημοσθένης Δασκαλέας στην οργάνωση της ιστορίας και στο σενάριο.

Francisco Paronzini στα σκίτσα (μολύβια και μελάνια όπως αναφέρεται στον πρόλογο).

Ed Brisson στο Lettering.

Η δεύτερη, η “Θεοκτονία”, την εξειδικευμένη σελίδα τής οποίας μπορείτε να επισκεφτείτε στο http://theoktonia.com/  και φυσικά να διαβάσετε την εισαγωγή της και να κατεβάσετε εικόνες.

Δημοσθένης Δασκαλέας στην οργάνωση της ιστορίας και στο σενάριο.

Verry Woong στα σκίτσα (μολύβια και μελάνια όπως αναφέρεται στον πρόλογο).

Ed Brisson στο Lettering.

Εξώφυλλο Rudy Ao (House of Imagi studios).

Δεν πρόκειται να αναφέρουμε τι πραγματεύονται τα 2 κόμικ. Διαβάστε τα και πείτε μας τη γνώμη σας για τη θεματολογία, ατμόσφαιρα, σκίτσο και οτιδήποτε άλλο νομίζετε.

Στο ψηφιακό κατάστημα θα δείτε ότι κατά μέσο όρο τα 2 comic έχουν φτάσει ήδη στην 6η συνέχεια (κάθε “τεύχος” απ’ όσο αντιληφθήκαμε είναι 32 σελίδες χωρίς διαφημίσεις ή τίποτα άλλο να παρεμβάλλεται) και η τιμή για να τα διαβάσετε είναι κάτι παραπάνω από προσιτή.

Κάτι επίσης εξαιρετικό είναι ότι μπορούν καλλιτέχνες με τις δικές τους comics προτάσεις και ανησυχίες να καταθέσουν την προσπάθειά τους και ίσως να την εκδώσουν στο Deimos comics!

Μείνετε συντονισμένοι στα νέα τους!

Αν θέλετε να συζητήσετε και κάτι σχετικά με τους δημιουργούς ή με αναγνώστες μπείτε στο forum.

Και κάτι τελευταίο, που τραβάει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον μας με την πρωτοτυπία του, είναι ότι (απ’ ότι φαίνεται) θα υπάρξει προσεχώς και on-line game του Kingdom of Light…

Posted on 29 Αυγούστου 2012, in Comics Sites & Blogs, Comics Sites & Blogs Εξωτερικού, Comics Trades and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 9 Σχόλια.

 1. Κρίμα, βέβαια, που μόνο το σενάριο είναι ελληνικό, αφού σχέδιο και γράμματα φαίνεται ότι είναι από ξένους, τουλάχιστον αν κρίνουμε από τα ονόματα. Έτσι, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αμιγώς 100% ελληνικά κόμικς.

  Μου αρέσει!

  • Με πρόλαβες στο τσακ, που λέμε! Ήμουν έτοιμος να επισημάνω αυτό ακριβώς το πράγμα. Πάντως, φαίνεται εκ πρώτης όψεως, σαν ενδιαφέρον εγχείρημα. Τελικά, ο Βασίλης ξετρυπώνει πολύ ωραία site & blogs! Μπράβο και γι`αυτή την παρουσίαση!

   Μου αρέσει!

  • O mastermind των ιστοριών και της επιχείρησης είναι Έλληνας και η εταιρεία βρίσκεται στην Αθήνα. Αν δεν αρκεί αυτό για εσάς, για εμένα πάντως είναι υπέραρκετο.

   Μου αρέσει!

   • Καλημέρα, Βασίλη.

    Δεν είπαμε ότι δεν είναι σημαντικό, κάτι τέτοιο. Υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες μας, που διαπρέπουν στον ίδιο χώρο, στο εξωτερικό. Έχω γνωρίσει δύο από αυτούς, μάλιστα. Η δουλειά είναι αξιολογότατη, επίσης. Απλά δεν πρόκειται για αμιγώς Ελληνική παραγωγή. Αυτό συμπεράναμε τουλάχιστον, βλέποντας τις εικόνες και διαβάζοντας το κείμενο του άρθρου.

    Μου αρέσει!

 2. Σας ευχαριστώ ειλικρινά για την εξαιρετική παρουσίαση!

  Σχετικά με το θέμα μη Ελλήνων καλλιτεχνών όταν ξεκίνησα την αναζήτηση σχεδιαστών κόμιξ το μόνο μου μέσο ήταν το διαδίκτυο. Δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχει ένα φόρουμ ειδικά να συγκεντρώσει τους έλληνες σχεδιαστές κόμιξ σε μια κοινότητα.

  Τώρα, ένα χρόνο μετά που έχω γνωρίσει εκ των πραγμάτων την κοινότητα έχουν ήδη συμμετάσχει και εξαιρετικοί Έλληνες καλλιτέχνες στην παραγωγή.

  Φιλικά,

  Δημοσθένης

  Μου αρέσει!

  • Δημοσθένη, καλησπέρα και καλώς ήρθες στο Comics Trades!

   Σε ευχαριστούμε για την απάντηση σου, που μας δίνει ακόμη περισσότερα στοιχεία για το project και μας βοηθάει όλους να το κατανοήσουμε 100%. Η προσπάθεια σας είναι υπέροχη και ευχόμαστε ολόκαρδα καλή επιτυχία! Σε ότι μας χρειαστείτε σαν κοινότητα, πολύ ευχαρίστως να βοηθήσουμε. Έχεις δίκιο, σχετικά με την συγκέντρωση παιδιών που ασχολούνται με το σκίτσο. Δεν υπάρχει ένα σχετικό φόρουμ, όπου να βρίσκονται όλοι μαζί. Σίγουρα πρέπει να γίνει κάτι γι`αυτό, αφού είναι πολλοί οι ταλαντούχοι Έλληνες σχεδιαστές. Κι εδω πάλι, αν μπορούμε με κάποιον τρόπο να σας βοηθήσουμε, μην διστάσετε να το ζητήσετε. Με μεγάλη μας χαρά, να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε. Είναι χρέος μας, να προωθούμε και να γνωρίζουμε στους φίλους των κόμικς, τις αξιόλογες δουλειές όπως η δική σας.

   Μου αρέσει!

   • Ευχαριστώ ΚΑΙ για τις ευχές 🙂 Και σ’εσάς τα καλύτερα γιατί το site σας είναι φανερά στημένο με πολλή αγάπη!!

    Σχετικά με την οργάνωση των καλλιτεχνών έχω ήδη ξεκινήσει ένα project και αν έχετε ιδέες για την ενημέρωση ειδικά των Ελλήνων είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες. Είναι πραγματικά κρίμα να υπάρχουμε και να μην γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

    Θα σας στείλω σχετικό email για λεπτομέρειες.

    Μου αρέσει!

    • Περίφημα! Μπορούμε να το οργανώσουμε και να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα! Θα ήταν υπέροχο! Αναμένω το email με τις λεπτομέρειες και φυσικά για να γνωριστούμε καλύτερα! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Κάνουμε ότι μπορούμε, ελπίζοντας να ενωθούν όλες οι φωνές και οι τάσεις, αλλά και οι κόμικς – προτιμήσεις.

     Μου αρέσει!

 3. Χαιρετώ Δημοσθένη και στείλε μας απλώς οτιδήποτε νομίζεις (2 mail μας τα έχεις σίγουρα) !

  Θα μιλήσουμε κι από mail γιατί έχω και κάτι ακόμα κατά νου για την παρουσίαση της δουλειάς σου στο cοmicstrades.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: