ΕΝΑ ΚΑΡΕ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ! 31.

Ένα ακόμη καρέ από τις ελληνικές εκδόσεις του Ντίσνεϋ, έρχεται για να προστεθεί στο αφιέρωμα που κάνουμε, σε αυτή την σειρά άρθρων. Αυτή την φορά πρόκειται για την ιστορία «Ο μαγικός καθρέφτης» και από το τεύχος 1227, του εβδομαδιαίου Μίκυ Μάους(16/9/1988). Η ιστορία έχει ακόμη κυκλοφορήσει και στα Μίκυ Μάους 557 και 1618. Πληροφορίες και στοιχεία, για το τεύχος και την ιστορία, όπως πάντα από το inducks.

http://coa.inducks.org/issue.php?c=gr/MM+1157
http://coa.inducks.org/story.php?c=I+TL++807-C

Δείτε όλα τα καρέ, που επιλέγουμε για σας κάθε Τρίτη, συγκεντρωμένα εδώ.

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 28 Αυγούστου 2012, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics History, Comics Legends, Comics Links, Comics Stories, Comics Strips, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Greek Magazines, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Ένα καρέ χίλιες λέξεις, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κάποτε στην Ελλάδα!, Μίκυ Μάους, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Τέχνες, Τερζόπουλος, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 15 Σχόλια.

 1. Ματαιότης Ματαιοτήτων…

  Μου αρέσει!

 2. Πάντως, είναι από τις ελάχιστες φορές, σε κόμικς Ντίσνεϋ, όπου υπάρχει αναφορά σε θάνατο. (Πού πήγε ο νους τού Μόμπυ, όμως, όταν άκουσε αυτό το όνομα μακρινάρι!)

  Οι περισσότερες άλλες αναφορές είναι είτε περιφραστικές (απ’ όσο ξέρω, το ρήμα «kill» απαγορεύεται ρητά να χρησιμοποιηθεί σε εκδόσεις τής Ντίσνεϋ) ή είναι από πολύ παλιά κόμικς, γύρω στη δεκαετία τού 1940, όπου τα πρότυπα ήταν πιο χαλαρά. Και εκεί, όμως, έπρεπε να βγάλεις το συμπέρασμα μόνος σου, ότι κάποιος θα σκοτωνόταν. Όταν, π.χ., ο Ντόναλντ, πετάει ένα σκοινί στο Γκούφυ, που πνίγεται, του λέει να το δέσει στο πόδι του, και μετά, για να σπάσει πλάκα, πετάει την άλλη άκρη, στην οποία είναι δεμένη μια άγκυρα, στη θάλασσα, τι ακριβώς περιμένουμε να πάθει ο Γκούφυ; Ασφαλώς όχι να γελάσει με τη φάρσα!

  Παρεμπιπτόντως, τα ονόματα μακρινάρια ίσως δεν είναι τόσο ασυνήθιστα στους Ισπανούς, ώστε να είναι δείγμα ματαιοδοξίας. Το πλήρες όνομα τού αγαπημένου μας, ισπανικής καταγωγής, Λουϊ Ντε Φυνές, π.χ., ήταν Louis Germain David de Funès de Galarza!

  Μου αρέσει!

  • Σωστά! Να δώσω κι εγώ ένα παράδειγμα, Ισπανού των κόμικς, όμως. Είναι ο Τσίκο, ο σύντροφος του Ζαγκόρ, που σαν πλήρες όνομα, πάει κάπως έτσι:

   Τσίκο Φελίπε Καγετάνο Λοπές Υ Μαρτίνεζ!

   Μου αρέσει!

 3. Καλημερίζω Κρίτωνα.

  Είδα Ιταλικό, Γερμανικό, Αγγλικό, Ισπανικό όνομα και υπέθεσα ότι ο βαθμοφόρος είναι κάποιος στρατηγός (κανένας δικτάτορας) που ήθελε κάτι βαρύγδουπο για να υποδηλώνει την υπεροχή του και κατασκεύασε αυτό το όνομα (εκτός κι αν η σκούφια του κρατάει απ’ όλη την Ευρώη θα μου πεις).

  Αν ήταν όπως τα λέω η απάντηση που έλαβε μοιάζει πληρωμένη! (λες ο Μόμπυ να σκέφτηκε να τον πικάρει; )

  Δεν είχα προσέξει ποτέ ότι ο «θάνατος» και «Kill» και φαντάζομαι αντίστοιχες λέξεις απαγορεύονταν στα Disney… Ίσως γι΄ αυτό να είναι βέβαια και από τα πιο αγαπημένα και πολυδιαβασμένα (παιδικά) κόμιξ!

  Αναρωτιέμαι πάντως πώς μπορούσε ένας αναγνώστης -και παιδί ακόμα- να φανταστεί ότι κάποιος πραγματικά μπορεί να πεθάνει στα Μίκυ Μάους (γιατί την αίσθηση του κινδύνου την είχαν όλοι οι αναγνώστες έτσι κι αλλιώς αφού διάβαζαν περιπέτειες των παπιών).
  Πάντα υπάρχει μια ευνοΪκή συγκυρία που σώζει αυτόν που κινδυνεύει ή αν π.χ. φάει ο Γκούφυ κανένα πιάνο στο κεφάλι όλοι οι αναγνώστες περιμένουν να γίνει μια καρτουνίστικη χαλοκομανία που θα βγει μέσα από μια τρύπα, ζαλισμένος να βλέπει αστράκια!

  Πράγματι δεν θυμάμαι λέξεις θάνατος κτλ στα Μίκυ Μάους.
  Το σημερινό λοιπόν είναι ένα καρέ χίλιες σκέψεις…

  (Ώστε αυτό το μακρινάρι ήταν το πλήρες όνομα του Ντε Φινές…
  Αν καμιά φορά ξεχνάω το όνομά του τον λέω ο ζοχαδιάρης!?; )

  Μου αρέσει!

  • Κάποιος δικτάτορας σε ισπανόφωνη χώρα πρέπει να ήταν, άρα είχε ισπανικό όνομα. Όσο για αυτό το «Σνάιντερ», στο όνομά του, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι η καταγωγή του, εκτός από ισπανική, ήταν και γερμανική, ενδεχομένως από κανένα ναζί που κατέφυγε στη νότιο Αμερική!

   Μου αρέσει!

 4. Να το το πολεμικό!

  Ναζί στη Νότιο Αμερική… Εγκληματίας πολέμου πιθανότατα…

  Μέντελσον απ’ την άλλη… Άγγλος; Σκανδιναβός;

  Εγκληματίας πολέμου και συγγενής άραγε με τον περίφημο μουσικό;

  [Λέει Μέντελσον απ’ τη Ροζίτα… Μήπως του περίφημου μουσικού το σπίτι ήταν στην οδό Ροζίτας (!?; )]

  (Άραγε τι πολεμική ιστορία να έβγαινε απ΄ όλο αυτό; )

  Ένας Μίκυ Μάους χαρακτήρας με υπόβαθρο πολεμικού κόμιξ!

  Μου αρέσει!

  • Μμμ… σε λίγο θα βγούμε σε σενάριο εγκληματία πολέμου, που το έσκασε στην Λατινική Αμερική! 🙂 Πάντως το καρέ το σημερινό, είναι πάρα πολύ καλό, όπως όλες οι επιλογές του Κρίτωνα!

   Μου αρέσει!

 5. Άραγε μόνο ο Ντον Ρόσα το τόλμησε;(Ή εγώ είχα μαντέψει τη σκέψη του κάνοντας αντίστοιχη δημιουργία στην εφηβεία μου;)

  http://www.geocities.ws/komixgreekpage/part6.htm

  Πάντως άνετα θα μπορούσα να δω τον Ντόναλντ στο ρόλο του στρατιώτη Ράιαν………

  Μου αρέσει!

 6. Είναι κάτι που υποδειγματικά αγνοώ! Τα Μίκυ Μάους κινούνται σε ένα σύμπαν όπου δεν υπάρχουν γηρατειά και φθορά.
  Μέσα σε αυτό το σύμπαν βρίσκομαι κι εγώ σαν παιδί (νοερώς).

  Ο Ελύτης είχε πει ότι στην ποίηση, οπώς και στα όνειρα δεν γερνάει κανείς. Νομίζω ότι τα Μίκυ Μάους εντάσσονται στον «κανόνα» αυτόν.

  Μου αρέσει!

  • Συμφωνώ απόλυτα! Αν δεν τα είχαμε και δεν τα διαβάζαμε(ειδικά το δεύτερο!), τότε πως θα ανανεώνονταν τα ρημάδια τα κύτταρα; Όχι, πες μου! Η απόλυτη αντιγηραντική συνταγή, κύριοι! Ούτε αλοιφές, ούτε χάπια! 🙂

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: