Επιχείρησις: “Μαργαριτάρια„

Ελπίζοντας να σας άρεσε το άρθρο για τα στραβά και ανάποδα τού Κυριάκου Ντελόπουλου, σας παρουσιάζω τη συνέχειά αυτού τού βιβλίου, το Επιχείρησις: “Μαργαριτάρια„ όπου ο συγγραφέας συνεχίζει να παρουσιάζει τα διάφορα ευτράπελα, που έχει συλλέξει.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Δωδώνη». Δεν αναφέρει ημερομηνία εκδόσεως, αλλά διάφορα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία αναφέρουν ως έτος κυκλοφορίας το 1990 ή 1991. Όπως λέει ο συγγραφέας του, το βιβλίο αφιερώνεται σ’ όλους εκείνους που το έγραψαν για μένα.

Όπως και στο προηγούμενο βιβλίο, θ’ ακολουθήσουμε τη δομή τού βιβλίου, παρουσιάζοντας τυχαία δείγματα από κάθε ενότητα.

Τα αρχικά στη ζωή μας

Α.Ε.Π.Π.Ι.
Α.Ε.Τ.Α.
Α.Δ.Α.Π.Π.

Οι εφημερίδες και τα περιοδικά

Τα θεάματα

Ο Ελληνικός κινηματογράφος και άλλα επίσης κινηματογραφικά

Το θέατρο σκιών…

…το σκιώδες νεοελληνικό θέατρο

Διάφοροι τίτλοι από ελληνικά θεατρικά έργα χωρίς αξιώσεις, όπως:

ΚΑΙ Η ΓΑΤΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΜΑΖΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ…
Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

αλλά και πολλοί τίτλοι θεατρικών έργων που γυρίστηκαν ταινίες, που σήμερα θεωρούνται κλασικές, οπότε προχωράμε στην επόμενη ενότητα.

Ποικίλα νεοελληνικά κείμενα

Επιστολές

Για πρώτη φορά στην ζωή μου σαν οδηγού τρομοκρατήθηκα: ποδηλάτες, κάρρα, πεζοί, π ρ ό β α τ α χωρίς κανένα φ ω ς, πρόσθιο ή οπίσθιο, βρισκόταν σε οποιοδήποτε μέρος τού δρόμου…

Ανακοινώσεις και «ξέναι δημοσιεύσεις»

Ανακοινώ ο υπογεγραμμένος μαναροφύλαξ Γ. Α. Β. προς τους αξιοτίμους κατοίκους Αραχόβης τούς χρησιμοποιούντας τόν τράγον μου, φυλής Ζαάνεν, δι’ αναπαραγωγήν τών αιγών των, ότι το αντίτιμον εκάστης πρώτης επιβάσεως τού τράγου καθώρισα το ποσόν τών 60 δρχ. προς αντιμετώπισιν τών δαπανών διατροφής και περιποιήσεως αυτού.

Εις περίπτωσιν μη συλλήψεως τής αιγός η επίβαση θα επαναλαμβάνεται δ ω ρ ε ά ν. Το ποσόν τούτο θα πρέπει να προκαταβάλεται.

Αν τελικώς η αίγα δεν συλλάβη, θα επιστρέφεται το καταβαλλόμενον τοιούτου δικαίωμα.

Λόγοι

Έχω την πεποίθησιν ότι το νομοσχέδιον το οποίον υποβάλλω δεν αντίκειται προς τα διατάξεις τού Συντάγματος, διότι εάν είχον εναντίαν ιδέαν, με όλην την πεποίθησιν την οποίαν έχω ότι το συμφέρον τού στρατού επιβάλλει ίνα ληφθή μέτρον τι, δεν ήθελον υποβάλλει το νομοσχέδιον το οποίον η Κυβέρνησις θέλει υποβάλει εις την κρίσιν τής Βουλής.

Ποιήματα

Ο ΣΠΟΥΤΝΙΚ

Ρουκέτες από χαλύβδινα Μασούρια
ερευνούν το αχανές
πέρνουν φωτογραφίες
με φωτογραφικές μηχανές.

Μαθητικά κείμενα

Ο Ιουστινιανός ήταν ένας νομοθέτης ο οποίος εξέδιδε νεαράς.

Λίγα γλωσσικά και κάποια σχολικά βιβλία…

Ο μεν άρης έλαφος έχει κέρατα, η δε θύλη…

Μερικά ακόμη…

– τοπείο με μαρούλια και βολβοειδή λουλούδια: αποφύσεις σε μια καφετιά και επίπεδη γη.

– ατμόσφαιρα προ-εικονική

Λίγα προφορικά ολισθήματα

Στη σελήνη που είναι αυτοί οι α σ τ ρ ο ν ά π τ ε ς, θα φυσάει πολλά μ π ο χ ώ ρ.

Βιβλία

Η διαφήμιση είναι σπουδαίο πράγμα

Ελληνοαμερικανικά

Μια βόλτα στα εστιατόρια

Η Α.Μ. η νεοελληνική επιγραφή

Οι ανεπίσημες επιγραφές…

…κε η επήσημες επειγραφαίς

Ονομα – Επάγγελμα: Μια σχέση

Ποικίλα

Επίλογος


Έκδοση Ελληνικού γραμματοσήμου. Ομοιάζει κατά σύμπτωσιν με τη γνωστή φωτογραφία τού Joe Rosenthal, με το γνωστό Αμερικανικό γραμματόσημο τού Victor S. Mc Closkey, και το γνωστό Μνημείο τών Πεζοναυτών τού Felix De Weldon. Έργο αγνώστου καλλιτέχνου ο οποίος όμως πρέπει να πιστωθή με την φαεινή ιδέα να ανεβάσει το ναυτικό στα όρη…

Α υ λ α ί α

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 1 Αυγούστου 2012, in Books, Comics Trades, CT Exclusive, Άρθρα Μελών, Αποκλειστικότητες, Βιβλίο, Διάφορα, Εργασίες Μελών, Εκτός Κόμικς, Εκδόσεις Δωδώνη, Παρουσίαση: Βιβλία, Συνεργασίες Μελών, Members Articles and tagged . Bookmark the permalink. 17 Σχόλια.

 1. Καλημέρα και καλό μήνα κύριοι!

  Ξεκινήσαμε με μια έκπληξη από πλευράς Κρίτωνα, που πραγματικά έχει αυτόν ακριβώς τον τόνο, που χρειαζόμαστε για να δούμε όσο πιο αισιόδοξα γίνεται, όχι μόνον τον μήνα Αύγουστο, αλλά πολύ περισσότερους!

  Από που να ξεκινήσω;

  : ) 🙂 🙂

  Το καταπληκτικό «ή ταν ή επί ταν», είναι …μνημειώδες, τολμώ να πω! 🙂 Βασικά, μου θυμίζει τον «Ταν τον Υπερκόσμιο», το λαϊκό φυλλάδιο που βγήκε κάποτε, μεταξύ `52 και `53.

  Για το Κερκυραϊκό «αριστούργημα», της χρήσης της Αγγλικής γλώσσας, σε συνδυασμό με την πρώτη εμφάνιση της Esperanto, όπερ μεταφραζόμενο σε «KIANI ACTH», έχω μόνον να πω τούτο: Έχω φάει εκεί και σας διαβεβαιώ ότι το φαγητό του ήταν παρομοίας ποιότητος»! 🙂

  Επίσης θα ήθελα να σταθώ σε 2 ακόμη φωτογραφίες. Στην πρώτη απ` αυτές, έχουμε μια ακόμη περίπτωση απευθείας μεταφοράς της έννοιας μιας φράσης, από τα Ελληνικά στα Αγγλικά! Σαν το «John buys – John drinks», ή το «Welcome my eyes the two»! Έτσι, τα …αυγά, έγιναν της …ώρας! 🙂

  Τέλος, Ο Αρχαιολογικός χώρος, ανήκει σε εκείνη την γενιά παρεμβάσεων, όπου οι τουρίστες έπαιζαν «αμπεμπαμπλόμ», για να καταλάβουν τι έγραφαν οι πινακίδες μας! Άσε που η «Πυθία» είχε αποδημήσει προ αιώνων! 🙂

  Κρίτωνα, μπράβο με τόνο!!! Καταπληκτική παρουσίαση – καταπληκτικό θέμα! Φοβερός ο Ντελόπουλος!!! Μας έφτιαξες τον μήνα και λίγο που είπα!

  Μου αρέσει!

 2. Ε ότι θα δω και τον Ιουστιανιανό μαστροπό είναι από τα άγραφα!

  It’s from the unwritten I say you!

  Μιλάμε για πολλά μποχώρ τρικυμίας στο κρανίο και όχι μόνο στο φεγγάρι με τους αστρονάπτας!

  Πρέπει πάντως να δικαιολογήσω τους πεζοναύτες, γιατί για παραλία πηγαίναν και έπεσαν σε μια από τις αθάνατες Ελληνικές ταμπέλες του στύλ: Pros bouno dromo dexia ths aigos και χαθήκαν οι άνθρωποι! Είχαν που είχαν σημαία βαρέθηκαν να τριγυρίζουν έ την έβαλαν όπου τους ήρθε!

  Πάντως και ο μαναροφύλαξ με την πρώτη επιβίβαση του τράγου στην αίγα -αλλά και πιο πριν τα πρόβατα που δε φέρουν φώτα-, είναι απλώς αλλού για αλλού στο τέρμα του γυαλού!

  Έξοχα, καλά αρχίσαμε το μήνα! we start the month good I say you!

  Μου αρέσει!

 3. Καλησπέρα σε όλους,
  Ευχαριστούμε για το άρθρο που όντως μας έφτιαξε τον μήνα.

  Νομίζω ότι ο ΜΑΝΑΡΟΦΥΛΑΞ ήταν το κορυφαίο τμήμα του.

  Ενημερωτικά για το ελληνικό γραμματόσημο που συμβολίζει το τέλος του «εμφυλίου» δείχνει τους στρατιώτες να υψώνουν την σημαία (ώς έχοντες το κύριο βάρος των επιχειρήσεων) και έχει επιπλέον τα σήματα του ναυτικού και της αεροπορίας για να δείξει την συμβολή των υπολοίπων όπλων στην συγκεκριμένη σύγκρουση.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: