ΕΝΑ ΚΑΡΕ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ! 25.

Ένα καρέ – χίλιες λέξεις, με…. ολόκληρη σελίδα σήμερα! Αν δεν την δημοσιεύαμε ολόκληρη, δεν θα βγάζατε άκρη με το μέτρημα! Είναι από το πάνελ της ιστορίας «Το μυστικό του Αλή Καμπάρ», από το τεύχος 115 των Κλασσικών Ντίσνεϋ. Στοιχεία για το τεύχος και την ιστορία, όπως πάντα από το χρήσιμο inducks, στους παρακάτω συνδέσμους.

http://coa.inducks.org/issue.php?c=gr/KL++115
http://coa.inducks.org/story.php?c=I+TL++330-BP

Την επόμενη Τρίτη, θα μιλήσουμε για κάτι ακόμη από τον κ. Καμπάρ…

Δείτε όλα τα καρέ, που επιλέγουμε για σας κάθε Τρίτη, συγκεντρωμένα εδώ.

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 16 Ιουλίου 2012, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Links, Comics Stories, Comics Strips, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Donald, Greek Comics, Greek Magazines, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Ένα καρέ χίλιες λέξεις, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Χαρακτήρες, Κάποτε στην Ελλάδα!, Καρέ, Κλασικά Ντίσνεϋ, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Τέλος Εποχής, Τερζόπουλος, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 46 Σχόλια.

  1. Προσέξτε ιδιαίτερα τη σύνθεση των εχθρικών στρατών!

    Μου αρέσει!

    • Καλημέρα Κρίτωνα, κύριοι!

      Η επιστροφή μου στις κόμικς – επάλξεις είναι γεγονός! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κρίτωνα και τον Βασίλη, για την βοήθεια τους στο διάστημα αυτό της απουσίας μου. Πολύ καλές οι αναρτήσεις! Άψογο κλίμα! Μπράβο παιδιά!

      Το σημερινό καρέ, είναι …χίλιες λέξεις πραγματικά!!! Δεν τις μέτρησα, αλλά βγάζει πάρα πολλά νοήματα και χιούμορ! Είναι ένα από τα 2-3 καλύτερα που αναρτήσαμε, σε αυτή την σειρά άρθρων. Εύγε Κρίτωνα!

      Μποτάρο στο σκίτσο, έτσι; Καταπληκτικός και αγαπημένος!

      Μου αρέσει!

  2. Γκειά σας μεγάλοι Χάνοι (πώς λέμε ο Χαν του Χανός)!
    Επίσης και hello honey για να ολοκληρώσω το μπάχαλο!

    Την είδα τη σύνθεση των στρατών… Πέρα από το ότι είναι ένα ό,τι με ό,τι σύνολο και αμφιβόλου μαχητικής αξίας, μου ξεφεύγει τίποτα;

    Μου αρέσει!

  3. Δεν το ΄χω δει, αλλά μιλάμε και τι μυστικά όπλα έτσι; Με την ιδέα και μόνο να δω αυτό το πράμα να μου ορμάει θα υποχωρούσα!

    Μου αρέσει!

  4. (Stigray και ξερό ψωμί!)

    Να αμολήσουμε μέσα και Βίκινγκς και εξωγήινιους και ινδιάνους και τα σρατιωτάκια που μας έχεις δείξει κατά καιρούς να δέσει το γλυκό!

    Μου αρέσει!

    • 🙂 🙂 πετάς και τον τύπο από την διαφήμιση του lola89, αμόλα καλούμπα με το λάπτοπ και γίνεται …σπαρτσφλόνκ!!! Ποιός καλός συντάκτης, θα κάμει ένα άρθρο με βιντεάκια και στρατούς, για να προσθέσουμε κι οι υπόλοιποι και να γίνει …ταρατατζούμ!!!;;;

      Μου αρέσει!

    • Γιατί με την Φόντα στο ολόσσωμο αλά Μπαρμπαρέλα διαστημικό πανωφόρι, θα συνεχίζανε πολλοί φαντάροι το πυρ, νομίζεις; Θα ορμάγανε από τα χαρακώματα φωνάζοντας! 🙂 Άσε ο Γκοτζίρα ο Γιαπωνέζικος, πιο άγαρμπος από τον άλλο τον Χολλυγουντιανό, που πάταγε και έκανε σταφύλια, χώρια που πέταγε και κείνους τσου καπνούς και τσι φλόγες!

      Μου αρέσει!

      • Ε ναι δε νομίζω. Βέβαια μετά θα έβλεπαν τι εστί βερύκοκο!

        Θα τους ξέκανε εκείνη προτού προλάβουν να πουν χείλια αγριοκέρασο και μάγουλο βερύκοκο!

        Μου αρέσει!

        • Ρίκο ρίκο ρίκοκοκο, ρίκο ρικοκό;

          Για πείτε μου, τώρα, όμως, ποιοι θυμάστε/προλάβατε τα αναψυκτικά ΦΙΞ, και δη το ΡΙΚΟ, που γινόταν από βερύκοκα ή/και ροδάκινα;

          Μου αρέσει!

          • Κύριε, κύριε, να πω; Εγώ θυμάμαι! Και το ΡΙΚΟ και την ΦΙΞ, αλλά και έπειτα την ΒΕΛΚΑ και την Merlin, που άλλαξε όνομα σε …Fanta! Έπινα και Σουέπς! Τζίντζερ Έιλ, Μπίτερ Λέμον! Πω πω γεύσεις…

            Μου αρέσει!

            • Και Κοράλ τής Σουέπς (πορτοκαλάδα), βεβαίως, βεβαίως. Όμως ΒΕΛΚΑ και Merlin δεν θυμάμαι. H ΒΕΛΚΑ διαβάζω ότι ήταν Κερκυραϊκή, οπότε δικαιολογούμαι. Μήπως και η Merlin; Μόνο την παλιά Φάντα στο καφέ μπουκάλι, θυμάμαι, αυτό με τις οριζόντιες ρίγες.

              Μου αρέσει!

            • Η ΒΕΛΚΑ ήταν Κερκυραική, αλλά η merlin όχι. Κάπου πρέπει να έχω και μια διαφημιστική της μακέτα, από σελίδα του Ρομάντζο ή του Ταχυδρόμου. Ήταν και 2-3 ακόμη αναψυκτικά τέτοιου τύπου, αλλά δεν τα θυμάμαι.

              Μου αρέσει!

            • Κωδικά ονόματα αποστολής είναι αυτά;
              Ξέρω Μπυράλ, Κοράλ και Φιξ, όπως και ότι υπήρχε το εξωτικό ποτό της τζιτζιμπύρας!

              Μου αρέσει!

            • 🙂 Είναι συνθηματικά, για όσους πράκτορες πέρασαν τον πρώτο …αιώνα! 🙂

              Μου αρέσει!

            • Στου Βασιλόπουλου, στην πλατεία Κλαυθμώνος, βρήκα αυτό:

              (1€ για 150 ml είναι ληστεία, αλλά η γεύση είναι αυτή που θυμόμουνα. Έχει και tonic water, αλλά δεν πήρα. Προφανώς, τόσο μικρές συσκευασίες προορίζονται για μίξη σε ποτά.)

              Μου αρέσει!

            • Έχουν καλή γεύση και τα Britvic. τα θυμάμαι. Τα έχω δοκιμάσει και εγώ και είναι εφάμιλα με αυτά της Σουέπς. Είναι όμως πολύ ακριβά, συμφωνώ Κρίτωνα.

              Μου αρέσει!

          • Μπυράλ είναι τύπος αναψυκτικού, όχι μάρκα, και βγαίνει ακόμα από μικρές εταιρείες αναψυκτικών, όπως, π.χ. Γεράνι, που βγάζουν και μια αλλόκοτη γκαζόζα με άρωμα… τσιχλόφουσκα.

            Όσο για τη τζιτζιμπίρα, αυτή δεν είναι κατ’ εξοχήν Κερκυραϊκό ποτό; (Εκτός κι’ αν πρόκειται για το ginger ale, που το έβγαζε η Schweppes, το οποίο νομίζω ότι υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα, σε άλλες μάρκες. Ωραίο ήταν, όπως και το tonic water και το bitter lemon, που ήταν το αγαπημένο μου.)

            Μου αρέσει!

            • Η τσιτσιμπύρα είναι όντως Κερκυραικό αναψυκτικό. Παλιά μάλιστα, είχαμε 2-3 που ασχολούνταν με την εμφιάλωση και παραγωγή της. Τώρα έμεινε μόνον ένας. Το μπίτερ λέμον ήταν λατρεμένο, όπως και το τζίντζερ έιλ!!! Είχε κι άλλο ένα, αλλά δεν το θυμάμαι. Κι αυτό της Σουέπς.

              Μου αρέσει!

            • Να σου πω Κρίτωνα, δεν θυμάμαι ούτε καν αν ήταν μάρκα ή η ίδια η στάμπα έλεγε Μπυράλ. Κι επειδή προφανώς δεν υπάρχει ονομασία αναψυκτικού Μπυράλ, όπως λες, άρα προφανώς το γεράνι το βάφτισα Μπυράλ. Έχω πιεί το Γεράνι και μου θυμίζει πολύ μπίγκ μπάμπολ σε υγρή μορφή!

              Για την τζιτζιμπύρα, μάλλον έπρεπε να γράψω την «εξωτική» τζιτζιμπύρα για να φανεί η ειρωνία.

              Κατά τα άλλα,Ginger Eil, bitter lemon, tonic water της Sweps κτλ, they all sound Greek to me! (για να κάνω ένα αντίστροφο λογοπαίγνιο για τις Αγγλικέςλ έξεις που παραθέτω).

              Εν κατακλείδι, όπως λέει και το άσμα:
              Και πίνω (τζιτζι)μπύρες, πίνω (τζιτζι)μπύρες!

              Μου αρέσει!

            • Διάφορες μάρκες μπυράλ, διά του λόγου το αληθές:

              Τεμένια
              Γεράνι
              Αρκάδι
              Ζελίτα
              Rio
              Τέρψις

              Και διάφορα αναψυκτικά Schweppes, πλην του Κοράλ, που ίσως να ήταν ελληνική επινόηση, μια και η πορτοκαλάδα πρέπει, διά νόμου, να περιέχει τουλάχιστον 20% πορτοκάλι και όχι τις συνθετικούρες που βάζουν συνήθως στις πορτοκαλάδες στο εξωτερικό:

              Ginger Ale
              Tonic Water
              Bitter Lemon
              Cola

              Τη δροσιά τους να ‘χετε!

              Μου αρέσει!

            • Μα τι λέτε τώρα;;; Πω πω τι κόσμος μπαμπά… Μας έστειλες κανονικά και με το νόμο, δροσερά φυσικά! 🙂

              Μου αρέσει!

            • Μιλάμε ότι το μπουκάλι του τζίντζερ έιλ, μου` ρθε να το αρπάξω από τη φωτογραφία και να το κατεβάσω μονορούφι! Ξέρει κανείς αν κυκλοφορούν ακόμη στην Ελλάδα; Μην μου πείτε για παραγγελία μέσω ebay!!!

              Μου αρέσει!

            • Και μπίτερ λέμον!!! Καλά αυτό είναι σαδιστικό! Τα βλέπεις και …μένεις με τη δροσιά μπουκάλα! Σνιφ, κλαψ, λυγμ…

              Μου αρέσει!

            • Δεν ανέφερες και το «Τέρψις», που μου φέρνει ο πεθερός μου από την Έδεσσα(φοβερή βισυνάδα!),σε καφάσια! Μη γελάτε! Είναι μικρά τα μπουκάλια(μπουκαλίτσια τα λέμε στην Κέρκυρα), οπότε τι να προλάβεις να καταλάβεις από γεύση; Θες τουλάχιστον 3-4, για να αρχίσει να παίρνει χαμπάρι ο ουρανίσκος τι παίζει! 🙂

              Μου αρέσει!

            • Άλλο η βυσσινάδα, άλλο το μπυράλ!

              Πάντως, προτιμάτε ελληνικά αναψυκτικά. Πέρα από την ποικιλία γεύσεων, είναι και πιο νόστιμα από τα αντίστοιχα τών δύο μεγάλων πολυεθνικών.

              Μου αρέσει!

            • Σωστός! Πάντως βγαίνει και σε «μπυράλ» το «Τέρψις». Εμένα μου αρέσει η βισυνάδα.

              Μου αρέσει!

            • Το έβαλα και το «Τέρψις». Φαντάζομαι ότι ginger ale θα έχει στα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή στις κάβες, για μίξη σε ποτά.

              Αν δεν βρεις, η συνταγή, απ’ ο,τι φαίνεται, είναι απλή:
              http://saydolly.com/2012/05/10/homemade-ginger-ale/

              Μου αρέσει!

            • Μουά! Το ήξερα ότι θα κατέληγα σε διαδικτυακές πωλήσεις! 😦

              Μου αρέσει!

          • Βλέπω το λαγωνικό ξαμολήθηκε στις αγορές!

            Μου αρέσει!

  5. Αυτές τις μέρες παίζω εκτός έδρας, αλλά από τέλη βδομάδας θα σας κανονίσω κάτι της σερ!

    (Βλέπω από ιδέες, μαζεύεται δουλίτσα τελικά!)

    Μου αρέσει!

  6. Μέσα σε αυτόν τον κατγισμό γεύσεων να αναφέρω και τη λατρεία μου στις Κλιάφα, αλλά στις γυάλινες. Μικρός τις έπινα σε μπουκάλι. Θα μου πεις ότι και σε κουτάκι πάλι οι ίδιες είναι, αλλά το παιδί μέσα μου διαφωνεί!

    http://www.kliafa.gr/packing/

    Μου αρέσει!

  7. Είδες κάτι πράγματα, δεν μας σκέφτονται καθόλου πια!

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.