Ο «Λάνσελοτ» στο «Ντρέκ»

Γαλλική και η σημερινή ανακάλυψη, που αφορά σε ένα ακόμη εικονογραφημένο που διαβάσαμε στη χώρα μας. Ήταν ο ιππότης Λανσελότος, από την έκδοση του «Ντρέκ» και την Πηδάλιο Πρες του κ. Δραγούνη, των τεσσάρων μόλις τευχών(Δεκέμβριος 1971 – Γενάρης 1972).

 

Ξεκίνησε να εκδίδεται από την Γαλλική Aventures & Voyages, το 1961 και σταμάτησε το 1987. 26 ολόκληρα χρόνια συνηγορούν για την επιτυχία του περιοδικού, που δεν φιλοξενούσε μόνον ιστορίες του Λάνσελοτ, αλλά και άλλων ηρώων. Κάτι που συνηθίζονταν στις Γαλλικές εκδόσεις κόμικς. Ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να μάθετε σχεδόν τα πάντα, όσον αφορά στην έκδοσή του και τους χαρακτήρες, τις ιστορίες των οποίων δημοσίευε.

http://www.wikipf.net/wiki/index.php/Lancelot

Στα σενάρια, συναντάμε τον Jean Ollivier(Δίκαιος), ενώ στα σκίτσα τους Ιταλούς Otellio Scarpelli και Santo d’Amico(ανέλαβε από το `67 μέχρι το τέλος της έκδοσης). Πιο κάτω, μπορείτε να αντλήσετε ακόμη περισσότερα στοιχεία, τόσο για το περιοδικό Lancelot, όσο και για το Messire, στο οποίο δημοσιεύτηκαν επίσης ιστορίες του Λάνσελοτ.

http://www.wikipf.net/wiki/index.php/Lancelot_%28s%C3%A9rie%29

Για τους τίτλους και τα περιεχόμενα(ιστορίες – χαρακτήρες), του “Messire”, μπορείτε να ακολουθήσετε τον επόμενο σύνδεσμο. Ενεργό ρόλο στην δημοσίευση αυτού του περιοδικού, έπαιξαν δύο ακόμη Ιταλοί καλλιτέχνες, γνώριμοι μας από τις Ελληνικές εκδόσεις. Οι Enzo Chiomenti και Onofrio Bramante(Καραμπίνα Σλίμ, Τόμ Μίξ).

http://www.wikipf.net/wiki/index.php/Messire

Αν ακολουθήσετε τώρα τον επόμενο σύνδεσμο, θα αντικρίσετε μια σχεδόν πλήρη γκαλερί των Γαλλικών εξωφύλλων του Lancelot(στο 96%!). Εκεί θα διαπιστώσετε ότι τα πρώτα 18 τεύχη που περιοδικού, είχαν φωτογραφίες από κάποια τηλεοπτική, ή κινηματογραφική παραγωγή της εποχής!

http://www.wikipf.net/wiki/index.php/Lancelot_:_Galerie_des_couvertures

Από όλα τα πιο πάνω link, αντλήσαμε τις εικόνες της Γαλλικής έκδοσης, που συνοδεύουν το άρθρο. Να προσθέσω ακόμη, ότι η γραμμή σχεδίασης του χαρακτήρα, μοιάζει πάρα πολύ με αυτήν του Ιταλού Pini Segna(που μεταξύ άλλων σκιτσάρισε και ιστορίες του Ζαγκόρ)! Κάτι που άλλωστε μπορείτε να δείτε στην πιο κάτω σελίδα. Ίσως λοιπόν, τα στοιχεία να μην είναι 100% ακριβή, όσον αφορά στην Γαλλική τράπεζα κόμικς πληροφοριών, της WikiPF… Ο λόγος έχει να κάνει και με μια πληροφορία, που θα βρείτε στην Ιταλική σελίδα, στην οποία σας παραπέμπω… Για διαβάστε την κι αυτήν…

http://pinisegna.blogspot.com/

Πληροφορίες για το έργο του Pini Segna, ενός σπουδαίου δημιουργού, με τεράστιο παλμαρέ, μπορείτε να βρείτε σίγουρα πάρα πολλές(όλες τις δουλειές του κυριολεκτικά!), στο προηγούμενο link. Όμως, ένα λιτό και περιεκτικό και μάλιστα στα Αγγλικά γραμμένο βιογραφικό, μπορεί να σας προσφέρει η Lambiek. Στη διάθεση σας κι αυτό.

http://lambiek.net/artists/s/segna_pini.htm

Οι φωτογραφίες και τα σκίτσα του Segna, είναι από το blog που ήδη αναφέραμε. Οι βινιέτες από την Ελληνική έκδοση του Ντρέκ, είναι από το προσωπικό αρχείο του συντάκτη.

Για το Comics Trades 2012 – 2103

Γιώργος Σ. Κοσκινάς

Μπορείτε να βρίσκετε συγκεντρωμένα τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, στην κατηγορία «ΗΡΩΕΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ».

About Corto

Ασχολούμαι με το σκίτσο και τα κόμικς. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθώ το συναίσθημα. Θα προτιμούσα να μείνουν όλα αυτά στη σφαίρα του ερασιτεχνισμού, αλλά ...καμιά φορά η ζωή έχει άλλη γνώμη. Μισώ την υποκρισία και την αχαριστία και αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος...

Posted on 2 Ιουλίου 2012, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Links, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, French Comics, Greek Comics, Greek Magazines, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Βινιέτες, Γαλλικά Κόμικς, Δραγούνης, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Εξωτερικού, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Κάποτε στην Ελλάδα!, Ντρέκ, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Σπάνια Κόμικς, Σκίτσο, Τέχνες, Τέλος Εποχής and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

 1. Πολύ ωραία εικονογράφηση! Πάλι Ιταλός ανακατεμένος. Είδα και τα υπόλοιπα στο blog του Segna και το σχέδιό του μου φαίνεται απλό, αλλά και πολύ δουλεμένο.

  Κάτι άλλο: Την τελική ώθηση για την εύρεση του Μποζόνιου Χίγκς την έκαναν Έλληνες! Ετοιμάζονταν όπως άκουσα να απομακρύνουν την Ελληνική συμμετοχή από το CERN, λόγω κονδυλίων αφενός και αφετέρου γιατί τη δική μας συνδρομή κάποιοι την ήθελαν αυτούσια για να προωθήσουν καλύτερα τις δικές τους προσπάθειες. (Εμείς δηλαδή θα φεύγαμε και η συνδρομή θα έμενε; )

  Όπως και να έχει οι Έλληνες έκαναν το θαύμα τους και ο Χίγκς θα πρέπει να χοροπηδάει σαν παιδάκι από τη χαρά του.
  Πενήντα χρόνια αναζήτησης για κάτι που θα μπορούσε να μην υπάρχει δεν είναι και λίγα!

  Τέλος, αφού το σωματίδιο του θεού, κατά πιθανότητα 99,9995% είναι υπαρκτό, άρα έχουμε πλέον εμπειρική αποδείξη για την ύπαρξη του θεού;

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: