Πολυεργαλείο

Καμιά  φορά  αναρωτιόμαστε    πως  γίνεται   πολλοί  Έλληνες  στο  εξωτερικό  να  διαπρέπουν    σε  όλα  τα  σημεία  και  εμείς   εδώ  στο  Ελλαδισταν   να  ψωμολυσσάμε  της  πείνας?  Γιατί   με  τόσα  λαμπερά  μυαλά   να  μην  μπορούμε  να  φτιάξουμε  ένα  κράτος  της  προκοπής? Θα   μου  πείτε   αφού  οι  πολιτικοί  μας  είναι  πουλημένοι, το  ξέρω   πάλι  τα  ίδια  θα  λέμε? Ναι  συμφωνώ   αλλά  όσο  προσπαθούν  να  φιμώσουν  τον  Ελληνισμό  τόσο  αυτός  αυξάνεται…  Ναι   και  αυτό  είναι  αλήθεια   ότι  σε  πολύ  λίγα  χρόνια  δεν  θα  μπορεί  να  υπάρξει    ξανά  ανάπτυξη  αν  δεν  μιλούν  την  Ελληνική  γλώσσα…  μόνο  θέλει   προσοχή    μην  συνηθίσουμε  τα  greekglish   και   ξεχάσουμε    τη  μητρική…

δείτε  τι εννοώ…

http://www.pyles.tv/News/arxaiotita-energiakoi-topoi-%281%29/Greek-universal-language.aspx

About skerkyraios

Μου αρέσει να ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη μουσική, να γράφω τραγούδια και να τα ενορχηστρώνω. Προσπαθώ να βλέπω τη ζωή θετικά, παρόλο τις δυσκολίες που βιώνουμε, και να είμαι ειλικρινής… δεν μου αρέσει η υπεροψία και η αλαζονεία… η τέχνη είναι το κλειδί για να αλλάξει ο κόσμος μας προς το καλύτερο…

Posted on 22 Ιουνίου 2012, in Comics Trades and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 12 Σχόλια.

 1. Μία φορά είχα γνωρίσει έναν Πόντιο που μου είχε πει ότι εμείς οι Πόντιοι, όταν προσπαθεί κάποιος δικός μας να καταφέρει κάτι, τον πιάνουμε από τα πόδια όλοι οι υπόλοιποι και τον σηκώνουμε ψηλά.
  Εσείς οι Έλληνες, όταν κάποιος πάει να σηκωθεί και να ξεχωρίσει τον τραβάτε να πέσει κάτω με τους υπόλοιπους.

  Λίγο αυτό που είναι αλήθεια, λίγο ότι πασχει η χώρα από οργάνωση και υποδομές -και πολύ φοβάμαι μάλιστα ΣΚΟΠΙΜΑ και προς ώφελος λίγων εκλεκτών- και να ‘μαστε…

  Έξω διαπρέπουν οι Έλληνες γιατί υπάρχουν υποδομές, ευκαιρίες και μια κάποια αξιοκρατία γενικώς.
  Το ώφελος εντωμεταξύ συνεχίζει να υπάρχει για τα κράτη όπου οι έλληνες ζουν και δίνουν ό,τι καλύτερο έχουν…

  Σχετικά με το 2ο σκέλος:
  Είναι γνωστό ότι όσο πιο πλούσια μια γλώσσα, τόσο και πιο πλούσια η σκέψη του λαού που την μιλάει.
  Η δομή της (επίσημης) αρχαίας ελληνικής, της Αττικής διαλέκτου του 5ου αιώνα που γνωρίζουμε -τη γλώσσα δηλαδή, των τραγωδιών, των δικαστηρίων, των ποιημάτων και των πολιτικών λόγων- είναι μαθηματικά υπέροχα δομημένη και ικανή να περιγράψει τα πάντα.

  Πριν από πολλά χρόνια είχα ακούσει ότι ήθελαν να κάνουν παγκοσμια γλώσσα τα αρχαία ελληνικά και όχι τα αγγλικά.
  όπως επίσης και ότι ήθελαν να την περάσουν ως βασική γλώσσα στους υπολογιστές αντί των αγγλικών, γιατί οι υπολογιστές λειτουργούν καλύτερα με αυτήν.
  Για το δεύτερο δεν έχω γνώσεις και χρειαζόμαστε έναν ειδικό βέβαια για το αν τελικά είναι αλήθεια κάτι τέτοιο.

  Μου αρέσει!

 2. Είχα διαβάσει κάποτε ότι ο Billy Gates προέτρεπε τα διοικητικά μέλη της εταιρείας του να μαθαίνουν αρχαία Ελληνικά γιατί είναι η μελλοντική γλώσσα των υπολογιστών…!
  Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν “πρωτογένεια”, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές σημαίνουν κάτι απλά επειδή έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν, π.χ. στην Ελληνική, η λέξη ενθουσιασμός = εν-θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία= προ + φημί. Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες.

  Μου αρέσει!

  • Πολύ σωστά, Σπύρο! Όπως ακριβώς τα είπες! Με κάλυψες απόλυτα!

   Μου αρέσει!

  • Μάλιστα!
   Πρέπει να δούμε επίσης και τεχνικά τι σημαίνει αυτή η γλώσσα για τους υπολογιστές. Έχω ακούσει ότι λόγω συντακτικής δομής τα αρχαία ταιριάζουν καλύτερα στους υπολογιστές από κάθε άλλη γλώσσα.
   Δεν μπορώ να φανταστώ τι σχέση έχει ακριβώς η συντακτική δομή με το δυαδικό σύστημα των υπολογιστών (που αναγνωρίζουν μόνο το 0 και 1 και βάση αυτού κατανοούν γράμματα και δεδομένα). Ένας ειδικός ευπρόσδεκτος.

   Μου αρέσει!

   • Κρίτωνα, Κρίτωνα, μας ακούς(διαβάζεις, καλύτερα!); Νομίζω Βασίλη, Σπύρο, ότι είναι ο μόνος εδώ που μπορεί να απαντήσει, ως ειδικός άλλωστε.

    Μου αρέσει!

    • Οι αρχαίοι Έλληνες έκαναν πάρα πολλά και θαυμαστά πράγματα. Ο μόνος τρόπος να το μειώσουμε αυτό είναι να ισχυριζόμαστε ότι είχαν ανακαλύψει τα πάντα.

     Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν επινοήσει κάποια μηχανήματα, όπως το μηχάνημα τών Αντικυθήρων, που με καθαρά μηχανικό, αναλογικό τρόπο, εκτελούσαν υπολογισμούς. Αυτό είναι κάτι το εκπληκτικό, αν αναλογιστούμε πότε έγινε αυτό, και ο μόνος τρόπος να το αμφισβητήσει κανείς είναι να ισχυριζόμαστε ότι οι αρχαίοι είχαν οποιαδήποτε σχέση με τους ψηφιακούς υπολογιστές. (Αφού σαφώς δεν είχαν, μήπως δεν είχαν ούτε και με τους αναλογικούς, μηχανικούς;)

     Οι υπολογιστές «μιλάνε» μόνο αυτό που λέγεται «γλώσσα μηχανής», αυτό που κάποιοι αποκαλούν «άσους και μηδενικά». Η δομή αυτής τής γλώσσας είναι κατανοητή από τους ανθρώπους (αφού αυτοί τη φτιάξανε), αλλά τα ίδια τα προγράμματα, που είναι γραμμένα σ’ αυτή τη γλώσσα, είναι σχεδόν αδύνατον να γίνουν κατανοητά από ανθρώπους. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποια από τα πρώτα προγράμματα υπολογιστών ήταν μεταφραστές, που επέτρεπαν στους ανθρώπους να γράφουν προγράμματα σε πιο κατανοητές γλώσσες. Οι μεταφραστές αναλαμβάνουν, εν συνεχεία, τη μετατροπή τών προγραμμάτων αυτών σε γλώσσα μηχανής.

     Για να εξηγούμεθα:

     Η γλώσσα μηχανής δεν έχει καμία σχέση με καμία ανθρώπινη γλώσσα, επομένως δεν έχει καμία σχέση και με τα αρχαία Ελληνικά.

     Υπάρχει σωρεία γλωσσών προγραμματισμού, ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής. Σε όλες πρέπει να περιγράψεις αναλυτικά τα βήματα της διαδικασίας που θέλεις να εκτελέσει ο υπολογιστής, χωρίς να αφήνεις τίποτε ασαφές. Καμία δεν θυμίζει αρχαία Ελληνικά. Αν θυμίζουν κάποια ανθρώπινη γλώσσα, αυτή είναι τα Αγγλικά, μόνο και μόνο, όμως, διότι οι λέξεις-κλειδιά, που χρησιμοποιούν, είναι αγγλικές. Στη δομή τους θυμίζουν μόνο… γλώσσα προγραμματισμού.

     Ήμουν από τους «καλούς» μαθητές, που πρόσεχαν στο μάθημα, ακόμα και στα μαθήματα, όπως τα Αρχαία, που δεν είχαν σχέση με την κατεύθυνση στην οποία θα έδινα εξετάσεις. Στο πολυτεχνείο καταγοητεύτηκα από τους υπολογιστές, και, για πάρα πολλά χρόνια, ο προγραμματισμός ήταν το πάθος μου. Με τίποτε, όμως, δεν μπορώ να πω ότι έχω κάτι περισσότερο από μια επιφανειακή γνώση τών αρχαίων Ελληνικών, κι’ ας τα διδάχτηκα επί έξι χρόνια. Αν η γλώσσα ήταν τόσο κοντά στον προγραμματισμό υπολογιστών, δεν θα έπρεπε να είχα και εκεί μια κάποια ευχέρεια;

     Μου αρέσει!

 3. Τι φης ω Κρίτον;

  Μάλιστα και πάλι.

  Άρα ουδεμία συνάφεια μεταξύ καλύτερης απόδοσης των υπολογιστών με τα Αρχαία.
  Αυτή είναι μια άποψη μάλλον που από στόμα σε στόμα (ή και από άρθρο σε άρθρο)
  κατέληξε σαν χαλασμένο τηλέφωνο σε αυτό που ρώτησα.
  Οπότε μιλάμε ότι συντακτική δομή και καλύτερη απόδοση των Αρχαίων αφορά μόνο τους ανθρώπους.

  Φοβερό ο μηχανισμός των Αντικυθήρων ε;
  Πρόσφατα οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν κάποια εγχάραξη με το όνομα «Αρχιμήδης».
  Λέτε;

  Εδώ που τα λέμε δεν ξέρω άλλο μηχανισμό των Αρχαίων ετών. Τον επόμενο χρονολογικά που άκουσα
  είναι τον υπολογιστή του Πασκάλ (ελπίζω από στόμα σε στόμα να μην καταλήξουμε στο όνομα Πασχάλης
  του Μίκυ Μάους!)

  Μου αρέσει!

  • Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, ο Αρχιμήδης είχε κατασκευάσει μηχανισμούς που αναπαριστούσαν τις κινήσεις τών άστρων και των πλανητών. Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες, αλλά λίγο δύσκολο να μην επρόκειτο για διατάξεις με οδοντωτούς τροχούς, σαν το μηχάνημα τών Αντικυθήρων.

   Οι οδοντωτοί τροχοί επιβίωσαν στο Βυζάντιο. Υπάρχουν, π.χ., υπολείμματα (το περίβλημα και κάποιοι τροχοί) από ένα ηλιακό ρολόι-ημερολόγιο, που χρησιμοποιούσε οδοντωτούς τροχούς και χρονολογείται γύρω στο 500 μ.Χ. Επίσης, ο Άραβας λόγιος και αστρονόμος Αλ Μπιρουνί περιγράφει, γύρω στο 1000 μ.Χ., διάφορους τέτοιους μηχανισμούς, με αναφορές που πάνε πίσω μέχρι και τον τρίτο αιώνα.

   Όποιος ενδιαφέρεται για όλα αυτά, θα βρει πολύ ενδιαφέρον το βιβλίο τού Χρήστου Λάζου «ο υπολογιστής τών Αντικυθήρων» από τις εκδόσεις Αίολος.

   Μου αρέσει!

 4. Να αναφέρω από μέρους μου και τον μηχανισμό των αντικυθήρων των εκδόσεων Τραυλός.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: