ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ: «Έλλη να ένα μήλο»

Έλλη, να ένα μήλο.

Συντάκτης Velle

Άλλος ένας ανελέητος σκαπανέας αναμνήσεων και στιγμών που είναι αδύνατον να ξεχαστούν.

Πραγματικά ολίγη απ’ όλα, όπως βέβαια και η ζωή είναι ολίγη απ’ όλα.

Ελαφριά παρουσίαση με πολύ βαριά νοήματα και προβληματισμούς.

Θα “σοκαριστείτε” με τα πρόσωπα που θα βρείτε καταγεγραμμένα στα καρνέ των αναμνήσεων και της προσοχής του συντάκτη, καθώς επίσης και με γεγονότα, καταστάσεις αλλά και φωτογραφίες παλαιότερων καιρών που δεν θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι υπάρχουν!

Οι δημοφιλείς αναρτήσεις πέφτουν ίσως πιο εύκολα στο μάτι (δεν αποκαλύπτουμε περισσότερα με την εικόνα, να μπείτε και να εκπλαγείτε με το τι περιλαμβάνουν…)

Εικόνες ντοκουμέντα, όπως για παράδειγμα οι παρακάτω που αποκαλύπτουν τη δομή της τυπικής οικογένειας προηγούμενων εποχών και διάφορα άλλα πολιτιστικά στοιχεία (ο παππούς μάλλον αποδήμησε εις κύριον, η καλοκάγαθη γιαγιά μάλλον προέρχεται από την πλευρά της μητέρας. Ψαράκι τρώμε σήμερα -λιτά και ωραία- όπως ορίζει και η μεσογειακή διατροφή. Καλώς ήρθε το αυτοκίνητο και η αστικοποίηση. Η γιαγιά μένει πίσω -σαν τέλος εποχής- και χαιρετάει. Ο εκμηδενισμός αποστάσεων μεταξύ πόλης-χωριού επίσης είναι γεγονός).

Τέλος, και μια εικόνα για κλείσιμο, που είναι ανεξίτηλα χαραγμένη στις αναμνήσεις πολλών…

Βρείτε συγκεντρωμένες τις παρουσιάσεις, των ενδιαφερουσών ιστοσελίδων που προτείνουμε, στην ομώνυμή μας κατηγορία.

Posted on 31 Μαΐου 2012, in Comics Sites & Blogs, Comics Sites & Blogs - Ενδιαφέρουσες σελίδες, Comics Trades and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 8 Σχόλια.

 1. Το «Έλλη, να ένα μήλο» το διαβάζω ανελλιπώς, καθημερινά. Εκτός από πρωτότυπα άρθρα, αναδημοσιεύουν και άρθρα από άλλα blogs (νομίζω ότι έχουν αναδημοσιεύσει και από εδώ), οπότε, αν είναι να διαβάσετε μόνο ένα νοσταλγικό blog, διαβάστε αυτό.

  Στα μείον του είναι το ότι δημοσιεύει άρθρα πιο συχνά και από το Comics Trades (συχνά πάνω από ένα την ημέρα) και η μάλλον ατυχής διαμόρφωση τών κειμένων του, με τα πολύχρωμα γράμματα και με τις λεζάντες τών εικόνων, που αναπαράγουν μεγάλο μέρος τού κειμένου.

  Μου αρέσει!

 2. Λίγη μορφοποίηση δηλαδή προτείνεις. Φαντάζομαι ότι με το περιεχόμενο όλα εντάξει.

  Η συχνότητα των αναρτήσεων είναι ένα θέμα βέβαια. Άλλοι το βρίσκουν καλό, γιατί βλέπουν μπροστά τους κάτι καινούριο κάθε φορά και άλλοι προτιμούν να μπαίνουν μια-δυο φορές την ημέρα λόγω χρόνου, υποχρεώσεων κτλ.

  Υποθέτω ότι σε κάθε περίπτωση προτείνεις, και για εκεί και για εδώ, μία ανάρτηση την ημέρα (άντε και στο Τσακίρ κέφι δύο);

  Μου αρέσει!

  • Νομίζω ότι το «Έλλη» τα πάει μια χαρά. Θέλει κάποιου είδους μορφοποίηση, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό πάλι. Γιατί αν ικανοποιεί τα μάτια των αναγνωστών, τότε όλα βαίνουν καλώς. Πάντως, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν, μήπως θα έπρεπε να συνεδριάσουμε, ώστε να δούμε τι βελτιώσεις χρειαζόμαστε κι εμείς; Αν κρίνουμε ότι χρειάζονται. Οι ρυθμοί των άρθρων, είναι ένα θέμα. Το Olympia Press πχ, ένα από τα κορυφαία blogs στην Ελλάδα, με εκατοντάδες χιλλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, διχάζει εν μέρει με την καθημερινή ανάρτηση 10 και 12 άρθρων. Κάποιοι παρατούν τις συνδρομές τους και κάποιοι είναι ευχαριστημένοι.

   Μου αρέσει!

   • Κάποιες παρατηρήσεις για το comicstrades:

    Οι σελίδες είναι πολύ βαριές, ιδίως η πρώτη, που έχει πολλά άρθρα. Τις προάλλες, που το συζητούσαμε, η πρώτη σελίδα ήταν κάπου 8,5 M! Σε αργό μηχάνημα, το φόρτωμα τής σελίδας είναι αρκετά οδυνηρό.

    Επίσης, με μόνο 480 pixels οριζοντίου χώρου, αφιερωμένα για τα άρθρα, τα άρθρα βγαινουν πολύ στριμωγμένα. Τα διάφορα παρελκόμενα, δεξιά και αριστερά, έχουν περισσότερο χώρο!

    Όσον αφορά στο «Έλλη, να ένα μήλο», τόσο η εμφάνιση, όσο και η συχνότητα ενημέρωσης είναι αποκλειστική απόφαση τών διαχειριστών τους.

    Πάντως, ένα blog με 16(!) αναρτήσεις την ημέρα, θα το διάβαζα μόνο περιστασιακά, όσο καλά και να είναι τα άρθρα.

    Μου αρέσει!

    • Καλησπέρα Κρίτωνα, κύριοι.

     Τις 3 τελευταίες ημέρες, με τα προβλήματα σύνδεσης που αντιμπετώπισα, μπορώ να πω ότι διαπίστωσα κι εγώ με τη σειρά μου, τις τοποθετήσεις σας για την σελίδα, σχετικά πάντα με το πόσο δυσκολεύεται κάποιος με αργή ταχύτητα.

     Έτσι λοιπόν, ελαττώθηκε ο αριθμός των άρθρων ανά σελίδα, στα 4 και προοδευτικά θα γίνουν 2.

     Αυτή είναι η πρώτη κίνηση. Σκοπός είναι να διαβάζεται και να φορτώνεται φυσικά, όσο πιο εύκολα γίνεται.

     Βέβαια, θα πρέπει να ελεγχθεί πλέον και ο ρυθμός ανάρτησης άρθρων, ώστε να μην έχουμε πάλι 4, 5 ή και 6 την ίδια μέρα. Σ` αυτή την περίπτωση, θα υπάρξει ξανά πρόβλημα με την φόρτωση.

     Να αναφέρω και κάτι ακόμη. Τώρα, με μια σαφώς ταχύτερη σύνδεση, η σελίδα ανοίγει σχεδόν αέρας. Τουλάχιστον στον δικό μου υπολογιστή(3 GB RAM – Windows 7 – 4 πυρήνες). Επειδή όμως, δεν ξέρουμε τι χαρακτηριστικά υπολογιστών έχουν και οι υπόλοιποι αναγνώστες, θεωρώ ότι είναι καλό να προσαρμοστούμε σε μια επιλογή που να καλύπτει την πλειοψηφία.

     Για το θέμα των μακετών και των εργαλείων – καταχωρήσεων, στα δεξιά και αριστερά της σελίδας, να σας πω ότι μπορούν να αλλάξουν, αλλά…

     Αλλά, θα δημιουργηθεί πρόβλημα, καθώς θα πρέπει να επιλεχθεί κάποιο άλλο θέμα(skin), με διαφορετική διάρθρωση, κάτι που απαιτεί 3-4 μέρες πειραματισμών. Στο διάστημα αυτό, η εικόνα που θα αντικρύζουν όσοι μπαίνουν στην σελίδα, θα είναι …κάπως. Κοντά σε αυτό που λέμε μπάχαλο, δηλαδή! Έπειτα, δεν ξέρουμε αν οι όποιες επιλογές μας δίνει η WordPress, θα μπορέσουν να μας δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα… Είναι με άλλα λόγια ρίσκο.

     Παρ` όλα αυτά, είμαι πρόθυμος να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε αλλαγή συμφωνηθεί.

     Κάτι τελευταίο. Υπάρχει πληθώρα σελίδων για τα κόμικς, οι οποίες φορτώνουν πολύ πιο αργά από την δική μας, αλλά αυτό δεν μειώνει την επισκεψιμότητα. Ίσως, να έπρεπε να συνυπολογίσουμε κι αυτόν τον παράγοντα.

     Κρίτωνα, μια ερώτηση:

     Πήρα στα χέρια μου προ ολίγου, το τεύχος Μίκυ Μάους 2394, αλλά όχι και αυτό της προηγούμενης εβδομάδας(δεν έχει διανεμηθεί ακόμη στην επαρχία, προφανώς). Τελικά, μάλλον θα έχουμε το φαινόμενο που έλεγα το πρωί. Μια δεύτερη κυκλοφορία για την επαρχία, τις προσεχείς ημέρες, για να κλείσει η εκκρεμότητα αυτή. Η ερώτηση, είναι αν μπορείς να κάνεις την παρουσίαση αυτής της εβδομάδας και από την επόμενη, να μοιράζουμε τις παρουσιάσεις ανά δεύτερο τεύχος(1 ο ένας – 1 ο άλλος), ώστε να υπάρχει και πολυφωνία! Είναι καλό πιστεύω, να μην κάνει ένας τις παρουσιάσεις κάθε φορά.

     Μου αρέσει!

     • Το βασικό πρόβλημα με όλες τις σελίδες είναι το υπόβαθρο με τα κόμικς, το οποίο, παρ’ όλον ότι δεν πολυφαίνεται, αφού είναι πίσω απ’ το περιεχόμενο, τρώει 4,5 Mbytes. Μειώνοντας τα χρώματα σε 256 (αφού ουσιαστικά η εικόνα είναι μαυρόασπρη) και αποθηκεύοντας με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, μείωσα το μέγεθος στο μισό. Αυξάνοντας και τη συμπίεση, κατάφερα να το μειώσω στα 768K, χωρίς ορατή διαφορά. Δεδομένου, όμως, ότι πρόκειται για υπόβαθρο, θα πρότεινα να μειωθεί σε μια εικόνα με μόνο 16 αντιπροσωπευτικά κόμικς, σε διάταξη 4×4, και ας επαναλαμβάνονται. Πάλι, εννοείται, με τη μέγιστη δυνατή συμπίεση. Δεν υπάρχει λόγος να είναι τόσα πολλά και διαφορετικά. Τζάμπα χώρο τρώνε. Επιπλέον, αν δεν έχεις ισχυρό υπολογιστή, η επεξεργασία τόσο μεγάλης εικόνας παίρνει χρόνο, καθυστερώντας και αυτή το φόρτωμα τής σελίδας.

      Για το Μίκυ Μάους θα επιληφθώ… μετά το φαγητό.

      Μου αρέσει!

      • Έξοχα! Θα συνεννοηθούμε αύριο πλέον, μέσω email, για το πως θα μπορέσουμε να κάνουμε πιο εύκολη την φόρτωση της σελίδας! Με βοηθάς πολύ, με την σημερινή παρουσίαση! Έχω μπλοκάρει λόγω 3-4 σημαντικών άρθρων, που πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι αύριο, τόσο για το Comics Trades, όσο και για μια εφημερίδα, με την οποία συνεργάζομαι! Σε ευχαριστώ πολύ, Κρίτωνα!

       Μου αρέσει!

 3. Να σου πω συμφωνώ για το comicstrades. Θα μου άρεσε λίγο περισσότερος όγκος στις αναρτήσεις, να είναι και πιο αεράτες. Όντως είναι βαριά η πρώτη σελίδα για να φορτωθεί γρήγορα σε παλιο υπολογιστή και μέτρια σύνδεση. Είναι ωραίο το φόντο των comics, και φαντάζομαι ότι θα υπάρχει κάποιο ωραίο κόλπο να διασωθεί.

  Για το Έλλη, νομίζω ότι ο συντάκτης έχει τη λογική blog-βιβλίου:
  Μπαίνεις όταν έχεις χρόνο και διαβάζεις ανα κατηγορία, ή μηνα ή ό,τι άλλο κριτήριο όσο χρόνο θα αφιέρωνες για κάποια κεφάλαια σε βιβλίο. Φαντάζομαι ότι το blog έχει κατά νου να είναι χορταστικό.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: