ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΤΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ

Συνέχεια με την παρουσίαση των παραλειπόμενων, από την έκδοση του Μπλέκ της νέας Περιόδου, με κάτι έρχεται και αυτό από την προηγούμενη δεκαετία. Όλοι οι Έλληνες εκδότες κόμικς, προσέφεραν κατά διαστήματα στους τίτλους τους, αυτοκόλλητα. Ήταν πάντα σε μια ξεχωριστή καρτέλα, ή οποία βρίσκονταν στο τεύχος, συνήθως πιασμένη με έναν συνδετήρα από το εξώφυλλο. Αυτό εμπόδιζε τους «άτακτους» πιτσιρικάδες, να ξεκολλούν τα αυτοκόλλητα από το περιοδικό!

Η τακτική αυτή, ακολουθήθηκε στα χρόνια της δεκαετίας του`70, κυρίως. Σε αυτά του`80 και συγκεκριμένα στην περίπτωση του Μπλέκ, τα αυτοκόλλητα ήταν τοποθετημένα σε κάποια από τις κεντρικές σελίδες του τεύχους και συγκαρατούνταν με ένα είδος κόλλας. Έτσι, όσοι έχουν τεύχη από εκείνες τις προσφορές, τουλάχιστον γλύτωσαν από τις τρύπες στα εξώφυλλα! Γιατί μπορεί οι συνδετήρες του`70 να εμπόδισαν τους πιτσιρικάδες, αλλά όχι και τους μεταγενέστερους αναγνώστες – συλλέκτες! Τα θέματα, όπως θα δείτε και στις εικόνες που συνοδεύουν το άρθρο, ποικίλουν.

Υπήρχε μια προτίμηση στις ποδοσφαιρικές ομάδες, αλλά δεν ήταν το μόνο που αντίκριζαν οι αναγνώστες σ `αυτά τα αυτοκόλλητα. Επίσης, να πούμε ότι δεν είχαν κάποια σειρά τευχών, στα οποία προσφέρθηκαν, όπως γίνονταν με τις παλιότερες εκδόσεις του περιοδικού. Εντοπίζω την ύπαρξη των πρώτων από αυτά στο τεύχος 241 και των τελευταίων στο 300.

Μπορείτε να βρίσκετε συγκεντρωμένα τα τμήματα αυτού του αφιερώματος, στην ομώνυμη μας κατηγορία.

 

 

About Corto

Ασχολούμαι με το σκίτσο και τα κόμικς. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθώ το συναίσθημα. Θα προτιμούσα να μείνουν όλα αυτά στη σφαίρα του ερασιτεχνισμού, αλλά ...καμιά φορά η ζωή έχει άλλη γνώμη. Μισώ την υποκρισία και την αχαριστία και αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος...

Posted on 24 Μαΐου 2012, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics History, Comics Legends, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Dampyr, Greek Comics, Greek Magazines, Il Grande Blek, Inside Pages, Italian Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Ανεμοδουράς, Διάφορα, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Καταγραφή, Κάποτε στην Ελλάδα!, Μπλέκ, Οπισθόφυλλα, Παραλειπόμενα, Περιοδικά, Πολιτισμός, Στυλιανός Ανεμοδουράς, Συλλογές, Σιδεροτυπίες, Τέχνες, Τέλος Εποχής, Χαρτάκια, Χαρτοκοπτικές and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Πάντα περιμέναμε Μπλεκ, Αγόρι κτλ με ανυπομονησία για να δούμε τη συνέχεια από τις αγαπημένες μας ιστορίες, αλλά ακόμα και αυτά τα »εξτρά» ήταν σημαντικά για εμάς και μερικές στιγμές σχεδόν πιο σημαντικά από το ίδιο το κόμικ!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: