ΕΝΑ ΚΑΡΕ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ! 14.

Καλό μήνα να έχουμε κύριοι! Καλή Πρωτομαγιά!

Επιστροφή στα χιουμοριστικού χαρακτήρα καρέ σήμερα, με κάτι που μας έρχεται από το μακρινό για τα καλά πια, 1972(21 Σεπτεμβρίου – τεύχος 14). Είναι ένα καρέ από το εσωτερικό πάνελ της ιστορίας «Η φλέβα χρυσού», με ήρωα τον μασκοφόρο Ρακάρ, ινδιάνικης καταγωγής και διώκτη κάθε παρανομίας. Ήταν τα χρόνια που οι κυκλοφορίες της Πηδάλιο Πρες και του κ. Δραγούνη(κυρίως προερχόμενες από Γαλλικά κόμικς), περιορίζονταν σε μερικές δεκάδες τεύχη η καθεμία και φυσικά έκτοτε, πέρασαν στην κόμικς – ιστορία μας, σαν οι πιο βραχύβιες και σπανιότερες. Τότε όμως, τα βλέπαμε διαφορετικά τα πράγματα, ως αναγνώστες και δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε την εξέλιξη όλων αυτών. Σε αντίθετη περίπτωση, θα είχαμε όλοι από μια σειρά όλων αυτών των περιοδικών, συμπληρωμένη στις συλλογές μας, ή πιο απλά, αν ήμασταν τόσο συνεπείς στο εβδομαδιαίο μας ραντεβού με εκείνα τα τεύχη, δεν θα χρειάζονταν να διακοπεί τόσο απότομα η κυκλοφορία τους! Αρκετά είπα όμως. Ας περάσουμε σε εικόνα. Δείτε και φανταστείτε τις συνέπειες…

Δείτε όλα τα καρέ, που επιλέγουμε για σας κάθε Τρίτη, συγκεντρωμένα εδώ.

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 1 Μαΐου 2012, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Strips, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Greek Comics, Greek Magazines, Ivo Pavone, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Ένα καρέ χίλιες λέξεις, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γαλλικά Κόμικς, Δραγούνης, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Χαρακτήρες, Κάποτε στην Ελλάδα!, Καρέ, Περιοδικά, Πηδάλιο Πρες, Πολιτισμός, Ρακάρ, Σπάνια Κόμικς, Τέχνες, Rakar and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 13 Σχόλια.

 1. το δεξί χέρι του μοιάζει σα να μιλάει και να λέει ΄΄αρπάτε το!»,
  το αριστερό χέρι του μοιάζει σα να το κάνει διστακτικά ή να φοβάται ότι οι ινδιάνοι θα σηκώσουν το κεφάλι και θα τα δούν όλα (κυριολεκτικά και μεταφορικά!)

  Μου αρέσει!

 2. Η σκηνή αυτή μού θυμίζει ένα καψώνι που μας έκανε ο καθηγητής τής Φυσικής στο σχολείο. Μας ρώτησε, σε στυλ κουβεντούλας, τι θα κάναμε αν βρίσκαμε στο δρόμο ένα τενεκέ λαδιού γεμάτο συμπαγές χρυσάφι. Αφού κάποιοι είπαν πράγματα τού στυλ «θα κοιτούσα μη με βλέπει κανείς και θα το έπαιρνα», ο καθηγητής μάς είπε: Ο χρυσός έχει ειδικό βάρος 19,3 g/cm3. Ο τενεκές έχει όγκο 20 λίτρα, άρα, αν είναι γεμάτος χρυσάφι, ζυγίζει 386 κιλά και δεν μπορείτε να τον κάνετε τίποτε. Παίρνετε όλοι μηδέν!

  Δεν έκανα τις πράξεις, αλλά, αν το βαρέλι είναι γεμάτο μπύρα, πρέπει να ζυγίζει κάτι δεκάδες κιλά, και δεν θα το σήκωνε ο τύπος με τόση ευκολία.

  Μου αρέσει!

  • 🙂 🙂 🙂

   Απίστευτη παράθεση παραλειπόμενου, ημερήσιας μάθησης και παιδαγωγικών μεθόδων! Καταπληκτική! Μ` αρέσει γιατί μου θυμίζει παρόμοια βιώματα, στα θρανία του Δημοτικού. Τελικά, μάλλον υπερέβαλε ο σχεδιαστής(και ο σεναριογράφος), στο συγκεκριμένο καρέ.

   Μου αρέσει!

 3. Συμφωνώ!

  Φαντάζομαι ότι ο σεναριογράφος και ο σκιτσογράφος έχουν κατά νου ότι ο ρίπτης είναι πολύ δυνατός, αλλά λογικά θα έπρεπε εκείνος να το σύρει το βαρέλι σε όλο το δωμάτιο, ως το περβάζι (για να το ακουμπήσει) και μετά να το σπρώξει (αν σε τόση ώρα οι πιστολάδες είναι ακόμα προκλητικά στημένοι από κάτω από το παράθυρο).

  Αντί γι’ αυτό ο ΄΄κυρ Μασίστας΄΄ το άρπαξε και το αμόλησε λες και ήταν καμιά νταμιντζάνα.
  Τώρα όμως που το λέω δεν μου φαίνεται ότι είναι τόσο τεράστιο το βαρέλι (λες να ειναι μίνι σε μέγεθος νταμιτζάνας τελικά;), αλλά δεν παίρνω και όρκο.

  Τέλος πάντως το ρίχνει ωραία!

  Μου αρέσει!

  • Λοιπόν. Το σκέφτηκα καλύτερα.

   Θα μπορούσε να είναι και αυτή η εκδοχή.

   Να έχει γίνει λάθος στο βαρέλι, από κάποιον που δεν έγραψε σωστά το περιεχόμενο, ή να είχε παλιότερα μπύρα και έπειτα να το χρησιμοποίησαν για κάτι άλλο, ώστε πχ αν είχε μέσα ένα μέρος του νέου του περιεχόμενου(καπνό, πιπέρι, κ.α.), να ήταν πιο εύκολο να σηκωθεί! Ακόμη, εξετάστε σοβαρά το ενδεχόμενο να ήταν ακόμη και άδειο!

   Μου αρέσει!

   • Το πιο πιθανό να ήταν άδειο. Ποιος τρελός θα φύλαγε γεμάτα βαρέλια στον επάνω όροφο;

    Μου αρέσει!

    • 🙂 🙂 🙂

     Τελικά, η πτώση δεν θα προκάλεσε τόσο μεγάλα τραύματα, αν δεχτούμε αυτή την εκδοχή! Ίσως απλά να φόβισε, ή να ήταν και συμβολική! Απ` την άλλη όμως, θα πρέπει να υπολογίσουμε κατά προσέγγιση το ύψος, ώστε να δούμε αν ένα έστω άδειο ξύλινο βαρέλι, θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα και σε ποιό βαθμό, με την πτώση του! Νομίζω ότι χρειαζόμαστε επιπλέον έρευνα!

     Μου αρέσει!

     • Είμαι βέβαιος ότι ο καθηγητής τής Φυσικής, αν μας διαβάζει, θα μας έχει ξαναβάλει μηδέν!

      Αν πάμε στο http://www.livephysics.com/tools/classical-mechanics/solve-problem-related-to-impact-force-from-falling-object.html και βάλουμε τις παραμέτρους τού προβλήματος στον επιλυτή, στον πάτο:

      Υύψος πτώσης 1,40 μέτρα. (Ένας Ινδιάνος έχει ύψος δώδεκα σανίδες. Από το παράθυρο μέχρι το κεφάλι του είναι άλλες 10, οπότε, υποθέτοντας ότι το ύψος τού Ινδιάνου είναι 1,70, προκύπτει 1,40!)

      Βάρος βαρελιού: 10 κιλά (κάπου εκεί το κόβω.)

      Τις άλλες δύο παραμέτρους τις αφήνουμε ως έχουν.

      Τότε προκύπτει δύναμη πρόσκρουσης 1960 Newton, όπερ εστί μεθερμηνευόμενον κάπου 200 κιλά. Λιώμα θα γίναν τα κεφάλια τους!

      Μου αρέσει!

      • Υποκλίνομαι στην δύναμη της γνώσης και την αντίστοιχη της βαρύτητος! Δυστυχώς η Φυσική ήταν από τα μαθήματα που δεν διάβαζα όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να κατεβάζουν τους μέσους όρους βαθμολογίας μου, αλλά και να μην με βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων σαν κι αυτό! Άρα, είχε δίκιο ο δάσκαλος που μου`λεγε «…δώσε προσοχή στο μάθημα παιδί μου και άσε τα σκίτσα για το σπίτι, γιατί η Φυσική θα σου χρειαστεί περισσότερο απ` αυτά…»! Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι σίγουρος αν μπορούν να συγκριθούν αυτά τα δύο, ή να υπερτερήσει ένα εξ αυτών σε μια άτυπη αξιολόγηση, αλλά σίγουρα το μάθημα θα ήταν χρήσιμο, αν του έδινα λιγάκι παραπάνω προσοχή… Τελικά, για να επιστρέψουμε στα του καρέ μας, ο σχεδιαστής κ. Pavone μάλλον υπερέβαλε.

       Μου αρέσει!

 4. Τελικά μετά από την Κριτώνιο ανάλυση εκεί καταλάγει η η συζήτηση. Πάντως αν ο ρίπτης έχει βαρέλια μπύρας μέσα στο σπίτι του μιλάμε για μεγάλη μπέκρα! (Ή μήπως υπάρχουν και σαλούν στους απάνω ορόφους και όχι ισόγεια. Ή μήπως να σταματήσω γιατί στο τέλος το καρέ θα το κάνουμε φυτίλια!)

  Μου αρέσει!

  • 🙂 Καλημέρα Βασίλη! Καλά, αυτό το καρέ δεινοπάθησε! Ανάλυση υψηλής ποιότητας! Αν δεν είναι μπαρ και με δεδομένο ότι ο τύπος σε αυτή την περίπτωση είναι μπέκρα, πως το ανέβασε και μάλιστα γεμάτο, από τις σκάλες; Για να μην θέσω το ερώτημα, τι έκαναν οι δύο συνάνθρωποι του, ώστε να αξίζουν ένα βαρέλι στο κεφάλι, έστω και άδειο ή μισογεμάτο; Ποιός θα απαντήσει σε αυτά τα υπαρξιακά ερωτήματα, κύριοι; Άσχετο: Καμιά ιδέα για την αυριανή ημέρα γέλιου; Δεν είναι σπόντα για τις εκλογές! Συμπίπτουν και οι δύο αυτές …εκδηλώσεις, χρονικά!

   Μου αρέσει!

 5. Email ελήφθη – όβερ! Ετοιμάζεται το άρθρο! Οπότε, είμεθα stand by για σχολιασμό κατά ριπάς! 🙂

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: