Advertisements

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 2389 – «Ο ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ»

Το σημερινό τεύχος κλείνει τον κύκλο τού Απριλίου με ιστορίες τής οργάνωσης Π.Α.Π.Ι. Άλλο ένα τεύχος με μια καλούτσικη ιστορία και δύο αδιάφορες; Περιέργως, όχι!

Η πρώτη ιστορία είναι ο ψηφιακός εχθρός, σε σενάριο Matteo Venerus και σχέδιο Lara Molinari. Οι δύο ατρόμητοι(;) πράκτορες καλούνται αυτή τη φορά να ανακαλύψουν τους δημιουργούς ενός ακατανίκητου ιού υπολογιστών, οι οποίοι κρύβονται σε ένα σχολείο. Η ιστορία έχει κάμποσο χιούμορ, χωρίς να είναι ξεκαρδιστική, κάμποση περιπέτεια, χωρίς να είναι αγωνιώδης και έχει και (σχεδόν) αίσιο τέλος. Μια πολύ συμπαθητική ιστορία, που θα την ξαναδιάβαζα ευχαρίστως.

Η δεύτερη ιστορία είναι η από πόρτα σε πόρτα, που την έχουμε ξαναδιαβάσει στο Μίκυ Μάους 1827, το 2001. Ο Γκούφυ πηγαίνει σε μιαν άγνωστη περιοχή να επιστρέψει μια βαλίτσα. Ένας πλασιέ εντυπωσιάζεται από το πώς οι κάτοικοι της περιοχής τού ανοίγουν τις πόρτες τους, εξ αιτίας τών καλών τρόπων του, και τον προσλαμβάνει ως βοηθό. Ο Γκούφυ δεν έχει πρόβλημα να γίνει δεκτός στα ξένα σπίτια, αλλά δεν καταφέρνει να πουλήσει τίποτε, αφού όλοι, λίγο πολύ, έχουν τα πάντα. Τα πάντα, δηλαδή, εκτός από κάτι, που αποφασίζει να το φτιάξει ο Γκούφυ, με βάση κάποια σχέδια που βρήκε (πού αλλού;) στη σοφίτα του, κάνοντας θραύση. Κάπως αλλόκοτο σχέδιο, αλλά πολύ όμορφη ιστορια. Κι’ αυτή θέλω να την ξαναδιαβάσω!

Η τελευταία ιστορία είναι ο τυφώνας Πένυ, μια ιστορία με τους Μουργόλυκους. Εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε, θα μου πείτε. Και όμως όχι. Κι’ αυτή η ιστορία είναι είναι ενδιαφέρουσα! Οι Μουργόλυκοι έχουν βρει τα σχέδια του συστήματος ασφαλείας τού Σκρουτζ και ετοιμάζονται να κάνουν το μεγάλο κόλπο, την εβδομάδα που Σκρουτζ θα λείπει, όταν εμφανίζεται στην πόρτα τους η Πένυ, μια ανιψιά τους που τους την έστειλε η μητέρα της, να την κρατήσουν για λίγες μέρες. Η Πένυ είναι ένα συμπαθέστατο κοριτσάκι, που όνειρό της είναι να γίνει αστυνομικός. Όπου και να την πάρουν, αυτή τους καρφώνει για τις παρανομίες τους, αλλά πάντα βρίσκει μια έξυπνη δικαιολογία για να τους ξελασπώσει. Τη μέρα τού μεγάλου κόλπου, που η Πένυ έχει καταλάβει περί τίνος πρόκειται, αφού πρώτα τους κάνει να τραβήξουν τών παθών τους τον τάραχο, καταφέρνει τελικά να πείσει το Σκρουτζ ότι τιμωρήθηκαν αρκετά, γλιτώνοντάς τους για μια τελευταία φορά. Πολύ όμορφη ιστορία, που και αυτή θέλω να την ξαναδιαβάσω. Όσο για το σχέδιο, δεν θα το πω άσχημο, αλλά διαφορετικό, κι’ ο λόγος είναι ότι την Πένυ τη συμπαθείς αμέσως, με το που την βλέπεις, άρα ο σχεδιαστής (Andrea Lucci) δεν έχει κανένα πρόβλημα να σχεδιάσει αυτό που θέλει να δείξει.

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά νέος κύκλος τεσσάρων ιστοριών, με ιστορίες με το Μίκυ στο παρελθόν. Η πρώτη ιστορία είναι ο θρύλος τού καπετάν Μαυροφρύδη σε σενάριο Giorgio Salati και σχέδιο του περίφημου Massimo De Vita. Νομίζω ότι έχουμε λόγους να ελπίζουμε σε ένα ενδιαφέρον τεύχος.

Συμπερασματικά, λοιπόν, αυτή την εβδομάδα έχουμε ένα τεύχος με τρεις ιστορίες, που, χωρίς να είναι αριστουργήματα, είναι όλες όμορφες και συμπαθητικές. Όπως καταλάβατε από αυτά που έγραψα στο τέλος τής περιγραφής τής κάθε ιστορίας, το τεύχος μπήκε στην κορυφή τού σωρού, για να ξαναδιαβαστεί αύριο, κάτι που είχα πολύ καιρό να το κάνω!

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 27 Απριλίου 2012, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Donald, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Τερζόπουλος, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 6 Σχόλια.

 1. Να υποθέσω ένα 8/10 δηλαδή;

  Μου αρέσει!

 2. Φταίω εγώ τώρα που μου αρέσει περισσότερο ο Ντε Βίτα του ’70 και του ’80;

  Μου αρέσει!

 3. Ρε παιδιά, δεν καταλαβαίνω τι λέτε!

  Μου αρέσει!

 4. Καλημέρα κύριοι!

  Ξεκινάμε σήμερα με εκλογικούς ρυθμούς, χάρη στο άρθρο του Κρίτωνα, που είναι εκπληκτικό!!! Θα περάσω και από εκεί, αφού αφήσω εδώ μια άποψη, την οποία χρωστάω και φυσικά αυτό γίνεται ετεροχρονισμένα, αφού δεν μένω στην Αθήνα και έτσι συγκατελέγομαι στους υπόλοιπους άτυχους Έλληνες αναγνώστες, που διαβάζουμε το περιοδικό με καθυστέρηση 1 εβδομάδας…

  Αυτό που διαπίστωσα διαβάζοντας το, είναι ότι έχει 3 όμορφα σενάρια, αφ` ενός. Και οι τρείς ιστορίες, είναι έξυπνες και εν μέρη ευρηματικές. Συγκεκριμένα.

  Η πρώτη, κινείται στο γνώριμο ύφος των τεχνολογικών gadget και των ρυθμών της εποχής μας, με την οργάνωση Π.Α.Π.Ι. του Σκρούτζ και τους πράκτορες της, Φέθρυ και Ντόναλντ σε ένα alter ego ο καθένας. Κι αυτό γιατί και τα καταφέρνουν στο τέλος και γενικά οι γκάφες τους είναι σαφώς λιγότερες. Η ιστορία με κούρασε κάπως με το σκίτσο(όχι όσο η τρίτη…), αλλά διαβάζεται ευχάριστα και όπως είπε κι ο Κρίτωνας στην απρουσίαση, με ευχαρίστηση θα την διάβαζα ξανά.

  Βρήκα το «Από πόρτα σε πόρτα» με τον Γκούφυ, σαν την καλύτερη ιστορία του τεύχους. Πολύ χιούμορ, πανέξυπνο σενάριο(απλό όσο πρέπει αν είναι), μέτριο σκίτσο. Αν μπορώ να βρω ένα ψεγάδι στο τεύχος, είναι γενικά το σκίτσο. Μου άρεσε και ο ρυθμός, σε αυτή την ιστορία, που είναι γρήγορος, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που να χάνεσαι.

  Τέλος, η ιστορία με τους Λύκους και την ξαδελφούλα τους, είναι συμπαθητική, αλλά εδώ το σκίτσο παιδιά είναι απαράδεκτο!!! Αν είναι δυνατόν αυτή η γραμμή να μπαίνει σε Μίκυ Μάους, εκπροσωπόντας τον Ντίσνευ και τις δημιουργίες του! Θα τρίζουν τα κόκκαλα των αρχικών σχεδιαστών!

  Συνολικά, θα έλεγα ότι με ικανοποίησε το τεύχος και η βαθμολογία μου είναι 7 στα 10.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: