ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ»

Επιστροφή σε κάτι που σας άρεσε και μας το ζητήσατε με πολλά email.Είναι τα παραλειπόμενα από την έκδοση του Μπλέκ Νέας Περιόδου, η οποία έπεσε επάνω στο Φεστιβάλ Animation και έπειτα στην Μεγάλη Εβδομάδα, με αποτέλεσμα να φανεί σαν να σταμάτησε! Δεν είναι έτσι όμως! Υπάρχουν 38 ακόμη αναρτήσεις και θα δημοσιεύονται σταθερά πλέον κάθε Πέμπτη. Αν επιθυμείτε να αναφερθούμε σε συγκεκριμένα ένθετα που περιοδικού, μπορείτε να μας τα προτείνετε, ή και να συμμετέχετε ενεργά στο αφιέρωμα μας, στέλνοντας κείμενα και εικόνες, με ένα email στο gkoscomicsandmore@gmail.com

Πάμε στην σημερινή ανάρτηση, η οποία έχει να κάνει με τις διαφημιστικές καταχωρίσεις του περιοδικού(κάποιες ενδεικτικές και όχι όλες), ώστε να δώσουμε αυτή την φορά εικόνες μιας άλλης εποχής και να θυμίσουμε σε εκείνη την γενιά αναγνωστών, τους υπόλοιπους πειρασμούς που είχαν στα μάτια τους! Atari και παιγνιδομηχανές των `80ς, μπάλες μπάσκετ, διαγωνισμοί εταιρειών, ροφήματα και, φυσικά, παιγνίδια! Μπορείτε να προσθέσετε και δικές σας μνήμες, στα σχόλια της ανάρτησης, ώστε να θυμηθούμε όλοι μαζί ακόμη περισσότερα!

Σας περιμένουν ακόμη περισσότερα τέτοια στοιχεία, στην ομώνυμή μας κατηγορία.

About Corto

Ασχολούμαι με το σκίτσο και τα κόμικς. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθώ το συναίσθημα. Θα προτιμούσα να μείνουν όλα αυτά στη σφαίρα του ερασιτεχνισμού, αλλά ...καμιά φορά η ζωή έχει άλλη γνώμη. Μισώ την υποκρισία και την αχαριστία και αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος...

Posted on 25 Απριλίου 2012, in Comics, Comics Archive, Comics Legends, Comics Trades, CT Exclusive, Greek Comics, Greek Magazines, Άρθρα Μελών, Άνθρωπος, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αυτοκόλλητα, Αφίσες, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Ανεμοδουράς, Διάφορα, Διαφήμιση, Διαγωνισμοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Η Ζωή, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Καταγραφή, Κάποτε στην Ελλάδα!, Καταχωρήσεις, Μπλέκ, Οπισθόφυλλα, Παραλειπόμενα, Τέλος Εποχής, Χαρτάκια, Χαρτοκοπτικές and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 10 Σχόλια.

 1. Παθαίνω παρτσαφλόνκ μάστορα!

  ΑTARI; NESQUIK; NITNENDO; SPACEFORMERS;
  ΕL GRECO (σχεδόν την είχα ξεχάσει, μόλις το είδα μου ήρθαν στο μυαλό κατευθείαν όλα τα παιχνίδια που είχα κάποτε ή τις διαφημίσεις τους τουλάχιστον) και Τουρμπομαχίες;
  Subbuteo; (τι είπες τώρα!)

  Αλλά και το Caotonic όλα τα λεφτά. Σχεδόν νόμιζα ότι είμαι μαζί τους και κάνω κι εγώ διάλειμα με καοτόνικ. Μάλιστα το τέρμα από πίσω μου έδινε την ψευδαίσθηση ότι μιλούσαμε για γηπεδάρα κι όχι απλώς για ένα τέρμα γειτονιάς.

  Παρτσαφλόνκ ξανά.

  Μου αρέσει!

 2. Αχ, εσείς οι νέοι!

  Απ’ ολ΄αυτά, τα περισσότερα ούτε τα είχα, ούτε τα πόθησα, με εξαίρεση το ATARI, που είναι από τα πρώτα πράγματα, που αγόρασα με δικά μου χρήματα. Σοκολάτα μόνο Carnation κι αυτή περιστασιακά, σε αντίθεση με το Drinco τής ΕΒΓΑ (μιλάμε για την προ του Milko εποχή) που δεν πινότανε. Όσο για το Subbuteo, από τις φωτογραφίες και μόνο, φαινότανε ανιαρό. Στήνεις τα στρατιωτάκια στο τραπέζι και μετά τι; Κάθεσαι και τα κοιτάς; Προσποιείσαι ότι παίζουν ποδόσφαιρο; Χίλιες φορές καλύτερο το άλλο ποδοσφαιράκι, με τους ποδοσφαιριστές τούς στερεωμένους μέσα σε λακκουβίτσες στο γήπεδο, που τους τίναζες και εκσφενδονιζόταν η μπάλα. Ακόμα και εγώ, που το ποδόσφαιρο μ’ αφήνει αδιάφορο, παθιαζόμουνα με δαύτο. Μέχρι και μόνος μου το έπαιζα, όταν δεν είχα παρέα!

  Μου αρέσει!

  • 🙂 🙂 Προσπαθώ να κρατηθώ σοβαρός! Λοιπόν, πρώτα απ`όλα τα περιέγραψες καταπληκτικά και με απίστευτο χιούμορ(σήμα – κατατεθέν Κρίτωνα!).

   Αλλά, εγώ ανήκω τσου παλιούς!

   Φορούσα Αλυσσίδα Ελβιέλα, έτρωγα σοκολάτες ΜΕΛΟ, έπαιζα με στρατιωτάκια Arfix(και όταν έρχονταν ο θείος από τα καράβια, έλπιζα και σε κανένα συναρμολογούμενο αεροπλανάκι Revel), φορούσα κάλτσες Πουρνάρα(αυτές με τα «σπυράκια» τα χρωματιστά, σε στυλ Σκωτσέζου!), πήγαινα θελήματα στους γονείς μου για να τους πάρω τσιγάρα χύμα(!), αγόραζα μεταχειρισμένα κόμικς με 1 δραχμή, έκανα κολιέ τσι δεκάρες(των 10 λεπτών. Οι άλλες χρειάζονταν!), ενώ για βώλους είχα πύλινους, αφού οι γυάλινοι ήταν πανάκριβοι!

   Όλα όμως αυτά που αναρτήθηκαν σήμερα, ήταν αυτά που μου βγήκαν με φόρα σαν τα απωθυμένα, όταν πιάσαμε οικογενειακώς κανένα φράγκο παραπάνω και τα χάρηκα ετεροχρονισμένα(όπως οι αυξήσεις που δίνανε κάποτε στην Ελλάδα – αναδρομικά.Τώρα …πάπαλα!)!

   Μου αρέσει!

   • Αχ, εσείς οι νέοι, επαναλαμβάνω! Εμείς τις δεκάρες τις ξοδεύαμε, διότι τα λεπτά ήταν λεφτά, όπως θα έλεγε ο Βέγγος.

    Στρατιωτάκια είχα Timpo, αλλά τα άλλα τα είχα κι’ εγώ.

    Παπούτσια Ελβιέλα, αλλά μόνο για τις γυμναστικές επιδείξεις στο σχολείο, αφού ποτέ δεν συμπάθησα τα αθλητικά παπούτσια. (Και επομένως ούτε ξέρω τι ήταν οι κάλτσες Πουρνάρα, που φαντάζομαι θα φοριόντουσαν με αθλητικά παπούτσια.)

    Συναρμολογούμενα Revel (αλλά και Airfix, νομίζω) αγορασμένα από το ΜΙΝΙΟΝ, με προτίμηση στα πλοία, που μια παραδουλεύτρα επέμενε να τα ξεσκονίζει, διαλύοντάς τα με το ξεσκονόπανο.

    Σοκολάτες ΜΕΛΟ (δεν είμαι της σοκολάτας, αλλά τα ολόκληρα αμύγδαλα στη σοκολάτα αμυγδάλου κάναν τη διαφορά–τύφλα να ‘χει η ΙΟΝ με το κομματιασμένο αμύγδαλο), αλλά και γκοφρέτες, για τα χαρτάκια. Αρχικά με τις εθνικές ενδυμασίες, που τις θυμάμαι μόνον αμυδρά και μετά με την πινακοθήκη, που όσες γκοφρέτες να έφαγα και όσες ανταλλαγές να έκανα, δεν κατάφερα ούτε ένα πίνακα να συμπληρώσω. Αν δεν ήταν το Comics Trades, δεν θα έβλεπα ποτέ συμπληρωμένο το άλμπουμ!

    Μου αρέσει!

    • Χαίρε Κρίτωνα!

     Εξαίρετο σχόλιο και αυτό!

     Όλα μα όλα όσα περιγράφεις, είναι από μόνα τους ένα τμήμα της ζωής μας κάποτε και ενδεικτικό των εικόνων που αντικρίζαμε!
     Δεν ξέρω γιατί, όμως μου`ρχετε η φράση ξανά «περασμένα μεγαλεία»… Ίσως γιατί αυτό το βλοσυρό και κούφιο «σήμερα», με αφήνει παγερά αδιάφορο, μιας και είναι συν τοις άλλοις άοσμο, άγευστο και σχεδόν αόρατο, θα έλεγα!

     Έρχονται άλμπουμ πολλά, ΜΕΛΟ, ΙΟΝ, Σαφάρι, Sweet Melody και πολλών ακόμη εταιρειών, σε ένα άρθρο που ανέβει λογικά σήμερα. Λέω λογικά, γιατί μου`ρθε η ιδέα και για ακόμη ένα, με τίτλο «TV …κατάντια», σχετικό περιεχόμενο και καθημερινής τηλεοπτικής παράνοιας!
     Όποιο ετοιμαστεί από τα δύο πρώτο, θα αναρτηθεί άμεσα.

     Καλημερίζω!

     ΥΓ 1.

     Δώσε μνήμες Κρίτωνα! Μη τις λυπάσαι!

     ΥΓ 2.

     ΜΙΝΙΟΝ; Καλά, με σκότωσες! Εμείς οι επαρχιώτες, όταν μπαίναμε εκεί μέσα, μην έχοντας την πολυτέλεια να χαζέψουμε έστω τις βιτρίνες του καθημερινά, παθαίναμε ένα σοκ!

     Μου αρέσει!

 3. Κυρ Κρίτων μην τα λες αυτά γιατί ηλικιακά φανερώνεται μεγαλείο… παρελθόντος!
  Βέβαια δεν ήταν τόσο το ίδιο το Ατάρι κτλ (που ουσιαστικά ήταν κουκίδες σε
  μια οθόνη που κινούνταν και ο παίκτης αφαιρετικά μάντευε ότι είχε αεροσκάφος κτλ!
  Έχω δύο τέτοια!)

  Είναι ότι όταν το βλέπεις τώρα θυμάσαι όλα αυτά που ένιωθες τοτε. Λες και όλος ο κόσμος ήταν δικός σου!

  Αλλά και το Σουμπούτεο!
  Είχε τέτοιους κανόνες που αν τους ακολουθούσες δεν ήταν σαχλαμάρα (αν δείτε το εγχείριδιο χρήσης είναι αριστοτεχνικά έξυπνο!). Μιλάμε ήθελε δεξιοτεχνία σε επίπεδο μπιλιάρδου! Γύρω στα οχτώ-εννιά χρονών είχε κάτι παιχταράδες που έκαναν σέντρα με την (αρκετά μεγάλη) μπάλα και σε άφηναν αδιάβαστο με τα κόλπα τους και τα λακτίσματα με τους παίκτες. Είχε επίθεση, και ταυτόχρονα μαρκάρισμα από τον αντίπαλο. Η παραμικρή άστοχη επαφή ήταν φάουλ εκτός αν ο επιτιθέμενος έχανε την μπάλα ή τελείωναν τα τρία συνεχόμενα χτυπήματα που δικαιούταν ο ΄΄ατομιστής΄΄ παίκτης και έπρεπε άλλος παίκτης να πιάσει την μπάλα (κι αν ήταν μακριά αυτός; Η καλύτερη τακτική ήταν το 1-2 ή τρίγωνα επίθεσης που έσπρωχναν την επίθεση και όλη την επίθεση γενικά στην αντίπαλη περιοχή). Και φυσικά κάτι σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή απαγορεύονταν δια ροπάλου γιατί στερούνταν ρεαλιστικότητας (ήταν και μέσα στους κανόνες αυτό. Απ’ την άλλη τώρα τελευταία φεύγουν κάτι κανονιές από τα ματς σχεδόν από τη σέντρα που σε αφήνουν αδιάβαστο…)

  Αλλά και το κλασσικό ποδοσφαιράκι!
  Αν εξαιρέσεις κάτι τύπους που τρελαίνονταν στα κοκορέτσια είχε τρελή φάση. Κρίμα να μην υπάρχει διαφήμισή τους στο Μπλέκ που έδωσε την αφορμή για το time-travel (Ή μήπως υπάρχει; ).

  Μου αρέσει!

  • Αχα! Ένας – ένας φανερώνεστε! Πουλάκια μου! 🙂

   Το`ξερα ότι τούτο το άρθρο θα συνεχίσει να σκορπάει ανέμους αναμνήσεων! Θα έρθει κι άλλο…

   Το Subbuteo, αν και ήμουν πια στο Λύκειο τότε που βγήκε, ήταν ΜΑΓΕΙΑ! Δεν υπάρχουν λέξεις, αλλά παρ`όλα αυτά, θα προσπαθήσω να συντάξω ένα άρθρο για αυτό. Ειδικά τα φάλτσα, που αν τα έβαζες σωστά έκανες θαύματα και άφηνες άναυδους τους συμπαίκτες! Τρελά πράγματα παιδιά! Θυμάμαι χτυπήματα, που έφευγε ο παίκτης και περνούσε ανάμεσα από 3-4 αντιπάλους, για να χτυπήσει με την άκρη την μπάλα και να την στείλει στο απέναντι γάμα!

   Να πω όμως και 2 κουβέντες για το κλασσικό ποδοσφαιράκι, που μνημόνευσε ο Κρίτωνας. ΤΟ απόλυτο παιγνίδι, για τουλάχιστον μια γενιά παιδιών(και βάλε!)! Μέρες και νύχτες, Σαββατοκύριακα ολόκληρα, μας πονούσε η πλάτη, σκυφτοί πάνω από δαύτο! Οι γονείς παθαίνανε πλάκα! Οι πατεράδες ψιλο – γουστάρανε, αλλά το έκρυβαν με εκείνη την κρυφο – σοβαρότητα!

   Λοιπόν, νομίζω ότι χρειαζόμαστε κι άλλες παιδικές μνήμες!

   Μου αρέσει!

 4. Από ένα σημείο και μετά σας ψιλοχάνω κύριοι με τις κάλτσες και τα κόλπα σας!
  (Χάσμα γενεών θα μου πειτε ε; χε χε χε -σε κάποια χρόνια κάποιος άλλος θα πειράζει εμένα φοβάμαι…).

  Εδώ τώρα βλέπω ποδοσφαιράκι, πινγκ πόνγκ και μου ‘ρχεται να το τσακίσω.
  Το γιατί δεν μπορώ να το εξηγήσω.
  (Να κλείσω με έναν βαθυστόχαστο στίχο).

  Μου αρέσει!

  • Ε, έχουμε και τα χρονάκια μας, κάποιοι εδώ μέσα, οπότε δικαιολογούμαστε να θυμώμαστε …ότι χαιρόμαστε! 🙂 Που να δεις τι άλλο ετοιμάζεται… Θα ξεθάψουμε τσου μακαρίτες, μου φαίνεται! 🙂

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: