CT SPECIAL – ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΕΝΤΓΚΑΡ ΑΛΛΑΝ ΠΟΕ – «Ο ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΣ»


Ένας μεγάλος ποιητής και συγγραφέας, ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε, επιδραστικός όσο ελάχιστοι στις επόμενες από αυτόν γενιές, πιστώνεται μεταξύ άλλων αριστουργημάτων και την δημιουργία του «Χρυσού Σκαραβαίου». Ο Αμερικανός Edgar Allan Poe, γεννημένος στην Βοστώνη της Μασαχουσέτης στις 19 Ιανουαρίου του 1809, άφησε πίσω του μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά. Δεκάδες συγγράμματα, ποιητικές συλλογές, αλλά και νουβέλες, απαρτίζουν ένα σημαντικότατο έργο, για να εκτιμηθεί και να αξιοποιηθεί από τον κόσμο του πνεύματος. Επίκαιρος σε κάθε εποχή, ο λόγος του είναι μια ανεξάντλητη πηγή πνευματικού πλούτου. Πολλοί έδωσαν λάθος ερμηνεία στο σύνολο της δουλειάς του, χαρακτηρίζοντας τον σαν έναν εκ των πρωτοπόρων της φανταστικής λογοτεχνίας και των βιβλίων τρόμου. Ο Πόε δεν επιδέχεται «ταμπέλες». Η γραφή του δεν είναι εφιαλτικά παραληρήματα, ούτε δείγματα ταραγμένης προσωπικότητας. Είναι απλά μια ματιά εντελώς ξεχωριστή και μια ιδιαίτερη προσέγγιση, σε θέματα με τα οποία ελάχιστοι συνάδελφοι του καταπιάστηκαν, φοβούμενοι ίσως τη μη αναγνώριση τους από τους κριτικούς και τους αναγνώστες.

Διαβάστε την παρουσίαση και αυτού του τεύχους των Κλασσικών Εικονογραφημένων, που συνεχίζει το μεγάλο μας αφιέρωμα, στην σελίδα που δημιουργήθηκε για να το φιλοξενήσει, όπως και άλλα μας αφιερώματα και μελέτες, για τα κόμικς & όχι μόνον.

http://ctspecial.wordpress.com/

Σας περιμένει μια παρουσίαση του συγγραφέα και του έργου του, οι επιρροές, ο κινηματογράφος και ο Πόε και φυσικά το κόμικς. Την επόμενη Κυρικαή, μη χάσετε τους «Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης», από τον συντάκτη μας Velle.

About Corto

Ασχολούμαι με το σκίτσο και τα κόμικς. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθώ το συναίσθημα. Θα προτιμούσα να μείνουν όλα αυτά στη σφαίρα του ερασιτεχνισμού, αλλά ...καμιά φορά η ζωή έχει άλλη γνώμη. Μισώ την υποκρισία και την αχαριστία και αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος...

Posted on 19 Φεβρουαρίου 2012, in Arts, Books, Cinema, Classic Illustrated, Comics, Comics & Cinema, Comics Archive, Comics History, Comics Legends, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Exclusive, CT Special, Culture, Edgar Allan Poe, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Έντγκαρ Άλαν Πόε, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφίσες, Αφιερώματα, Αδελφοί Πεχλιβανίδη, Αναμνήσεις, Βιβλίο, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εκδόσεις Ατλαντίς, Εκδόσεις Εξωτερικού, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Η Ιστορία της Λογοτεχνίας, Η Ιστορία του Κινηματογράφου, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κάποτε στην Ελλάδα!, Κινηματογράφος, Κλασσικά Εικονογραφημένα, Λογοτεχνία, Λογοτεχνία & Κόμικς, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Συγγραφείς, Τέχνες, Τέλος Εποχής and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: