«20.0000 ΛΕΥΓΕΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ» – ΟΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ

Όλοι θα θυμάστε το προφητικό βιβλίο του Ιουλίου Βερν, που πολλοί από εμάς αγάπησαν στην πρώτη του ανάγνωση, σε εκείνη την υπέροχη σειρά των εκδόσεων Αστέρος, με την πανέμορφη εικονογράφηση, που τροφοδότησε με τροφή την φαντασία. Ο καπετάνιος Νέμο και το φανταστικό του όχημα, που κινείται στον βυθό και έναν αιώνα μετά το γνωρίσαμε σαν εξέλιξη της τεχνολογίας, με το όνομα υποβρύχιο, ήταν μια αρχική εφεύρεση του μεγάλου Γάλλου συγγραφέα Ιούλιου Βερν, που τυπώθηκε για πρώτη φορά το 1870. Την εικονογράφηση είχε αναλάβει ο Alphonse de Neuville. Σ` αυτόν ανήκουν οι εσωτερικές εικόνες του βιβλίου, που διαβάσαμε και εμείς, στις εκδόσεις Αστέρος, καθώς ο Ελληνικός οίκος πήρε το υλικό της πρωτότυπης έκδοσης και κυκλοφόρησε στη χώρα μας και όχι των νεότερων επανεκδόσεων.

Στα κόμικς τώρα, ήταν αρκετές οι εκδοχές που τυπώθηκαν και κάποιες από αυτές, διαβάσαμε και στη χώρα μας. Η πρώτη εικονογράφηση του βιβλίου, έγινε το 1948 στο 47ο τεύχος των Κλασσικών Εικονογραφημένων, στην Αμερικάνικη έκδοση της Gilberton Publishing. Στην δική μας μετάφραση, από τον οίκο των αδελφών Πεχλιβανίδη(Ατλαντίς), είχε το νούμερο 34 σαν αρίθμηση, στην πρώτη του χρονιά κυκλοφορίας, στις αρχές της δεκαετίας του`50, διατηρώντας το ίδιο ακριβώς εξώφυλλο με την Αμερικάνικη έκδοση.

Ακολούθησε η Dell Comics το 1955, με μια καθαρά κινηματογραφική εκδοχή, από την ταινία που είχε βγει έναν μόλις χρόνο πριν στις αίθουσες. Η Dell συνήθιζε να κυκλοφορεί εικονογραφήσεις επιτυχημένων ταινιών, κάτι που θα μας δοθεί η ευκαιρία να διαπιστώσουμε και σε προσεχή άρθρα. Αυτή λοιπόν την εικονογράφηση, είχαν οι Έλληνες αναγνώστες να διαβάσουν σε συνέχειες, στο εβδομαδιαίο Μίκυ Μάους του κ. Τερζόπουλου, το 1967(τεύχος 64). Ο καλλιτέχνης που εικονογράφησε για λογαριασμό της Dell το βιβλίο του Ιουλίου Βερν, ήταν ο Frank Thorne.

Το 1963, μια άλλη Αμερικάνικη εταιρεία η Gold Key, επανέλαβε το εγχείρημα της Dell, επηρεασμένη και αυτή από την ταινία του Walt Disney. Μάλιστα, κράτησε το ίδιο ακριβώς εξώφυλλο, με αυτό της Dell. Στην συνέχεια είχαμε τις Pendulum Press(1973), Power Records(1974), Marvel Comics(1976 – διαβάσαμε κι εδώ κάποια από τα τεύχη της σειράς της με τίτλο Κλασσικά Αριστουργήματα, από τον κ. Καμπανά), Dark Horse Comics(1992), Acclaim/Valiant(1997) και αρκετές ακόμη, οι οποίες προστίθενται κάθε χρόνο σχεδόν, σε αυτό τον μεγάλο κατάλογο. Να πούμε ότι μέχρι και πριν μερικούς μήνες, τυπώθηκε ακόμη μια εικονογραφημένη εκδοχή, από την Campfire Classic.

Ας επιστρέψουμε στα δικά μας. Μετά τους αδελφούς Πεχλιβανίδη, η αμέσως επόμενη φορά που αντικρίσαμε εικονογράφηση του «20000 λεύγες υπό την θάλασσα», ήταν στο εβδομαδιαίο Μίκυ Μάους το 1967, σε συνέχειες. Στην δεκαετία του`70, συναντάμε ακόμη για μια φορά τον καπετάνιο Νέμο, σε ένα περιοδικό με καουμπόικες ιστορίες κειμένου, στον Μικρό Καουμπόι, των Θέμου Ανδρεόπουλου και Κώστα Ραμπατζή(εκδόσεις Μονόκερως). Ήταν και εδώ σε συνέχειες και αρχικά δημοσιεύτηκε στα τεύχη 621 – 636, ενώ επαναλήφθηκε και στα 1187 – 1218(τελευταίο τεύχος του περιοδικού). Πρόκειται για την εκδοχή της Pendulum Press, του`73. Σαν ιδιαιτερότητα, εκτός της αρκετά προχωρημένης γραμμής στο σκίτσο, έχουμε την δημοσίευση της και στα οπισθόφυλλα του Μικρού καουμπόι, σε συνήθως σιέλ απόχρωσης σελίδες.

Η τελευταία εικονογραφημένη περίπτωση αυτού του διαχρονικού βιβλίου, που κυκλοφόρησε σε Ελληνικό κόμικς και κατάφερα να εντοπίσω, είναι από την δεκαετία του`80 και τις εκδόσεις του κ. Δεληγιώργη. Συγκεκριμένα στο Τρουένο(τεύχος 118). Εδώ για πρώτη φορά, μετά τα Κλασσικά Εικονογραφημένα, δημοσιεύεται σε ένα μόλις τεύχος και όχι σε συνέχειες(αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι μετά την 7η σελίδα, η έκδοση μας πάει στην 58!). Η ιστορία είναι σαφώς συντομότερη από κάθε άλλη εκδοχή, κάτι που ομολογώ ότι με προβληματίζει ιδιαίτερα, καθώς δεν έχω καταφέρει ακόμη να την αντιστοιχίσω με έκδοση του εξωτερικού. Ίσως να πρόκειται, για υλικό από την Βρετανική 200AD. Θα επανέλθω με λεπτομέρειες επ` αυτού, όπως και για άλλες εικονογραφήσεις του βιβλίου, που ίσως να κυκλοφόρησαν στην χώρα μας, σε συμπληρωματικού χαρακτήρα άρθρο.

Την ιστορία αυτή, από το τεύχος 118 του Τρουένο, θα σας την δώσουμε στην υπό – κατηγορία «ΙΣΤΟΡΙΕΣ & ΤΕΥΧΗ 2», για να την διαβάσετε όλοι και θα σας ενημερώσουμε σχετικά με άρθρο.

Το υλικό του πιο πάνω άρθρου, εντάσσεται σε αυτό της υπό – κατηγορίας «ΕΡΕΥΝΑ & ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 2». Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτήν, κλικάροντας το παρακάτω link.

http://wp.me/PKxow-5Vp

Στοιχεία για την έκδοση τόσο του βιβλίου, όσο και για τις εικονογραφημένες του εκδοχές, μπορείτε να αντλήσετε στα παρακάτω link.

http://en.wikipedia.org/wiki/Twenty_Thousand_Leagues_Under_the_Sea

http://en.wikipedia.org/wiki/20,000_Leagues_Under_the_Sea_%281954_film%29

http://www.jules-verne-comics.de/julesvernehsp/ausland.html

Σκέφτηκα να κλείσει αυτή η σύντομη αναφορά, με εικόνα και ήχο. Έτσι, σας παραθέτω τρία αποσπασματικά βίντεο, από την υπέροχη ταινία του `54, με τους Kirk Douglas και James Mason.

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 12 Νοεμβρίου 2011, in Arts, Books, Cinema, Classics Illustrated, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics Links, Comics Stories, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Dell Comics, Gold Key, Greek Comics, History of Cinema, Inside Pages, Άρθρα Μελών, Άνθρωπος, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αδελφοί Πεχλιβανίδη, Αναμνήσεις, Ανδρεόπουλος, Βίντεο, Βιβλίο, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δεληγιώργης, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Αστέρος, Εκδόσεις Ατλαντίς, Εκδόσεις Εξωτερικού, Εκδόσεις Μονόκερως, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ζωή, Η Ιστορία των Κόμικς, Η Ιστορία της Λογοτεχνίας, Η Ιστορία του Κινηματογράφου, Κόμικς, Κόμικς & Κινηματογράφος, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Κάποτε στην Ελλάδα!, Καρέ, Καθημερινότητα, Κλασσικά Εικονογραφημένα, Κοινωνία, Λαικά Αναγνώσματα, Μίκυ Μάους, Μικρός Καουμπόυ, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Οπισθόφυλλα, Παραλειπόμενα, Παραλογοτεχνικά Κόμικς, Περιοδικά, Πολιτισμός, Ραμπατζής, Συγγραφείς, Σκίτσο, Τρουένο, Τέχνες, Τερζόπουλος, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 25 Σχόλια.

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ!!!
    ΕΙΜΑΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ!
    ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΑΠΟ ΧΘΕΣ!

    Μου αρέσει!

    • ΝΕΟ ΜΕΛΟ διάβασα αρχικά!

      (Εμ, τι περιμένεις όταν οι μισοί από δω μέσα παραληρούν με τις κάρτες ΜΕΛΟ και όπου κι αν σταθείς στο site πέφτεις επάνω τους;)

      Καλώς ήρθες Άγγελε και να ξέρεις πως κάθε νέο Μέλο(ς) ξεκολλάει το τσερβέλο!

      Μου αρέσει!

      • Και σοκολάτα αμυγδάλου ΜΕΛΟ, τίγκα στο ολόκληρο αμύγδαλο. Όχι το ψιλοκομμένο αμύγδαλο τής ΙΟΝ!

        Μου αρέσει!

        • Πω πω πω …τι θυμήθηκες πάλι Κρίτωνα!!! Σα να βλέπω την καταχώρηση, στο οπισθόφυλλο του Αστερίξ, εκδόσεων Σπανού 1968!!!

          Μου αρέσει!

          • Φαντάζομαι ότι μόλις τη βλέπατε θα θέλατε να φάτε το χαρτί!

            Μου αρέσει!

            • Μαζί με το οπισθόφυλλο!!! Ευτυχώς που το`χω και σε δεύτερο αντίτυπο, σε περίπτωση που με ξαναπιάσει, ή το αναφέρετε πάλι! 🙂

              Μου αρέσει!

            • Φάτε μάτια ψάρ… σοκολάτα:

              (Οι διαφημίσεις για τη σοκολάτα αμυγδάλου είναι μαυρόασπρες. Απ’ ό,τι θυμάμαι, ομως, η συσκευασία ήταν καφετιά, διακοσμημένη με αμύγδαλα, που σε προϊδεάζαν για το περιεχόμενο. Όχι σαν την ΙΟΝ, που, αντί για αμύγδαλα, έχει… μενεξέδες!)

              Ακολουθήστε το σύνδεσμο που αναγράφεται στη δεύτερη εικόνα (http://estia.hua.gr:8080/dspace/bitstream/123456789/664/1/dhmhtriadou.pdf), για να κατεβάσετε μια πτυχιακή επί του θέματος, από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, η οποία παραθέτει στα παράρτήματά της πλούσιο υλικό από παλιές διαφημίσεις για σοκολάτες!

              Μου αρέσει!

            • Καλημέρα κύριοι!

              Κρίτωνα, καταπληκτικά τα στοιχεία που πρόσθεσες! Κι επειδή βλέπω να σας έχει …ανοίξει η όρεξη για το χθες, για τα καλά, ορίστε και ένα link με μακέτες από παλιές καταχωρήσεις σοκολάτας ΙΟΝ! Οι παλιοί εδώ…θα θυμηθείτε πολλά…

              http://www.mediafire.com/view/?eq7g6a7r5sabyln

              Προστέθηκε μάλιστα η δυνατότητα download του αρχείου, στις πλευρικές στήλες της κεντρικής σελίδας, κλικάροντας την χαρακτηριστική εικόνα. Το αρχείο θα μείνει διαθέσιμο για κατέβασμα, μέχρι την επόμενη Πέμπτη, οπότε και θα καταργηθεί! Σπεύσατε!

              Μου αρέσει!

            • Όσο για την μακέτα της γκοφρέτας ΜΕΛΟ που παρέθεσες, τι να πω;… Μέσα εκεί βρίσκονταν οι κάρτες που μαζεύαμε, για να συμπληρώσουμε τα άλμπουμ, για τα οποία έχει γίνει τόσος λόγος… Ακόμη θυμάμαι τη γεύση της… Και ξέρετε τι μου την θυμίζει διαρκώς; Όταν μυρίζω τις κάρτες αυτές, παρ`όλα τα χρόνια που έχουν περάσει! Έχουν κρατήσει το χαρακτηριστικό τους άρωμα!

              Μου αρέσει!

            • Τώρα έχουμε όλα τα επιστημονικά δεδομένα επί της ΜΕΛΟ!
              Δεν μπορεί πάντως. Για να έχει γίνει εργασία και να τη βλέπουμε και στο Mediafire θα πρέπει να ήταν νόστιμη η ριμάδα!

              Μου αρέσει!

            • Αυτό που εικονίζεται στο mediafire, δεν έχει καμία σχέση με την εργασία, αλλά με το προσωπικό μου αρχείο και αποτελεί τμήμα του επό κοινού βιβλίου μας με τον Λάζαρο «Ονειρολόγιο»! Αντλήθηκε δε, έπειτα από πολλά παρακάλια, σε φίλο μας κινηματογραφιστή, ο οποίος και διαθέτει τεικά αυτό το αρχείο!

              Μου αρέσει!

            • Μμμμ ναι, ασαφής διατύπωση:

              Δεν μπορεί πάντως. Για να έχει γίνει εργασία (η ΜΕΛΟ) και να τη βλέπουμε και στο Mediafire (Τη ΜΕΛΟ) θα πρέπει να ήταν νόστιμη η ριμάδα!

              Ουδεμία σχέση το mediafire με την εργασία εννοείται.

              Από εκεί και μετά πάντως το ονειρολόγιο καλά κρατεί!

              Μου αρέσει!

            • Κοίτα, για να τα έχουμε τακτοποιημένα και να μην υπάρχουν απορίες. Το αρχείο που δόθηκε μέσω mediafire, αφορά σοκολάτες ΙΟΝ! Όχι ΜΕΛΟ! Η εργασία τώρα, έχει σοκολάτες γενικά! Απ` όλες τις εταιρείες! ΜΕΛΟ μακέτες από προιόντα, ΔΕΝ υπάρχουν πουθενά διαδικτυακά! Και να προσθέσω εδώ, ότι οι έχοντες τέτοιες μακέτες, ΔΕΝ τις αναρτούν στο διαδίκτυο και πολύ καλά κάνουν! Το ίδιο πράττω και εγώ!

              Μου αρέσει!

            • Και για να μην παρεξηγηθούν τα λεγόμενα μου, διευκρινίζω:

              Όταν έχεις ένα τόσο σπάνιο υλικό στα χέρια σου, δεν το δημοσιοποιείς, ώστε να γυρίζει το διαδίκτυο και να ξεφτελίζεται τόσο η προσπάθεια σου για να το αντλήσεις, όσο και το ίδιο το αντικείμενο που διαπραγματεύεται! Προσωπική μου άποψη, βέβαια… Δυστυχώς, κανείς δεν διασφαλίζει – κανέναν, ούτε τα υδατογραφήματα, από το να καρπώνεται ο οποιοσδήποτε το έργο και την προσπάθεια του κάθε συνανθρώπου του και αυτό, το βρίσκω άθλιο. Σκέψου, ότι υπάρχουν συνάνθρωποι μας, που έχουν πληρώσει 200 και 300 ευρώ, για μια και μόνο διαφημιστική καταχώρηση, εταιρείας που δεν υφίστανται πια, ή για κινηματογραφική αφίσα… Κρίμα δεν είναι…

              Μου αρέσει!

    • Ε, τα`θελες και τα`παθες, Άγγελε! 🙂 Μπήκες, ε; Να δω πως θα βγεις από εδώ και τσου βουρλισμένους που`ναι γεμάτο, ολούθε! 🙂 Καλώς σε βρήκαμε βρε θηρίο! Πες μας και τι κόμικς διαβάζεις, για να σου πούμε ποιός είσαι!

      Μου αρέσει!

  2. Γειά σας και πάλι παιδιά.
    Στα 9 μου ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή (μη παει ο νους σας στο πονηρό) με τον Μικρό Αρχηγό. Τον ΜΙκρό Καου-Μποϋ και τον Μικρό Σερίφη, δεν ξερω γιατί και πως (έτσι τοήθελε η μοίρα, ίσως) τους γνώρισα αντίστοιχαστα στα 11 και τα 12 χρόνια μου. Απο την πρώτη στιγμή βέβαια, λάτρεψα κυριολεκτικά τη Θρυλική τετράδα.

    Μου αρέσει!

    • Άγγελε, η Θρυλική Τετράδα, μεγάλωσε γενιές Ελλήνων αναγνωστών! Ένα από τα πιο επιτυχημένα εκδοτικά εγχειρηματα όλων των εποχων και για μια δεκαετία τουλάχιστον, το αντιπαλο δέος του αλλου Μικρού μας, του Ήρωα! Έπραξες πολύ σωστά, που δήλωσες ένθερμος υποστιρικτής αυτών των λαικών αναγνωσμάτων! Θα βρεις ανάμεσα μας πολλούς φίλους των ιστοριών αυτών! Και φυσικά, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα και να ανταλάξουμε απόψεις, για την ιστορία που ξεχωρισαμε και το τεύχος που μας έμεινε στο ου περισσότερο. Όπως και για τις μνήμες που μας ξυπνούν όλα αυτά…

      Μου αρέσει!

  3. Μάλλον ο Άγγελος είχε περισσότερο κατά νου την επαφή με τη φίλη του Άνταμς…

    Μου αρέσει!

  4. ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΦΙΛΟΙ ΓΕΙΑ ΣΑΣ!
    ΕΜΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΛΟ(Σ) ΑΓΓΕΛΟΣ!
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.
    Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟΝ Η/Υ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 5ΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ «ΧΑΚΕΡ». ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΣΤΟ «ΣΕΡΦΑΡΙΣΜΑ». ΟΜΩΣ ΜΑΘΑΙΝΩ.
    ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 2 ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ.
    ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΒΟΗΘΑΤΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
    ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΜΟΥ.
    ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ.

    Μου αρέσει!

    • Άγγελε, χαίρε!

      Πέτυχες την σελίδα μπροστά από την τηλεόραση, ελέω Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου!

      Σε ευχαριστούμε όλοι για τα καλά σου λόγια!

      Όλοι μας μάθαμε σταδιακά, μη νομίζεις! Υπομονή και κέφι θέλει!

      Σε ευχαριστούμε που είσαι κοντά μας και σε περιμένουμε με μνήμες και κατορθώματα, που συνόδεψαν τα παιδικά μας χρόνια!

      Μου αρέσει!

    • Καλώς όρισες Άγγελε.
      Πρόσθεσε και εσύ τις αναμνήσεις σου. Σίγουρα κάτι θα θυμάσαι που μπορεί να μας έχει ξεφύγει.

      Μου αρέσει!

  5. Σε λίγο καιρό σε βλέπω Άγγελε άρχοντα του σερφαρίσματος στο ίντερνετ! Έρχονται φοβερά άρθρα σε κάθε κατηγορία!

    Μου αρέσει!

  6. ΝΑ ΄ΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ.
    ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΛΙΓΟ ΣΠΑΝΙΑ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ, ΑΛΑ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΠΕΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΝΤΕ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ PC.
    ΣΤΟ ΣΕΡΦΙΝΓΚ ΒΕΛΤΙΩΝΟΜΑΙ…ΑΛΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. ΟΜΩΣ ΔΕ ΒΙΑΖΟΜΑΙ, ΕΧΩ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΑΠΟ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ…ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ! ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ. ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 500 ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΥ.
    ΔΙΑΒΑΖΑ ΠΟΤΕ-ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΚΑΟΥΡ-ΤΑΡΖΑΝ. ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΖΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ CT ΚΑΙ TB.
    Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΛΗΞΕ. ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΜΕΝΕΙ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΣΤΟ ΤΒ.
    ΤΑ ΛΕΜΕ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ.

    Μου αρέσει!

    • Άγγελε, σε χαιρετούμε! Είναι υπέροχο να μοιράζεσαι μνήμες με φίλους και αυτό είναι ακριβώς που συμβαίνει με τούτη την σελίδα. Σαν να ξεφυλίζεις ημερολόγια κιτρινισμένα… Πολύ καλό και το εξώφυλλο του τεύχους 500, του Μικρού Καουμπόυ. Είναι αυτό που δείχνει την κλασσική εικόνα της τελευταίας σελίδας κάθε ιστορίας, όπου οι 4 ήρωες ιππεύουν προς το ηλιοβασίλεμα και την επόμενη περιπέτεια! Μου άρεσε και εμένα, όπως και το επετειακό 1000ο τεύχος του Μικρού Σερίφη. Γκαούρ Ταρζάν θα ανεβάσουμε στο Time Bandits και φυσικά θα σας ενημερώσουμε με σχετικό άρθρο. Γενικά, υπάρχουν πολλά που θα έρθουν με την μορφή εκπλήξεων φέτος… Μείνε συντονισμένος!

      Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.