ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ – DINO BATTAGLIA– «ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ» – ΒΑΒΕΛ NOIR(1987)

Εντελώς διαφορετικό κλίμα, από όσα είχαμε ως τώρα δει σε αυτή την σειρά παρουσιάσεων. Αφήνουμε πίσω μας τις χιουμοριστικές καταστάσεις, με τις οποίες είχαμε ασχοληθεί στις προηγούμενες αναρτήσεις και διασχίζουμε τα σκοτεινά αστυνομικά μονοπάτια, που δημιούργησε ο Dino Battaglia, σε αυτή την πολύ όμορφη δουλειά. Αυτό που έχουμε εδώ, είναι ένα graphic novel ουσιαστικά, σε μια χρονική περίοδο που στην χώρα μας δεν είχαμε και πολλές τέτοιες εμπειρίες σαν αναγνώστες, αφού ακόμη υπήρχαν τα κόμικς – περιπτέρου, τα οποία κυριαρχούσαν στην αγορά. Να` ναι καλά η Βαβέλ και η ετικέτα της Noir, που μέσα από μια σειρά άλμπουμ μας παρουσίασε σημαντικές δουλειές και δημιουργούς, από την νέα Ευρωπαϊκή και Λατινοαμερικάνικη σχολή. Ο Ιταλός Battaglia, δυστυχώς δεν μπόρεσε να γνωρίσει την μετάφραση αυτής της δουλειάς του στην χώρα μας, καθώς είχε αποβιώσει το 1983. «Τα εγκλήματα του Φοίνικα» είναι ένα αστυνομικό noir, με μοντέρνους ρυθμούς και την χαρακτηριστική γραμμή του καλλιτέχνη. Έξυπνο σενάριο, από αυτά που σε κρατούν μέχρι το τέλος. Τον Battaglia ίσως να τον θυμάστε από το γουέστερν κόμικς «Ken Parker», που δημοσιεύονταν σε συνέχειες στο περιοδικό «Σκαθάρι».Θα μιλήσουμε και γι` αυτό, αλλά και για τον δημιουργό, σε ξεχωριστό άρθρο. Το άλμπουμ που σας θυμίζουμε σήμερα, κυκλοφόρησε το 1987.

Δείτε τις αποσπασματικές σελίδες της παρουσίασης, στην υπό – κατηγορία «ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ».

http://wp.me/PKxow-5BI

About Corto

Ασχολούμαι με το σκίτσο και τα κόμικς. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθώ το συναίσθημα. Θα προτιμούσα να μείνουν όλα αυτά στη σφαίρα του ερασιτεχνισμού, αλλά ...καμιά φορά η ζωή έχει άλλη γνώμη. Μισώ την υποκρισία και την αχαριστία και αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος...

Posted on 29 Οκτωβρίου 2011, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Italian Comics, Άρθρα Μελών, Άνθρωπος, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Βινιέτες, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Βαβέλ Noir, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιταλικά Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Κάποτε στην Ελλάδα!, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Οπισθόφυλλα, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: