ΙΣΤΟΡΙΕΣ & ΤΕΥΧΗ 3. «ΦΑΝΤΟΜ» ΤΕΥΧΟΣ 37

Η σημερινή ιστορία που θα σας θυμίσουμε, μας πάει βαθιά στη ζούγκλα της Βεγγάλης. Μια περιοχή καλά κρυμμένων μυστικών, θρύλων και δοξασιών. Για κάτι τέτοιο μας μιλάει και αυτή. Είναι γραμμένη από τον δημιουργό του «φαντάσματος που περπατάει», τον Αμερικανό Lee Falk και σχεδιασμένη από τον Sy Barry. Στην χώρα μας κυκλοφόρησε την Τετάρτη 3 Μαρτίου του 1976, στο εβδομαδιαίο «Φάντομ» του κ. Καμπανά. Ήταν το τεύχος 37.

Ο μασκοφόρος ορκισμένος εκδικητής του εγκλήματος, έρχεται αντιμέτωπος με μια πολύ ασυνήθιστη περίπτωση, τυλιγμένη στο υπερφυσικό. Όταν ο θρύλος συναντάει το παρόν λοιπόν, βγαίνουν μέσα από αφηγήσεις ηλικιωμένων, ιστορίες που μοιάζουν σαν τα παραμύθια. Κάπως έτσι ξεκινάει και η ιστορία της μάγισσας Γκουλέυ – Γκουλέυ, που καταφέρνει για αιώνες να κρατάει το μυστικό της ύπαρξης της. Μπορεί να μεταμορφώνεται και να δείχνει διαρκώς νέα και όμορφη. Αναζητάει τον επόμενο της σύζυγο και έτσι θα βρεθεί μπροστά στην μορφή του ήρωα μας, τον οποίο θα θελήσει να δελεάσει, προκειμένου να δεχτεί την πρόταση της. Κάπως αντίστροφα μας αφηγούνται τα πράγματα εδώ οι δημιουργοί, αλλά η γοητεία της ιστορίας δεν χάνει καθόλου τη λάμψη της.

Ο «Φάντομ» θα βρεθεί αντιμέτωπος με την μάγισσα και όσα θα επακολουθήσουν, με αποκορύφωμα το φινάλε, είναι συναρπαστικά, καθώς υπάρχει μια βασική προυπόθεση, για να μένει ζωντανή η κατάρα, που κρατάει την μάγισσα στη ζωή…

Θα βρείτε όλες τις ιστορίες αυτές, συγκεντρωμένες στην υπό – κατηγορία «ΙΣΤΟΡΙΕΣ & ΤΕΥΧΗ».

http://wp.me/PKxow-1j2

 

About Corto

Ασχολούμαι με το σκίτσο και τα κόμικς. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθώ το συναίσθημα. Θα προτιμούσα να μείνουν όλα αυτά στη σφαίρα του ερασιτεχνισμού, αλλά ...καμιά φορά η ζωή έχει άλλη γνώμη. Μισώ την υποκρισία και την αχαριστία και αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος...

Posted on 21 Οκτωβρίου 2011, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Βινιέτες, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από τον Φάντομ, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Χαρακτήρες, Κάποτε στην Ελλάδα!, Καμπανάς, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Φάντομ, Phantom and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: