ΙΣΤΟΡΙΕΣ & ΤΕΥΧΗ 2. «ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΑΡΖΑΝ» ΤΕΥΧΟΣ 44

Τον Μάρτιο του 1974, κυκλοφορεί το 44ο τεύχος του μηνιαίου «Ταρζάν» της Πηδάλιο Πρες, ή «Μεγάλου Ταρζάν», λόγω σχήματος και μόδας της εποχής, όπου τα σπέσιαλ αυτά τεύχη είχαν πράγματα που τα έκαναν να ξεχωρίζουν από τις εβδομαδιαίες εκδόσεις. Χρώμα ή αυτοτελείς και αδημοσίευτες ιστορίες.  Εδώ δεν αναφερόμαστε σε Edgar Rice Burroughs, αλλά σε Zembla. Εκδότης ο κ. Δραγούνης.

Η ιστορία του τεύχους, τιτλοφορείται «Ο Ταρζάν και το σκοτεινό έγκλημα» και έχει για πρωταγωνιστές την συνηθισμένη αταίριαστη παρέα. Το πρώην ταχυδακτυλουργό Ράσμους, το μπόμπιρα με τα σπαστά Ελληνικά Γιέ – Γιε και το ξυπνητήρι του στο λαιμό κρεμασμένο, το λιοντάρι Μπουάνα, το καγκουρό Πετούλε και τον μονίμως πεινασμένο αγριόγατο Σατανά. Σε μια φιλική επίσκεψη λοιπόν της παρέας, στην φυτεία του Ζακ Βαρνέλ, ο Ταρζάν βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ περίεργη κατάσταση, όπου ο Βαρνέλ και ο συνεταίρος του Λεμπέρ τσακώνονται συνεχώς και χαρτοπαίζουν με έναν επίσης ιδιοκτήτη φυτείας, τον Τουαρέ.

Ο επιστάτης των δύο συνεταίρων Μαόκα, τους οδηγεί μέχρι το κτήριο που βρίσκονται οι ιδιοκτήτες, όταν ακούγεται ένας πυροβολισμός… Ο Βαρνέλ είναι νεκρός στο δάπεδο και ο Λεμπέρ φαντάζει σαν ο μοναδικός ύποπτος για την δολοφονία του, από τα στοιχεία που βρίσκονται στο δωμάτιο. Μια αστυνομική ιστορία, με πρωταγωνιστή την Αφρικάνικη ζούγκλα και τον άρχοντα της. Όπως πάντα βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις των σεναρίων, αλλάζουν όλα στο τέλος της ιστορίας και ανατρέπονται τα αρχικά συμπεράσματα, όμως μέχρι να συμβεί κάτι τέτοιο υπάρχει πολύ δράση και ακόμη περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία για τον αναγνώστη.

Η ιστορία έχει πολύ δράση και ένταση και είναι από τις καλύτερες και πιο διαφορετικές που διαβάσαμε ποτέ στον Ταρζάν αυτόν, όπου μεταξύ άλλων θυμίζει και ιστορίες ντετέκτιβ!

Μπορείτε να βρίσκετε συγκεντρωμένα όλα τα παρόμοια άρθρα, στην υπό – κατηγορία «ΙΣΤΟΡΙΕΣ & ΤΕΥΧΗ».

http://wp.me/PKxow-1j2

About Corto

Ασχολούμαι με το σκίτσο και τα κόμικς. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθώ το συναίσθημα. Θα προτιμούσα να μείνουν όλα αυτά στη σφαίρα του ερασιτεχνισμού, αλλά ...καμιά φορά η ζωή έχει άλλη γνώμη. Μισώ την υποκρισία και την αχαριστία και αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος...

Posted on 15 Οκτωβρίου 2011, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, French Comics, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Βινιέτες, Γαλλικά Κόμικς, Δραγούνης, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Ζέμπλα, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από τον Ταρζάν, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Χαρακτήρες, Κάποτε στην Ελλάδα!, Καρέ, Μεγάλος Ταρζάν, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Παραλειπόμενα, Πηδάλιο Πρες, Πολιτισμός, Τέχνες, Zembla and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: