Ο “MAX” – ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ «ΤΕΝ ΤΕΝ»

Καλημέρα και καλό μήνα να έχουμε. Οκτώβρης πλέον, με καλές θερμοκρασίες για την εποχή, το Φθινόπωρο να μας κλείνει το μάτι εκεί έξω και όλα τα γνωστά τούτης της χώρας να πλανώνται πάνω μας! Μια κατάσταση που θυμίζει το τέταρτο τεύχος του Τζώνυ Λόγκαν … Ζόρια γενικώς, τρείς ομάδες λιγότερες στην superleague και ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που προκαλεί απορίες για πιο λόγο διεξάγεται κατ` αυτό τον τρόπο, λιτότητα διαρκείας, γκρίνια και μια αισιόδοξη νότα που έρχεται από τα κόμικς και λέγεται Comics Trades! Ξεκινήσαμε με ένα αφιέρωμα στα κόμικς στα εξώφυλλα δίσκων ροκ μουσικής και συνεχίζουμε με νέους κύκλους άρθρων, που έχουν σκοπό τους να μας κάνουν όλους να θυμηθούμε όμορφα πράγματα και να ξεχαστούμε λιγάκι από το σήμερα!

Ένας από τους χαρακτήρες που γνωρίσαμε στα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης(MEGA ανάμεσα από τα διαφημιστικά διαλλείματα), αλλά και από την περίοδο του «Μπλέκ» των τελών της δεκαετίας του`80(δείτε σχετικό παλαιότερο άρθρο), ήταν και ο “Max” του σχεδιαστή Bara. Ψάξαμε και βρήκαμε όμως και μια πιο παλιά του εμφάνιση, στην έκδοση του δεκαπενθήμερου, μικρού σχήματος «Τεν – Τεν», από τον κ. Χάρη Πάτση, το 1970! Αν δεν εντοπιστεί παλαιότερη χρονικά εμφάνιση του “Max” στην χώρα μας, αυτή εδώ θα πρέπει να είναι η πρώτη. Οι χαρακτηριστικές εικόνες που συνοδεύουν το άρθρο, βρίσκονται στην υπό – κατηγορία «ΕΝΘΕΤΑ & ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ».

http://wp.me/PKxow-1jV

About Corto

Ασχολούμαι με το σκίτσο και τα κόμικς. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθώ το συναίσθημα. Θα προτιμούσα να μείνουν όλα αυτά στη σφαίρα του ερασιτεχνισμού, αλλά ...καμιά φορά η ζωή έχει άλλη γνώμη. Μισώ την υποκρισία και την αχαριστία και αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος...

Posted on 1 Οκτωβρίου 2011, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics History, Comics Legends, Comics Trades, Comics Tresures, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Άνθρωπος, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Βινιέτες, Γαλλικά Κόμικς, Δημιουργοί, Διάφορα, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εκδόσεις Χάρη Πάτση, Ελληνικά Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Χαρακτήρες, Κάποτε στην Ελλάδα!, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Οπισθόφυλλα, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Σπάνια Κόμικς, Σκίτσο, Τέχνες, Τεν Τεν, Tin Tin and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: