“ΜΑΝΤΥ ΡΙΛΕΥ» & «ΣΚΟΡΠΙΟΣ» – ΔΥΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΟΥ “SKORPIO”

Πάνω σε αυτά που σας είχαμε αναφέρει στην παρουσίαση του περιοδικού “Skorpio”, το οποίο διαβάσαμε για μερικά τεύχη και στην Ελλάδα(«Σκορπιός» – Μαμούθ Κόμικς), έρχεται συμπληρωματικά σήμερα ένα από τα άρθρα που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις σας και θα σας θυμίσουν κάποιους από τους χαρακτήρες που συναντήσαμε σ` αυτήν την έκδοση. Ο πιτσιρικάς «Μάντυ Ρίλευ»(αργότερα μπήκε στο «Μπλέκ» νέας περιόδου), που βιώνει δύσκολες συνθήκες επιβίωσης στην Άγρια Δύση και συγχρόνως ανακαλύπτει τον εαυτό του, ήταν μια δημιουργία του Garcia Seijas, βασισμένη στα σενάρια του Ray Collins. Είχε πολύ έντονη παρουσία τόσο στον «Σκορπιό» της Αργεντινής, όσο και σε αυτόν της Ελλάδας. Απ` την άλλη, ο χαρακτήρας που έδωσε το όνομα του στο περιοδικό, ο μαύρος εκδικητής του εγκλήματος, είχε για δημιουργό τον Ernesto Garcia, αλλά τον ίδιο σεναριογράφο, τον Ray Collins φυσικά! Ήταν ίσως το πιο επιτυχημένο από τα εικονογραφημένα του περιοδικού στην Αργεντινή και την Ιταλία, μαζί με την “Barbara” του Zanotto, για την οποία σας έχουμε ένα εντελώς δικό της άρθρο! Στις εικόνες που συμπληρώνουν το άρθρο(μπορείτε να τις δείτε όλες συγκεντρωμένες στην υπό – κατηγορία «ΕΡΕΥΝΑ & ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ»), έχετε την ευκαιρία να δείτε σελίδες και της Ελληνικής, όπως και της Ιταλικής έκδοσης.

http://wp.me/PKxow-1QC

About Corto

Ασχολούμαι με το σκίτσο και τα κόμικς. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθώ το συναίσθημα. Θα προτιμούσα να μείνουν όλα αυτά στη σφαίρα του ερασιτεχνισμού, αλλά ...καμιά φορά η ζωή έχει άλλη γνώμη. Μισώ την υποκρισία και την αχαριστία και αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος...

Posted on 8 Ιουλίου 2011, in Argentinian Comics, Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Βινιέτες, Γουέστερν Κόμικς, Δημιουργοί, Διάφορα, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Εξωτερικού, Ελληνικά Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς από την Αργεντινή, Κάποτε στην Ελλάδα!, Μαμούθ Κόμικς, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Σκορπιός, Τέχνες, Western Comics and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: