Ο LUCIANO BOTTARO & Ο NICOLA DEL PRINCIPE – ΣΤΟΝ «ΜΙΚΡΟ ΣΕΡΙΦΗ»!

Δύο καταξιωμένοι Ιταλοί δημιουργοί με τεράστια καριέρα(έχουμε αναφερθεί στο έργο και των δύο, που μπορείτε να διαβάσετε ανατρέχοντας στα περιεχόμενα της υπό – κατηγορίας «ΕΡΕΥΝΑ & ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ», σε ξεχωριστά άρθρα), βρέθηκαν με κάποιους από τους ήρωες τους στον «Μικρό Σερίφη», της περιόδου 1973 – 1985 σε μικρό πια σχήμα. Ο Nicola del Principe εκπροσωπείται με τον χαρακτήρα Trottolino(κάποια στιγμή πέρασε και από το «Σολντίνο», αλλά και το «Πινόκιο»), ενώ ο Luciano Bottaro με τον «Μπίλ Πάιπερ», ή “Devy Sceriffo”. Καθώς συνεχίζεται η έρευνα μας στην έκδοση και του «Μικρού Σερίφη», θα μάθετε πάρα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για εικονογραφημένα και δημιουργούς, που διαβάσαμε στο περιοδικό αυτό. Οι χαρακτήρες των Ιταλών δημιουργών που αναφέραμε πιο πάνω, είναι από τα τεύχη 503, 770, 794, 795 και 1041 και δημοσιεύονταν οι ιστορίες τους στην προτελευταία σελίδα και τα οπισθόφυλλα του περιοδικού. Ο Bottaro εμφανίστηκε ξανά σε περιοδικό των εκδόσεων Στρατίκη, πάλι με το “Devy Sceriffo”, αλλά σε ένα άλλο ρόλο και άλλο περιοδικό! Ήταν το «Τσίκο» του 1982 και συγκεκριμένα στην στήλη «Ο Σούπερ Τσίκο», όπου ήταν κάτι σαν την στήλη επικοινωνίας της σύνταξης με τους αναγνώστες, όπως βλέπετε και από την συνοδευτική εικόνα του δεύτερου τεύχους.

Όλα τα άρθρα αυτού του τύπου θα τα βρείτε στην κατηγορία Ήρωες & Δημιουργοί.

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 3 Ιουλίου 2011, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Italian Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Ήρωες & Δημιουργοί, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Βινιέτες, Γουέστερν Κόμικς, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Εξωτερικού, Εκδόσεις Στρατίκη, Ελληνικά Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κάποτε στην Ελλάδα!, Λαικά Αναγνώσματα, Μικρός Σερίφης, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Οπισθόφυλλα, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Σπάνια Κόμικς, Στρατίκης, Τέχνες, Rare Comics, Western Comics and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: