«ΤΟΠ ΜΙΞ» ΣΠΕΣΙΑΛ!

Πρώτο καλοκαιρινό αφιέρωμα, σε ένα δευτεραγωνιστή των κόμικς πεπραγμένων μας, με μια μακρόχρονη παρουσία στις σελίδες τόσο του «Τιραμόλα»(κυρίως), όσο και του «Σεραφίνο». Ο ποντικός σερίφης «Τόπ Μίξ», έργο του Ιταλού σχεδιαστή Onofrio Bramante(διαβάστε το βιογραφικό του στην υπό – κατηγορία «ΕΡΕΥΝΑ & ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ»), που είχε ένα «θέμα» με το Φαρ Ουέστ γενικώς και που στη χώρα μας έγινε γνωστός κυρίως για τον «Καραμπίνα Σλίμ», στο «Μικρό Ήρωα» του 1976(δείτε την σχετική παρουσίαση του τίτλου, στην υπό – κατηγορία «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΟΜΙΚΣ»), μαζί με τον μόνιμο του αντίπαλο τον «Πόντικα» και την δεσποινίδα «Ποντικού», έρχεται στο Comics Trades σήμερα με 14 συνολικά ιστορίες! Είναι όλες επιλεγμένες μια προς μια, από τις εκδόσεις του κ. Καμπανά και την περίοδο 1971 – 1974! Οι περισσότερες ιστορίες είναι από τα πρώτα 200 τεύχη των «Τιραμόλα» και «Σεραφίνο», όπως θα διαπιστώσετε άλλωστε από την χαρακτηριστική γραμματοσειρά στα μπαλονάκια! Το «Ρατ Σίτυ» και οι απολαυστικοί χαρακτήρες του, σας περιμένουν με ξέφρενο ρυθμό πολύ χιούμορ, στο πιο κάτω αρχείο! Οι ιστορίες που περιέχει, είναι οι εξής.

«Οι αδελφοί Ράτ Μπουλντόκ»

«Η ινδιάνικη επανάσταση»

«Το μήνυμα»

«Η μπογιατισμένη αγελάδα»

«Ποτ Τοπς – Μυστικός πράκτωρ»

«Μια υπεύθυνη θέση»

«Περιπέτεια στο Γκράν Κάνυον» – ίσως η καλύτερη ιστορία του

«Ο ταχυδρόμος»

«Θεία Τόπυ»

«Ο γυρισμός της Κολοβής Ουράς»

«Τα μυστηριώδη βέλη»

«Το μυστικό του ορυχείου»

«Ο Τόπ Μίξ στο Ράτ Ουέστ»

«Η απαγωγή κι ο σερίφης»

Θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμη τέτοιες εκπλήξεις!

Τα αρχείο κατεβαίνει από εδώ

http://www.mediafire.com/?63h8tbma5vraht3

Σύνολο σελίδων 226

Σάρωση εικόνων με EPSON V300 PHOTO

Ανάλυση σάρωσης 400 dpi

Επιμέρους διαστάσεις σελίδων 2100 Χ 1800 με τη βοήθεια του Photo Resizer

Επεξεργασία σελίδων – crop – ευθυγράμμιση με Adobe Elements & Picasa

Υδατογράφημα Alamoon

Συμπίεση αρχείου και τελικό φορμάτ Adobe pdf Creator

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 24 Ιουνίου 2011, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Scans, Comics Trades, Comics Treasures!, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Italian Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Βινιέτες, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Ειδήσεις Κοινότητας, Ελληνικά Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Τιραμόλα, Ιταλικά Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Σαρώσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Κάποτε στην Ελλάδα!, Καμπανάς, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Σπάνια Κόμικς, Τόπ Μίξ, Τέχνες and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: