ΟΙ «ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ» – ΣΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ «ΥΠΕΡΤΕΥΧΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥΜΠΟΥ & ΝΤΙΑΝΑ»

Η τρίτη σειρά στην οποία αναφερόμαστε, πάντα από την έκδοση του Ϋπερτεύχους Μικρού Καουμπόι» & «Ντιάνα» είναι και η καλύτερη όλων, με σύμφωνους τους περισσότερους αναγνώστες του περιοδικού σ` αυτό. Ο λόγος έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός της πλήρους εναρμόνισης με το κλίμα του περιοδικού, μια και η εν λόγω σειρά διαπραγματεύεται την εποποιία της Αμερικάνικης Δύσης, έτσι όπως συντελέστηκε στις μέρες των ινδιάνων και των παρανόμων, του Εμφύλιου πολέμου, της διαμάχης των ιδιοκτητών γης και των κτηνοτρόφων και πολλών ακόμη υπαρκτών προσώπων και περιστατικών, τα οποία και τμηματικά αφηγείται – σκιαγραφεί. Δε νομίζω προσωπικά ότι θα μπορούσε να προστεθεί κάτι καλύτερο στην ύλη του περιοδικού, που να έχει πιο άμεσες εικόνες και γνώσεις για τους αναγνώστες, απ` όλα όσα διάβαζαν στις σελίδες του. Διαβάζοντας τις εσωτερικές αυτές σελίδες(2η και προτελευταία), ο αναγνώστης μπορεί να συγκρίνει τις δικές του εικόνες που προκύπτουν από την ανάγνωση των ιστοριών, με αυτές του σκιτσογράφου(άγνωστος σε εμένα…), κάτι που δίνει ένα επιπλέον γοητευτικό στοιχείο στην έκδοση, μαζί και ένα κίνητρο. Η σειρά ξεκίνησε να δημοσιεύεται στο πέμπτο τεύχος του περιοδικού(Μάιος 1972) και σταμάτησε στο τεύχος 36(Φεβρουάριος 1975). Αντικαταστάθηκε για τα τέσσερα τελευταία τεύχη του, από τις «Ιστορίες για τηνέητζερ», μια μάλλον άστοχη κίνηση των συντελεστών της έκδοσης του, στην οποία θα αναφερθούμε σε μελλοντικό άρθρο.

Αρκετές αποσπασματικές σελίδες, σας περιμένουν στην υπό – κατηγορία «ΕΡΕΥΝΑ & ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ».

http://wp.me/PKxow-1QC

About Corto

Ασχολούμαι με το σκίτσο και τα κόμικς. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθώ το συναίσθημα. Θα προτιμούσα να μείνουν όλα αυτά στη σφαίρα του ερασιτεχνισμού, αλλά ...καμιά φορά η ζωή έχει άλλη γνώμη. Μισώ την υποκρισία και την αχαριστία και αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος...

Posted on 20 Ιουνίου 2011, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics History, Comics Legends, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Greek Magazines, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Ανδρεόπουλος, Γουέστερν Κόμικς, Διάφορα, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Μονόκερως, Ελληνικά Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Καταγραφή, Κάποτε στην Ελλάδα!, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Ραμπατζής, Σπάνια Κόμικς, Τέχνες, Υπερτεύχος Μικρός Καουμπόυ, Υπερτεύχος Ντιάνα, Western Comics and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: