Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΣΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ «ΥΠΕΡΤΕΥΧΟΥΣ ΝΤΙΑΝΑ»

Στα τεύχη 33 έως και 36 της έκδοσης του «Υπερτεύχους Ντιάνα»(Νοέμβριος 1974 – Φεβρουάριος 1975), στην τελευταία περίοδο κυκλοφορίας του(σταμάτησε στο τεύχος 40), προκειμένου να εμπλουτιστεί το περιοδικό των κ. κ. Ανδρεόπουλου & Ραμπατζή, προστέθηκε μια σειρά 8 συνολικών σελίδων(δύο σε κάθε τεύχος), με θέμα την «Κατάκτηση του υποβρύχιου κόσμου». Τα δισέλιδα αυτά(πρασινόμαυρου χρώματος), βρίσκονταν στην δεύτερη και προτελευταία σελίδα του περιοδικού και αναφέρονταν στον κόσμου του βυθού, αλλά και στα τεχνολογικά επιτεύγματα του ανθρώπου, στην προσπάθεια του να επικρατήσει και να εξερευνήσει τον θαλάσσιο πλούτο. Ήταν όμορφα σχεδιασμένα, με αναφορές και σε ιστορικά γεγονότα και αρκετά επεξηγηματικά κείμενα. Τα πλάσματα του βυθού, η εξέλιξη των σκάφανδρων και των στολών που φορούσαν οι δύτες, οι καταποντισμένοι θησαυροί, το υποβρύχιο ψάρεμα και οι μάχες που δόθηκαν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στην διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, ήταν τα κύρια θέματα αυτών των σελίδων γνώσεων. Στα πλαίσια της καταγραφής και της συνολικής μας έρευνας στα παραλειπόμενα που συναντήσαμε κάποτε στα εικονογραφημένα, προστίθεται το υλικό και αυτού του άρθρου. Όλες τις σελίδες αυτές, μπορείτε να τις βρίσκετε συγκεντρωμένες στην υπό – κατηγορία «ΕΝΘΕΤΑ & ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ».

http://wp.me/PKxow-1jV

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 19 Ιουνίου 2011, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics History, Comics Legends, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Greek Magazines, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Ανδρεόπουλος, Γουέστερν Κόμικς, Δημιουργοί, Διάφορα, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Μονόκερως, Ελληνικά Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Καταγραφή, Κάποτε στην Ελλάδα!, Λαικά Αναγνώσματα, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Ραμπατζής, Σπάνια Κόμικς, Τέχνες, Υπερτεύχος Μικρός Καουμπόυ, Υπερτεύχος Ντιάνα, Western Comics and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: