ΡΟΜΠΕΝ – «Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΡΙΧΑΡΔΟΥ»

Εκτός από τους πολλούς φίλους των εκδόσεων του Ντίσνευ, φαίνεται ότι υπάρχουν και αρκετοί νοσταλγοί της κόμικς – ιστορίας μας, έτσι όπως αποτυπώθηκε από τα περιοδικά της Πηδάλιο Πρες και του κ. Δραγούνη, στις αρχές της δεκαετίας του`70, ανάμεσα μας. Έτσι, κάνουμε σήμερα πράξη αυτά που μας ζητήσατε και σας δίνουμε μια σάρωση από το καλοκαίρι του 1970. Ήταν 29 Αυγούστου όταν κυκλοφορούσε το πρώτο τεύχος του «Ρομπέν», με τις εικονογραφημένες περιπέτειες ενός από τους πλέον αναγνωρίσμους ήρωες σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα μας δωθεί η ευκαιρία να πούμε πολλά περισσότερα για τον «Ρομπέν των δασών», όταν θα έρθει η στιγμή μιας παρουσίασης των «Κλασσικών Εικονογραφημένων», αναλυτικά ανά τεύχος. Σήμερα σας δίνουμε την πρώτη ιστορία που κυκλοφόρησε από το περιοδικό του κ. Δραγούνη και που χώρεσε σε τρία συνολικά τεύχη(1-3). Η ιστορία ονομάστηκε «Ο θησαυρός του βασιλιά Ριχάρδου» και ολοκληρώθηκε στο τρίτο τεύχος(12 Σεπτεμβρίου), του περιοδικού, στην 14η σελίδα.  Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για την Γαλλική έκδοση “Oliver”, στην οποία έχουμε αναφερθεί σε ξεχωριστό άρθρο και το οποίο μπορείτε να βρείτε, μαζί με χαρακτηριστικά εξώφυλλα, στην υπό – κατηγορία «ΕΡΕΥΝΑ & ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ».

Το αρχείο κατεβαίνει ακολουθώντας τοπαρακάτω link

http://www.mediafire.com/?80wducq9kyv7l7j

Σύνολο σελίδων 56

Σάρωση εικόνων με EPSON V300 PHOTO

Ανάλυση σάρωσης 400 dpi

Επιμέρους διαστάσεις σελίδων 2100 Χ 1800 με τη βοήθεια του Photo Resizer

Επεξεργασία σελίδων – crop – ευθυγράμμιση με Adobe Elements & Picasa

Υδατογράφημα Alamoon

Συμπίεση αρχείου και τελικό φορμάτ Adobe pdf Creator

About Corto

Ασχολούμαι με το σκίτσο και τα κόμικς. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθώ το συναίσθημα. Θα προτιμούσα να μείνουν όλα αυτά στη σφαίρα του ερασιτεχνισμού, αλλά ...καμιά φορά η ζωή έχει άλλη γνώμη. Μισώ την υποκρισία και την αχαριστία και αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος...

Posted on 24 Μαΐου 2011, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Scans, Comics Stories, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Exclusive, French Comics, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Βινιέτες, Δραγούνης, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ειδήσεις Κοινότητας, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από τον Ρομπέν, Κόμικς, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Σαρώσεις, Κάποτε στην Ελλάδα!, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Πηδάλιο Πρες, Ρομπέν, Σκαναρισμένα Κόμικς and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: