ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ – LAST TRAIN FROM GUN HILL(1959)

Στην περίπτωση που αρχίσατε να αναρωτιέστε γιατί σ` αυτή την σειρά παρουσιάσεων δεν έχω ξεκινήσει με τα στάνταρ γουέστερν, που όλοι έχουμε δει δεκάδες φορές και δεν χορταίνουμε να ξαναβλέπουμε, να δώσω ένα στίγμα των προθέσεων μου, αλλά και μια λογική που θα ακολουθήσει αυτό το αφιέρωμα. Κατ` αρχάς το να ξαναγράψεις 5, 10, 15 κομμάτια – κείμενα για ταινίες καταξιωμένες, θρυλικές και δεν ξέρω εγώ τι μπορεί να τις αποκαλέσει κανείς σήμερα, δεν είναι ούτε πρόκληση – ούτε προσθέτει κάτι σε μια προσπάθεια να δει κανείς το «δάσος» και όχι κάποια «δέντρα». Έπειτα, παρακολουθώντας την εξέλιξη ενός αγαπημένου κινηματογραφικού είδους όπως το γουέστερν, αξίζει να σταθούμε στις ρίζες, τι καταβολές του και να ακολουθήσουμε την πορεία του μέσα από δεκαετίες όπως του`40 ή του`50, που πρόσφεραν πολλά και αποτέλεσαν σημείο – αναφοράς για τους μετέπειτα συνεχιστές, οι οποίοι παραδέχτηκαν δημόσια ότι επηρεάστηκαν σφόδρα από εκείνες τις ταινίες και πήραν πάρα πολλά στοιχεία. Απ` την άλλη, φυσικά και θα φτάσουμε στα κορυφαία εκείνα φιλμ που όλοι μας θαυμάζουμε για την ομορφιά τους. Θα έρθει η στιγμή να παρουσιαστούν κι εκείνα, για να είναι ολοκληρωμένη η παρουσίαση. Όμως ακούστε πρώτα το νερό να ξεχύνεται από τις πηγές ψηλά στα βουνά και μετά κατεβαίνετε μαζί του στα ρυάκια και τους ποταμούς!

Διαβάστε την νέα παρουσίαση που προστέθηκε σήμερα στο αφιέρωμα μας στις ταινίες γουέστερν, στην υπό – κατηγορία «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ«. Το «last train from Gun Hill» του John Sturges είναι καταπληκτικό και αξίζει της παρουσίας του στην αναφορά μας και φυσικά της προσοχής σας.

http://wp.me/PKxow-1O9

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 10 Μαΐου 2011, in Arts, Cinema, Classic Movies, Comics Trades, CT Exclusive, Culture, History of Cinema, Άρθρα Μελών, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Βίντεο, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εκτός Κόμικς, Η Ιστορία του Κινηματογράφου, Κινηματογράφος, Κλασσικές Ταινίες, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Πολιτισμός, Τέχνες, Ταινίες Γουέστερν, Video, Western Classics, Western Movies and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: