«ΖΑΓΚΟΡ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ» – ΟΙ 2 ΤΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ OSCAR MONDADORI ΤΟΜΟΣ ΠΡΩΤΟΣ – LO SPIRITO DELLA SCURE

Αυτή εδώ είναι η παρουσίαση του πρώτου εκ των δύο τόμων αυτής της σειράς, που κυκλοφόρησε το 2008 στην γειτονική Ιταλία, σαν μέρος της γενικής σειράς της εκδοτικής Oscar Mondadori, με τίτλο Best Sellers και που αναφέρεται στον δημοφιλή και στην χώρα μας ήρωα του οίκου του κ. Bonelli.

Στις πρώτες του σελίδες, ο τόμος αυτός των σχεδόν 500 σελίδων(494), έχει σαν τίτλο Lo Spirito della scure, ενώ ο δεύτερος Il Giorni della paura. Η παρουσίαση του δεύτερου τόμου θα γίνει σε μερικές ημέρες, για να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα των περιεχόμενων της έκδοσης.

Αρχικά η έκδοση ξεκινάει με μια εισαγωγή, όπου ο κ. Bonelli αφηγείται πως γνωρίστηκε με τον σκιτσογράφο Gallieno Ferri και πως κατέληξε στην δημιουργία του χαρακτήρα το Ζαγκόρ. Ακολουθούν αποσπάσματα, άλλα μικρά και άλλα εκτενέστερα, από 14 ιστορίες του Ζαγκόρ κατά χρονολογική σειρά. Από την πρώτη του 1961(«Στο δάσος με τις ενέδρες»), έως το 1977(«Σάντυ Ρίβερ»). Σε αυτές τις ιστορίες συγκαταλέγονται και κάποιες που κυκλοφόρησαν και στην χώρα μας, όπως η «Θύελλα» με το ρομπότ «Τιτάν» του Χέλινγκεν, η «Αμερικάνικη Οδύσσεια» με τους Βίκινγκς και οι «Σεμινόλες» με την περιπέτεια στην Αιτή. Η μεγαλύτερη σε έκταση από τις παρουσιαζόμενες ιστορίες, είναι «Ο Ζαγκόρ διηγείται», όπου ο ήρωας εξιστορεί στον Τσίκο τα παιδικά του χρόνια και το πώς κατέληξε στο να γίνει το «Πνεύμα με το Τσεκούρι». Η ιστορία αυτή, με τίτλο «Ο Βασιλιάς του Ντάρκγουντ», κυκλοφόρησε στην χώρα μας από τις εκδόσεις του κ. Παπαχρυσάνθου, στο τέταρτο τεύχος εκείνης της σειράς.

Και οι 14 ιστορίες που παρουσιάζονται στον πρώτο αυτό Ιταλικό τόμο, είναι σενάρια του γιού Bonelli, Sergio, με το ψευδώνυμο Guido Nollita(που χρησιμοποιούσε για να ξεχωρίζει από τις δουλειές του πατέρα του Gian Luigi), σε σκίτσα Gallieno Ferri, πλην της τελευταίας που είναι του Franco Donatelli. Πριν από κάθε ιστορία, υπάρχει μια σύντομη και κατατοπιστική εισαγωγή, μονοσέλιδη, με χρήσιμα στοιχεία και πληροφορίες, αλλά και επιρροές του σεναριογράφου. Οι ιστορίες που περιλαμβάνονται στον πρώτο αυτό τόμο, είναι οι παρακάτω.

«Το δάσος με τις ενέδρες» 1961

«Η θύελλα» 1963

«Ο Ζαγκόρ επιτίθεται» 1966

«Οι ανθρωποκυνηγοί» 1967

«Το σπίτι του τρόμου» 1967

«Μόνος εναντίον όλων» 1967

«Σεμινόλες» 1969

«Πορεία στο άγνωστο» 1970

«Ο Ζαγκόρ διηγείται» 1969

«Αμερικάνικη Οδύσσεια» 1972

«Καπιτάν Σερπέντε» 1973(ο γνωστός ηγέτης των πειρατών, από τα τεύχη 193 – 212 της Ελληνικής έκδοσης)

«Η πορεία της απελπισίας» 1975

«Ο Ζαγκόρ εναντίον του Σούπερ Μάικ» 1975

«Σάντυ Ρίβερ» 1977

Κείμενα – παρουσίαση εξώφυλλο & εσωτερικές σελίδες τόμου – συντάκτης faskco

Posted on 2 Μαΐου 2011, in Arts, Blog Members, Bonelli, Books, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Gallieno Ferri, Greek Comics, Italian Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Ανεμοδουράς, Γουέστερν Κόμικς, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Εξωτερικού, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Ζαγκόρ, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Πολιτισμός, Τέχνες, Western Comics, Zagor and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: