ΕΡΕΥΝΑ – ΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΤΟΥ «ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥΜΠΟΥ» – Δ ΜΕΡΟΣ

Ακόμη δύο εξώφυλλα της έκδοσης του «Μικρού Καουμπόι» που δανείστηκαν στοιχεία από τις εσωτερικές σελίδες άλλου εικονογραφημένου, έρχονται σήμερα στο τέταρτο μέρος της σχετικής μας έρευνας. Αυτή τη φορά η έμπνευση των συντελεστών του περιοδικού, ήρθε από έναν άλλο ήρωα του «Δίκαιου» και όχι από τον συνήθη κεντρικό χαρακτήρα του περιοδικού, τον τζουντόκα γιατρό. Ήταν ο πρωτόγονος «Ρακάλ»(Rahan), του οποίου η μορφή απεικονίστηκε στα τεύχη που θα δείτε πιο κάτω. Αρχικά στο τεύχος 429 του «Μικρού Καουμπόι»(«Ο Ίντζουν Τζό»), όπου βλέπουμε ένα καρέ από το πάνελ της ιστορίας «Το θαυματουργό χορτάρι», που δημοσιεύτηκε στο προτελευταίο τεύχος του «Δίκαιου»(24), κι έπειτα στο τεύχος 438 του «Μικρού Καουμπόι»(«Το νεαρό γεράκι»), όπου έχουμε ένα δεύτερο καρέ από το πάνελ και το τεύχος που αναφέραμε πριν. Και στις δύο περιπτώσεις, αλλά και σε άλλες ακόμη που θα συναντήσουμε στην συνέχεια της έρευνας μας, ο χαρακτήρας του «Ρακάλ» τροποποιήθηκε, ώστε να ταιριάζει με την δομή και το ύφος του περιοδικού.

Θυμίζω ότι όλα όσα θα προστεθούν σε αυτή την έρευνα, μπορείτε να τα βρίσκετε συγκεντρωμένα στην υπό – κατηγορία που φιλοξενεί παρόμοιες εργασίες και έχει τίτλο «ΕΡΕΥΝΑ & ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ» και στο περιεχόμενο της οποίας μπορείτε να έχετε απευθείας πρόσβαση, ενεργοποιώντας το παρακάτω link.

http://wp.me/PKxow-1QC

About Corto

Ασχολούμαι με το σκίτσο και τα κόμικς. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθώ το συναίσθημα. Θα προτιμούσα να μείνουν όλα αυτά στη σφαίρα του ερασιτεχνισμού, αλλά ...καμιά φορά η ζωή έχει άλλη γνώμη. Μισώ την υποκρισία και την αχαριστία και αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος...

Posted on 30 Απριλίου 2011, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, French Comics, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Ανδρεόπουλος, Ανεμοδουράς, Βινιέτες, Γουέστερν Κόμικς, Δίκαιος, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Μονόκερως, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Χαρακτήρες, Κάποτε στην Ελλάδα!, Λαικά Αναγνώσματα, Μελέτες, Μικρός Καουμπόυ, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Παραλειπόμενα, Παραλογοτεχνικά Κόμικς, Western Comics and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: