Advertisements

ΤΕΝΤΥ ΤΕΝΤ – ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΔΙΚΑΙΟ»

18 αυτοτελείς και συνεχόμενες ιστορίες, από τις περιπέτειες του καουμπόι Τέντυ Τέντ, έτσι όπως δημοσιεύτηκαν στην έκδοση του εβδομαδιαίου «Δίκαιος», από τον κ. Ανεμοδουρά το 1976, είναι το επόμενο μας τμήμα του αφιερώματος στους χαρακτήρες των γουέστερν κόμικς, απ` αυτά που διαβάσαμε κάποτε στην χώρα μας. Σας έχουμε δώσει στο παρελθόν τους Μάτ Ντίλον(Γκάνσμοουκ), Σάντευ, Κένταλ, Κάπτεν Μίκυ, ενώ θα ακολουθήσουν και οι Γκρίνγκο, Όμπραξ, Ρίνγκο, αλλά και πολλοί ακόμη, συγκεντρωτικά σαν παρουσία στα Ελληνικά εικονογραφημένα, ή σε μεμονωμένες ιστορίες, όπως στην περίπτωση του περιοδικού Σκαθάρι, ή της έκδοσης του Αστερίξ από τον κ. Σπανό το 1968, όπου γνωρίσαμε τον χαρακτήρα Μπλούμπερυ. Όλα αυτά θα τα δούμε όταν θα έρθει η ώρα για τις επόμενες σαρώσεις. Να αναφέρουμε ότι η σημερινή σάρωση είναι ένα αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς. Συμμετείχαν ακόμη δύο μέλη της κοινότητας, για να μπορέστε να διαβάσετε τις ιστορίες του Τέντυ Τέντ.  Να ευχαριστήσω τους sdim(Σπύρος) & johnag(Γιάννης), που βοήθησαν σαρώνοντας τεύχη των συλλογών τους. Το έχουμε πει πολλές φορές, να το θυμίσουμε για τους νέους αναγνώστες μας, ότι μπορούν να συμμετέχουν όλοι σε αυτή την προσπάθεια και για να γίνει κάτι τέτοιο, είναι αρκετή η εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους σας μέσω email επικοινωνίας μαζί μας, ή με το να αφήσετε ένα απλό σχόλιο κάτω από οποιοδήποτε άρθρο τέτοιας σάρωσης. Στις επόμενες ημέρες θα διαβάσετε κι άλλες δουλειές μελών, που με μεγάλη μου χαρά βλέπω να ανταποκρίνονται σε αυτή μας την προσπάθεια. Η αρχή θα γίνει με τον πολύ καλό φίλο Στάθη(fascko) και το πρώτο τεύχος του «Μικρού Άσσου του Καράτε». Να πούμε ακόμη ότι σταδιακά καλυτερεύει όπως διαπιστώνετε, η ποιότητα των σαρώσεων, καθώς πλέον δουλεύουμε ομαδικά και με την υποστήριξη νέων προγραμμάτων. Η δουλειά μοιράζεται και πάντα με μεράκι προσπαθούμε να αποδίδουμε όσο καλύτερα γίνεται το περιεχόμενο αυτών των τευχών, πάντα με κύριο μέλημα μας να μην οποιαδήποτε φθορά. Ας πάμε στα του σημερινού αρχείου εικόνας, που σας περιμένει στο τέλος αυτού του κειμένου. Από το σύνολο των τευχών του περιοδικού «Δίκαιος», δεν έχουν σαρωθεί ακόμη τα τεύχη 7, 8, 17, 18, 19, 21. Μόλις ολοκληρωθεί και επεξεργαστεί η εικόνα και αυτών, τότε θα προσθέσουμε σε ξεχωριστό αρχείο τις ιστορίες του Τέντ Τέντ που περιείχαν, για να έχετε μια συμπληρωμένη πλέον συλλογή όλων αυτών των ιστοριών του ήρωα, που διαβάσαμε σε Ελληνική έκδοση κόμικς. Ο Τέντυ Τέντ, όπως μπορείτε να διαβάσετε σε ξεχωριστό άρθρο στην υπό – κατηγορία «ΕΡΕΥΝΑ & ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ», ήταν η φιγούρα του «Ασημένιου», τις ιστορίες του οποίου διαβάσαμε στην έκδοση του «Υπερτεύχους Ντιάνα». Τον είδαμε ακόμη σαν φιγούρα, τόσο στα εξώφυλλα του «Μικρού Καουμπόι», όσο και στις εσωτερικές του σελίδες, σε εκείνα τα περίφημα μοντάζ των Θέμου Ανδρεόπουλου & Κώστα Ραμπατζή.

Το αρχείο κατεβαίνει ακολουθώντας το παρακάτω link

http://www.mediafire.com/?2a1k4c40tn4h1l4

Σύνολο σελίδων 180

Σάρωση εικόνων με EPSON V300 PHOTO

Ανάλυση σάρωσης 400 dpi

Επιμέρους διαστάσεις σελίδων 2100 Χ 1800 με τη βοήθεια του Photo Resizer

Επεξεργασία σελίδων – crop – ευθυγράμμιση με Adobe Elements & Picasa

Υδατογράφημα Alamoon

Συμπίεση αρχείου και τελικό φορμάτ Adobe pdf Creator

Advertisements

About Corto

Ασχολούμαι με το σκίτσο και τα κόμικς. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθώ το συναίσθημα. Θα προτιμούσα να μείνουν όλα αυτά στη σφαίρα του ερασιτεχνισμού, αλλά ...καμιά φορά η ζωή έχει άλλη γνώμη. Μισώ την υποκρισία και την αχαριστία και αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος...

Posted on 29 Απριλίου 2011, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Links, Comics Scans, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Ανδρεόπουλος, Ανεμοδουράς, Βινιέτες, Γαλλικά Κόμικς, Γουέστερν Κόμικς, Δίκαιος, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εκδόσεις Μονόκερως, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από τον Δίκαιο, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Χαρακτήρες, Κάποτε στην Ελλάδα!, Μικρός Καουμπόυ, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Ραμπατζής, Στυλιανός Ανεμοδουράς, Τέχνες, Τέντυ Τέντ, Υπερτεύχος Μικρός Καουμπόυ, Υπερτεύχος Ντιάνα, Western Comics and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: