ΦΑΝΤΟΜ – 6 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΕ 1!

Όπως διαβάσατε και στον τίτλο, έξη ιστορίες χώρεσαν σε ένα αρχείο εικόνας pdf! Είναι αυτές που περιλάμβαναν τα τεύχη του εβδομαδιαίου Φάντομ από τον κ. Καμπανά, 9 έως και 14! Ο λόγος που επιλέξαμε τα τεύχη αυτά, είναι γιατί δεν έχουν αναρτηθεί ποτέ ως τώρα στο διαδίκτυο(τα τεύχη 1-4 τα είχα ανεβάσει από την προσωπική μου συλλογή, πριν ενάμιση χρόνο στο Comics & More). Τα τεύχη 1 – 8, θα είναι το επόμενο μας δωράκι στους φίλους του Φάντομ, για να έχετε έτσι και τις ιστορίες και των 14 πρώτων τευχών! Οι ιστορίες που θα διαβάσετε, είναι οι παρακάτω

9. «Ο θησαυρός της ζούγκλας»

10. «Πειρατές στον αέρα»

11. «Στα βουνά του θανάτου»

12. «Οι χρυσοί άνθρωποι»

13. «Το τραπέζι του Γουώλκερ»

14. «Άνθρωποι από τον αέρα στο Κίλα Γουέη»

Τα τεύχη αυτά ξεκίνησαν κυκλοφόρησαν στο διάστημα 20 Αυγούστου – 24 Σεπτεμβρίου του 1975, με κόστος 5 δραχμές, σε μικρό σχήμα. Να πούμε νε συντομία(καθώς θα έρθει αφιέρωμα στον ήρωα αυτόν και τους δημιουργούς του), ότι ο Φάντομ ξεκίνησε από μια ιδέα του συγγραφέα Lee Falk το 1961, που έγραψε τα πρώτα σενάρια με την βοήθεια του Wilson Mc Coy στο σκίτσο, για λογαριασμό της εκδοτικής King Features Syndicate(πέρασε και από τα στριπ των εφημερίδων). Ο Mc Coy έφυγε γρήγορα από τον μάταιο τούτο κόσμο(λίγους μήνες μετά την ενασχόληση του με την εικονογράφηση του Φάντομ), οπότε ανέλαβε στην θέση του ο Sy Barry, που έμεινε μέχρι το 1995! Δεν θα σας πούμε κάτι για τις ιστορίες. Απλά απολαύστε τες!

Αφιερωμένο εξαιρετικά στο πολύ καλό φίλο Marko Davidovic και στο Ευρωπαϊκό Φαν Κλαμπ του Φάντομ(Phantom Wiki), με το οποίο μας συνδέουν δεσμοί φιλίας και συνεργασίας εδώ και 2 χρόνια.

Το σημερινό scan είναι εορταστικού χαρακτήρα, καθώς με αυτό συμπληρώσαμε 100! Αν πάνε όλα όπως τα υπολογίζουμε, ενδεχομένως να ακολουθήσουν κι άλλα την Μεγάλη Εβδομάδα. Το αναφέρουμε αυτό, καθώς υπάρχουν αρκετά project που πρέπει να αρχίσουν να υλοποιούνται. Άλλωστε και ένα μικρό break να κάνουμε, έχετε ήδη αρκετά τεύχη και ιστορίες να διαβάσετε μέχρι να επιστρέψουμε με νέο κύκλο σαρώσεων!

Το αρχείο κατεβαίνει από εδώ

http://www.mediafire.com/?9ju5xzzn3j338ea

Σύνολο σελίδων 190

Bonus features τα εξώφυλλα των 6 Ελληνικών τευχών, 6 – 14.

Σάρωση εικόνων με EPSON V300 PHOTO

Ανάλυση σάρωσης 300 dpi

Επιμέρους διαστάσεις σελίδων 1800 Χ 1200 με τη βοήθεια του Photo Resizer

Επεξεργασία σελίδων & crop με Adobe Elements & Picasa

Υδατογράφημα Alamoon

Συμπίεση αρχείου και τελικό φορμάτ Adobe pdf Creator

About Corto

Ασχολούμαι με το σκίτσο και τα κόμικς. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθώ το συναίσθημα. Θα προτιμούσα να μείνουν όλα αυτά στη σφαίρα του ερασιτεχνισμού, αλλά ...καμιά φορά η ζωή έχει άλλη γνώμη. Μισώ την υποκρισία και την αχαριστία και αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος...

Posted on 16 Απριλίου 2011, in American Comics, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Scans, Comics Stories, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από τον Φάντομ, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Χαρακτήρες, Κάποτε στην Ελλάδα!, Καμπανάς, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Φάντομ, King Features Syndicate, Lee Falk, Memories, Phantom, Sy Barry and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: