ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ 3 – «Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ»

Στην έκδοση του εβδομαδιαίου Όμπραξ, θα σας πάμε με την σημερινή ιστορία. Το Σάββατο 30 Αυγούστου του 1975 (τεύχος 220 – «Το μήνυμα γρίφος»), το περιοδικό του κ. Ανεμοδουρά βρίσκεται στην τελευταία περίοδο έκδοσης του, αυτήν που δεν δικαιολογούσε απόλυτα τον τίτλο του! Βλέπετε, Όμπραξ χωρίς …Όμπραξ, ήταν μια περίεργη περίπτωση! Οι ιστορίες των οποίων είχε τα δικαιώματα από τη Ιταλία, με ήρωα τον καουμπόι άσσο στις μεταμφιέσεις είχαν τελειώσει, οπότε στην θέση του είχαν προστεθεί άλλα εικονογραφημένα, που δεν τον αντικατέστησαν και με τον καλύτερο τρόπο. Μάλλον άκομψα λοιπόν, ο Όμπραξ έγινε Λοχαγός Μάρκ συν μερικά ακόμη αναγνώσματα. Μέσα σε αυτά τα «Τιγράκια» και ο «Πράκτορας 3». Σ` αυτό το τελευταίο, θα σταθούμε αυτή τη φορά. Η ιστορία που δημοσίευσε το περιοδικό με τίτλο «Η μυστηριώδης εξαφάνιση», ξεκίνησε στο τεύχος 220 και ολοκληρώθηκε στο 223(«Τα βέλη της φωτιάς»). Ο κεντρικός χαρακτήρας αυτού του εικονογραφημένου, είναι ο πράκτορας με τον κωδικό «3» και τα σενάρια στα οποία πρωταγωνιστούσε είχαν καθαρά κατασκοπικό χαρακτήρα. Ο δημιουργός του ήταν ο Ιταλός σχεδιαστής Allesandro Biffignandi, για τον οποίο θα μιλήσουμε σε σχετικό άρθρο, όπου θα παρουσιάσουμε την καριέρα του και θα ενταχθεί στην υπό – κατηγορία «ΕΡΕΥΝΑ & ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ». Εμπλέκεται πάντως σε πολλά εικονογραφημένα, αρκετά από τα οποία διαβάσαμε και στη χώρα μας. Να πούμε ακόμη ότι η δουλειά αυτή(πράκτορας Κ 3), έρχεται από τα μέσα της δεκαετίας του`60, όπως άλλωστε μαρτυράει και η γραμμή του σκίτσου, η όλη αισθητική εκείνων των χρόνων και η απλότητα. Αν κοιτάξετε λιγάκι προσεκτικά τα σκίτσα, θα δείτε ομοιότητες με τον «Ροκ τον Αόρατο»,(Μπλέκ αμέσως μετά το μικρό σχήμα), αλλά και με αρκετά ακόμη, όπως οι «4 Άσσοι»(Ταρζάν μικρού σχήματος – Ζέμπλα). Κι αυτό γιατί το γενικότερο κλίμα έμπνευσης όλων εκείνων των δημιουργών ήταν κοινό και η επιρροή του ενός από το έργο του άλλου ολοφάνερη.

Το αρχείο κατεβαίνει από εδώ

http://www.mediafire.com/?aocn2pnlcai59c7

Σύνολο σελίδων 61

Σάρωση εικόνων με EPSON V300 PHOTO

Ανάλυση σάρωσης 300 dpi

Επιμέρους διαστάσεις σελίδων 2200 Χ 1800 με τη βοήθεια του Photo Resizer

Επεξεργασία σελίδων & crop με Adobe Elements & Picasa

Υδατογράφημα Alamoon

Συμπίεση αρχείου και τελικό φορμάτ Adobe pdf Creator

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 15 Απριλίου 2011, in Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Links, Comics Scans, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Exclusive, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Όμπραξ, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Ανεμοδουράς, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από τον Όμπραξ, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Χαρακτήρες, Κάποτε στην Ελλάδα!, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Σκαναρισμένα Κόμικς, Ombrax and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: