ΤΑΡΓΚΑ – «Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ»

Μια ιστορία με τον Τάργκα, θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε στο σημερινό αρχείο εικόνας που επισυνάπτουμε στο άρθρο αυτό. Η δημοσίευση της ξεκίνησε στο τεύχος 225 του εβδομαδιαίου Ζαγκόρ(«Η φριχτή μάχη» – Πέμπτη 10 Απριλίου 1975), για να ολοκληρωθεί στο τεύχος 229(«Κάτι άλλο» – 8 Μαΐου 1975). Ακολούθησε την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία «Τα λουλούδια του θανάτου», που θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε και αυτήν, προσεχώς. Να πούμε ότι στο διάστημα αυτό, είχαμε μια εξαιρετική ιστορία να εκτυλίσσεται στον κεντρικό χαρακτήρα του περιοδικού, όπου ο Ζαγκόρ έμπαινε σε μια πολύ δυνατή περιπέτεια με φόντο το επιβλητικό Καθήντραλ Πήκ και έπαθλο ένα μυστηριώδες κουτάκι, που με το περιεχόμενο του θα έδινε τεράστιες οικονομικές δυνατότητες σε αυτόν που θα το έβρισκε πρώτος. Μια ιστορία που επίσης είναι υπό  σάρωση. Ας δούμε όμως με τι ακριβώς έρχεται αντιμέτωπος ο «Γιός του Ήλιου» ή Τάργκα, μαζί με το θηριώδη Ζουλού σύντροφο του Ουμπάλα, στην ιστορία που σας προσφέρουμε σήμερα. Ένας μετεωρίτης πέφτει στην Αφρικανική ζούγκλα, με πολύ περίεργες επιδράσεις σε όποιους τον αντικρίζουν. Ο μάγος Ματάνα θα ανακαλύψει σε αυτόν και τις ιδιότητες του, έναν τρόπο για να κυριαρχήσει στις εξωτικές εκτάσεις της περιοχής και όχι μόνο, στρέφοντας τους συνάνθρωπους του στο μίσος και δημιουργώντας μια στρατιά υπνωτισμένων μαχητών. Σε όλα αυτά υπάρχει αντίδοτο φυσικά, όπως και happy end, αλλά για να φτάσουμε εκεί θα χρειαστεί να δούμε μια πολύ καλή σεναριακά ιστορία και ένα εξίσου όμορφο σκίτσο. Ο άγνωστος μέχρι σήμερα, τουλάχιστον σε εμένα, δημιουργός του, έχει μια πολύ λεπτομερή περιγραφή σαν δυνατό σημείο και μια εξαιρετική προοπτική στα καρέ του. Αν δείτε τη σκηνή με την μονομαχία των δύο φίλων, με θέα την εξέδρα που στήθηκε ειδικά γι` αυτό, αλλά και τις φλόγες που την τυλίγουν, θα πάρετε μια γεύση των όσων σας ανέφερα πριν. Αμέσως μετά αυτή την ιστορία, ήρθε η τελευταία με τον Τάργκα που φιλοξενήθηκε στο Ζαγκόρ, η οποία ξεκινάει από το τεύχος 229 και είναι εμφανής όσων αφορά στην αλλαγή σχεδιαστή. Προσωπικά προτιμάω τις πρώτες ιστορίες, καθώς θεωρώ μάλλον …παιδική την τελευταία αυτή, σε σχέση με τη γραμμή σχεδίασης και τη δομή του σεναρίου. Νομίζω ότι μάλλον θα απογοήτευσε αρκετούς από τους φίλους του ήρωα και ίσως να ευθύνεται για την κατάργηση του από τις σελίδες του Ζαγκόρ.

Το αρχείο κατεβαίνει ακολουθώντας το παρακάτω link.

http://www.mediafire.com/?7psyol3ig3g346o

Χαρακτηριστικά scan – δεν κάνουμε διαφήμιση, αλλά τα παρακάτω προγράμματα & συσκευές βοήθησαν τα μέγιστα στη δουλειά που θα δείτε και οφείλουμε να τα αναφέρουμε.

Σάρωση εικόνων με EPSON V300 PHOTO

Ανάλυση σάρωσης 300 dpi

Επιμέρους ανάλυση σελίδων 1700 Χ 1200 με τη βοήθεια του Photo Resizer

Επεξεργασία σελίδων & crop με Adobe Elements & Picasa

Υδατογράφημα Alamoon

Συμπίεση αρχείο και τελικό φορμάτ Adobe pdf Creator

About Corto

Ασχολούμαι με το σκίτσο και τα κόμικς. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθώ το συναίσθημα. Θα προτιμούσα να μείνουν όλα αυτά στη σφαίρα του ερασιτεχνισμού, αλλά ...καμιά φορά η ζωή έχει άλλη γνώμη. Μισώ την υποκρισία και την αχαριστία και αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος...

Posted on 24 Μαρτίου 2011, in Collections, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Links, Comics Scans, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Greek Comics, Έρευνα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Ανεμοδουράς, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Ελληνικά Κόμικς, Ζαγκόρ, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Χαρακτήρες, Κάποτε στην Ελλάδα!, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Συλλογές, Σκαναρισμένα Κόμικς, Τάργκα, Targa, Zagor and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 7 Σχόλια.

 1. Τεράστια δουλεία,φίλε Γιώργο!
  Πολύ σωστό,αυτό ,να μεταφέρεις μία ιστορία ,που ήταν σπαστή σε συνέχειες,στην κανονική έκδοση,σε μία πλήρη σειρά!
  Ακόμα,και για έμενα,που πότε δεν είχα την τιμή,να διαβάσω Ζαγκορ,η Μπλεκ,παρά μόνο περιστασιακά,είναι μία καλή ευκαιρία,να αρχίσω!
  Βέβαια σαν οπαδός του Ντισνευ,θα ήθελα κάποια αφιερώματα σε τέτοια θέματα,ιστορίες με ντοναλντ,γκουφη,κύρο γραναζη,κλπ!
  Δεν μπορεί,ένας ειδικός σαν και εσένα,να μην κάνει κάποιο αφιέρωμα σχετικό!

  Βέβαια,ευελπιστώ ,να τα πούμε από κοντά,στην ΛΕΦΙΚ,μαζί με τον Γιώργο,και τα αλλά παιδιά,από το greecomics,και καποιους αλλους καλους μου φιλους!

  Μου αρέσει!

  • Καλησπέρα Ιάσωνα! Χαθήκαμε φίλε, αλλά να η ευκαιρία που μνημόνευσες για να βρεθούμε! Την περιμένω με ανυπομονησία αυτή τη συνάντηση! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Κοίτα, το σκεπτικό είναι να δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά να διαβάζουν – όπως είπες άλλωστε – ιστορίες που είναι ξεχασμένες και όταν κυκλοφόρησαν ήταν σε συνέχειες, ενώ παράλληλα προσπαθούμε να απλώνουμε κατά κάποιο τρόπο, τη σειρά αυτή αφιερωμάτων σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα, καλύπτοντας όσα πιο πολλά εικονογραφημένα μπορούμε. Τώρα για παράδειγμα, ξεκίνησα να δουλεύω ένα pdf(είναι στην αρχή ακόμη), με όλες τις ιστορίες του Φάντομ Ντάκ, από την πρώτη μέχρι και αυτήν που δημοσιεύτηκε στα μέσα της σειράς 500 στην αρίθμηση του Μίκυ Μάους, που θεωρώ ότι είναι και οι καλύτερες. Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα όλοι να διαβάσουν 9 αν δεν κάνω λάθος, ιστορίες συγκεντρωμένες. Χαίρομαι πάντως που βλέπω ότι υπάρχει ανταπόκριση και ικανοποιείστε. Αυτό είναι κάτι σημαντικό και βοηθάει στο να συνεχιστεί αυτός ο κύκλος scans, ξέροντας ότι είστε σύμφωνοι.

   Μου αρέσει!

 2. Μεγάλη χαρά,να γνωρίσω ένα άνθρωπο του πνευματικού χώρου!
  Σίγουρα ο φαντομ ντακ,δεν ήταν το καλύτερό μου,μίας και είμαι «παλιός».αλλά σίγουρα θα χαρεί αρκετός κόσμος!
  Συνέχισε,η καλή δουλεία,πάντα αναγνωρίζεται!

  Μου αρέσει!

  • Σε ευχαριστώ Ιάσωνα. Να`σαι καλά. Υπάρχουν κι άλλα που ετοιμάζονται πάντως από Ντίσνευ, αλλά θα δρομολογηθούν άμα τι επιστροφή μου στο νησί. Θα σας αρέσουν πολύ πάντως!

   Μου αρέσει!

 3. Εὐχαριστῶ κύριε Γιῶργο!Τό καλύτερο δῶρο γιά τό τριήμερο!
  Μπορῶ νά ἔρθω καί ἔγω στήν συνάντηση,ἡ εἶναι μόνο γιά παλιότερα μέλη?

  Μου αρέσει!

  • Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά! Mα τι ρωτάς φίλτατε Κυριάκο; Εννοείται και επιβάλεται!!! 🙂 Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και σας ετοιμάζω ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις, με τη βοήθεια ενός πολύ καλού φίλου… Νεότερα σε λίγες μέρες…

   Μου αρέσει!

 4. Εὐχαριστῶ γιά τήν πρόσκληση!Θά εἶμαι ἐκεῖ, θέλω πολύ νά σᾶς γνωρίσω!!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: