ΤΑ 20 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΦΙΛΜ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ – Η ΛΙΣΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Αυτή εδώ που, είναι η λίστα αξιολόγησης των καλύτερων πολεμικών ταινιών. Υπάρχουν όμως κάποιες απαραίτητες διευκρινίσεις, που χρειάζεται να διαβάστε για να καταλάβετε τα κριτήρια με τα οποία μπήκαν οι ταινίες στην λίστα. Θα αντιληφθήκατε, ότι στην σειρά παρουσίασης των ταινιών υπήρχαν μόνον ταινίες που αναφέρονταν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μόλις δύο από τον Πρώτο και μια από τον Ισπανικό εμφύλιο. Προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε λοιπόν εκεί, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να αναλύουμε και να παρουσιάζουμε ταινίες για τουλάχιστον 2 μήνες! Σε μελλοντικά άρθρα βέβαια, θα υπάρξει η ευκαιρία να θυμηθούμε και αυτές τις ταινίες, σε ξεχωριστές παρουσιάσεις, θεματικά. Για παράδειγμα, ιστορικές μάχες, Αμερικάνικος εμφύλιος, πόλεμοι στην Αφρική, Καραϊβική, την Ασία και πολλές ακόμη ενότητες ταινιών. Ήδη απομονώσαμε τις ταινίες που γυρίστηκαν στην χώρα μας και αφορούσαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Έπειτα, αν και ετεροχρονισμένα, θα αναφερθούμε και σε ορισμένες υπέροχες αντιπολεμικές, ή σατυρικές ματιές, που διέφυγαν της προσοχής μας και το διαπιστώσαμε μόλις σήμερα! Για παράδειγμα, τα MASH, «Ο Τζώνυ πήρε το όπλο του», “Dr Strangelove” με τον Πήτερ Σέλερς στον ρόλο της ζωής του και πολλές ακόμη, όπως και διαχρονικά αριστουργήματα σαν τα «Καζαμπλάνκα», «Καλά Χριστούγεννα Μίστερ Λώρενς» και αρκετά ακόμη, που δεν προλάβαμε να παρουσιάσουμε, έστω και περιληπτικά και ζητούμε γι` αυτό την κατανόηση σας. Πάμε να δούμε την λίστα αξιολόγησης, η οποία θα περιέχει και ταινίες από αυτές που αναφέραμε πριν. Φυσικά, περιμένουμε τον δικό σας σχολιασμό και τις δικές λίστες προτίμησης, για να γίνεται διάλογος(σκοπός άλλωστε αυτών των άρθρων), κι όχι μονόλογος.

1. Η Γέφυρα του ποταμού Κβάι

2. Από εδώ ως την αιωνιότητα

3. Τα κανόνια του Ναβαρόνε

4. Ουδέν νεότερο από το Δυτικό μέτωπο

5. Η Μεγάλη Απόδραση

6. Καζαμπλάνκα

7. Και οι 12 ήταν καθάρματα

8. Όπου τολμούν οι αετοί

9. Αποκάλυψη Τώρα

10. Η μεγαλύτερη μέρα του πολέμου

11. Ο Ελαφοκυνηγός

12. Οι σημαίες των προγόνων μας

13. Σιδηρούν Σταυρός

14. Dr. Strangelove

15. Η μάχη της Βρετανίας

16. Η γέφυρα του ποταμού Άρνεμ

17. Ήρωες με βρώμικα χέρια

18. Η κόλαση είναι για τους ήρωες

19. M.A.S.H.

20. Πλατούν

About Corto

Ασχολούμαι με το σκίτσο και τα κόμικς. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθώ το συναίσθημα. Θα προτιμούσα να μείνουν όλα αυτά στη σφαίρα του ερασιτεχνισμού, αλλά ...καμιά φορά η ζωή έχει άλλη γνώμη. Μισώ την υποκρισία και την αχαριστία και αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος...

Posted on 5 Νοεμβρίου 2010, in Cinema, Comics Trades, Αφιερώματα, Εκτός Κόμικς, Κινηματογράφος, Πολεμικά Φίλμς, War Films and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: