ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ DELUXE EDITION

Δεν αργήσαμε να αντιληφθούμε αυτή την κυκλοφορία(δεύτερη μετά τα 12 άλμπουμ του Αστερίξ), της Μαμούθ Κόμικς & της Καθημερινής. Απλά περιμέναμε να μαζευτούν 3-4 τεύχη, για να προβάλουμε την όλη προσπάθεια και να κάνουμε παράλληλα και μια μίνι – παρουσίαση. Άλλωστε με τον τίτλο αυτό, θα ασχοληθούμε σύντομα στην παρουσίαση του, μέσα από την σειρά άρθρων μας που αναφέρονται στις Ελληνικές εκδόσεις γουέστερν κόμικς. Να πούμε ότι είναι επίσης μια αξιόλογη και αποσπασματική σειρά κυκλοφοριών, των δύο πιο πάνω εταιρειών – συντελεστών. Αξιόλογη γιατί δίνει την ευκαιρία σε νέους αναγνώστες να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν μια υπέροχη δουλειά και διαχρονική. Ακόμη πιο ελκυστική αυτή η συλλογή, θεωρείται γιατί επιπλέον δίνει την δυνατότητα στους Έλληνες συλλέκτες κόμικς να αποκτήσουν 16(τόσα θα κυκλοφορήσουν συνολικά), άλμπουμ του Λούκυ Λούκ, σε νέα επεξεργασία χρωμάτων, σκληρά εξώφυλλα και γενικά μια Ευρωπαικών προδιαγραφών παραγωγή. Αποσπασματική, γιατί και εδώ – ανεξήγητα – επιλέχθηκαν κάποιες από τις ιστορίες των Morris & Goscini, κι όχι ολόκληρο το έργο των δημιουργών, οπότε και θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια πράγματι πολύ καλή πρωτοβουλία. Ένα από τα αρνητικά, η μη δημοσίευση όλων των αυθεντικών εξωφύλλων(το γηιατί πραγματικά αποτελεί μέγα ερώτημα…), όπως για παράδειγμα στο τρίτο άλμπουμ της σειράς «Το Καραβάνι¨, όπου προτιμήθηκε το εξώφυλλο της Β έκδοσης, αλλά και γενικά η επιλογή των άλμπουμ, όπου όπως θα διαπιστώσετε στην συνέχεια της έκδοσης, έμειναν έξω πολύ καλές δουλειές, καλύτερες απ` αυτές που θα κυκλοφορήσουν. Δεν θεωρώ ότι ανήκω στην κατηγορία αυτών που ψάχνουν για ελαττώματα, ούτε αυτών που υποβαθμίζουν κάθε νέα προσπάθεια, όμως πρέπει να λέμε και κάποια πράγματα, γιατί αυτά τα άρθρα τα διαβάζουν και νέοι αναγνώστες, που πρέπει με τη σειρά τους να μαθαίνουν την ιστορία όπως είναι πραγματικά, σε όλη της την διάσταση. Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε κάτι τόσο σημαντικό για τον κόσμο της έννατης τέχνης, όπως ο Λούκυ Λούκ. Στα θετικά, η μεγάλη προβολή της σειράς, σε εφημερίδες και τηλεόραση, αλλά και η θήκη(προσωπικά δεν την χρησιμοποιώ, όπως και στην περίπτωση του Αστερίξ), μαζί με την όμορφη αφίσα. Ακόμη, θετικό και το γεγονός της συνέχειας αυτών των κυκλοφοριών, που απ` ότι μαθαίνουμε θα έχουν και Τέν Τέν και Ιζνογκούντ! Ακολουθούν τα πρώτα τρία εξώφυλλα, που μέχρι στογμής κυκλοφόρησαν(κάθε Πέμπτη), ενώ με την ολοκλήρωση της θα αναρτήσουμε ξεχωριστό άρθρο, με όλα τα εξώφυλλα, 16 θυμίζω.

ΚΟΙΤΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΝΕΕΣ ΚΥΛΟΦΟΡΙΕΣ « ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

About Corto

Ασχολούμαι με το σκίτσο και τα κόμικς. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθώ το συναίσθημα. Θα προτιμούσα να μείνουν όλα αυτά στη σφαίρα του ερασιτεχνισμού, αλλά ...καμιά φορά η ζωή έχει άλλη γνώμη. Μισώ την υποκρισία και την αχαριστία και αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος...

Posted on 25 Οκτωβρίου 2010, in Blog News, Collections, Comics, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics News, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Wanted, French Comics, Goscini, Greek Comics, Αναμνήσεις, Γαλλικά Κόμικς, Δημιουργοί, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Παρουσιάσεις, Καθημερινή, Λούκυ Λούκ, Μαμούθ Κόμικς, Συλλογές, Lucky Lucke, Memories, Morris and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: