ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΚΙΤ ΚΑΡΣΟΝ – ΔΡΑΓΟΥΝΗΣ(1969)

Συνεχίζουμε την μαραθώνια παρουσίαση των Ελληνικών εκδόσεων γουέστερν κόμικς, τόσο ιστοριών όσο και εικονογραφημένων, στα πλαίσια ενός αφιερώματος που ξεκίνησε πριν ένα μήνα και θα χρειαστεί αρκετό ακόμη καιρό για να ολοκληρωθεί! Όλες τις παρουσιάσεις αυτές, μπορείτε να τις βλέπετε συγκεντρωμένες στην κατηγορία μας ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΟΜΙΚΣ. Ευχαριστούμε το μέλος smousk. Παρουσίαση του τίτλου και στο http://gkosk.wordpress.com , πέρσι τον Νοέμβριο.

Ο δεύτερος κάουμποι του κ. Δραγούνη, ο Κίτ Κάρσον, εμφανίστηκε στα περίπτερα της χώρας μας στις 12-4-1969. Ο εκδοτικός οίκος Πηδάλιο Πρές κυκλοφόρησε τουλάχιστον 41 τεύχη του. Δεν τα πήγε τόσο καλά όσο περίμενε ο εκδότης, ούτε μπόρεσε να φθάσει τα 60 τεύχη του «συγγενή» του, Τέξ Τον. Κυκλοφορούσε κάθε Σάββατο, κόστιζε 3 δραχμές, σε σχήμα 14Χ20,5, οι ιστορίες του ήταν αυτοτελείς και ασπρόμαυρες(!) και χωρούσαν σε 68 σελίδες. Για όποιον ενδιαφέρονταν, υπήρχε η δυνατότητα συνδρομής με κόστος 150 δραχμές(εντός συνόρων), 33 Γαλλικά φράγκα, 6 δολάρια Αμερικής, ή 28 Γερμανικά μάρκα! Στα συν της έκδοσης του κ. Δραγούνη, το γεγονός ότι μετέφερε αυτούσια τα εξώφυλλα της αυθεντικής έκδοσης(αλλάζοντας τους την χρονική σειρά κυκλοφορίας, όμως!), με την γραμματοσειρά(εντάξει, άλλαξε τους Αγγλικούς χαρακτήρες σε Ελληνικούς, αλλά αυτό δεν συνιστά παράπτωμα!), αλλά και το στήσιμο του εξωφύλλου, σε μια περίοδο όπου οι συνάδελφοι του έκαναν κυριολεκτικά ότι τους κατέβαινε!
Στην Γαλλία ο Kit Karson ξεκίνησε το 1956 και η έκδοση του άντεξε για 30 ολόκληρα χρόνια. Συνολικά κυκλοφόρησε 457 τεύχη και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο επιτυχημένα όλων των εποχών! Κάτι ανάλογο είχαμε και στην Ολλανδική έκδοση, ενώ στην Γερμανία έχει συνολικά γνωρίσει 4 επανεκδόσεις. Παραθέτω και 6 εξώφυλλα της Γαλλικής έκδοσης.

Πρώτη Πανελλαδική παρουσίαση από τον γράφοντα, τον Απρίλιο του 2008 στο http://www.greekcomics.gr , όπου μπορείτε να δείτε και όλα τα εξώφυλλα της Ελληνικής έκδοσης. Όλα τα Γαλλικά στο http://r.leone.free.fr/Kit%20Carson/index.html Στοιχεία για τον δημιουργό(Andre Rey), στο http://www.lambiek.net Μελλοντικά θα συμπληρώσουμε την δική μας gallery εξωφύλλων, με τεύχη της συλλογής των μελών. Όσοι έχετε και θέλετε να συνεισφέρετε, μπορείτε να μας τα αποστέλετε στο gkoscomicsandmore@gmail.com

About Corto

Ασχολούμαι με το σκίτσο και τα κόμικς. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθώ το συναίσθημα. Θα προτιμούσα να μείνουν όλα αυτά στη σφαίρα του ερασιτεχνισμού, αλλά ...καμιά φορά η ζωή έχει άλλη γνώμη. Μισώ την υποκρισία και την αχαριστία και αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος...

Posted on 14 Οκτωβρίου 2010, in Comics, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Links, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Wanted, French Comics, Greek Comics, Έρευνα, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Γουέστερν Κόμικς, Δραγούνης, Ελληνικά Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Αναζητήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κίτ Κάρσον, Σπάνια Κόμικς, Kit Karson, Memories, Rare Comics, Western Comics and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: