«ΜΠΛΕΚ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / «ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»(ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΚΑΡΤΩΝ) 25/7/2012

Συντάκτης corto

Συνεχίζουμε με κάτι από το 1987, αυτή την φορά. Για τα παιγνίδια καρτών(τα λεγόμενα και «σούπερ ατού»), είχαμε μιλήσει και σε άλλες, παλαιότερες αναρτήσεις. Η σημερινή αφορά στις «Σημαίες από όλο τον κόσμο». Ξεκίνησε να δημοσιεύεται στις εσωτερικές(με σκληρό χαρτόνι), σελίδες του τεύχους 354 και ολοκληρώθηκε στις αντίστοιχες του τεύχους 357. Τροποποιήσεις στις σημαίες και στα κράτη, δεν είχαμε άλλες, αλλά… οι συμμαχίες πήγαν περίπατο… Οπότε η παρουσία των Γαλλίας – Ελλάδας, δίπλα – δίπλα σαν σημαίες, έμεινε… γραφική. Χαρακτηριστικά αποσπάσματα, μπορείτε να δείτε στις συνοδευτικές εικόνες του κειμένου.

—————————————————————————————————————————————————————–

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ 19/7/2012

Συντάκτης corto

Για την χαρτοκοπτική ενός τεύχους Μπλεκ Νέας Περιόδου, θα μιλήσουμε σήμερα. Περιεχόταν στο τεύχος 252 και δεν είχε πάνω από 1 τμήματα, ώστε να ακολουθήσουν κι άλλες δημοσιεύσεις. Ήταν ο «Δράκος της Φωτιάς», και χρειάστηκαν 4 συνολικά σελίδες του τεύχους, για να φιλοξενηθούν τα τμήματα του. Όλες οι σελίδες μπορούσαν να αποκοπούν από το τεύχος, χωρίς να χαθεί τμήμα της ύλης του. Μάλιστα, υπήρχαν και οδηγίες συναρμολόγησης. Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε στην σημερινή μας ανάρτηση.

——————————————————————————————————————————————————————-

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ 12/7/2012

Συντάκτης corto

Ακόμη κάτι από το 1985, με την μορφή των παραλειπομένων, όπως τα αποκαλούμε σε αυτή την ενότητα άρθρων. Αφορούν πάντα την έκδοση του περιοδικού Μπλεκ, στην μορφή του που αποκαλέστηκε Νέας Περιόδου. Όπως κάθε φορά, έτσι και σήμερα, επικεντρώνουμε την προσοχή μας σε κάθε μορφή ένθετων, χαρτοκοπτικών, αυτοκόλλητων, διαφημίσεων και καταχωρίσεων γενικά, αφιερωμάτων, σιδεροτυπιών και πολλών οπισθόφυλλων. Στην ανάρτησή μας αυτής της Πέμπτης, θα εστιάσουμε σε κάτι που μπήκε ως ένθετο στο περιοδικό και που ήταν ένα αφιέρωμα στο επερχόμενο τότε πρωτάθλημα της Α` Εθνικής κατηγορίας. Το αφιέρωμα αυτό του περιοδικού ξεκίνησε στο τεύχος 278, αλλά δεν γνωρίζω σε ποιο ολοκληρώθηκε.

Βάσει του προσωπικού μου αρχείου, το οποίο έχει κενά, είναι αλήθεια, η γνώση μου για το αφιέρωμα αυτό φτάνει μέχρι το τεύχος 282. Όποιος έχει επιπλέον στοιχεία, μπορεί να επικοινωνήσει στο email της σελίδας και να τα συμπληρώσει. Η παρουσίαση των ομάδων ήταν ολοσέλιδη, με τα γνωστά πληροφοριακά στοιχεία και τις ενδεκάδες τής εποχής. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως θα δείτε άλλωστε, οι ομάδες παρουσιάζονται ανά δύο σε κάθε σελίδα. Κι αυτή η ανάρτηση, σίγουρα θα ξυπνήσει πολλές μνήμες…

——————————————————————————————————————————————————————–

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΧΑΡΤΟΚΟΠΤΙΚΗ: «ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ» 5/7/2012

Συντάκτης corto

Αυτή την φορά, θα σας θυμίσουμε κάτι από τις χαρτοκοπτικές που φιλοξένησε το περιοδικό, στα οπισθόφυλλα και τις εσωτερικές του σελίδες. Ήταν κάτι που συνηθίζονταν τότε και σε άλλα περιοδικά του ίδιου εκδότη, όπως για παράδειγμα το Ροντέο, το οποίο από μόνο του θα δημιουργήσει μια σχετική κατηγορία, αφού φιλοξένησε πλήθος τέτοιων χαρτοκοπτικών. Είμαστε πάντα στο 1984. Πάμε να δουμε λοιπόν, τον «Μεσαιωνικό Πύργο», έτσι όπως τον συγκέντρωναν κομμάτι – κομμάτι, οι αναγνώστες. Ξεκίνησε από το τεύχος 285, για να ολοκληρωθεί στο 294. Μαζί σας έχουμε και τις οδηγίες κατασκευής.

——————————————————————————————————————————————————————–

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΤΑ ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΣΤΑ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΑ 21/6/2012

Συντάκτης corto

Διαφορετικού περιεχόμενου, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα τμήματα αυτού του αφιερώματος(ποδόσφαιρο), είναι το σημερινό. Μένουμε χρονικά στο 1984, αλλά για να δούμε αυτή τη φορά ορισμένα από τα οπισθόφυλλα του περιοδικού, που περιλάμβαναν πορτρέτα ξένων ηθοποιών. Εντοπίζω την πρώτη τέτοια σημοσίευση, στο τεύχος 293 και την τελευταία στο τεύχος 300.Τα πορτρέτα αυτά, συνόδευαν λιτά βιογραφικά και τα είδαμε και στην έκδοση του Μικρού Ιππότη. Γι` αυτήν, θα μιλήσουμε σε ξεχωριστό αφιέρωμα.

———————————————————————————————————————————————————————

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΤΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ 24/5/2012

Συντάκτης corto

Συνέχεια με την παρουσίαση των παραλειπόμενων, από την έκδοση του Μπλεκ της νέας Περιόδου, με κάτι έρχεται και αυτό από την προηγούμενη δεκαετία. Όλοι οι Έλληνες εκδότες κόμικς, προσέφεραν κατά διαστήματα στους τίτλους τους, αυτοκόλλητα. Ήταν πάντα σε μια ξεχωριστή καρτέλα, ή οποία βρίσκονταν στο τεύχος, συνήθως πιασμένη με έναν συνδετήρα από το εξώφυλλο. Αυτό εμπόδιζε τους «άτακτους» πιτσιρικάδες, να ξεκολλούν τα αυτοκόλλητα από το περιοδικό!

Η τακτική αυτή, ακολουθήθηκε στα χρόνια της δεκαετίας του`70, κυρίως. Σε αυτά του`80 και συγκεκριμένα στην περίπτωση του Μπλεκ, τα αυτοκόλλητα ήταν τοποθετημένα σε κάποια από τις κεντρικές σελίδες του τεύχους και συγκαρατούνταν με ένα είδος κόλλας. Έτσι, όσοι έχουν τεύχη από εκείνες τις προσφορές, τουλάχιστον γλύτωσαν από τις τρύπες στα εξώφυλλα! Γιατί μπορεί οι συνδετήρες του`70 να εμπόδισαν τους πιτσιρικάδες, αλλά όχι και τους μεταγενέστερους αναγνώστες – συλλέκτες! Τα θέματα, όπως θα δείτε και στις εικόνες που συνοδεύουν το άρθρο, ποικίλουν.

Υπήρχε μια προτίμηση στις ποδοσφαιρικές ομάδες, αλλά δεν ήταν το μόνο που αντίκριζαν οι αναγνώστες σ `αυτά τα αυτοκόλλητα. Επίσης, να πούμε ότι δεν είχαν κάποια σειρά τευχών, στα οποία προσφέρθηκαν, όπως γίνονταν με τις παλιότερες εκδόσεις του περιοδικού. Εντοπίζω την ύπαρξη των πρώτων από αυτά στο τεύχος 241 και των τελευταίων στο 300.

——————————————————————————————————————————————————————–

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 9/5/2012

Συντάκτης corto

Το θέμα με το οποίο καταπιάνονται τα άρθρα αυτά είναι τα παραλειπόμενα από τα ένθετα και τα οπισθόφυλλα του Μπλεκ, στην έκδοση της Νέας Περιόδου. Είμαστε στην δεκαετία του`80 και συγκεκριμένα στο 1984. Τότε εμφανίστηκε μια θεματική σειρά, αφιερωμένη στα «Ψάρια του Αιγαίου». Η σειρά αυτή ξεκίνησε στο τεύχος 239 του Μπλεκ και ολοκληρώθηκε στο 242.

———————————————————————————————————————————————————————–

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ» 3/5/2012

Συντάκτης corto

Ακόμη περισσότερα παραλειπόμενα, από την έκδοση του Μπλεκ Νέας Περιόδου και τα χρόνια της δεκαετίας του`80, κοντά σας και αυτή την Πέμπτη στο Comics Trades. Σήμερα θα σας θυμίσουμε τα χαρτονομίσματα, που πρόσφερε το περιοδικό στο τεύχος 261. Ήταν 1984. Μια απλή ιδέα που παραπέμπει σε παλιότερη, αφού αν θυμάστε είχαν δοθεί την δεκαετία του`70 αυτοκόλλητα τότε, με το περιοδικό. Αυτή την φορά προτιμήθηκαν χάρτινα, ή μάλλον από σκληρό χαρτόνι. Τοποθετήθηκαν στις κεντρικές σελίδες του τεύχους, ξεχωριστά από τις υπόλοιπες σελίδες, ώστε αν αποκολληθούν να μη δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στο περιοδικό(όπως συνέβαινε κάποτε…). Στην πίσω πλευρά τους, υπήρχε η περιγραφή του καθενός, με στοιχεία για την αξία του και την χώρα προέλευσης. Σήμερα, πολλά από αυτά(τα Ευρωπαϊκά ), δεν υφίστανται πλέον. Το αν αυτό είναι προς όφελος μας, ή μια θετική εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων, το αφήνω στην κρίση σας…

———————————————————————————————————————————————————————–

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ» 25/4/2012

Συντάκτης corto

Επιστροφή σε κάτι που σας άρεσε και μας το ζητήσατε με πολλά email.Είναι τα παραλειπόμενα από την έκδοση του Μπλεκ Νέας Περιόδου, η οποία έπεσε επάνω στο Φεστιβάλ Animation και έπειτα στην Μεγάλη Εβδομάδα, με αποτέλεσμα να φανεί σαν να σταμάτησε! Δεν είναι έτσι όμως! Υπάρχουν 38 ακόμη αναρτήσεις και θα δημοσιεύονται σταθερά πλέον κάθε Πέμπτη. Αν επιθυμείτε να αναφερθούμε σε συγκεκριμένα ένθετα που περιοδικού, μπορείτε να μας τα προτείνετε, ή και να συμμετέχετε ενεργά στο αφιέρωμα μας, στέλνοντας κείμενα και εικόνες, με ένα email στο gkoscomicsandmore@gmail.com

Πάμε στην σημερινή ανάρτηση, η οποία έχει να κάνει με τις διαφημιστικές καταχωρήσεις του περιοδικού(κάποιες ενδεικτικές και όχι όλες), ώστε να δώσουμε αυτή την φορά εικόνες μιας άλλης εποχής και να θυμίσουμε σε εκείνη την γενιά αναγνωστών, τους υπόλοιπους πειρασμούς που είχαν στα μάτια τους! Atari και παιγνιδομηχανές των `80ς, μπάλες μπάσκετ, διαγωνισμοί εταιρειών, ροφήματα και φυσικά παιγνίδια! Μπορείτε να προσθέσετε και δικές σας μνήμες, στα σχόλια της ανάρτησης, ώστε να θυμηθούμε όλοι μαζί ακόμη περισσότερα!

—————————————————————————————————————————————————————-

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ 15/3/2012

Συντάκτης corto

Συνεχίζουμε την αναφορά στα ένθετα και τα οπισθόφυλλα, του Μπλεκ νέας περιόδου, με ακόμη ένα θέμα. Πρόκειται για την θεματική σειρά «Πολεμικά Αεροπλάνα», που εμφανίστηκε στα οπισθόφυλλα του περιοδικού, με αφετηρία το τεύχος 301. Χρονικά, βρισκόμαστε πάντα στο 1984. Η σειρά αυτή παρουσίαζε τα πολεμικά αεροπλάνα διαφόρων χωρών, ανά 3 ή 4 σε κάθε οπισθόφυλλο και είχε ωραίες μακέτες. Δεν ήταν φωτογραφίες, αλλά σκίτσα πολύ ρεαλιστικά και με σωστό χρωματισμό. Κράτησε έως και το τεύχος 306, ενώ εκτός του οπισθόφυλλου, τα συναντάμε και στις εσωτερικές σελίδες(προτελευταία). Συνεπώς δημοσιεύονταν 2 σελίδες, σε κάθε τεύχος.

———————————————————————————————————————————————————————

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ 1984 8/3/2012

Συντάκτης corto

Από τα οπισθόφυλλα αντλούμε σήμερα για το επόμενο μας άρθρο και αυτό αφιερωμένο στην έκδοση του Μπλεκ νέας περιόδου και στα παραλειπόμενα από τις σελίδες του. Είμαστε θυμίζω, στην δεκαετία του`80 και συγκεκριμένα στο 1984. Από το τεύχος 250 και για τα επόμενα 3 τεύχη, το περιοδικό του κ. Ανεμοδουρά δημοσίευσε χαρακτηριστικά μοντέλα αυτοκινήτων εκείνης της χρονιάς, στα οπισθόφυλλα και την προτελευταία σελίδα. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται επιπλέον σχολιασμός, για κάτι που δείχνει πια ρετρό, αλλά φέρνει ταυτόχρονα και πολλές μνήμες σε αρκετούς.

———————————————————————————————————————————————————————–

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΠΑΙΓΝΙΔΙ – «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ» 23/2/2012

Συντάκης corto

Ανοίγουμε σήμερα ένα μεγάλο κεφάλαιο, που αφορά στα ένθετα, τις χαρτοκοπτικές, τα παιγνίδια, τα αυτοκόλλητα και τα οπισθόφυλλα, του Μπλεκ στην μορφή του της Νέας Περιόδου. Υπάρχει πληθώρα σχετικών παραλειπόμενων σε αυτή την έκδοση, κάτι που σημαίνει ότι θα ασχοληθούμε αρκετά μαζί της, όχι απαραίτητα με συνεχόμενα άρθρα. Να ξεκινήσουμε λοιπόν, με κάτι από τις εσωτερικές σελίδες του περιοδικού, όπου στα τεύχη 249 και 250, περιέχονταν τα τμήματα του παιγνιδιού «Ελληνικά Νησιά», ενός παιγνιδιού με κάρτες ουσιαστικά.

Ήταν πολύ στην μόδα αυτό το είδος παιγνιδιού τότε, αν θυμάστε και πολλοί Έλληνες εκδότες έβαλαν παρόμοια παιγνίδια στα εικονογραφημένα τους. Εδώ έχουμε σαν θέμα τα Ελληνικά νησιά, όπως αναφέρει και ο τίτλος. Οι σελίδες περιέχονταν στο μέσο του περιοδικού και ήταν σε σκληρό χαρτόνι, ώστε οι αναγνώστες να τις αποκολλήσουν εύκολα και δίχως να αφαιρέσουν σελίδες από την ύλη του περιοδικού.

———————————————————————————————————————————————————————

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΖΩΝ ΓΟΥΕΗΝ 1/3/2012

Συντάκτης corto

Συνεχίζουμε λοιπόν με κάτι που αφορά στον μεγάλο Αμερικανό ηθοποιό Τζών Γουέην. Στο τεύχος 249 του 1984, περιέχονταν η ιστορία του ηθοποιού σε σκίτσα, σε  δύο σελίδες έγχρωμες και ακόμη μια αφίσα. Ήταν σε ιλουστρασιόν χαρτί και στο μέσο του περιοδικού, σε σελίδες ξεχωριστές, που μπορούσαν να αποκολληθούν.

——————————————————————————————————————————————————————–

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΚΑΡΤΩΝ «ΟΙ 24 ΤΟΥ MUNDIAL MEXICO 1986” 30/5/2012

Συντάκτης corto

Σήμερα θα σας πάμε πίσω στο 1986, για να θυμηθούμε κάτι από το καλοκαίρι εκείνο, πάντα σε σχέση με τα παραλειπόμενα και τα ένθετα, που φιλοξένησε η έκδοση του Μπλεκ της Νέας Περιόδου. Ένα καλοκαίρι που είχε και Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, στο Μεξικό. Με αφορμή λοιπόν, αυτήν ακριβώς την διοργάνωση, το περιοδικό πρόσφερε στους αναγνώστες του ένα ακόμη παιγνίδι καρτών. Δεν περιορίζονταν όμως μόνον στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικό, αλλά είχα ακόμη πορτρέτα ξένων ηθοποιών, σήματα Ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου, σήματα της τροχαίας και άγρια ζώα. Με αφορμή το επερχόμενο Μουντιάλ της Αγγλίας, είπαμε να σας θυμίσουμε αυτή την συλλογή.

Το παιγνίδι ξεκίνησε να δημοσιεύεται τμηματικά, στο τεύχος 343(ολοκληρώθηκε στο τεύχος 347), σε ξεχωριστές σελίδες στο κέντρο του περιοδικού, φτιαγμένες από σκληρού τύπου χαρτόνι απ` την μια πλευρά και ιλουστρασιόν απ` την άλλη. Στην μπροστινή πλευρά εικονίζονταν τα πορτρέτα και τα σήματα, ενώ στη πίσω πλευρά είχαμε τις σχετικές πληροφορίες για το κάθε ένα από αυτά.

Οι αναγνώστες αποσπούσαν τις ξεχωριστές σελίδες και αφού έφτιαχναν το κουτί του(υπήρχε και αυτή η δυνατότητα, διπλώνοντας τα τμήματα σύμφωνα με τις οδηγίες), έπαιζαν με τις κάρτες, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της κάθε μιας. Ήταν μια κλασσική περίπτωση καρτών σούπερ ατού, όπου το μεγαλύτερο αριθμητικά χαρακτηριστικό, κέρδιζε το μικρότερο και την κάρτα.

———————————————————————————————————————————————————————-

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΑ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΑ 13/6/2012

Συντάκτης corto

Επιστροφή στην παρουσίαση των παραλειπόμενων, από την έκδοση του Μπλεκ Νέας Περιόδου και την δεκαετία του`80. Θα μείνουμε στο 1985, για να σας θυμίσουμε μια όμορφη, θεματική σειρά, που βρέθηκε στις εσωτερικές σελίδες του περιοδικού. Είναι και αυτή επίκαιρε, αφού ε΄χει να κάνει με το ποδόσφαιρο, που είναι στο αθλητικό επίκεντρο φέτος, με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην Πολωνία και την Ουγγαρία, με την συμμετοχή και της Ελληνικής ομάδας. Από το τεύχος 116 λοιπόν, ξεκινάει η δημοσίευση των σημάτων των Ευρωπαικών ομάδων, που γίνεται τμηματικά και διαρκεί για πάνω από 8 τεύχη. Πιο κάτω, μπορείτε να δείτε χαρακτηριστικές  σελίδες και αυτής της σειράς.Ν απούμε μόνον, ότι υπήρξε μια παρόμοια ιδέα, η οποία είχε δημοσιευτεί στα οπισθόφυλλα του περιοδικού, στην πρώτη περίοδο έκδοσης, σε μικρό σχήμα, αλλά αφορούσε μόνον τις Αγγλικές ομάδες και για την οποία θα μιλήσουμε σε προσεχές άρθρο.

——————————————————————————————————————————————————————-

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ : «ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ» 15/9/2012

Συντάκτης corto

Με ακόμη ένα παραλειπόμενο, από τις σελίδες του Μπλεκ νέας Περιόδου και την δεκαετία του`80, συνεχίζουμε το σχετικό αφιέρωμα μας. Σήμερα, θα σας πάμε στο 1988, για να θυμηθούμε ένα από εκείνα τα επιτραπέζια παιγνίδια, που προσέφερε στους αναγνώστες της η έκδοση. Το παιγνίδι ονομάζεται «Στον κόσμο του βυθού» και όπως σε όλα τα παρόμοια, έτσι και εδώ, είχαμε ένα τετρασέλιδο διπλωμένο, στο οποίο περιεχόταν το παιγνίδι, και το οποίο οι αναγνώστες αποκολλούσαν, δίχως να προκαλέσουν κάποια ζημιά στο υπόλοιπο περιεχόμενο του τεύχους. Δημοσιεύτηκε στο τεύχος 344.

——————————————————————————————————————————————————————-

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΚΑΡΤΩΝ Α` μέρος 22/8/2012

Συντάκτης corto

Βασισμένο στη λογική των παιγνιδιών καρτών(που έχουμε αναλύσει σε παλαιότερες αναρτήσεις), ξεκίνησε στο τεύχος 343 του Μπλεκ Νέας Περιόδου, να δημοσιεύεται τμηματικά, ένα ακόμη παιγνίδι. Φιλοξενήθηκε στις εσωτερικές σελίδες και ήταν σε σκληρό χαρτόνι, ώστε να το αποκολλούν εύκολα οι αναγνώστες. Μαζί με τις εικόνες των ηθοποιών, Ελλήνων και ξένων, αλλά και των σημάτων της τροχαίας, υπήρχαν και τα σήματα των ποδοσφαιρικών ομάδων, που πήραν μέρος στο Μουντιάλ του Μεξικό. Ήταν 1986. Θα σας δώσουμε την ευκαιρία να συμπληρώσετε όλες εκείνες τις κάρτες(μαζί και τις πίσω όψεις), ξεκινώντας με την σημερινή, πρώτη ανάρτηση. Θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες 34.

——————————————————————————————————————————————————————-

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΚΑΡΤΩΝ Β` μέρος

Συντάκτης corto

Συνεχίζουμε με το δεύτερο μέρος, της παρουσίασης της συλλογής αυτής, που αναφερθήκαμε και την προηγούμενη Πέμπτη.

——————————————————————————————————————————————————————–

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΚΑΡΤΩΝ Γ` μέρος

Συντάκτης corto

Τρίτο μέρος, της αναφοράς μας στο παιγνίδι καρτών, που φιλοξένησε η έκδοση του Μπλεκ Νέας Περιόδου. Αυτή την φορά φιλοξενούμε τις σελίδες των τευχών 348 & 349.

Η σειρά αυτή αναρτήσεων, θα δημοσιεύεται κάθε Τετάρτη, πλέον.

——————————————————————————————————————————————————————

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΚΑΡΤΩΝ Δ` μέρος

Συντάκτης corto

Συνεχίζουμε με το τέταρτο μέρος σήμερα, της σειράς αυτής των καρτών, που βρίσκονταν ένθετες στον Μπλεκ Νέας Περιόδου και αποτελούσαν τμήματα παιγνιδιών καρτών, με ξεχωριστό θέμα το κάθε ένα από αυτά. Σήμερα ξεκινάει και η δημοσίευση της συλλογής Δ, με το εξωτερικό της κάλυμμα και τις οδηγίες κατασκευής.

——————————————————————————————————————————————————————-

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΚΑΡΤΩΝ Ε` μέρος

Συντάκτης corto

Ολοκληρώνουμε σήμερα, με αυτή την ανάρτηση, την αναφορά μας στα παιγνίδια καρτών, που φιλοξένησε η έκδοση του Μπλεκ Νέας Περιόδου. Την επόμενη Τετάρτη, θα σας περιμένει μια ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα σειρά, από αυτά τα ένθετα, πάντα από την έκδοση του ίδιου περιοδικού.

——————————————————————————————————————————————————————–

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ «ΒΙΚΙΝΓΚΣ»

Συντάκτης corto

Συνεχίζουμε και σήμερα, με τα παραλειπόμενα και τα ένθετα, της έκδοσης του Μπλεκ Νέας Περιόδου, με ένα επιτραπέζιο παιγνίδι. Είναι το «Βίκινγκς», από τις σελίδες του τεύχους 308, το 1986. Απλό, όπως θα δείτε, στο  παίξιμό του, βρισκόταν σε ξεχωριστές σελίδες και απλά έπρεπε ο αναγνώστης να τις αποκολλήσει και να τις ενώσει.

——————————————————————————————————————————————————————

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 – 1986

Συντάκτης corto

Συνεχίζουμε την αναφορά στα παραλειπόμενα του Μπλεκ Νέας Περιόδου, με κάτι διαφορετικό, απ` όσα είχαμε ως τώρα παρουσιάσει και πολύ ενδιαφέρον. Ένα βιβλιαράκι, ένθετο στις σελίδες του τεύχους 324, με δικό του εξώφυλλο και οπισθόφυλλο και περιεχόμενο τους πρωταγωνιστές των αγώνων ταχύτητας της Φόρμουλα 1, την περίοδο 1986.

Μπορείτε να δείτε στις σελίδες αυτές, οδηγούς και αυτοκίνητα, αλλά και εταιρείες, που πλέον δεν βρίσκονται στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και που πριν σχεδόν 30 χρόνια, μας χάριζαν πολύ όμορφες στιγμές στις πίστες, με τις επιδόσεις τους. Νομίζω ότι το μόνο που δεν θα μας λείψει από εκείνες τις εποχές, είναι οι διαφημίσεις καπνοβιομηχανιών, στα μονοθέσια. Όλα τα άλλα, έχουν αρκετή νοσταλγία.

——————————————————————————————————————————————————————–

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΜΠΑΣΚΕΤ 1986

Μετά από 5 ολόκληρους μήνες, ολοκληρώνουμε το πρώτο μέρος του αφιερώματος μας, στα παραλειπόμενα της έκδοσης του Μπλεκ Νέας Περιόδου. Σήμερα, θα δείτε και θα θυμηθείτε οι παλιότεροι, κάποιους από τους παίκτες που σήκωσαν ψηλά την γαλανόλευκη, με την φανέλα της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ, στο αξέχαστο εκείνο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, το`87. Ένα χρόνο πριν, σχεδόν προφητικά θα λέγαμε, το Μπλεκ προσφέρει στους αναγνώστες ένα βιβλιαράκι 18 σελίδων, ένθετο με το τεύχος 315. Περιλαμβάνει πληροφορίες για τις ομάδες που απάρτιζαν την Α1 τότε.

Είναι μια παρουσίαση τους, του ρόστερ και των δυνατοτήτων της κάθε μιας, συγχρόνως μια παρουσίαση και της Εθνικής μας ομάδας, αλλά κι ένα αφιέρωμα στο άθλημα. Δείτε πρόσωπα που άλλαξαν τον χάρτη όχι μόνον του δικού μας, αλλά και του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, σε μια χρονιά – προάγγελο της μεγάλης πορείας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, που μας χάρισε τόσο μοναδικές στιγμές. Θα επιστρέψουμε με τα παραλειπόμενα της συγκεκριμένης έκδοσης, με τον καινούργιο χρόνο και με πολύ ακόμη υλικό, γεμάτο αναμνήσεις, όπως τα τμήματα του άλμπουμ ποδοσφαίρου, που κράτησε για μήνες και έγινε ένα από τα κορυφαία ένθετα του περιοδικού.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: