ΚΟΜΙΚΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ(ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ)

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΖΑΓΚΟΡ»20/7/2011

Συντάκτης gkosk

Κάποιοι από τους χαρακτήρες με τους οποίους ήρθε σε σύγκρουση το «πνεύμα με το τσεκούρι», μέσα από τις περιπέτειες του, κοσμούν με ένα σύντομο πορτρέτο και βιογραφικό, τις τελευταίες σελίδες της Ιταλικής έκδοσης. Ακόμη κάτι που θα μπορούσε να χωρέσει και στις δικές σελίδες του εβδομαδιαίου «Ζαγκόρ», αλλά …δυστυχώς δεν επιλέχθηκε και που φέρνει ακόμη πιο κοντά τον αναγνώστη με τον ίδιο τον ήρωα και τους αντιπάλους του. Ονομάζεται “Il Mondo di Zagor” και στις περισσότερες περιπτώσεις τα σκίτσα ανήκουν, όπως μπορείτε να δείτε, στον πρώτο του σχεδιαστή, τον Gallieno Ferri. Σίγουρα οι φίλοι του κόμικς αυτού, που είστε μπόλικοι ανάμεσα μας, αναγνωρίζετε αρκετούς από αυτούς τους χαρακτήρες, καθώς διαβάσατε τις κόντρες τους με τον ήρωα του Ντάρκγουντ και τον σύντροφο του Τσίκο. Θα σας αφήσουμε λοιπόν να θυμηθείτε και μας τους περιγράψετε εσείς, με δικά σας λόγια, τι σας βγάζουν και τι σας φέρνουν στο νου σαν εικόνες, καθώς και τις ιστορίες στις οποίες πρωταγωνιστούσαν. Ένα μικρό τεστ γνώσεων λοιπόν, στο οποίο μπορείτε να συμμετέχετε με σχόλια σας σε αυτό το άρθρο. Ακολουθούν 16 τέτοιοι χαρακτήρες, ενώ προσεχώς θα σας δώσουμε ακόμη περισσότερους και φυσικά στο Time Bandits πλέον, θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε σκιαγράφηση όλων αυτών των χαρακτήρων!

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

SERGIO TOPPI – ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ “ SGT. KIRK” 17/7/2011

Συντάκτης gkosk

Όπως ακριβώς τιτλοφορείται το άρθρο αυτό, πιο κάτω μπορείτε να θαυμάσετε απόσπασμα από την αριστουργηματική δουλειά του Sergio Toppi, όπως συμπεριλήφθηκε σε ένα ακυκλοφόρητο στη χώρα μας άλμπουμ του καλλιτέχνη, αφιερωμένο στην έκδοση του θρυλικού περιοδικού “Sgt. Kirk”, στο οποίο δούλεψαν μερικοί από τους κορυφαίους σχεδιαστές και σεναριογράφους κόμικς όλων των εποχών! Θα διαβάσετε προσεχώς την ιστορία αυτής της έκδοσης, σε σχετικό άρθρο που ετοιμάζεται. Κι επειδή η δύναμη της εικόνας είναι τέτοια που δεν αφήνει τις λέξεις παρά γυμνές μπροστά της, καλύτερα να κλικάρετε το παρακάτω link και να ταξιδέψετε με την τέχνη του Sergio Toppi! Και αυτό, όπως πολλά ακόμη σχετικά άρθρα που διαβάσατε, ή θα διαβάσετε στην συνέχεια, είναι αποτελέσματα δύο νέων σημαντικών συνεργασιών, με bloggers από την Λατινική Αμερική, δημοσιεύονται σε αποκλειστικότητα και θα σας πούμε περισσότερα για όλα αυτά σε ξεχωριστό άρθρο.

http://www.mediafire.com/?p1pvbum4ggt7h7j

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

HUGO PRATT – LECCENDE INDIANE 15/7/2011

Συντάκτης gkosk

Ινδιάνων έργα και ημέρες συνέχεια στο Comics Trades, με την αποκλειστική παρουσίαση μιας δουλειάς που αφορά σε αυτούς και έρχεται από την μακρινή Αργεντινή. Το υπογράφει ένας πραγματικός θρύλος, ένας δημιουργός η φήμη του οποίου πέρασε τα σύνορα της χώρας του εδώ και 40 χρόνια, με αποτέλεσμα να θεωρείται σαν μια από τις μεγαλύτερες μορφές στον χώρο των κόμικς, με χιλιάδες θαυμαστές και στη χώρα μας. Αυτή τη φορά, οι λαοί των ινδιάνων και ο πολιτισμός τους, οι μάχες που έδωσαν για να μείνουν ζωντανοί και η ιστορία τους, ήταν το κίνητρο για να τα αποτυπώσει στο χαρτί όλα αυτά, ο μεγάλος Hugo Pratt, σε ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας(μην το ψάξετε στα βιβλιοπωλεία μεταφρασμένο στα Ελληνικά…), το οποίο δεν περιέχει αποσπασματικές δουλειές του από παλαιότερα(περιοδικό Sgt Kirk, πολεμικά κόμικς κλπ), αλλά σκίτσα που έκανε ειδικά γι` αυτή την έκδοση! Να πούμε ακόμη ότι κυκλοφόρησαν συνολικά δύο τόμοι, ενώ στο πιο κάτω αρχείο θα σας δώσουμε την δυνατότητα να δείτε 22 σελίδες από αυτό το έργο του Pratt, κλικάροντας απλά το link!

http://www.mediafire.com/?q4c1zln13cwab88

—————————————————————————————————————————————————————–

“WATAMI” – ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΣΤΟ «ΣΚΑΘΑΡΙ» 12/7/2011

Συντάκτης corto

Ένα πανέμορφο γουέστερν κόμικς από την Αργεντινή, μας επισκέφτηκε μέσα από τις σελίδες του «Σκαθάρι». Ήταν 1980, όταν η Μαμούθ Κόμικς στα πρώτα της εκδοτικά βήματα, επιχείρησε να κυκλοφορήσει το κορυφαίο περιοδικό της Αργεντινής, το “Skorpio”. Το περιοδικό που έκανε τεράστια καριέρα και στην Ιταλία(όπου εξακολουθεί να εκδίδεται μέχρι σήμερα!), ενώ παράλληλα άνοιξε τον δρόμο για την καθιέρωση σε σπουδαίους δημιουργούς, για τους οποίους θα διαβάσετε σε ξεχωριστό άρθρο, όπως και για το ίδιο το περιοδικό και την ιστορία του. Μέσα σε όλα αυτά τα καινούργια και απίθανα κόμικς που διαβάσαμε, ήταν και το “Watami”. Ένα γουέστερν αλλιώτικο από τα άλλα, που όπως και το “Watanka” μας περνάει στην αντίπερα όχθη για να δούμε την ινδιάνικη πλευρά, σε σενάρια εκπληκτικά του Oesterheld και σκίτσα του Jorge Moliterni, που είχαμε γνωρίσει το 1971 στον «Αμαζόνιο» των αδελφών Στρατίκη(δείτε σχετικό άρθρο). Το σκίτσο και οι ιστορίες κέρδισαν τους Έλληνες αναγνώστες αμέσως και αν είχε αρχίσει η δημοσίευση τους ενωρίτερα στο περιοδικό(κι όχι προς το τέλος της έκδοσης του, στα τεύχη 9 και 11), ίσως να «έσπρωχνε» ολόκληρη την έκδοση. Ή θα μπορούσε να έχει επιλεχθεί για τον «Σκορπιό» που ακολούθησε. Δυστυχώς δεν έγινε κανένα από τα δύο, κι έτσι μείναμε με μια μικρή μόλις γεύση δύο ιστοριών, από αυτές όμως που σου μένουν! Τα αυτοτελή σενάρια λειτουργούν αυτόνομα μεν, αλλά και συγκεντρωτικά σαν επεισόδια της γενικής ιστορίας του ήρωα. Βγάζουν απαισιοδοξία και γλυκόπικρα συναισθήματα, μαζί με αγανάκτηση για το πεπρωμένο και την εκδίκηση του ήρωα που δεν έρχεται σχεδόν ποτέ, αφού η μοίρα έχει διαφορετικά σχέδια απ` αυτόν. Όλοι οι πρωταγωνιστές είναι τραγικές φιγούρες. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα σενάρια που έχετε διαβάσει ποτέ και έχετε δει να ολοκληρώνονται σε 7-8 μόλις σελίδες! Ο Oesterheld είναι η μεγαλύτερη μορφή που έχουν αναδείξει τα κόμικς στην συγγραφή σεναρίων και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ποτέ κάποιος να αντιτάξει μια τέτοια απλότητα, ευρηματικότητα και σεναριακή πλοκή. Διαβάστε τις δύο ιστορίες που σας έχουμε σαν δωράκι στο άρθρο και θα καταλάβετε ότι δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής στα λεγόμενα μου!

Το αρχείο κατεβαίνει από εδώ

http://www.mediafire.com/?90myalqggrcuhm9

Σύνολο σελίδων 22

BONUS η αφίσα του ήρωα από το ΣΚΑΘΑΡΙ

Σάρωση εικόνων με EPSON V300 PHOTO

Ανάλυση σάρωσης 400 dpi

Επιμέρους διαστάσεις σελίδων 2100 Χ 1800 με τη βοήθεια του Photo Resizer

Επεξεργασία σελίδων – crop – ευθυγράμμιση με Adobe Elements & Picasa

Υδατογράφημα Alamoon

Συμπίεση αρχείου και τελικό φορμάτ Adobe pdf Creator

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

“KUNG FU” – ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΙΚΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ! 12/7/2011

Συντάκτης corto

Καθώς συνεχίζεται το καλοκαίρι των αποκαλύψεων στο Comics Trades, με μια πληθώρα στοιχείων να δημοσιεύεται καθημερινά και σε αποκλειστικότητα, φωτίζοντας πτυχές των Ελληνικών κόμικς σε σχέση με αυτά του εξωτερικού, σήμερα θα σας δώσουμε μια εναλλακτική πρόταση του εικονογραφημένου “Kung Fu”, που διαβάσαμε στη χώρα μας στον «Ζαγκόρ» του κ. Ανεμοδουρά. Προσέξτε όμως! Δεν είναι αυτό ακριβώς το κόμικς, αλλά μια διασκευή του κατά κάποιον τρόπο, που μας έρχεται από την Αργεντινή! Χωρίς να αλλάξει τον τίτλο ή τον κεντρικό χαρακτήρα, αλλά προσθέτοντας περισσότερο γουέστερν στοιχείο, ο σκιτσογράφος Jorge C. Morhain παίρνοντας στα χέρια του μια ήδη γνωστή δημιουργία και καθιερωμένη ειδικά για το κινηματογραφικού(ή τηλεοπτικού αν προτιμάτε), σκίτσου της, έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα όπως θα διαπιστώσετε διασκευή.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

ΙΝΔΙΑΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ! 10/7/2011

Συντάκτης corto

 

Πριν περίπου είκοσι χρόνια, μερικοί από τους κορυφαίους Αργεντινούς, Ιταλούς, Αμερικανούς και Γάλλους δημιουργούς κόμικς, άφησαν ο καθένας το δικό του προσωπικό ύφος σε μια μοναδική έκδοση! Οι Alberto Breccia, Dino Battaglia, Antonio Hernandez, Hugo Pratt, jean Giraud(Moebious), Juan Zanotto, Joseph Gillian και ο μεγάλος Harold Foster μεταξύ άλλων, συμφώνησαν να συμπεριληφθούν σχέδια από διάσημες δουλειές τους, όλα σε σχέση με τους ινδιάνους, τον πολιτισμό τους και τα ιδιαίτερα στοιχεία ενός λαού που πολέμησε για να μείνει ζωντανός όσο κανείς άλλος, για μια ειδική έκδοση αφιερωμένη ακριβώς σε αυτό. Ινδιάνοι και κόμικς! Το λεύκωμα αυτό περιείχε επιπλέον ξεχωριστές πληροφορίες για κάθε μια από τις φυλές των ινδιάνων, με σκίτσα από τους κορυφαίους σχεδιαστές κόμικς, ιστορίες παλιότερες φτιαγμένες από αυτούς, αλλά και κάποιες που σχεδιάστηκαν ειδικά για την έκδοση, κι άλλα πολύ όμορφα πράγματα, όπως οι χάρτες των περιοχών που έζησαν, αντικείμενα καθημερινά και όπλα και πολλά ακόμη. Σε κάθε μια από τις σελίδες του, το κυρίαρχο στοιχείο ήταν οι ινδιάνοι και ο τρόπος για να αποτυπωθούν τα έργα και ημέρες τους, μελάνι και χαρτί, φαντασία και σκίτσα! Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε τις εισαγωγικές σελίδες αυτού του λευκώματος, αυτές που έχουν μια αναφορά αντί προλόγου, φτιαγμένη από ένα κολάζ σχεδίων όλων όσων σας προανέφερα. Ο κάθε ένας δημιουργός, έχει και την δική του σελίδα. Το δικό του τρόπο για να περιγράψει αυτά που βλέπει με τα μάτια της φαντασίας. Σε μελλοντικά μας άρθρα, θα έχετε την δυνατότητα να δείτε πολύ περισσότερες από αυτές τις σελίδες, χωρισμένα σε θεματικού τύπου αφιερώματα, ενώ να πούμε ότι πρόκειται για μια αποκλειστική δημοσίευση του Comics Trades.

———————————————————————————————————————————————————————

“ΜΑΝΤΥ ΡΙΛΕΥ» & «ΣΚΟΡΠΙΟΣ» – ΔΥΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΟΥ “SKORPIO” 8/7/2011

Συντάκτης gkosk

 

Πάνω σε αυτά που σας είχαμε αναφέρει στην παρουσίαση του περιοδικού “Skorpio”, το οποίο διαβάσαμε για μερικά τεύχη και στην Ελλάδα(«Σκορπιός» – Μαμούθ Κόμικς), έρχεται συμπληρωματικά σήμερα ένα από τα άρθρα που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις σας και θα σας θυμίσουν κάποιους από τους χαρακτήρες που συναντήσαμε σ` αυτήν την έκδοση. Ο πιτσιρικάς «Μάντυ Ρίλευ»(αργότερα μπήκε στο «Μπλέκ» νέας περιόδου), που βιώνει δύσκολες συνθήκες επιβίωσης στην Άγρια Δύση και συγχρόνως ανακαλύπτει τον εαυτό του, ήταν μια δημιουργία του Garcia Seijas, βασισμένη στα σενάρια του Ray Collins. Είχε πολύ έντονη παρουσία τόσο στον «Σκορπιό» της Αργεντινής, όσο και σε αυτόν της Ελλάδας. Απ` την άλλη, ο χαρακτήρας που έδωσε το όνομα του στο περιοδικό, ο μαύρος εκδικητής του εγκλήματος, είχε για δημιουργό τον Ernesto Garcia, αλλά τον ίδιο σεναριογράφο, τον Ray Collins φυσικά! Ήταν ίσως το πιο επιτυχημένο από τα εικονογραφημένα του περιοδικού στην Αργεντινή και την Ιταλία, μαζί με την “Barbara” του Zanotto, για την οποία σας έχουμε ένα εντελώς δικό της άρθρο!

———————————————————————————————————————————————————————-

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: