Advertisements

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Νέες Κυκλοφορίες, Επανεκδόσεις, Εκδηλώσεις, ότι αξιόλογο πέφτει στην αντίληψη μας, θα μεταφέρεται εδώ και θα διαβάζετε όλα όσα έχουν καταχωρηθεί συγκεντρωμένα, αφού προηγουμένως έχουν δημοσιευτεί σε ξεχωριστά άρθρα, οπότε και αυτή η κατηγορία λειτουργεί σαν αρχείο. Την κατηγορία αυτή, την ζητήσατε εσείς, με την ψήφο σας στο σχετικό μας δημοψήφισμα, που βρίσκετε σε εξέλιξη. Κρίμα μόνο, που οι νέες κυκλοφορίες και η ενημέρωση μας για τα κόμικς περιπτέρου, είναι τόσο πολύ μικρή έως ελάχιστη, ενώ δύο δεκαετίες πριν ήθελες μισή και πλέον ώρα έξω από ένα σημείο πώλησης, για να δεις τα καινούργια τεύχη της εβδομάδας…

———————————————————————————————————————————————————————–

 

———————————————————————————————————————————————————————–

ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΝΤΙΣΝΕΥ ΤΕΥΧΟΣ 231 25/2/2012

Συντάκτης corto

Και τα Κλασσικά Ντίσνευ, μπαίνουν από σήμερα στο μικροσκόπιο του Comics Trades. Πρώτη παρουσίαση αυτή του τεύχους 231(Φεβρουάριος – Απρίλιος 2012). Μια ιστορική έκδοση, με πολλούς φίλους ανάμεσα μας, η οποία μέχρι προ ενός εξαμήνου περίπου(ίσως και ένα – δύο μήνες παραπάνω), διατηρούσε το χαρακτήρα της ανασκόπησης, ή ανθολογίας αν προτιμάτε, μερικών από τις παλιές κλασσικές ιστορίες, που διαβάζαμε στο Μίκυ Μάους και το Μεγάλο Μίκυ, στο διάστημα 1970 – 1990. Θα την χαρακτήριζα σαν την μόνη έκδοση της Νέας Ακτίνας, η οποία μας συνέδεε με το παρελθόν. Λειτουργούσε σαν συνδετικός κρίκος. Βοηθούσε δε, τους νέους αναγνώστες να έχουν μια εικόνα των παλαιότερων ιστοριών. Αυτά, μέχρι πριν λίγους μήνες, όπως είπα πριν. Γιατί πλέον μέσα στο γενικό κλίμα του εκμοντερνισμού, των τίτλων του κ. Τερζόπουλου, η έκδοση γύρισε σελίδα και μας πάει σε πιο πρόσφατα χρόνια. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε αυτά και στον σχολιασμό του άρθρου. Πάμε στο περιεχόμενο του τεύχους 231.

Πέντε ιστορίες βρίσκονται μέσα στις 164 σελίδες του. Το στήσιμο της έκδοσης είναι πανομοιότυπο με αυτό των υπόλοιπων τίτλων της εταιρείας. Με τα θετικά και τα αρνητικά που κουβαλούν όλες αυτές οι ποικίλες σελίδες και οι καταχωρήσεις. Ας μείνουμε στα των ιστοριών. Για το που έχουμε διαβάσει ξανά τις συγκεκριμένες ιστορίες, θα μας διαφωτίσει όπως πάντα ο Κρίτωνας(ο οποίος παρεμπιπτόντως, ξεκίνησε να μας αποκωδικοποιεί από χθες, τα σενάρια του τεύχους! Εύγε!)!


Ιστορία πρώτη, «Αποστολή στην Ανταρκτική». Έξυπνο στόρι, καλός ρυθμός, καλό σκίτσο και ο Μίκυ αναλαμβάνει να λύσει μια ιστορία με πολύ χιόνι. Την βρήκα διασκεδαστική και όχι από αυτές που προσπερνάς τις σελίδες αδιάφορα. Σε κρατάει, θα έλεγα. Βέβαια ήταν και η πρώτη του τεύχους, οπότε η υπομονή και η ανυπομονησία του αναγνώστη, είναι στο κορύφωμα της. Ας δούμε την επόμενη.


Η δεύτερη ιστορία, ξεκινάει με ένα καρέ όπου ο Ντόναλντ(όπως βλέπετε και στην εικόνα), μεταφέρει μια στοίβα κόμικς, λέγοντας ότι θα αφιερώσει την ημέρα του στην ανάγνωση τους! Δε γίνεται καλύτερη αρχή! Η ιστορία τιτλοφορείται «Τα Βιντεοκλίπ» και …στην συνέχεια χαλάει αρκετά… Το σκίτσο εδώ μας έρχεται από 3-4 χρόνια πίσω. Τόσα θεωρώ ότι μας χωρίζουν από την πρώτη της δημοσίευση(Κρίτωνα;). Είναι σαν τεχνοτροπία σαφώς επηρεασμένο από τα χρόνια που ζούμε, με την εξέλιξη της τεχνολογίας και τα παρατράγουδα της. Προσωπικά με χαλάνε κάπως, για να το πω λαϊκά, αυτά τα γκάτζετ στα χέρια των παπιών και των ποντικών. Πολύ πρόχειρο και μάλλον απογοητευτικό το σκίτσο, σε κάποια τουλάχιστον καρέ. Η ιστορία απλά διαβάζεται. Σκρούτζ, ανίψια και Ντόναλντ, πρωταγωνιστούν.


Ο Μίκυ και ο Γκούφυ, έρχονται με την «Ηλεκτρονική Απειλή», σαν επόμενη ιστορία. Δεν είναι πληκτική(ούτε και καταπληκτική!), ούτε έχει κάποιο ιδιαίτερα εμφανές ψεγάδι στο σκίτσο. Όταν λέω ψεγάδι, εννοώ αυτά τα νέου τύπου σκαριφήματα… Είναι ένα space σενάριο, με κακούς που επιβουλεύονται την γήινη ισορροπία και φέρνει αρκετά σε «Αστυνόμο Σαίνη», σε αρκετά καρέ… Δε θα σας προϊδεάσω λέγοντας κι άλλα, για να τα διαπιστώσετε μόνοι σας. Καλή είναι πάντως η ιστορία.


Περνάμε και στην τέταρτη και προτελευταία. Το «Μικρός Ξανά», είναι μια πολύ διασκεδαστική ιστορία. Μου φέρνει στο νου ένα κινηματογραφικό, κωμικό σενάριο(μάλλον της δεκαετίας του`80), όπου ο ήρωας παθαίνει κάτι και επιστρέφει στην παιδική του ηλικία. Δεν θυμάμαι όμως ποια ταινία είναι. Πρέπει αν έπαιζε πάντως εκείνος ο διάτων σινέ – αστέρας(με το baby face), Μάικλ Τζ. Φοξ.  Έξυπνη η μεταφορά της στον κόσμο των παπιών και πολύ κεφάτη. Ωραίο σκίτσο και πρωταγωνιστεί ο μετρ της γκάφας και της ατυχίας, Ντόναλντ! Θα σας αρέσει καλύτερα απ` όλες τις προηγούμενες.


Η ιστορία που κλείνει αυτό το τεύχος των Κλασσικών Ντίσνευ, είναι το «Κρυφό Όνειρο»(Κρίτωνα τα φώτα σου!). Μακράν το καλύτερο σκίτσο και από τις πέντε, κατευθείαν από τα `70ς! Δυστυχώς είναι η μόνη παλιά ουσιαστικά, που περιέχει αυτό το τεύχος και δεν συγκαταλέγω την απόφαση αυτή της έκδοσης, στις θετικές… Η τριάδα που συναντάμε στις σελίδες της ιστορίας αυτής, είναι Σκρούτζ- Ρόμπαξ – Ντόναλντ. Άψογη απ` όλες τις πλευρές! Εδώ μάλιστα! Βλέπεις τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών και σου θυμίζουν δημιουργία Ντίσνευ!

Συμπερασματικά, για πρώτο τεύχος Κλασσικών Ντίσνευ που πιάνω στα χέρια για παρουσίαση, κι επειδή είπα να δείξω επιείκεια για αρχή, θα φύγει για το ράφι με ένα 6 στα 10 και να είναι υπέρ – ευχαριστημένη η έκδοση! Τέτοια τεύχη αν έβγαιναν στα περίπτερα προ 15ετίας, θα γύριζε όλο το τιράζ για επιστροφή! Αλλά, …είπαμε, είναι άλλα χρόνια πια…

———————————————————————————————————————————————————————–

ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 1469 – Η ΙΔΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ! 24/2/2012

Συντάκτης corto – Αναδημοσίευση από το Club Φίλων Μικρού Σερίφη

Όπως διαβάσατε και στον τίτλο, η ιδέα του Παναγιώτη Πλαφουτζή πέρασε στο τυπογραφείο και από εκεί ετοιμάζεται για τα σημεία πώλησης! Οι όμορφες και αγνές ιδέες σαν κι αυτήν, πάντα βρίσκουν τον δρόμο να μας συναντήσουν! Για το αν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος τρόπος, για να εορταστούν τα 50 χρόνια από την γέννηση αυτού του περιοδικού – θρύλου, η απάντηση μου είναι φυσικά και όχι! Ήταν ο καλύτερος και τώρα πια μας γέμισε αναμονή και προσδοκίες, αφού περιμένουμε όλοι το ..επόμενο τεύχος! Μπράβο Παναγιώτη! Συνέχισε έτσι και είμαστε δίπλα σου!

Σας παραθέτω αυτούσιο το κείμενο και τις φωτογραφίες των τεσσάρων διαφορετικών εξωφύλλων του τεύχους, έτσι ακριβώς όπως αναρτήθηκαν στο blog του Club Φίλων Μικρού Σερίφη. Αναζητήστε τα και αποκτήστε τα και τα τέσσερα! Νομίζω ότι αξίζει πραγματικά της προσοχής και των ευρώ σας! Τέτοιες προσπάθειες, πρέπει όλοι μας να τις στηρίξουμε!

http://mikrosserifis.blogspot.com/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α. κυκλοφορεί ΝΕΑ ΑΝΕΚΔΟΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ του περιοδικού ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ, το «Κόκκινο Βουνό».

Τρίτη και 13, το Νοέμβριο του 1962 έκανε την εμφάνισή του ένα νέο παιδικό περιοδικό που έμελλε να μαγέψει μικρούς και μεγάλους! Με το ψευδώνυμο «Κώστας Φωτεινός» ο Πότης Στρατίκης ξεκίνησε να γράφει τις ιστορίες του Μικρού Σερίφη στην άγρια δύση, σχεδόν για 30 χρόνια μέχρι το Δεκέμβριο του 1991… 20 χρόνια μετά το Ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α. εκδίδει μια νέα ιστορία του Μικρού Σερίφη, το «το Κόκκινο Βουνό»!

…Δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο για να γιορτάσουμε τα 50 χρόνια από το πρώτο τεύχος του ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ και να κάνουμε το ντεμπούτο μας στον κόσμο των περιοδικών και των κόμιξ που τόσο αγαπάμε. Ο συλλέκτης και ιδρυτής του Σ.Ο.Φ.Ι.Α. Συνδέσμου Οργανωμένων Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων, Ρένος Μιχαηλίδης, έχει παραχωρήσει όλες τις συλλογές προς αξιοποίηση στο Ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α. με όραμα να εμπλουτίσει Μουσεία, Βιβλιοθήκες, Ερευνητικά Κέντρα… Το Σ.Ο.Φ.Ι.Α. με μια δόση νοσταλγίας και ρομαντισμού ατενίζει το μέλλον και εκπλήσσει μέσα από τις δράσεις του συλλέκτες, φίλους των τεχνών και των γραμμάτων. Το HARD ROCK CAFÉ στο Σύνταγμα, Φιλελλήνων 18, θα φιλοξενήσει στο NIRVANA LOUNGE μία μικρή έκθεση αφιερωμένη στον ΜΙΚΡΟ ΣΕΡΙΦΗ όπου και θα πωλείται αποκλειστικά το νέο τεύχος*. Η έκθεση περιλαμβάνει παλαιά τεύχη περιοδικών, παιχνίδια από τη συλλογή παιχνιδιών του Σ.Ο.Φ.Ι.Α. (μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου!) και αφιερώματα στον συγγραφέα Πότη Στρατίκη. Σύντομα, στις 7 το απόγευμα σε συνεργασία με το Club Φίλων ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ και τους Φίλους του Σ.Ο.Φ.Ι.Α. ετοιμάζουμε μία εκδήλωση με πολλές εκπλήξεις αφιερωμένη στον Πότη Στρατίκη και τον Μικρό Σερίφη.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας: sofia@sofiafoundation.gr και 210 3218691.

*Τα έσοδα από την πώληση του περιοδικού θα ενισχύσουν την επόμενη έκδοση του Σ.Ο.Φ.Ι.Α. … Ένα ταξίδι μέσα από τις καρτ ποστάλ…
**Για online αγορά www.sofia-foundation.gr

tips
-Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ μαζί με το ΓΚΑΟΥΡ ΤΑΡΖΑΝ και τον ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ είναι τα μακροβιότερα και πιο πετυχημένα ελληνικά παραλογοτεχνικά δημιουργήματα. Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ κυκλοφορούσε για 30 χρόνια.
-Το νέο τεύχος έχει τον αριθμό 1469 σε συνέχεια από το τελευταίο τεύχος που κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 1991.
-Το «Κόκκινο Βουνό» εκτυπώθηκε στο ιστορικό τυπογραφείο των Αδερφών Καϊτατζή, σε 1469 αντίτυπα, σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα στο εξώφυλλο, ενώ κυκλοφορούν και 31 συλλεκτικά τεύχη με τη σήμανση ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ!
-Τα τεύχη του ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ κυκλοφόρησαν σε μικρό και μεγάλο μέγεθος, με την σήμανση της ΑΝΑΤΥΠΩΣΙΣ και σε τόμους!
-Ο κεντρικός ήρωας είναι ο Τζιμ Άνταμς ή Δημήτρης Αδαμόπουλος από την Σπάρτη που έφτασε στην Άγρια Δύση.

-Η παρέα του Τζιμ Άνταμς γνωστή ως «θρυλική τετράδα» ήταν μαζί με τον Τζιμ, η Ντιάνα Μόρισον, ο Πεπίτο Γκονζάλες και ο Τσιριπίτο!
-Οι πρωτεργάτες του ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ ήταν ο συγγραφέας Πότης Στρατίκης, ο εικονογράφος Θέμος Ανδρεόπουλος και ο εκδότης Κώστας Ραμπατζής.
-Η επιτυχία του ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ ήταν τόσο μεγάλη που ένα χρόνο μετά οι πρωτεργάτες του περιοδικού κυκλοφορούν το ΜΙΚΡΟ ΚΑΟΥ ΜΠΟΥ με τους ίδιους ήρωες αλλά περισσότερες περιπέτειες! Ακολούθησαν και άλλα αγαπημένα περιοδικά όπως ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ, το ΓΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ, ο ΓΙΓΑΣ ΤΟΥ ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ και πολλά άλλα… που συνολικά ξεπέρασαν τα 4.000 τεύχη!
-Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ επανέκδιδε ιστορίες από το αρχείου του ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ και του ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥΜΠΟΥ. Τα τρία περιοδικά μαζί έφτασαν να πουλούν περισσότερα από 60.000 τεύχη εβδομαδιαίως.
-Ο Πότης Στρατίκης έφερε στην Ελλάδα το περιοδικό Λούκυ Λουκ και βάφτισε στα ελληνικά το άλογο του Λούκυ Λούκ, Ντόλι, από το όνομα της κόρης του.

———————————————————————————————————————————————————————–

ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ – ΤΕΥΧΟΣ 1469! 21/2/2012

Συντάκτης corto – Αναδημοσίευση από το Club Φίλων Μικρού Σερίφη

Όχι, δεν διαβάσατε λάθος! Το 1468 δεν είναι το τελευταίο τεύχος του θρυλικού περιοδικού! Μια ομάδα συνανθρώπων μας, που αγάπησαν τον Μικρό Σερίφη και όλα όσα αντιπροσωπεύει, προχώρησαν στην τύπωση του τεύχους 1469! Μόνο τυχαία δεν είναι η κίνηση, αφού πίσω από όλα αυτά βρίσκεται ο Παναγιώτης Πλαφουτζής, που κάνει μια καταπληκτική δουλειά εδώ και χρόνια, ερευνώντας και δίνοντας κίνητρα σε νέους αναγνώστες, για να ανακαλύψουν ξανά στα χρόνια μας πλέον, ένα σημαντικό περιοδικό. Έφτιαξε το Club Φίλων Μικρού Σερίφη, στην συνέχεια δημιούργησε ένα ηλεκτρονικό στέκι γεμάτο μνήμες και αγνότητα, εκδίδει το συνδρομητικό περιοδικών του Club, ετοιμάζει ένα βιβλίο με τα άπαντα της έκδοσης του Μικρού Σερίφη και τώρα εκτύπωσε το τεύχος 1469. Προσωπικά, χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτή του την κίνηση και το Comics Trades θα βρίσκεται, όπως άλλωστε έκανε μέχρι τώρα, πάντα κοντά σε τέτοιες υπέροχες προσπάθειες! Πιο κάτω θα δείτε τις εικόνες που μας παραχώρησε, ενώ ακολουθεί και το κείμενο της ανάρτησης του blog του Παναγιώτη. Αν δεν το έχετε ανακαλύψει ως τώρα, είναι στην παρακάτω διεύθυνση:

http://mikrosserifis.blogspot.com/

Ο «ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ» ΤΥΠΩΘΗΚΕ ΞΑΝΑ!


Ναι, κυρίες και κύριοι! Είναι αλήθεια!

Ένας ολοκαίνουριος Μικρός Σερίφης τυπώθηκε και σε λίγο θα είναι εντελώς έτοιμος να βγει στην κυκλοφορία!


Πρόκειται για ένα επετειακό τεύχος, που εκδίδεται από το Ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α., με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την έκδοση του θρυλικού περιοδικού!


Το ολοκαίνουριο τεύχος θα περιέχει μια νέα, αδημοσίευτη περιπέτεια, γραμμένη από τον μοναδικό έως σήμερα συγγραφέα του Μικρού Σερίφη, τον αγαπητό μας κο Πότη Στρατίκη (με το ψευδώνυμο Κώστας Φωτεινός), ενώ θα φέρει τον αριθμό 1469, ως συνέχεια της κανονικής έκδοσης!


Οι εκπλήξεις, όμως, δεν σταματούν εκεί… Το τεύχος θα κυκλοφορήσει με 4(!) διαφορετικά χρώματα για να επιλέξει ο καθένας αυτό που του αρέσει! Βέβαια, δεν θα λείψουν κι εκείνοι οι φανατικοί (ανάμεσά τους και πολλοί από εμάς) που θα θελήσουν να αποκτήσουν και τα τέσσερα εξώφυλλα για την συλλογή τους…

Εμείς βρεθήκαμε στο τυπογραφείο του φίλου Τάσου, την ώρα που τυπωνόταν το περιοδικό και τραβήξαμε φωτογραφίες από όλες τις φάσεις της εκτύπωσης! Ενδεικτικά, σας παραθέτουμε κάποιες από αυτές…

——————————————————————————————————————————————

———————————————————————————-

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΤΙΣΝΕΥ 2011 23/12/2011

Συντάκτης corto

Ενδιαφέρουσες οι κυκλοφορίες των Ελληνικών εκδόσεων του Ντίσνευ στη χώρα μας, γι` αυτό τον μήνα. ΚΟΜΙΞ, Μίκυ Μάους, Μεγάλο Μίκυ, Ντόναλντ, Κλασσικά Ντίσνευ και Μίννι, κινούνται στο κλίμα των εορτών, με όμορφες ιστορίες. Θεωρώ προσωπικά, ότι είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο πιο πάνω, σε σχέση με τις εβδομαδιαίες ή μηνιαίες τους κυκλοφορίες σαν τίτλοι. Σε μια εποχή που όλοι οι φίλοι του Ντίσνευ στην χώρα μας είναι κάπως επιφυλακτικοί και αρκετά αυστηροί, καθώς έχουν απογοητευτεί σε μεγάλο βαθμό από όσα έχουν δει τα 2 τελευταία χρόνια, με την εξέλιξη των περιοδικών αυτών, έρχονται οι κυκλοφορίες του φετινού Δεκεμβρίου, που μάλλον δίνουν μια καλύτερη εικόνα και πιο αισιόδοξη, για το μέλλον.

Έτσι, το ΚΟΜΙΞ είναι ίσως το καλύτερο της χρονιάς, το Μίκυ Μάους αρκετά καλό(και τα δύο διπλά – εορταστικά), τα Κλασσικά Ντίσνευ που τους τελευταίους μήνες είχαν μια φθίνουσα πορεία σαν τίτλος, με πολύ μέτριες ιστορίες, είναι ικανοποιητικά, το Ντόναλντ καλό και βελτιωμένο, το Μεγάλο Μίκυ αξιοπρεπέστατο και με θεαματική αλλαγή προς το καλύτερο, ενώ η Μίννι, για το οποίο μπορώ να πω ότι δεν έχω παρακολουθήσει την εξέλιξη του για να κάνω συγκρίσεις, δείχνει ενδιαφέρον σαν τεύχος. Νομίζω ότι αξίζει να τους δώσετε την προσοχή σας και ίσως να επενδύσετε σ` αυτά, καθώς εδώ που τα λέμε είναι και τα μοναδικά κόμικς – περιπτέρου που μας απέμειναν… Έχουν βελτιωθεί και αν συνεχίσουν σε έναν δρόμο σαν αυτόν του μήνα Δεκεμβρίου, θα μπορούμε να μιλάμε για μια στροφή προς το καλύτερο. Ο χρόνος θα δείξει…

Πάντως, οι εκδόσεις του κ. Τερζόπουλου είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τα Ελληνικά κόμικς και το γεγονός και μόνον ότι εξακολουθούν να υφίστανται, την στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι του έχουν αποχωρήσει(κι όχι με τον καλύτερο τρόπο, ορισμένοι…), από τον χώρο, είναι κάτι με μια ιδιαίτερη βαρύτητα, για όλους εμάς που μεγαλώσαμε και ψυχαγωγηθήκαμε(και εξακολουθούμε να βρίσκουμε όμορφες εικόνες μέσα τους!), με αυτά τα περιοδικά. Το Comics Trades θα παρακολουθεί τακτικά τις εκδόσεις του Ντίσνευ και θα τις παρουσιάζει σε ξεχωριστά άρθρα.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΗΡΙΑΛ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011 11/8/2011

Συντάκτης corto

Συνεπής στο καλοκαιρινό του ραντεβού με τους αναγνώστες των εκδόσεων Ντίσνευ στην χώρα μας, ο κ. Τερζόπουλος κυκλοφόρησε και φέτος ακόμη 6 τόμους της σειράς «Τα Μεγάλα Σήριαλ», μιας έκδοσης που κερδίζει όλο και περισσότερους Έλληνες φίλους των κόμικς. Οι απόψεις βέβαια διίστανται σχετικά με το περιεχόμενο, αλλά ακόμη περισσότερο με την τιμή του κάθε τόμου, που όπως θα παρατηρήσατε αυτή τη φορά και σε κόντρα με την οικονομική κρίση που μαστίζει πλέον όλο τον πλανήτη, αντί να προσαρμοστεί ανάλογα, αυξήθηκε σημαντικά. Έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά σχετικά με όλα αυτά και δεν νομίζω ότι αν μπούμε κι εμείς σε μια διαδικασία επιπρόσθετων σχολίων στο θέμα αυτό, θα προσθέσουμε κάτι ή θα επηρεάσουμε ίσως τον Έλληνα εκδότη. Τα μηνύματα άλλωστε τα παίρνει από την αγορά και τα φετεινά δεν ήταν καθόλου ευνοικά και αναμενόμενα, οπότε … του χρόνου πρώτα ο Θεός πια, θα δούμε πως θα τα μεταφράσει όλα αυτά και πως θα κινηθεί στις επόμενες κυκλοφορίες του. Πάντως, προσωπικά γνωρίζω πολλούς φίλους που αγόραζαν τα «Μεγάλα Σήριαλ» κάθε χρόνο και φέτος πήραν 1-2 μοναχά… Ας δούμε όμως τι περιλάμβανε το φετεινό μενού. Αν πέρσι η επανακυκλοφορία της «Ζωδιακής Πέτρας», ήταν κάτι που γέμισε με ικανοποίηση όλους τους φίλους του Ντίσνευ στη χώρα μας και ενδεχομένως να την αποκαλούσαμε σαν το «μεγάλο όνομα» των κυκλοφοριών του 2010, φέτος δεν είχαμε κάτι ανάλογο. Ούτε είδαμε κάποιο τέταρτο μέρος της σειράς «Ο Άρχοντας των Μάγων», που απ` ότι φαίνεται σταμάτησε στο τρίτο μέρος. Αντίθετα, είχαμε τα «Εκατομμύρια του Θείου Σκρούτζ», από την προ 3 ετών σειρά ιστοριών που δημοδιεύτηκε στο εβδομαδιαίο «Μίκυ Μάους», ακόμη έναν τόμο με τα «Παιδικά χρόνια του Ντόναλντ», μια συραφή ιστοριών του «Φάντομ Ντάκ», το πολύ καλό «Ιστορίες της Πλώρης»(και σε σκίτσα και σε ιστορίες, με κυρίαρχη φιγούρα τον Μόμπυ Ντάκ), που φαίνεται ότι θα έχει και συνέχεια και 2 τόμους με πρωταγωνιστή τον Γκούφη. Τα «Ιντιάνα Γκούφυ – Ο Βασιλιάς της Περιπέτειας» και «Οι Παρασκευές του Γκούφυ». Για τους φίλους της επαρχίας, προλαβαίνοντας ίσως τις γκρίνιες σας, να πούμε ότι κι αυτή την φορά η συνταγή δεν άλλαξε. Πρώτα στην Αθήνα και με σχεδόν 1 μήνα καθυστέρηση στην υπόλοιπη Ελλάδα. Κι εδώ έχουν ειπωθεί πάρα πολλά, που ανταποκρίνονται στα δίκαια παράπονα θα έλεγα, των αναγνωστών της «υπόλοιπης» χώρας, αλλά τουλάχιστον ο κ. Τερζόπουλος ενημερώνει σχετικά για τις ημερομηνίες και τον τρόπο διανομής εγκαίρως, σε αντίθεση με κάποιους συναδέλφους του… Απ` την άλλη, αυτή είναι η πολιτική, οπότε ή διαφωνείς και δεν στηρίζεις την έκδοση, ή βράζεις αλλά πας στα σημεία πώλησης και αποκτάς τους τόμους. Απλά είναι τα πράγματα. Με βλέπετε να μην παίρνω θέση, γιατί κάθε χρόνο τα γράφω και τα λέω, οπότε δεν έχει κανένα νόημα να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια. Συμπερασματικά, τα φετεινά «Μεγάλα Σήριαλ» δεν πρόσθεσαν κάποιο σημαντικό κεφάλαιο, που ίσως και να αναζητούσαν οι Έλληνες συλλέκτες και αναγνώστες, ήταν όμως στα γνωστά επίπεδα ποιότητας και άφησαν και κάποιες υποσχέσεις για τους επερχόμενους τόμους. Μένει να περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι του 2012, για να δούμε τι υπάρχει ακόμη στο οπλοστάσιο του εκδότη και τι έκπληξη μπορεί να μας περιμένει, ή όχι στα περίπτερα. Μέχρι τότε, κάνετε μια επανάληψη της σειράς, μαζί με τους φετεινούς τόμους! Κακό δεν κάνει!

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

ΤΕΝ ΤΕΝ – «Η ΛΙΜΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ» 24/7/2011

Συντάκτης gkosk

Το εικοστό τρίτο άλμπουμ για τον «Τέν Τέν», από την Μαμούθ Κόμικς, με τίτλο «Η Λίμνη με τους Καραχαρίες», είναι ήδη στα σημεία πώλησης εδώ και ενάμιση μήνα περίπου. Μετά από αρκετό καιρό, η Ελληνική εκδοτική εταιρεία «ξεμουδιάζει» και αρχίζει δειλά – δειλά να προσθέτει τίτλους στο ρεπερτόριο της και στα ράφια των βιβλιοπωλείων, παρά τις όποιοες φήμες την θέλουν να μην τα πηγαίνει καθόλου καλά οικονομικά, όπως άλλωστε και ολόκληρη η χώρα, για να μην ξεχνιώμαστε… Τι μέλει γενέσθαι με τον Βέλγο ντετέκτιβ και τις εκδοτικές του περιπέτειες στην Ελλάδα, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ούτε και να επιχειρήσουμε να μαντέψουμε… Θα αφήσουμε όπως κι εσείς φαντάζομαι, τον χρόνο να κυλήσει και να μας δώσεις τις απαντήσεις…

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

«ΖΑΓΚΟΡ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ» – ΟΙ 2 ΤΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ OSCAR MONDADORI

ΤΟΜΟΣ ΠΡΩΤΟΣ – LO SPIRITO DELLA SCURE 2/5/2011

Συντάκτης faskco

Αυτή εδώ είναι η παρουσίαση του πρώτου εκ των δύο τόμων αυτής της σειράς, που κυκλοφόρησε το 2008 στην γειτονική Ιταλία, σαν μέρος της γενικής σειράς της εκδοτικής Oscar Mondadori, με τίτλο Best Sellers και που αναφέρεται στον δημοφιλή και στην χώρα μας ήρωα του οίκου του κ. Bonelli.

Στις πρώτες του σελίδες, ο τόμος αυτός των σχεδόν 500 σελίδων(494), έχει σαν τίτλο Lo Spirito della scure, ενώ ο δεύτερος Il Giorni della paura. Η παρουσίαση του δεύτερου τόμου θα γίνει σε μερικές ημέρες, για να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα των περιεχόμενων της έκδοσης.

Αρχικά η έκδοση ξεκινάει με μια εισαγωγή, όπου ο κ. Bonelli αφηγείται πως γνωρίστηκε με τον σκιτσογράφο Gallieno Ferri και πως κατέληξε στην δημιουργία του χαρακτήρα το Ζαγκόρ. Ακολουθούν αποσπάσματα, άλλα μικρά και άλλα εκτενέστερα, από 14 ιστορίες του Ζαγκόρ κατά χρονολογική σειρά. Από την πρώτη του 1961(«Στο δάσος με τις ενέδρες»), έως το 1977(«Σάντυ Ρίβερ»). Σε αυτές τις ιστορίες συγκαταλέγονται και κάποιες που κυκλοφόρησαν και στην χώρα μας, όπως η «Θύελλα» με το ρομπότ «Τιτάν» του Χέλινγκεν, η «Αμερικάνικη Οδύσσεια» με τους Βίκινγκς και οι «Σεμινόλες» με την περιπέτεια στην Αιτή. Η μεγαλύτερη σε έκταση από τις παρουσιαζόμενες ιστορίες, είναι «Ο Ζαγκόρ διηγείται», όπου ο ήρωας εξιστορεί στον Τσίκο τα παιδικά του χρόνια και το πώς κατέληξε στο να γίνει το «Πνεύμα με το Τσεκούρι». Η ιστορία αυτή, με τίτλο «Ο Βασιλιάς του Ντάρκγουντ», κυκλοφόρησε στην χώρα μας από τις εκδόσεις του κ. Παπαχρυσάνθου, στο τέταρτο τεύχος εκείνης της σειράς.

Και οι 14 ιστορίες που παρουσιάζονται στον πρώτο αυτό Ιταλικό τόμο, είναι σενάρια του γιού Bonelli, Sergio, με το ψευδώνυμο Guido Nollita(που χρησιμοποιούσε για να ξεχωρίζει από τις δουλειές του πατέρα του Gian Luigi), σε σκίτσα Gallieno Ferri, πλην της τελευταίας που είναι του Franco Donatelli. Πριν από κάθε ιστορία, υπάρχει μια σύντομη και κατατοπιστική εισαγωγή, μονοσέλιδη, με χρήσιμα στοιχεία και πληροφορίες, αλλά και επιρροές του σεναριογράφου. Οι ιστορίες που περιλαμβάνονται στον πρώτο αυτό τόμο, είναι οι παρακάτω.

«Το δάσος με τις ενέδρες» 1961

«Η θύελλα» 1963

«Ο Ζαγκόρ επιτίθεται» 1966

«Οι ανθρωποκυνηγοί» 1967

«Το σπίτι του τρόμου» 1967

«Μόνος εναντίον όλων» 1967

«Σεμινόλες» 1969

«Πορεία στο άγνωστο» 1970

«Ο Ζαγκόρ διηγείται» 1969

«Αμερικάνικη Οδύσσεια» 1972

«Καπιτάν Σερπέντε» 1973(ο γνωστός ηγέτης των πειρατών, από τα τεύχη 193 – 212 της Ελληνικής έκδοσης)

«Η πορεία της απελπισίας» 1975

«Ο Ζαγκόρ εναντίον του Σούπερ Μάικ» 1975

«Σάντυ Ρίβερ» 1977

Κείμενα – παρουσίαση εξώφυλλο & εσωτερικές σελίδες τόμου – συντάκτης faskco

———————————————————————————————————————————————————————————————————–

DYLAN DOG & DAMPYR – JEMMA PRESS 26/4/2011

Συντάκτης gkosk

Ήθελα από καιρό να προσθέσω δύο λόγια και τα εξώφυλλα των μέχρι στιγμής εκδοθέντων τευχών της σειράς αυτής, που πραγματικά είναι με πολύ μεράκι φτιαγμένη και σαν ιδέα εξαιρετική και πολύ προσεγμένη, τόσο που σε κάνει να απορείς αν είναι ή όχι Ελληνική έκδοση! Πίσω απ` όλα αυτά βρίσκεται η κατ` εμέ συνεπέστερη κόμικς εκδοτική μας, η για τους φίλους απλά Jemma! Ο Λευτέρης ο Σταυριανός έχει αστείρευτη όρεξη και θέληση, για να συνεχίσει την δύσκολη πορεία στις αξιοπρεπείς και άρτιες τεχνικά εκδόσεις graphic novels. Του αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια και την συνέπεια του απέναντι στους αναγνώστες, κάτι που(αυτό το τελευταίο), δεν το συναντάς γενικότερα και σε πολλές εκδοτικές απόπειρες στη χώρα μας, ούτε και ήταν ποτέ μια έννοια που να μας χαρακτήριζε. Πριν από 3 και κάτι χρόνια, η Jemma σε μια συνεργασία με τον οίκο του κ. Bonelli(βρε παιδιά, άντε και για τον Ζαγκόρ! Κρίμα είναι!), έφερε τους Dylan Dog & Dampyr, δύο άκρως επιτυχημένους ήρωες από την Ιταλία, με μεγάλη καριέρα και πολλούς φαν. Από τότε μέχρι σήμερα, σε ανύποπτα χρονικά διαστήματα(προσωπικά μου αρέσει αυτό το στοιχείο του αιφνιδιασμού!), ρίχνει και από ένα τομάκι, με όμορφη μακέτα και περιεχόμενο μια ιστορία από τον κάθε έναν αυτό κόμικς χαρακτήρα. Μέχρι στιγμής μετράει πέντε άλμπουμ, όλα δουλειές των Tiziano Sclavi(Dylan Dog) και Stefano Andreucci(Dampyr). Εδώ να πούμε ότι στην δεύτερη περίπτωση(Dampyr), οι δημιουργοί είναι μπόλικοι(όσοι ανακατεύτηκαν με τον σχεδιασμό του ήρωα), οπότε καλό είναι να αναφέρουμε επιπλέον και τους Alessandro Bacci και Mario Rossi. Όχι ότι καλύψαμε το θέμα, αλλά τέλος πάντων είμαστε πιο δίκαιοι! Στις δύο αυτές Ιταλικές δημιουργίες, θα επιστρέψουμε εν ευθέτω χρόνο, με σχετικά αφιερώματα, στα οποία φιλοδοξούμε να είμαστε ακόμη πιο δίκαιοι, παραθέτοντας σας πολλά περισσότερα στοιχεία! Ακολουθούν τα εξώφυλλα των πέντε ως τώρα τόμων, ενώ όσα θα προστίθενται σαν νέες κυκλοφορίες, θα τα βρίσκετε κι αυτά πλάι τους.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

ΑΣΤΕΡΙΞ DELUXE EDITION ΣΕΙΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ

ΤΑ ΑΛΜΠΟΥΜ

———————————————————————————————————————————————————————————————————-

ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

———————————————————————————————————————————————————————————————————-

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ – ΑΣΤΕΡΙΞ DELUXE EDITION – Η ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 17/4/2011

Συντάκτης gkosk

Κι εκεί που νομίζαμε ότι η έκδοση των άλμπουμ του Αστερίξ από την Μαμούθ Κόμικς και την Καθημερινή, ολοκληρώθηκε στα 12 που είχαμε μείνει πέρσι στα τέλη του καλοκαιριού, από την Πέμπτη 14 Απριλίου υπάρχει ήδη στα περίπτερα το 13οάλμπουμ! Έτσι, «Ο Αστερίξ και η Χύτρα» έρχεται για να μπει στο ράφι της βιβλιοθήκης όσων συγκέντρωσαν τα προηγούμενα 12 αυτά άλμπουμ, πάντα σε χαρτί πολυτελείας, με σκληρό εξώφυλλο. Μπορώ να πω ότι αυτή η κίνηση δεν ήταν αναμενόμενη, αφού οι περισσότεροι εξ ημών πιστέψαμε ότι μετά την κυκλοφορία των 12 άλμπουμ του Αστερίξ και των 16 του Λούκυ Λούκ, το μόνο που θα μπορούσαμε να περιμένουμε ήταν ίσως μια σειρά επιλογών από τις περιπέτειες του Τέν Τέν ή του Ιζνογκούντ! Μας αιφνιδίασε συνεπώς η εφημερίδα! Απ` την άλλη, αν δείτε τις δημοσιεύσεις διαφόρων ΜΜΕ στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσετε ότι υπήρχε μια εξαγγελία άλμπουμ του Αστερίξ, όμως αυτό που αφήνουν σαν υπονοούμενο πίσω τους, είναι μια επανέκδοση των 12 πρώτων με ημερομηνία έναρξης τις 24 Απριλίου! Με μια σύντομη τηλεοπτική καμπάνια 3 ημερών και ένα εξώφυλλο άλμπουμ που δεν είχε μέχρι στιγμής συμπεριληφθεί σε αυτή την σειρά, ανατράπηκαν τα δεδομένα και είμαστε στην ευχάριστη θέση πλέον να σας παρουσιάσουμε τον νέο αυτό άλμπουμ και να ξεκινήσουμε να προσθέτουμε ξανά εξώφυλλα σε αυτήν την υπό – κατηγορία.  Σταδιακά θα δείτε εκεί όλα τα εξώφυλλα των άλμπουμ της σειράς, τόσο της νέας όσο και της παλαιότερης, αλλά και όλων όσων κυκλοφορήσουν! Για την σειρά δημοσίευσης ούτε λόγος, αφού συνεχίζει να είναι η όλη προσπάθεια μια καθαρά επιλογή των συντελεστών, που δεν ακολουθεί την χρονολογική σειρά έκδοσης των άλμπουμ.Όσο για αυτά που θα ακολουθήσουν,με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την εκκίνηση της έκδοσης του κόμικς στην Ελλάδα, είναι προγραμματισμένα τα παρακάτω.

Ο Αστερίξ και η Χύτρα

Ο Αστερίξ στην Ισπανία

Η Διχόνοια

Ο Αστερίξ στους Ελβετούς

Η Κατοικία των Θεών

Οι Δάφνες του Καίσαρα

Ο Μάντης

Ο Αστερίη στην Κορσική

Το Δώρο του Καίσαρα

Το Μεγάλο Ταξίδι

Οβελίξ και Σια

Ο Αστερίξ στους Βέλγους

Χαράς ευαγγέλια για τους φίλους του Αστερίξ λοιπόν, αφού η επόμενη σειρά άλμπουμ θα είναι μια ακόμη ντουζίνα υπέροχες και διαχρονικές ιστορίες, απ` αυτές που αγαπήσαμε όλοι! Δείτε όλα τα εξώφυλλα και επιπλέον πληροφορίες, στο site της Μαμού. Η έκδοση αυτή θα κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη(στην επαρχία μια μέρα ενωρίτερα – Τετάρτη), όπως ακριβώς έγινε και στα προηγούμενα 123 άλμπουμ.

http://www.mamouthcomix.gr/asterix/asterixhc2.html

Τέλος να προσθέσουμε, ότι το 13ο αυτό άλμπουμ, έχει σαν δώρο μια κάρτα μεσαίου μεγέθους, με την φιγούρα του Οβελίξ και την λεζάντα «…ΟΒΕΛΙΞ  Έπεσε μέσα όταν ήταν μικρός!», την οποία και σας παραθέτουμε.

————————————————————————————————————————————————————————————————————

Η ΣΕΙΡΑ DELUXE EDITION TOΥ ΑΣΤΕΡΙΞ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ 12 ΑΛΜΠΟΥΜ 17/4/2011

Συντάκτης gkosk

Για να έχετε και την εικόνα των πρώτων 12 άλμπουμ της σειράς που συνεχίζεται με τον δεύτερο της κύκλο κυκλοφοριών και που παρουσιάζουμε πιο πάνω, δημοσιεύουμε τα εξώφυλλα και τους τίτλους τους. Η σειρά ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι, με συντελεχτές της εκδοτική εταιρεία Μαμούθ Κόμικς και την αφημερίδα Καθημερινή. Κυκλοφόρησε 12 άλμπουμ δίχως χρονολογική σειρά της αρχικής κυκλοφορίας, σε πολυτελές χαρτί, πιο ζωντανά χρώματα(τεχνικά επεξεργασμένα), αλλά και σκληρά εξώφυλλα – κομψή ράχη, όπως στις συλλεκτικές εκδόσεις του εξωτερικού. Το κόστος του κάθε άλμπουμ, είναι 8,80 ευρώ. Οι τίτλοι που περιελάμβανε στην πρώτη της αυτή σειρά των 12 τευχών, ήταν οι παρακάτω και αναφέρονται με την σειρά κυκλοφορίας τους. Μπορείτε να βρείτε τα τεύχη αυτά στην Μαμούθ Κόμικς και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης, αν θέλετε να κλείσετε αυτή την υπέροχη σειρά, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας των νέων 12.

Αστερίξ ο  Γαλάτης

Το χρυσό δρεπάνι

Ο Αστερίξ και οι Γότθοι

Ο Αστερίξ μονομάχος

Ο γύρος της Γαλατίας

Ο Αστερίξ και η Κλεοπάτρα

Ο αγώνας των αρχηγών

Ο Αστερίξ στους Βρετανούς

Ο Αστερίξ και οι Νορμανδοί

Ο Αστερίξ λεγεωνάριος

Η ασπίδα της Αρβέρνης

Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Όλα τα εξώφυλλα της παρουσίασης, είναι από την προσωπική συλλογή του συντάκτη.

———————————————————————————————————————————————————————————————————–

BE THERE – ΚΕΡΚΥΡΑ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 3η ΜΕΡΑ – WORKSHOP & ΕΚΘΕΣΗ

Συντάκτης gkosk

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η διεξαγωγή του πρώτου Φεστιβάλ Animation στην Κέρκυρα, με την τρίτη ημέρα. Σήμερα επισκευτείκαμε και παρακολουθήσαμε το workshop που ήταν άκρως ενδιαφέρον. Τεχνικές και μυστικά από την τέχνη του animation, γνώση και εμπειρία έγιναν προσιτά σε όλους όσους παρευρέθηκαν, η συμμετοχή των οποίων ήταν ενθουσιώδης. Τα παιδιά που βρέθηκαν στην αίθουσα του πάνω ορόφου της Ιονίου Ακαδημίας σήμερα, είχαν κέφι και όρεξη για μάθηση, κάτι που έκανε ακόμη πιο διασκεδασική και ξεχωριστή την διδασκαλία. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε χαρακτηριστικές εικόνες από τις εκδηλώσεις στο κτήριο της Ιονίου Ακαδημίας, όπου όπως θα διαπιστώσετε εκτός του εργαστηρίου, υπάρχει και έκθεση σκίτσων και κόμικς δημιουργιών από νέους Έλληνες καλλιτέχνες.με μεγάλη μας χαρά ακούσαμε από το μέλος της κριτικής επιτροπής κ. Κρουστάλλη, ότι σκοπός είναι η διοργάνωση να γίνει θεσμός!

———————————————————————————————————————————————————————————————————-

BE THERE – ΚΕΡΚΥΡΑ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011(1η ΜΕΡΑ) 8/4/2011

Συντάκτης gkosk

Φωτογραφίες χαρακτηριστικές από την χθεσινή ημέρα του φεστιβάλ, όπως σας είχαμε αναφέρει και στο μεσημεριανό μας ρεπορτάζ. Να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά την οργανωτική επιτροπή για την αμεσότητα στην επικοινωνία της, αλλά και για την εν γένει στάση της στον τομέα της ενημέρωσης. Τα παιδιά κάνουν μια πραγματικά πολύ όμορφη δουλειά και αξίζουν της υποστήριξης όλων μας! Αν δεν το έχετε ήδη καταλάβει, ο Απρίλης και το animation έχουν ένα δικό τους σύνθημα στο νησί των Φαιάκων! BE THERE! Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στον κινηματογράφο «Ορφέα», ενώ παράλληλα υπάρχει ενδιαφέρον και σε αυτές της Ιόνιου Ακαδημίας. Δεν είναι αργά συνεπώς, για να πάρετε την καλύτερη σας διάθεση και να …βρεθείτε εκεί!

———————————————————————————————————————————————————————————————————-

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ANIMATION ΚΕΡΚΥΡΑ 2011 8/4/2011

Συντάκτης gkosk

Όπως σας αναφέραμε και χθες, διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία το Διεθνές Φεστιβάλ Animation, που μετά το περσινό πέρασμα από την Σύρο, φέτος συνεχίζει το ταξίδι στα Ελληνικά νησιά, με μια στάση στην Κέρκυρα. Η προσέλευση του κοινού και η ανταπόκριση στο κάλεσμα των διοργανωτών, είναι πάνω από ικανοποιητική και στους δύο χώρους που παράλληλα διεξάγονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Τόσο στον κινηματογράφο Ορφέα, όσο και στο κτήριο της Ιόνιου Ακαδημίας. Η είσοδος για το κοινό είναι 7 ευρώ για κάθε μια μέρα παρουσίας του στον κινηματογράφο(ισχύει για όλη την διάρκεια της ημέρας), ή 16 ευρώ και για τις τέσσερεις ημέρες ου διαρκεί η διοργάνωση. Η οποία διοργάνωση να πούμε εδώ ότι είναι άψογη και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθεια. Φορείς, χορηγούς και πάνω απ` όλα εθελοντές! Το Comics Trades δεν μπορούσε να λείψει από μια τόσο σημαντική εκδήλωση, με την προσοχή όλων των φίλων του animation στραμμένη στο νησί των Φαιάκων. Η αλήθεια είναι πως οι συνθήκες για την παρουσία μας ήταν ιδανικές, καθώς ο κινηματογράφος και η Ιόνιος Ακαδημία απέχουν 5 λεπτά με τα πόδια από το σπίτι μου! Ένας σύντομος περίπατος στην λιακάδα, ήταν ότι έπρεπε για να δώσει μια ακόμη όμορφη χροιά στην ημέρα.

Η ενημέρωση μας για το φεστιβάλ θα είναι διαρκής, οπότε όλοι οι φίλοι του animation που είστε εκτός Κερκύρας και δεν μπορέσατε να παραβρεθείτε, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε όλα όσα συνέβησαν στην διάρκεια των 4 αυτών ημερών, όπως άλλωστε σας είχαμε υποσχεθεί. Στις χαρακτηριστικές φωτογραφίες που ακολουθούν, σε αποκλειστικότητα για τα μέλη και τους αναγνώστες μας, μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση από τα τεκταινόμενα, τα οποία και σας προτρέπουμε ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε από κοντά(πότε θα σας δοθεί ευκαιρία ξανά να δείτε τον υπέροχο κόσμο του animation, να μιλήσετε με τους δημιουργούς και να παρακολουθήσετε το διαγωνιστικό τμήμα και τα εργαστήρια;). Η διοργάνωση είναι πολύ υψηλού επιπέδου και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες διεθνείς.  Υπάρχει πολύ μεράκι, κάτι που το διαπιστώσαμε από τις πρώτες στιγμές της συνομιλίας μας με το μέλος της οργανωτικής επιτροπής κ. Αλέξανδρο Τσιώτη, τον οποίο και ευχαριστούμε για την διευκόλυνση και την ενημέρωση που μας παρείχε. Στην διάρκεια της ημέρας θα σας δώσουμε ακόμη πιο δελεαστικούς οπτικούς λόγους, για να …βρίσκεστε εκεί, με ακόμη περισσότερες φωτογραφίες από την χθεσινό και το σημερινό πρόγραμμα του φεστιβάλ. Be there λοιπόν, για να κάνετε τις δημοσιεύσεις μας να λειτουργούν συμπληρωματικά, των όσων είδατε!

Γιώργος Κοσκινάς

———————————————————————————————————————————————————————————————————–

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ANIMATION 2011 – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «ΟΡΦΕΑΣ» ΚΕΡΚΥΡΑ 6 – 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 6/4/2011

Συντάκτης gkosk

Opening για το φεστιβάλ animation που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα, στην αίθουσα του κινηματογράφου «Ορφέας»(δεν έχουμε κι άλλον στο νησί!). Ουσιαστικά ξεκίνησε χθες(Τετάρτη), αλλά τα δελεαστικά δρώμενα είναι για σήμερα. Ήδη από το πρωί συνεχίζεται η διεξαγωγή του εργαστηρίου και οι εκτός συναγωνισμού προβολές. Για το απόγευμα υπάρχει και διαγωνιστικό τμήμα. ‘Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά πιο κάτω, στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Να πούμε ακόμη, ότι από την Κυριακή 9 του μήνα το φεστιβάλ θα έχει διπλή παρουσία, με παράλληλες εκδηλώσεις και στην Ιόνιο Ακαδημία, το πρόγραμμα των οποίων  αναφέρουμε και αυτό.

Τετάρτη  6 Απριλίου │Wednesday 6 April

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΟΡΦΕΑΣ │CINE-ORPHEUS
Kids, Be there!  (μόνο για σχολεία) │ (by school invitation only)
10:00 Λίο, ένα λιονταράκι αλλιώτικο από τα άλλα (M. Cambi) │ La Storia Di Leo (M. Cambi)
11:30 Εκπαιδευτικό εργαστήριο: Το animation είναι γύρω μας (Τόμεκ) │Workshop: Animation is all around us (Tomek)

Πέμπτη 7 Απριλίου │Thursday 7 April

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΟΡΦΕΑΣ │CINE-ORPHEUS
Kids, Be there!  (μόνο για σχολεία) │(by school invitation only)
10:00 Όνειρο θερινής νύχτας (A.  de la Cruz, M. Gómez) │ Midsummer Dream (A. de la Cruz, M. Gómez)
11:30 Εκπαιδευτικό εργαστήριο: Το animation είναι γύρω μας (Τόμεκ) │Workshop: Animation is all around us (Tomek)

13:00 Διάλειμμα │Break
18:00 Διαγωνιστικό πρόγραμμα B │Short films in competition B
19:30 Διαγωνιστικό πρόγραμμα Α │Short films in competition A
21:00 Τσίκο και Ρίτα│Chico & Rita (Κατάλληλο άνω των 15, suitable for viewers over 15)
22:30 Διεθνές φεστιβάλ animation της Ottawa: βραβευμένες ταινίες 2010 │Best of Ottawa International Animation Festival 2010 (Κατάλληλο άνω των 18, suitable for viewers over 18)

ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ │IONIAN ACADEMY
17:00  Φοιτητικές εργασίες animation τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας I. Πανεπιστημίου  (επιμ. K. Τηλιγάδης) │Student films (Dept. of Audio & Visual Arts, Ionian University K. Tiligadis, and supervisor)
17:45  Παρουσίαση τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Ι. Πανεπιστημίου (Ν. Κανελλόπουλος)  |Presentation: Dept. Of Audio & Visual Arts, Ionian University (N. Kanellopoulos)
18:30 Φοιτητικό διαγωνιστικό πρόγραμμα Α | Graduation films in competition A

Παρασκευή 8 Απριλίου│Friday 8 April

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΟΡΦΕΑΣ │CINE-ORPHEUS

11:30 Φοιτητικό διαγωνιστικό πρόγραμμα Β │ Graduation films in competition B
12:30 Διαγωνιστικό πρόγραμμα Γ | Short films in competition C

14:00 Διάλειμμα | Break
17:00 Διαγωνιστικό πρόγραμμα Ε │Short films in competition E
17:45 Από πού πηγαίνουν στο Winnipeg; Aφιέρωμα Richard Condie-Cordell Barker │Which way Winnipeg? Retrospective Richard Condie -Cordell Barker
19: 15 Διαγωνιστικό πρόγραμμα Δ | Short films in competition D
20:40 Τελετή έναρξης-Χαιρετισμοί | Opening ceremony – Salutations
21:15 Πρεμιέρα φεστιβάλ: Ο Θαυματοποιός (Sylvain Chomet) │Festival premiere: The Illusionist (Sylvain Chomet)
22:45 Αφιέρωμα Jiří Barta (μέρος Α) παρουσίαση από την Magdalena Šebestová │ Retrospective Jiří Barta (part A), introduced by Magdalena Šebestová

ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ │IONIAN ACADEMY

11:00 Workshop: Φτιάχνοντας Το Χωριό (Σ. Πολυχρονάκης) │Making The Village (S. Polychronakis)
12:30 Φοιτητικές ταινίες μεταπτυχιακού προγράμματος “Ψηφιακές μορφές τέχνης” της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών | Student films (Graduate program in “Digital Forms of Art», Athens School of Fine Arts)

14:00 Διάλειμμα | Break

17:30 Thess International Short Film Festival (TISFF): βραβευμένες ταινίες animation | Best of Thess International Short Film Festival- animation (TISFF)
18:30 Φοιτητικές εργασίες Πανεπιστημίου Greenwich, Μ. Βρετανία (Α. Mαραγιάννης, Ε. Κανελλός) | Student films, Univ. of Greenwich, UK (A. Maragiannis, E. Kanellos)
19:00 Εισήγηση Zbig Rybczyński: Η τέχνη της κατασκευής της σύγχρονης εικόνας, και η δημιουργία ειδικών εφφέ στον κινηματογράφο (στην αγγλική γλώσσα, με ταυτόχρονη διερμηνεία) | Masterclass Zbig Rybczyński: The Art of making modern image-creation and production of visual special effects in cinema

Σάββατο 9 Απριλίου │Saturday 9 April

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΟΡΦΕΑΣ │CINE-ORPHEUS

11:30 Διαγωνιστικό πρόγραμμα Α | Short films in competition A

13:00 Διάλειμμα | Break
17:30 Διαγωνιστικό πρόγραμμα Δ | Short films in competition D
19:00 Φοιτητικό διαγωνιστικό πρόγραμμα Α | Graduation films in competition Α
20:00 Toy Story 3 | Toy Story 3
21:30 Διαγωνιστικό πρόγραμμα Γ | Short films in competition C
23:00 Αφιέρωμα Jiří Barta (μέρος Β’) Krysař, παρουσίαση από την Magdalena Šebestová | Retrospective Jiří Barta (part B): Krysař, introduced by Magdalena Šebestová

ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ │IONIAN ACADEMY

10:30 Workshop: Τρισδιάστατα γραφικά και συνθετική κίνηση (Κώστας Τηλιγάδης-Θ. Βαλιανάτος) | Three-dimensional graphics and motion synthesis (K. Tiligadis- T. Valianatos)
12:30 Workshop: Τυπογραφία σε κίνηση (Α. Μαραγιάννης, Ε. Κανελλός) | Typography in Motion; animated dynamic ways to extend the boundaries of text effects (A. Maragiannis, E. Kanellos)

14:00 Διάλειμμα │ Break
18:30 Εισήγηση: Πέγκυ Καρατζοπούλου-Βάβαλη, Μετά την ολοκλήρωση της παραγωγής | Talk: Peggy Karatzopoulou-Vavali: After the completion of the production
19:30 Φεστιβάλ Animasyros 3.0: βραβευμένες ταινίες | Βest of Animasyros 3.0 festival (Κατάλληλο άνω των 18, suitable for viewers over 18)

Κυριακή 10 Απριλίου  │Sunday 10 April

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΟΡΦΕΑΣ │CINE-ORPHEUS

11:30 Διαγωνιστικό πρόγραμμα Ε + εκτός συναγωνισμού εκπαιδευτικές ταινίες | Short films in competition E + educational films (out of competition)
12:30 Κυριακή μεσημέρι: Sita sings the blues (Nina Paley) │Lunchtime film: Sita sings the blues (Nina Paley)

14:00 Διάλειμμα │ Break
17:00 Διαγωνιστικό πρόγραμμα Β | Short films in competition B
18:15 Από πού πηγαίνουν στο Winnipeg; Αφιέρωμα Richard Condie-Cordell Barker │Which way   Winnipeg? Retrospective Richard Condie -Cordell Barker
19:30 Κλασική μουσική & animation: Rigoletto (Barry Purves) │Classical music and animation: Rigoletto (Barry Purves)
20:00 Κλασική μουσική & animation: Zbig Rybczyński: Η Ορχήστρα (παρουσία του σκηνοθέτη) │Classical music and animation: Zbig Rybczyński: The Orchestra (director present)

ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ │IONIAN ACADEMY

11:30 Φοιτητικές εργασίες, ΤΕΙ Γραφιστικής | Student films, Department of Graphic Design, Athens
12:30 Διαφημιστικές ταινίες animation (εκτός συναγωνισμού) | Commercial/commissioned films (out of competition)
13:00 Φοιτητικό διαγωνιστικό Β | Graduation films in competition B

14:00 Διάλειμμα │ Break
17:00 Τηλεοπτικό animation: Φρουτοπία │TV animation: Fruitopia
18:30 Παρουσίαση Studio Chromatique Lyon │Presentation: Studio Chromatique, Lyon
19:00 Διάλειμμα │Break
21:15 Τελετή απονομής │Award ceremony
22:00 Προβολή βραβευμένων ταινιών │Screening of awarded films

Παράλληλες εκδηλώσεις | Parallel events

Παρασκευή, 8 Απριλίου | Friday 8 April

12:30-14:00 Ομιλία πρέσβεως Καναδά κας Renata E. Wielgosz | Talk by ambassador of Canada to Greece Mrs. Renata E. Wielgosz

7 – 10 Απριλίου | 7- 10 April

ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ | IONIAN ACADEMY

Έκθεση ζωγραφικής από την Εικαστική Ένωση Κέρκυρας με θέμα το animation | Painting exhibition from the Corfu Painters Society on animation

Έκθεση σχεδίων και κόμικς από φοιτητές/τριες τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας (Ι. Πανεπιστήμιο, επιμ. Σ. Βερύκιος) | Drawing and comics exhibition from Dept. of Audio and Visual Arts students (Ionian University, supervised by. S. Verykios)

Κυριακή, 10 Απριλίου | Sunday 10 April

22:45  Πάρτυ│Party

———————————————————————————————————————————————————————————————————–

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΝΕΑ ΑΚΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2010 26/12/2010

Τρείς νέες κυκλοφορίες για την Νέα Ακτίνα και τον κ. Τερζόπουλο, για τον μήνα αυτό. Όλες αφορούν εκδόσεις του Ντίσνευ. Το ΚΟΜΙΞ βαδίζει στο 271 τεύχος του και είναι μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση για αγορά. Η κεντρική ιστορία, είναι το «Τελευταίο Τρένο για την Λιμνούπολη» του Μάρκο Ρότα, ενώ να σας πούμε ότι το τεύχος είναι διπλό, με περισσότερες σελίδες και κόστος 5,90. Τα Κλασσικά Ντίσνευ τώρα, φτάσανε αισίως στο τεύχος 224 και εδώ τα πράγματα …δεν δείχνουν ιδαίτερα ενθαρυντικά, αφού ξεκίνησε η δημοσίευση ιστοριών των τελευταίων 5-6 χρόνων. Έτσι, η μόνη έκδοση που μας συνέδεε με το παρελθόν του Ντίσνευ στην Ελλάδα, όσων αφορά τις ιστορίες που φιλοξενούσε, δείχνει να αλλάζει γραμμή… Τέλος, το Ντόναλντ 158, έρχεται εορτασικό με ένα υπέροχο εξώφυλλο, αλλά η γνώμη μου είναι πως η καλύτερη ιστορία βρίσκεται προς το τέλος και έχει για τίτλο «Η Σκοτεινή Πλευρά της Καλοτυχίας» και για κεντρικό χαρακτήρα έχει τον Γκαστόνε! Διαβάστε την και θα καταλάβετε.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ ΣΚΙΤΣΑΡΕΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 2011 24/12/2010

Είναι υπέροχος τρόπος, για να αντιμετωπίσει κανείς τις μέρες και τις νύχτες που έρχονται, σε έναν καινούργιο χρόνο που τα κόμικς και το χιούμορ είναι επιτακτικά για να την …βγάλουμε καθαρή! Υπέροχος Γιάννης Καλαιτζής, στην εφημερίδα που εξακολουθεί να αγαπάει τα κόμικς, ένθετο με την Χριστουγεννιάτικη της έκδοση, σήμερα παραμονή Χριστουγέννων! Μην το χάσετε αυτό το φύλλο!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

ΝΕΑ ΑΚΤΙΝΑ – ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 2/12/2010

Για να μην πέσουν όλες μαζεμένες, αρχίσαμε να σας παρουσιάζουμε από την περασμένη εβδομάδα(και συνεχίζουμε σήμερα), τις νέες κυκλοφορίας της Νέας Ακτίνας και των εκδόσεων του κ. Τερζόπουλου. Αυτή τη φορά, όπως θα δείτε πιο κάτω, έχουμε το νέο τεύχος του μηνιαίου ΚΟΜΙΞ και το αντίστοιχο του ΝΤΟΝΑΛΝΤ. Απολαυστικό και πολύ βελτιωμένο το πρώτο, με απίθανες ιστορίες, ενώ στο Ντόναλντ μπορείτε μεταξύ άλλων να διαβάσετε και για το μυστικό που κρύβει το σαραβαλάκι του παπιο – γκαφατζή, ή αλλιώς 1313! Τέλεια ιστορία!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

ΝΕΕΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΚΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΛ ΜΠΑΡΚΣ 19/11/2010

Με δύο νέους τόμους, η Νέα Ακτίνα μας δίνει Χριστουγεννιάτικη γεύση & διάθεση και την ευκαιρία να μεγαλώσουμε την κόμικς βιβλιοθήκη μας, σε ότι αφορά τα άπαντα του Κάρλ Μπάρκς. Οι δύο νέοι τόμοι λοιπόν, είναι έτοιμοι για διανομή στα βιβλιοπωλεία και σημεία πώλησης Πανελλαδικά, κάτι που θα ξεκινήσει από εβδομάδας. Λογικά αρχές Δεκεμβρίου θα πρέπει να βρίσκονται παντού. Για την ώρα μπορείτε να τους παραγγείλετε μόνον στα on line βιβλιοπωλεία, όπως αυτό της Πρωτοπορίας. Η λιανική τους τιμή είναι 18,90, αλλά στα on line βιβλιοπωλεία μπορείτε να τους αποκτήσετε με 17 ευρώ τον έναν. Οι τίτλοι των τόμων είναι «Ο Χρυσός Γίγας» και «Επιστροφή στο Κλοντάικ». Ακολουθούν τα εξώφυλλα, που με την πρώτη ευκαιρία θα αντικατασταθούν, με καλύτερης ποιότητας και ανάλυσης. Μέχρι τότε ζητάμε την κατανόηση σας. Ευχαριστούμε το μέλος JohnnyT που μας τα έστειλε.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ – DELUXE EDITION – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ & ΜΑΜΟΥΘ ΚΟΜΙΚΣ 25/10/2010

Δεν αργήσαμε να αντιληφθούμε αυτή την κυκλοφορία(δεύτερη μετά τα 12 άλμπουμ του Αστερίξ), της Μαμούθ Κόμικς & της Καθημερινής. Απλά περιμέναμε να μαζευτούν 3-4 τεύχη, για να προβάλουμε την όλη προσπάθεια και να κάνουμε παράλληλα και μια μίνι – παρουσίαση. Άλλωστε με τον τίτλο αυτό, θα ασχοληθούμε σύντομα στην παρουσίαση του, μέσα από την σειρά άρθρων μας που αναφέρονται στις Ελληνικές εκδόσεις γουέστερν κόμικς. Να πούμε ότι είναι επίσης μια αξιόλογη και αποσπασματική σειρά κυκλοφοριών, των δύο πιο πάνω εταιρειών – συντελεστών. Αξιόλογη γιατί δίνει την ευκαιρία σε νέους αναγνώστες να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν μια υπέροχη δουλειά και διαχρονική. Ακόμη πιο ελκυστική αυτή η συλλογή, θεωρείται γιατί επιπλέον δίνει την δυνατότητα στους Έλληνες συλλέκτες κόμικς να αποκτήσουν 16(τόσα θα κυκλοφορήσουν συνολικά), άλμπουμ του Λούκυ Λούκ, σε νέα επεξεργασία χρωμάτων, σκληρά εξώφυλλα και γενικά μια Ευρωπαικών προδιαγραφών παραγωγή. Αποσπασματική, γιατί και εδώ – ανεξήγητα – επιλέχθηκαν κάποιες από τις ιστορίες των Morris & Goscini, κι όχι ολόκληρο το έργο των δημιουργών, οπότε και θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια πράγματι πολύ καλή πρωτοβουλία. Ένα από τα αρνητικά, η μη δημοσίευση όλων των αυθεντικών εξωφύλλων(το γηιατί πραγματικά αποτελεί μέγα ερώτημα…), όπως για παράδειγμα στο τρίτο άλμπουμ της σειράς «Το Καραβάνι¨, όπου προτιμήθηκε το εξώφυλλο της Β έκδοσης, αλλά και γενικά η επιλογή των άλμπουμ, όπου όπως θα διαπιστώσετε στην συνέχεια της έκδοσης, έμειναν έξω πολύ καλές δουλειές, καλύτερες απ` αυτές που θα κυκλοφορήσουν. Δεν θεωρώ ότι ανήκω στην κατηγορία αυτών που ψάχνουν για ελαττώματα, ούτε αυτών που υποβαθμίζουν κάθε νέα προσπάθεια, όμως πρέπει να λέμε και κάποια πράγματα, γιατί αυτά τα άρθρα τα διαβάζουν και νέοι αναγνώστες, που πρέπει με τη σειρά τους να μαθαίνουν την ιστορία όπως είναι πραγματικά, σε όλη της την διάσταση. Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε κάτι τόσο σημαντικό για τον κόσμο της έννατης τέχνης, όπως ο Λούκυ Λούκ. Στα θετικά, η μεγάλη προβολή της σειράς, σε εφημερίδες και τηλεόραση, αλλά και η θήκη(προσωπικά δεν την χρησιμοποιώ, όπως και στην περίπτωση του Αστερίξ), μαζί με την όμορφη αφίσα. Ακόμη, θετικό και το γεγονός της συνέχειας αυτών των κυκλοφοριών, που απ` ότι μαθαίνουμε θα έχουν και Τέν Τέν και Ιζνογκούντ! Ακολουθούν τα πρώτα τρία εξώφυλλα, που μέχρι στογμής κυκλοφόρησαν(κάθε Πέμπτη), ενώ με την ολοκλήρωση της θα αναρτήσουμε ξεχωριστό άρθρο, με όλα τα εξώφυλλα, 16 θυμίζω.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 31/10/2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 6/11/2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11/11/2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18/11/2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 25/11/2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2/12/2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 9/12/2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16/12/2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 23/12/2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 30/12/2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 6/1/2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13/1/2011

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΕΙΡΑΣ 20/1/2011

———————————————————————————————————————————————————————————————————–

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΝΤΙΣΝΕΥ 31/10/2010

Δύο νέες κυκλοφορίες είχαμε αυτή την εβδομάδα από τις εκδόσεις Νέα Ακτίνα του κ. Τερζόπουλου. Αφορούν στον κόσμο του Ντίσνευ και είναι δύο τίτλοι με πολλούς φανατικούς φίλους στην χώρα μας. Καινούργιο τεύχος για τα Κλασσικά Ντίσνευ, την δημηνιαία αυτή έδκοση που μεγάλωσε γενιές αναγνωστών και αγαπήθηκε πολύ. Τώρα μας συγκεντρώνει παλιές επί το πλείστον ιστορίες, από τα πρώτα χρόνια έκδοσης του εβδομαδιαίου Μίκυ Μάους και είναι η μοναδική πια σύνδεση με το χθες. Κυκλοφορεί ήδη το 223ο τεύχος. Στα περίπτερα και το νέο τεύχος του ΚΟΜΙΞ, το υπ` αριθμόν 269(«Το Σπαθί των Σαμουράι»). Μπορεί να έχει χάσει κάπως τον δρ΄μο της αυτή η συλλεκτική έκδοση, αλλά χαιρόμαστε να διαβάζουμε 3 συνεχόμενα μηνιαία τεύχη, που πραγματικά είναι απολαυστικά και δείχνουν την φανερή αλλαγή πλεύσης της εκδοστικής εταιρείας.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————–


 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: