ΜΠΛΕΚ(IL GRANDE BLEK)

ΙΤΑΛΙΚΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΚΟΜΙΚΣ 

Συντάκτης corto

 

Μικρό διάλλειμα στην έρευνα μας με τα Γαλλικά εξώφυλλα κόμικς, για να δούμε μια ακόμη σπουδαία σχολή κόμικς, η οποία μας επηρέασε πολύ. Ο λόγος για τους γείτονες μας Ιταλούς, των οποίων τα εικονογραφημένα γνώρισαν τεράστια επιτυχία στην χώρα μας, κυρίως στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του`70. Οι δύο αυτές μας προσπάθειες για να αντλήσουμε επιπλέον πληροφορίες για ορισμένους χαρακτήρες, των οποίων διαβάσαμε και εδώ τις περιπέτειες τους, προερχόμενοι τόσο από την Γαλλία όσο και από την Ιταλία και πάντα μέσα από μια ματιά στα κοινά εξώφυλλα τους με αυτά των Ελληνικών εκδόσεων, θα βαδίζουν παράλληλα. Δηλαδή θα μπορείτε να διαβάζετε και να βλέπετε τα αποτελέσματα τους, καμιά φορά εναλλάξ, ή και ταυτόχρονα. Για τις Ιταλικές εκδόσεις κόμικς, θα αναφερθούμε εκτενέστατα, σε προσεχή μελέτη, για την οποία θα σας ενημερώσουμε όταν θα είναι έτοιμη για να αναρτηθεί. Νομίζω ότι τους πιο επιτυχημένους ήρωες αυτής της σχολής κόμικς, τους ξέρετε πάνω κάτω. Ο πιο διάσημος όλων, τουλάχιστον στην χώρα μας, είναι ο Μπλέκ. Σήμερα λοιπόν, θα αρχίσουμε μια δημοσίευση της πηγής έμπνευσης που αντλήθηκε από τους συντελεστές της Ελληνικής του έκδοσης, σε μικρό σχήμα και από τα τεύχη 290 μέχρι 341(οπότε και έπειτα περάσαμε σε άλλο σχήμα). Όπως θα δείτε στην σειρά αυτή αναρτήσεων(που την θεωρώ προσωπικά αρκετά χρήσιμη για τους φίλους του ήρωα αυτού), τα εξώφυλλα αυτών των τευχών στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήρθαν από 3 διαφορετικές Ιταλικές εκδόσεις, όλες της περιόδου 1964 – 1974. Θα ξεκινήσουμε πρώτα με την σειρά collana western, που στην Ιταλία φιλοξενούσε κυρίως τις περιπέτειες του Piccolo Ranger, για εμάς Ρίνγκο. Η έκδοση αυτή έδωσε εξώφυλλα σε πολλά διαφορετικά εικονογραφημένα του κ. Ανεμοδουρά και όχι μόνον στον Μπλέκ. Όπως θα δείτε πιο κάτω και τα «Μεγάλος Μπλέκ», «Μικρός Ιππότης», δανείστηκαν εξώφυλλα του collana western. Πάμε στα πρώτα μας παραδείγματα για σήμερα και επιστρέφουμε σύντομα με ακόμη περισσότερα.

——————————————————————————————————————————————————————

 

Συνεχίζουμε με τα κοινά εξώφυλλα των τευχών του «Μπλέκ» από την μια και της έκδοσης του Ιταλικού «σπιτιού» του «Ρίνγκο», του Collana Wester απ` την άλλη, έτσι όπως εμφανίστηκαν στην Ελληνική έκδοση των τευχών της σειράς 270 – 341, του μικρού σχήματος «Μπλέκ» του κ. Ανεμοδουρά. Σήμερα, ακόμη τέσσερα τέτοια εξώφυλλα, σας περιμένουν πιο κάτω.

—————————————————————————————————————————————————————–

 

Συνεχίζουμε για τρίτη συνεχόμενη μέρα, με τα κοινά εξώφυλλα των τευχών του «Μπλέκ» από την μια και της έκδοσης του Ιταλικού «σπιτιού» του «Ρίνγκο», του Collana Wester απ` την άλλη, έτσι όπως εμφανίστηκαν στην Ελληνική έκδοση των τευχών της σειράς 270 – 341, του μικρού σχήματος «Μπλέκ» του κ. Ανεμοδουρά. Σήμερα, ακόμη τέσσερα ακόμη εξώφυλλα, αλλά από την έκδοση του Μεγάλου Μπλέκ αυτή τη φορά.

——————————————————————————————————————————————————————–

 

Τέταρτο τμήμα της παρουσίασης των κοινών εξωφύλλων, των τευχών του «Μπλέκ» και του «Μεγάλου Μπλέκ», σε σχέση με το Ιταλικό περιοδικό Collana Western, που δημοσίευε κυρίως τις περιπέτειες του Ρίνγκο, αλλά και του Κίτ(γιού του Τέξ). Να πούμε σε όσους από εσάς δεν διαβάσατε τα προηγούμενα άρθρα μας, αφιερωμένα σε αυτά τα κοινά εξώφυλλα, ότι εμφανίστηκαν στην Ελληνική έκδοση των τευχών της σειράς 270 – 341, του μικρού σχήματος «Μπλέκ» του κ. Ανεμοδουρά, αλλά και στα 2 τελευταία χρόνια έκδοσης του «Μεγάλου Μπλέκ». Σήμερα, ακόμη τέσσερα ακόμη εξώφυλλα.

——————————————————————————————————————————————————————

Πέμπτο τμήμα της παρουσίασης των κοινών εξωφύλλων, των τευχών του «Μπλέκ» και του «Μεγάλου Μπλέκ», σε σχέση με το Ιταλικό περιοδικό Collana Western, που δημοσίευε κυρίως τις περιπέτειες του Ρίνγκο, αλλά και του Κίτ(γιού του Τέξ). Να πούμε σε όσους από εσάς δεν διαβάσατε τα προηγούμενα άρθρα μας, αφιερωμένα σε αυτά τα κοινά εξώφυλλα, ότι εμφανίστηκαν στην Ελληνική έκδοση των τευχών της σειράς 270 – 341, του μικρού σχήματος «Μπλέκ» του κ. Ανεμοδουρά, αλλά και στα 2 τελευταία χρόνια έκδοσης του «Μεγάλου Μπλέκ». Σήμερα, ακόμη τέσσερα ακόμη εξώφυλλα.

——————————————————————————————————————————————————————-

Ακόμη μια τετράδα εξωφύλλων της Ιταλικής έκδοσης του Collana Western, σε σύγκριση πάντα με τα εξώφυλλα του «Μπλέκ» της τελευταίας χρονιάς κυκλοφορίας του με μικρό σχήμα, έτσι όπως τα επέλεξε ο εκδότης κ. Ανεμοδουράς. Αυτή εδώ είναι η τελευταία τέτοια σειρά εξωφύλλων, που κλείνει το πρώτο μέρος της αναφοράς μας. Θα επιστρέψουμε με ακόμη περισσότερα σύντομα. Ελπίζουμε να σας βρήκε ικανοποιημένους αυτή η έρευνα κια να σας έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα σχετικά με την προέλευση των εξωφύλλων εκείνης της νοσταλγικής, τελευταίας χρονιάς του μικρού «Μπλέκ», για τους φίλους «Μπλεκάκι»!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: