ΚΟΜΙΚΣ ΚΟΥΙΖ

Τα κουίζ μας, με τις ερωτήσεις και τις σωστές απαντήσεις, πάντα συνοδεία εικόνας, θα μπορείτε να τα βρίσκετε όλα συγκεντρωμένα εδώ σε αυτή την υπό – κατηγορία. Τις απαντήσεις σας στα κουίζ αυτά, μπορείτε συνεπώς να τις δίνετε εδώ. θα λειτουργεί και αυτή η υπό – κατηγορία σαν αρχείο. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να δωροθετεί εκείνος το κουίζ, με τεύχος της αρεσκείας του και να αναλαμβάνει απλά να μας στείλει την ερώτηση για να την αναρτήσουμε. Τα κουίζ μπορείτε να τα βλέπετε στην κεντρική μας σελίδα στα δεξιά(CT NEWS), όπως και το όνομα του νικητή.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

ΚΟΥΙΖ 14/2/2011

Σε ποιά αριστουργηματική ταινία πραγματικά, από τις καλύτερες στο είδος της στην ιστορία του κινηματογράφου(προτεινόμενη για Όσκαρ), εμφανίζονται σε μια σκηνή 3 γυναίκες, που φορούν ποδιές με τον Ντόναλντ;

Δώρο σε όποιον δώσει την σωστή απάντηση, το τεύχος 610 του Μίκυ Μάους. Αν είναι παραπάνω από μια οι σωστές απαντήσεις, θα τις βραβεύσουμε όλες! Η απάντηση θα δωθεί από εμάς, αν δεν έχει δωθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και ακολούθως θα αναρτηθεί νέο κουίζ.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΝΙΚΗΤΗΣ wolf67

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ

Η ταινια ειναι το Big Deal on Madonna Street, ελληνιστι Ο Κλέψας του Κλεψαντος.

Τις αγοράζει ο Renato Salvatori για τις μαμάδες του στο ορφανοτροφείο….

O ιταλικος τιτλος ήταν Ι Soliti Ignoti..

Φορανε τις ποδιες, οι τρεις καθαριστριες και τον αγκαλιαζουν σαν να ειναι πραγματικα γιος τους.

Απο τις πολυ αγαπημενες σκηνες.

—————————————————————————————–

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ COMICS TRADES

IL SOLITI IGNOTI(1958) – BIG DEAL ON MADONNA STREET(Αγγλικός τίτλος)

Σκηνοθεσία Mario Monicelli

Πρωταγωνιστούν Vittorio Gassman, Marcello Mastroianni, Renato Salvatori, Toto, Claudia Cardinale

Η ταινία ενέπνευσε τον μεγάλο παραγωγό Bob Foss και αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες του επιτυχίες, διασκευάζοντας την στο μιούζικαλ “Big Deal” που ανέβηκε το 1986 στο Broadway. Στην Ελλάδα προβλήθηκε με τον τίτλο «Ο κλέψας του κλέψαντος». Κέρδισε ένα Όσκαρ, αυτό της καλύτερης ξένης ταινίας. Η δε σκηνή όπου τρείς γυναίκες εμφανίζονται με ποδιές Ντόναλντ, είναι αυτή όπου ένας εκ των πρωταγωνιστών, επισκέπτεται το ορφανοτροφείο όπου μεγάλωσε, για να ζητήσει χρήματα από τις εργαζόμενες υπαλλήλους που τον ανάθρεψαν, χρησιμοποιώντας σαν δικαιολογία ότι θέλει να αγοράσει καπαρντίνα, ενώ στην ουσία χρειάζεται τα χρήματα για να ενισχύσει το ταμείο της συμμορίας !Η σκηνή βρίσκεται στο πρώτο σαραντάλεπτο της ταινίας, που μπορείτε να δείτε ολόκληρη ακολουθώντας το παρακάτω link(περιλαμβάνει το πρώτο της τμήμα, αλλά σας καθοδηγεί πώς να δείτε και τα υπόλοιπα).

http://www.youtube.com/watch?v=Npd_QHotBIA

——————————————————————————————————————————————————————————————————————–

ΚΟΥΙΖ 24/2/2011

Σε ποιά ταινία εμφανίζεται για πρώτη φορά(προσέξτε το αυτό…), ο χαρακτήρας «Τζώννυ Λόγκαν» σε πρωταγωνιστή, που αργότερα(πολύ…), έδωσε το όνομα του και σε κόμικς; Οι απαντήσεις σας μπορούν να γίνουν με δύο τρόπους. με σχόλιο σε αυτή την υπό – κατηγορία, ή με email στο gkoscomicsandmore@gmail.com

Το κουίζ μας, όπως και όλα όσα θα αναρτήσουμε, θα σταματάει όταν θα υπάρχει σωστή απάντηση και στην θέση του θα μπαίνει καινούργιο. Δεν υπάρχει όριο στις απαντήσεις που μπορεί να δώσει ο καθένας σας. Αν δεν υπάρχει σωστή απάντηση, θα την δώσουμε εμείς σε 15 ημέρες. Δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση, η απάντηση θα δοθεί στις 10 Μαρτίου, αν δεν έχει υπάρξει ως τότε σωστή απάντηση. Το έπαθλο για αυτό το κουίζ, είναι το τεύχος 34 του Υπερτεύχους Ντιάνα, σε άριστη κατάσταση!

————————————————————————————————————————————————————————————————————–

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΝΙΚΗΤΗΣ diva99

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ

ο χαρακτήρας Τζώννυ Λόγκαν πρωτοεμφανίζεται στην ταινία Johnny Guitar

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ COMICS TRADES

Ο χαρακτήρας που εμφανίζεται με το ονοματεπώνυμο Johnny «Guitar» Logan, εμφανίζεται στο κλασσικό γουέστερν Johhny Guitar. Τον υποδύεται ο ηθοποιός Στέρλινγκ Χέιντεν.

JOHNNY GUITAR(1954)

Σκηνοθεσία  Nicholas Ray

Πρωταγωνιστούν Joan Crawford, Sterling Hayden, Mercedes McCambridge, Scott Brady, Ernest Borgaine, Richard Todd

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΑΙΝΙΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ. ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 11 ΤΜΗΜΑΤΑ

—————————————————————————————————————————————————————————————————————–

ΚΟΥΙΖ 4/3/2011

Σε ποιά ταινία παραγωγής των τελευταίων 5 ετών, ο πρωταγωνιστής φοράει ρολόι «Μίκυ Μάους»; Προσέξτε! Η ταινία δεν είναι κωμωδία!  Οι απαντήσεις σας μπορούν να γίνουν με δύο τρόπους. με σχόλιο σε αυτή την υπό – κατηγορία, ή με email στο gkoscomicsandmore@gmail.com

Το κουίζ μας, όπως και όλα όσα θα αναρτήσουμε, θα σταματάει όταν θα υπάρχει σωστή απάντηση και στην θέση του θα μπαίνει καινούργιο. Δεν υπάρχει όριο στις απαντήσεις που μπορεί να δώσει ο καθένας σας. Αν δεν υπάρχει σωστή απάντηση, θα την δώσουμε εμείς σε 15 ημέρες. Δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση, η απάντηση θα δοθεί στις 19 Μαρτίου, αν δεν έχει υπάρξει ως τότε σωστή απάντηση. Το έπαθλο για αυτό το κουίζ, είναι τα τεύχη Μίστερ Νο(1985), 2 και 3 σε άριστη κατάσταση!

———————————————————————————————————————————————————————————————————————-

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΝΙΚΗΤΗΣ vicky

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ

Είναι το Angels and demons από το βιβλίο του Dan Brown. Το ρολόι το φοράει ο Tom Hanks.

Μεγάλο μπέρδεμα με το τρίτο μας κουίζ, με αποτέλεσμα να το αφήσουμε μερικές μέρες πέραν την  προκαθορισμένης του διάρκειας, ούτως ώστε να βρεθεί σωστή απάντηση και τελικά βρέθηκε! Αυτό που έγινε, προφανώς ήταν ότι δεν προσέξατε την διατύπωση της ερώτησης, στην οποία αναφέραμε χαρακτηριστικά, ότι το ζητούμενο ήταν το όνομα της ταινίας(ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 4 ΧΡΟΝΩΝ), στην οποία ο πρωταγωνιστής φοράει ρολόι Μίκυ Μάους. Η συμμετοχή σας ήταν και εδώ μεγάλη και σας ευχαριστούμε γι` αυτό! Σωστή απάντηση να πούμε εδώ, είχαμε για τρίτη συνεχόμενη φορά – εκτός συναγωνισμού όπως ο ίδιος ζήτησε – από τον Λάζαρο(wulf67). Οι υπόλοιποι που απαντήσατε, δώσατε σωστές απαντήσεις, αλλά από ταινίες παλαιότερες του ζητούμενου! Μας πήγατε σε ένα ευχάριστο ταξιδάκι πίσω στον χρόνο, μέχρι και στις δεκαετίες του`60 και του`70! Οι γνώσεις σας σε σχέση με τα κόμικς και τον κινηματογράφο, απ` ότι διαπιστώνουμε είναι αξιοθαύμαστες και αναδεικνύουν για ακόμη μια φορά το υψηλό επίπεδο των μελών και των αναγνωστών μας και φυσικά μας τιμάει αυτό, όπως και οι συμμετοχές σας! Τη σωστή απάντηση στο τρίτο μας κουίζ, έδωσε το μέλος Vicky και κερδίζει τα δύο τεύχη Μίστερ Νο!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ COMICS TRADES

Το φιλμ του οποίου ζητούσαμε το όνομα, είναι πράγματι το sequel του Da Vinci Code, Angels & Demons, αμφότερα βιβλία του συγγραφέα Dan Brown και παγκόσμια μπέστ σέλλερ. Ο πρωταγωνιστής κοιτάζει σε μια σκηνή έντασης, την στιγμή που μετράει την ώρα που έχει απομείνει για να βρει ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της εκκλησίας του Βατικανού και υποψήφιο για το χρίσμα του Πάπα, πριν τον δολοφονήσουν, το ρολόι του, το οποίο έχει την εικόνα του Μίκυ Μάους!

Angels & Demons 2009

Σκηνοθεσία Ron Howard

Πρωταγωνιστούν Tom Hanks, Ewan McGregor, Ayelet Zurer, Stellan Skarsgård

Η ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ

ΤΟ TRAILER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

————————————————————————————————————————————————————————————————————-

ΚΟΥΙΖ 18/3/2011

Περνάμε στο επόμενο μας κουίζ, με τους ίδιους ακριβώς όρους συμμετοχής που διατυπώνονται στις προηγούμενες μας ερωτήσεις. Χρονική του διάρκεια είναι μέχρι και τις 2 Απριλίου(2011 πάντα!), χρονοδιάγραμμα που αυτή τη φορά θα τηρηθεί αυστηρά! Όπως επίσης να σας πούμε ότι από εδώ και πέρα θα σας δίνουμε και βοήθειες, για να μπορείτε να βρείτε τη σωστή απάντηση, αφού σκοπός μας είναι να κερδίζετε από τις κόμικς & κινηματογραφικές σας γνώσεις! Πριν περάσουμε λοιπόν στην ερώτηση, θα σας δώσουμε τις βοήθειες της.

Σε ένα φιλμ του παρελθόντος(μακρινού…), ακούγεται μια ατάκα από το στόμα εκδότη, που μάλλον μας αφορά! Άρα έχετε το στοιχείο της παλαιότητας της ταινίας και το γεγονός ότι αυτός που ξεστομίζει τη φράση που θα διαβάσετε πιο κάτω, είναι εκδότης! Δε νομίζω να είναι και πολλές τέτοιες ταινίες…

Σε ποια ταινία, ή ποιος είναι ο πρωταγωνιστής, ακούγεται η ατάκα <…βάλε το Χίτλερ στα κόμικς!!!…»


Το έπαθλο αυτή τη φορά, είναι ένα τεύχος Γέλιο και Χαρά και συγκεκριμένα το 455.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ COMICS TRADES

Αυτή την φορά δεν είχαμε σωστή απάντηση, αλλά να μην σας πτωεί αυτό, καθώς αύριο έρχεται νέο κουίζ που θα σας δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσετε τεύχος κόμικς!

Η ταινία στην οποία ο εκδότης Κάρυ Γκράντ λέει στον υπεύθυνο του τυπογραφείου της εφημερίδας του, να βάλει τον Χίτλερ στα κόμικς, γιατί έχει πιο ζουμερό ρεπορτάζ από την έναρξη του Β παγκοσμίου πολέμου(!), είναι το φιλμ που παρουσιάζουμε σήμερα σο αφιέρωμα μας στις κλασσικές ταινίες. Το φιλμ έχει για τίτλο «His girl Friday»(1940) και ιδού η επίμαχη σκηνή(την έχουμε και σε βίντεο στην υπό – κατηγορία «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»), που σας ζητούσαμε να θυμηθείτε!


————————————————————————————————————————————————————————————————————-

ΚΟΥΙΖ 13/4/2022

Περνάμε στο επόμενο μας κουίζ, με τους ίδιους ακριβώς όρους συμμετοχής που διατυπώνονται στις προηγούμενες μας ερωτήσεις. Χρονική του διάρκεια είναι μέχρι και τις 22 Απριλίου(2011 πάντα!). Όπως επίσης να σας πούμε ότι από εδώ και πέρα θα σας δίνουμε και βοήθειες, για να μπορείτε να βρείτε τη σωστή απάντηση, αφού σκοπός μας είναι να κερδίζετε από τις κόμικς & κινηματογραφικές σας γνώσεις! Πριν περάσουμε λοιπόν στην ερώτηση, θα σας δώσουμε τις βοήθειες της.

Σε ένα από τα εκατοντάδες φιλμ νουάρ και αστυνομικά, που γυρίστηκαν στη διάρκειατων δεκαετιών 1940 – 1950, κάνει την εμφάνιση της μια ονομασία που θα μας απασχολούσε πολλά χρόνια μετά, όταν θα χρησιμοποιούνταν σαν τίτλος μιας από τιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές που είδαμε ποτέ. Η σειρά αυτή ήταν το «Twin Peaks»(Ο ύποπτος κόσμος του Twin Peaks). Στην ταινία για την οποία αναφερόμαστε, ολόκληρη η πλοκή και το σενάριο της διαδραματίζεται σε μια περιοχή που λέγεται Twin Peaks! Ποιά είναι αυτή η ταινία;

Τις απαντήσεις μπορείτε να τις στέλνετε στο gkoscomicsandmore@gmail.com

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 141 ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΙΚΥ!

ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ – ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ 7 ΦΟΡΕΣ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ COMICS TRADES

Ούτε αυτή τη φορά είχαμε σωστή απάντηση από μέλος ή αναγνώστη! Η αλήθεια είναι ότι το ερώτημα ήταν δύσκολο, αλλά η απάντηση του παραμόνευε στην υπό – κατηγορία «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»! Εκεί υπήρχε η παρουσίαση της ταινίας, της οποίας ζητούσαμε τον τίτλο! Ο λόγος για το κλασσικό φιλμ νουάρ «Experiment in Terror», με τις πολύ όμορφες μουσικές του Henry Mancini, το οποίο ήταν εξ ολοκλήρου γυρισμένο στην τοποθεσία Twin Peaks, που 4 δεκατίες μετά έδωσε το όνομα του στην γνωστή τηλεοπτική σειρά, που είδαμε και στην χώρα μας.

Σας παρθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα βίντεο και σας ενημερώνουμε ότι το επόμενο μας κουίζ θα είναι κο0ντά σας στις 1ο Μαίου, μετά από ένα μικρό – απαραίτητο διάλειμα, προκειμένου να αναστυνταχθούμε και να σας έχουμε νέες ερωτήσεις και έπαθλα φυσικά!

—————————————————————————————————————————————————————-

 1. Γιώργο ο χαρακτήρας Τζώννυ Λόγκαν πρωτοεμφανίζεται στην ταινία Johnny Guitar

  Μου αρέσει!

  • Καλημέρα Δημήτρη!

   Έξοχος αγαπητέ και σωστός φυσικά! Συγχαρητήρια! Κέρδισες το έπαθλο αυτού του κουίζ και θα μιλήσουμε τηλεφωνικά για τον τρόπο αποστολης του.Να πω σε όλους, ότι θα αναρτηθεί η σχετική απάντηση στο κουίζ, θα μπει νέο, αλλά και το γεγονός ότι ο Λάζαρος είχε βρει προ 4 ημερών τη σωστή απάντηση, αλλά δεν θέλησε να πάρει το δώρο!

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: