ΧΟΝΔΡΟΣ – ΛΙΓΝΟΣ / ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Η εφημερίδα «Δημοκρατία», φαίνεται ότι βάλθηκε να μας ξυπνήσει όμορφες μνήμες, από τα παιδικά μας χρόνια! Έτσι, μετά την σειρά των ταινιών του Τζώνυ Βάισμιλλερ, στον ρόλο του Ταρζάν, ξεκίνησε από σήμερα να μας προσφέρει ακόμη μια σειρά ταινιών, που αγαπήθηκαν πολύ. Δεύτερη κασετίνα ταινιών λοιπόν, που και θα μας θυμίσει πολλά, αλλά και θα μας ταξιδέψει… Το δίδυμο που μας διασκέδασε και πέρασε στην ιστορία σαν ένα από τα κορυφαία, στον χώρο της κωμωδίας, οι «Χονδρός & Λιγνός»(ή Laurel & Hardy, αν προτιμάτε), έρχονται από αυτή την Κυριακή και για τις επόμενες τέσσερεις, στην εφημερίδα «Δημοκρατία».

Πέντε ταινίες, ανάεμεσα τους και η τελευταία τους εμφάνιση, στην τηλεοπτική σειρά  «This is your life», του 1952. Προσωπικά μεγάλωσα με αυτές τις ταινίες, είτε μέσα από τις τηλεοπτικές τους προβολές, είτε από τις κινηματογραφικές και ως εκ τούτου είναι ένα αναπόσπαστο τμήμα των παιδικών μου χρόνων. Συμβολίζει μοναδικές, ξέγνιαστες και ανέμελες στιγμές, όπως και σε πολλούς από εσάς. Αγνές κωμωδίες, με γκριμάτσες και όμορφες μουσικές. Οι δύο ηθοποιοί δεν έκαναν μόνον βουβό κινηματογράφο και η απόδειξη βρίσκεται σε αυτή την κασετίνα. Ας δούμε ποιά είναι τα φιλμ που θα φιλοξενήσει.

 Atoll K(Utopia – 1951) «Νέοι Ροβινσώνες»

 The Flying Deuces(1939) «Στη Λεγεώνα των Ξένων»

 Babes in Toyland/March Of the Wooden Soldiers (1934) «Στην Παιγνιδούπολη»

The Lucky Dog(1921) «Μεγάλωσε πια / Σκυλίσια Ζωή»

This Is Your Life(1952) «Αυτή είναι η ζωή σου»

Η πρώτη σημερινή, είναι το «Νέοι Ροβινσώνες» και είναι όλα όσα είπα πιο πάνω! Αξεπέραστη! Λεπτομέρειες για το φιλμ, μπορείτε να βρείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο.

http://www.imdb.com/title/tt0042210/

Η φιλμογραφία των «Laurel & Hardy», βρίσκεται εδώ κι αυτή, χάρη στην πολύτιμη συμβολή της Wikipedia, που μας προσφέρει και τα επιμέρους βιογραφικά, για τους δύο ηθοποιούς. Όλα αυτά, στα παρακάτω link.

http://en.wikipedia.org/wiki/Laurel_and_Hardy_filmography

http://en.wikipedia.org/wiki/Oliver_Hardy

http://laurelandhardy.wikia.com/wiki/Stan_Laurel

Να σας δώσουμε και δύο χαρακτηριστικά βίντεο, του «Atol K’, ή «Utopia», που είναι η πρώη, σημερινή ταινία της κασετίνας.

——————————————————————————————————————————————————————-

«ΧΟΝΔΡΟΣ – ΛΙΓΝΟΣ» – ΣΤΗ ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ(FLYING DEUCES – 1939)

Το σημερινό «The Flying Deuces«(γνωστό και σαν «Flying Aces«), είναι ένα remake της μικρού μήκους ταινίας Beau Hunks, του 1931. Η σκηνοθεσία είναι του A. Edward Sutherland, παραγωγή Boris Morros, σενάριο από τους Ralph Spence, Charley Rogers, Fred Schiller και Harry Langdon. Η ταινία βγήκε από τα στούντιο της RKO Radio Pictures, το 1939. Εκτός των Stan Laurel και Oliver Hardy, εμφανίζονται ακόμη και οι Jean Parker,Charles B. Middleton, Reginald Gardiner.

Να πούμε ότι η συγκεκριμένη ταινία, ήταν η πρώτη χωρίς τον μεγάλο Hal Roach στην παραγωγή, για το αξέχαστο κωμικό δίδυμο, που έφυγε για ένα μεγαλύτερο στούντιο, αυτό της MGM. Μάλιστα, μια από τις πρώτες του δουλειές εκεί, ήταν και το The Two Aces, μια προσπάθεια να δωθεί ξανά το θέμα του «The Flying Deuces«, αλλά χωρίς την ίδια επιτυχία. Ακόμη, ο σκηνοθέτης A. Edward Sutherland, δεν τα πήγε καθόλου καλά σαν συνεργασία με τον Stan Laurel, δηλώνοντας χαρακτηριστικά, ότι θα προτιμούσε να δουλεύει με  μια …ταραντούλα, παρά μ` αυτόν! Τέλος, με ένα παραλειπόμενο από την επιρροή που άσκησε η ταινία στην τηλεόραση. Στο επεισόδιο «The Impossible Astronaut«, της σειράς Doctor Who(να σηκώσουν τα χέρια οι fans της στο Comics Trades, παρακαλώ!), οι Amy Pond και Rory Williams παρακολουθούν τον The Doctor, να εμφανίζεται στο φιλμ, τρέχοντας μπροστά από την κάμερα και να χαιρετάει!

Τι έχουμε εδώ σαν υπόθεση; Πολύ απλά, οι δύο φίλοι κατατάσσονται στην περίφημη «Λεγεώνα των Ξένων», οπότε όπως αντιλαμβάνεστε, αυτή τη φορά τα καμώματα τους λαμβάνουν χώρα σε ερήμους, φορώντας στρατιωτικές στολές! Απολαυστική και αυτή η ταινία και περιμένουν την επόμενη της κασετίνας. Κι αυτό το φιλμ είναι πλέον σε public domain, που σημαίνει ότι μπορείτε να το αναζητήσετε και να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας, δίχως να θίξετε πνευματικά δικαιώματα. Εμείς σας προτρέπουμε βέβαια, να αποκτήσετε το φύλλο της εφημερίδας με την ταινία, για να έχετε και την κασετίνα των 5 ταινιών συμπληρωμένη. ‘Εχει άλλη ομορφιά.

Επιπλέον πληροφορίες για το φιλμ, μπορείτε να αντλήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Flying_Deuces

Πάμε και σε χαρακτηριστικά βίντεο.

———————————————————————————————————————————————————————

«ΧΟΝΔΡΟΣ – ΛΙΓΝΟΣ» / ΣΤΗΝ ΠΑΙΓΝΙΔΟΥΠΟΛΗ(«Babes in Toyland» – 1934)

Τρίτη από τις πέντε συνολικά ταινίες, που προσφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία» στους αναγνώστες, μέσα από αυτό το μίνι – αφιέρωμα στους «Χονδρό – Λιγνό». Το σημερινό «Στην Παιγνιδούπολη»(Babes in Toyland), είναι μια παραγωγή του 1934, σε παραγωγή του σπουδαίου Hal Roach.

Η ταινία είχε και εναλλακτικό τίτλο, Revenge Is Sweet (στην Ευρωπαική βερσιόν του 1948 European), αλλά και March of the Wooden Soldiers και Wooden Soldiers (στις 2 Αμερικάνικες). Βγήκε από τα στούντιο της Metro-Goldwyn-Mayer και αυτή, ασπρόμαυρη, με διάρκεια 73 λεπτά. Θα βρείτε πολλά χρήσιμα στοιχεία, στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://en.wikipedia.org/wiki/Babes_in_Toyland_%281934_film%29

Η σκηνοθετική καρέκλα χωράει δύο. Gus Meins και Charley Rogers. Σενάριο από τους Frank Butler και Nick Grinde, πάνω σε ένα λιμπρέτο για την όπερα, του Glen MacDonough . Εξαιρετική η μουσική, που έγραψαν οι Victor Herbert (οπερέτα),  Frank Churchill και Ann Ronell. Το φιλμ αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Stan Laurel και Oliver Hardy και γνώρισε πολλές επανεκδόσεις. Η φήμη που την συνοδεύει σαν ταινία, είναι εφάμιλη του περίφημου The Wizard of Oz, ενώ πέρασε και στο θέατρο και την τηλεόραση, σε πολλές εκδοχές – μεταφορές. Τα τραγούδια είναι απίθανα! Μεταξύ άλλων ακούγεται και το «Who’s Afraid of the Big Bad Wolf?  που ακούστηκε και στο Three Little Pigs. Και αυτό βρίσκεται πλέον απαλαγμένο από πνευματικά δικαιώματα, σε public domain βιβλιοθήκες.

Το γνωστό και αγαπημένο κωμικό δίδυμο, πρωταγωνιστεί σε ένα παραμυθένιο μιούζικαλ, που άφησε εποχή. θα ξυπνήσει το παιδί μέσα σας, σίγουρα! Είναι οι δύο μαθητευόμενοι ενός δημιουργού παιγνιδιών, που θα ζήσουν μια μοναδική, μαγική περιπέτεια, γεμάτη χωρό, τραγούδι και αγνά gang. Υπέροχη απλά! Αν σταθείτε τυχεροί και ψάξετε αρκετά καλά στο διαδίκτυο, θα την βρείτε και σε επιχρωματισμένη βερσιόν! Ίσως η καλύτερη από τις 5 συνολικά ταινίες της κασετίνας.

Το αυθεντικό trailer της ταινίας.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: